Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Γενικό Λύκειο Καρπενησίου-ΕΠΑΛ Καρπενησίου 22-33

Έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο το ΕΠΑΛ Καρπενησίου και νίκησε με 33-22 σε φιλικό αγώνα το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/12) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου Καρπενησίου και άρχισε στις 11 το πρωί. Παίχτηκαν 4 8λεπτα και το παρακολούθησε πλήθος μαθητών.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου έχοντας καθοδήγηση από τον Μιχάλη Χάντζη και την Βίκυ Γιαννοπούλου μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, όπου έχανε με 7 πόντους έκανε την ολική επαναφορά. Ο Δημήτρης Οικονόμου μαζί με τον Νίκο Καραγκούνη πήραν στις «πλάτες» τους την ομάδα και έκανε την εντυπωσιακή ανατροπή οδηγώντας το ΕΠΑΛ στην φιλική νίκη.
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου της Νάντιας Βροντού παρά το δυναμικό του ξεκίνημα και το σημαντικό προβάδισμα που απέσπασε υπέπεσε σε αρκετά λάθη και έχασε το ματς. Οι «ξιφίες» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισό του αγώνα, όμως το κάκιστο δεύτερο ημίχρονο και η εξαιρετική τους αστοχία τους οδήγησε στην ήττα.

Ενίσχυση για την 5ημερη
Το φιλικό έγινε με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δυο σχολείων. Τα χρήματα θα διατεθούν για την 5ημερη σχολική τους εκδρομή. Υπήρχε χαμηλό εισιτήριο 2 ευρώ, ενώ για τους μαθητές ήταν 1 ευρώ. Χορηγός επικοινωνίας του αγώνα ήταν το Evrytania Sport.

Γεμάτο μαθητές
Όμορφο κλίμα και ζωντάνια έδωσαν στο φιλικό οι μαθητές των δυο σχολείων. Το κλειστό γέμισε με την παρουσία των μαθητών. Ανά διαστήματα δημιούργησαν όμορφο κλίμα στην κερκίδα ενισχύοντας τις προσπάθειες των συμμαθητών τους.



4 8λεπτά
Ο αγώνας κράτησε συνολικά 32 λεπτά και παίχτηκαν 4 8λεπτα.

Διαιτητές οι προπονητές της Π.Α.Κ.
Το φιλικό σφύριξαν οι δυο προπονητές της Π.Α.Κ. Φώντας Ζαχαρόπουλος και Κατερίνα Μπαλωμένου. Κριτής του αγώνα ήταν ο γυμναστής Γιάννης Φλωράκης και σημειωτής ο π. Κωνσταντίνος Λιάπης (Αγωνίζεται στην ομάδα μπάσκετ του Άτλαντα).


Οι γυμναστές
Το Γενικό Λύκειο κοούτσαρε η γυμνάστρια Νάντια Βροντού και το ΕΠΑΛ η Βίκυ Γιαννοπούλου μαζί με τον αθλητή του Άτλαντα Καρπενησίου Μιχάλη Χάντζη.

2 διψήφιοι

 












Τους 24 από τους 33 πόντους του ΕΠΑΛ σημείωσαν 2 αθλητές. Ο Δημήτρης Οικονόμου (Φωτογραφία Αριστερά) ήταν εξαιρετικός και σκόραρε 14 πόντους, βάζοντας και αρκετά κρίσιμα καλάθια. Ο γκάρντ Νίκος Καραγκούνης (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε 10 και ήταν ο δεύτερος σκόρερ του αγώνα.

Στους 8 Τσάκνης


Ο αρχηγός του Γενικού Λυκείου Αργύρης Τσάκνης σκόραρε 8 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.

Άστοχοι

 












Μόλις 7 πόντοι σημειώθηκαν στο πρώτο 8λεπτο, αφού οι δυο ομάδες ήταν υπερβολικά άστοχες. Το Γενικό Λύκειο με δίποντα του Αργύρη Τσάκνη και του Φάνη Παναγιωτόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) προηγήθηκε με 4-0 και ο Γιάννης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο μείωσε σε 4-3.

+7

 
Το Γενικό Λύκειο ήταν καλύτερο στην 2η περίοδο και πήρε διαφορά 7 πόντων. Ο Αργύρης Τσάκνης με δίποντο και ο Οδυσσέας Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο διαμόρφωσαν το 9-3. Ο Γιώργος Γραβιάς (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Αργύρης Τσάκνης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 11-6. Ο Νίκος Καραγκούνης μείωσε σε 11-8. Το 15-8 του ημιχρόνου έγινε χάρις σε δίποντα του Παντελή Τάκη και του Γιάννη Χόντου (Φωτογραφία Δεξιά).

Κυριάρχησε το ΕΠΑΛ
Εξαιρετικό 3ο 10λεπτο έκανε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, όπου γύρισε το ματς και πήρε προβάδισμα 4 πόντων. Ο Οδυσσέας Νούλας με δίποντο και ο Γιώργος Γραβιάς με καλάθι και φάουλ ευστοχώντας στην βολή έκαναν το 17-10. Με 2/2 βολές του Νίκου Καραγκούνη και δίποντο του Δημήτρη Οικονόμου το σκορ έγινε 17-14. Ο Αργύρης Τσάκνης με δίποντο και ο Νίκος Καραγκούνης με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 19-16. Ο Δημήτρης Οικονόμου ανέλαβε δράση με δίποντο και 1/2  βολές ισοφάρισε σε 19-19 και εν συνεχεία με νέο καλάθι έβαλε μπροστά για πρώτη φορά την ομάδα του με 19-21. Ο Νίκος Καραγκούνης πραγματοποίησε το 19-23, που ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου.

Έκλεισε στο +11
Το ΕΠΑΛ συνέχισε να είναι καλύτερο και έτρεξε συνολικά ένα σερί 16-0 και το 19-14 έγινε 19-30 υπέρ του. Ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Νίκος Καραγκούνης με δίποντο έκαναν το 19-27. Με 1/2 βολές ο Δημήτρης Οικονόμου και νέο καλάθι πραγματοποίησε το 19-30. Ο Κωνσταντίνος Μαργιώτης με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Ξαγάρας με 1/2 βολές έκαναν το 20-31.  Με δίποντα του Ηρακλή Καρατσίκη και του Δημήτρη Οικονόμου διαμορφώθηκε το τελικό 22-33.

Τα οκτάλεπτα
4-3, 15-8, 19-23, 22-33

Συνθέσεις Ομάδων

Γενικό Λύκειο Καρπενησίου (Νάντια Βροντού): Γεωργίου, Ζαχαρόπουλος, Τσάκνης 8, Στόκας, Νούλας 5(1), Μαργιώτης 1, Κοτρώνης, Παναγιωτόπουλος 2, Κατσαρός, Καρατσίκης 2, Τσιάμης, Χόντος 2, Τάκης 2

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βίκυ Γιαννοπούλου & Μιχάλης Χάντζης): Καραγκούνης 10, Οικονόμου 14, Καλαλούε, Γραβιάς 5, Ξαγάρας 1, Κοντοπάνος, Φούκας, Ντάλλας, Μάκκας, Σερμεντζέλης, Τσουκαλάς 3(1)

Διαιτητές: Φώντας Ζαχαρόπουλος & Κατερίνα Μπαλωμένου
Κριτές: Γιάννης Φλωράκης & Κωνσταντίνος Λιάπης

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος