Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Βοιωτίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 5-0

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς οι νέοι της ΕΠΣ Ευρυτανίας ηττήθηκαν με 5-0. Η Βοιωτία νίκησε την ΕΠΣΕ με 5-0.
Η αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη (4/12) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στον Άγιο Σπυρίδωνα. Ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου.  Το παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές.
Η Βοιωτία των Βαγγέλη Πούλου & Νίκου Γεωργακόπουλου κάνοντας αρκετές αλλαγές στο βασικό της σχήμα κατέκτησε ένα ακόμη τρίποντο και συνεχίζει την προέλαση της στον όμιλο. Έπιασε ανά διαστήματα αρκετά καλή απόδοση και σκόραρε 5 φορές. Είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού. Οι νικητές είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα και σκόραραν 4 διαφορετικοί παίκτες (Θύμιος Σκουρτανιώτης, Χρήστος Αλμπάνης, Πάνος Τσιώλης, Χρήστος Τζάκας) τους. Ενώ το 2-0 προήλθε από αυτογκόλ του Γιώργου Πλεξίδα.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου βασίστηκε και πάλι στην άμυνα της και προσπάθησε να κλείσει όλους τους χώρους. Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος μέσα σε δυο ανύποπτες φάσεις δέχτηκε δυο γκολ. Στην επανάληψη ανοίχτηκε έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει με τον Πάνο Μπλέντζο και εν συνεχεία υπήρξαν αρκετά αμυντικά κενά, αφού ανοίχτηκε και είχε σαν αποτέλεσμα να ηττηθεί με το βαρύ 5-0.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική η Ευρυτανία θα κάνει το ρεπό της και η Βοιωτία θα αγωνιστεί στις (18/12) εκτός έδρας με την Φωκίδα. Με την Φωκίδα θα παίξει και η Ευρυτανία αλλά στις 8 Γενάρη του 14. Η Βοιωτία έχει το απόλυτο νικών και έφτασε στους 15 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία ισοβαθμεί με την Φωκίδα έχοντας από 1 βαθμό.

Λιγοστοί
Περίπου 20 άτομα παρακολούθησαν το ματς των νέων και ο αριθμός του σε σχέση με αυτό των παίδων που προηγήθηκε ήταν λιγότερος.


Ντέρμπι «ουραγών»
Η Ευρυτανία θα πραγματοποιήσει το ρεπό της την επόμενη αγωνιστική και θα αγωνιστεί για την (8η) αγωνιστική στις (8/1). Θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την Φωκίδα στο ντέρμπι «ουραγών» του 6ου Ομίλου.

Από 5αρα…σε 5αρα
Και την περασμένη Τετάρτη η Ευρυτανία είχε ηττηθεί με 5-0 από την Φθιώτιδα. Με το ίδιο σκορ έχασε και στην έδρα της Βοιωτίας.

Απουσίασε ο Μπουμπουρής
Για πρώτη φορά φέτος απουσιάζει από αναμέτρηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας ο δεξιός μπακ Γιώργος Μπουμπουρής. Ο ποδοσφαιριστής δεν ταξίδεψε στον Ορχομενό λόγω ίωσης. Επίσης απουσίαζαν οι: Γιάννης Κουτσουπιάς και Δημήτρης Μπίκας.

Σκόραρε για 2η συνεχή χρονιά


Ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και σκόραρε στο ίδιο γήπεδο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πέρυσι είχε σκοράρει το γκολ της Ευρυτανίας στην ήττα με 3-1 από τους Βοιωτούς. Φέτος στάθηκε άτυχος και άθελα του σημείωσε με τον ώμο αυτογκόλ για το 2-0.

Κορυφαίος ο Αλμπάνης


Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο δεξιός μεσοεπιθετικός της Βοιωτίας Χρήστος Αλαμπάνης. Ο ποδοσφαιριστής στα τελευταία ματς έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του. Αυτό τα πόδια του ξεκινούσε όλο το επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Rotation
Οι προπονητές της ΕΠΣΒ Βαγγέλης Πούλας και Νίκος Γεωργακόπουλος έκαναν αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα και έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί ελάχιστα έως καθόλου στις προηγούμενες αγωνιστικές.

Ακολούθησε κύπελλο
Μετά τις αναμετρήσεις των μικτών στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας διεξήχθη ο 1ος ημιτελικός του κυπέλλου μεταξύ της Θήβας και του Παμβαγιακού. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 6 και έγινε με το φως των προβολεών. Η Θήβα προκρίθηκε στον τελικό κερδίζοντας με 2-0.

Α΄ μέρος

Κατοχή για την ΕΠΣΒ
Πρωτοβουλία στις κινήσεις της είχε η ΕΠΣ Βοιωτίας, η οποία χωρίς να πιάσει ιδιαίτερη απόδοση ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0.

Προβάδισμα με Σκουρτανιώτη


Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ στο 13ο λεπτό. Ο Ευθύμης Σκουρτανιώτης πίεσε τον Γιώργο Γιόγιο έκλεψε την μπάλα (Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ) και εν συνεχεία ο μεσοεπιθετικός της ΕΠΣΒ πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Πάνου Αντωνίου και άνοιξε το σκορ (1-0).




«Φώναξε» για επιθετικό φάουλ

 












Η ομάδα της Ευρυτανίας ζήτησε επιθετικό φάουλ του Ευθύμη Σκουρτανιώτη πάνω στον τερματοφύλακα Γιώργο Γιόγιο (Φωτογραφία Αριστερά). Ωστόσο ο διαιτητής Βασίλης Παγουράς (Φωτογραφία Δεξιά) της τοπικής ΕΠΣΒ θεώρησε ότι δεν υπήρχε κάποια παράβαση και ότι ο Ευθύμης Σκουρτανιώτης έκλεψε καθαρά την μπάλα. 


Αυτογκόλ «Πλέξ»
Η ομάδα της Ευρυτανίας πέτυχε ένα τυχερό τέρμα και πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων, χωρίς να έχει πιέσει ιδιαίτερα την Ευρυτανία. Ο Χρήστος Αλμπάνης σέντραρε από δεξιά και η μπάλα βρήκε στον ώμο του Γιώργου Πλεξίδα, που άθελα του πέτυχε αυτογκόλ (2-0).



Γκολ από αδράνεια και λάθος
Η Ευρυτανία έλεγξε τον ρυθμό του ματς και ήταν παραταγμένη αμυντικά. Δεν πιέστηκε και δέχτηκε ένα γκολ από αδράνεια της άμυνας (Ζήτησε επιθετικό φάουλ στο 1-0) και ένα με αυτογκόλ και λάθος του ποδοσφαιριστή της.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Σκουρτανιώτης πάσαρε στον Ρεσβάνη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Γιόγιος μπλόκαρε σταθερά.
12΄: Ο Αλμπάνης πάσαρε αριστερά στον Σπάρο, που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή άουτ από το δεξί δοκάρι.
13΄: Ο Σπάρος σέντραρε από αριστερά, ο Γιόγιος έχασε την μπάλα από το δυνατό μαρκάρισμα του Σκουρτανιώτη, που εύκολα σε κενή εστία έκανε με πλασέ το 1-0.
29΄: Ο Αλμπάνης σέντραρε από δεξιά και η μπάλα βρήκε στον ώμο του Πλεξίδα και κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» της Ευρυτανίας (2-0).
37΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και την κεφαλιά του Καββαδία μπλόκαρε εύκολα ο Κωτσαδάμ.
43΄: Σουτ του Αλμπάνη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιόγιου.

Β΄ μέρος

Ανοίχτηκε η Ευρυτανία
Και σε αυτό το ματς η Ευρυτανία στο δεύτερο ημίχρονο ανοίχτηκε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί ξανά 5 τέρματα.

Δεν βρήκε εστία ο Μπλέντζος


Οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν και προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ, που θα τους έβαζε ξανά στο ματς. Στο 64ο λεπτό ο Πάνος Αντωνίου απέφυγε 3 αντιπάλους έκανε την προσωπική ενέργεια πάσαρε στον Πάνο Μπλέντζο, που από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κωτσαδάμ.




Αποτελεσματική
Άκρως αποτελεσματική ήταν οι Βοιωτοί, όπου όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν τις μετουσίωσαν σε γκολ και έφτασαν στο τελικό 5-0.

3ο με Αλμπάνη
Αφού η Ευρυτανία δεν μπόρεσε να μειώσει στο σκορ, δυο λεπτά αργότερα το «πλήρωσε» και δέχτηκε το 3ο το τέρμα. Ο Χρήστος Αλμπάνης έκανε έξοχη προσπάθεια εκτός περιοχής κατέβασε και σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία (3-0).



Φινάλε με 2 τέρματα














Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 2 ακόμη τέρματα των Βοιωτών. Στο 73ο λεπτό ο Παναγιώτης Τσιώλης (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 4-0. Στο 76ο λεπτό ο Χρήστος Αλμπάνης με όμορφη μπαλιά έβγαλε τον Χρήστο Τζάκα (Φωτογραφία Δεξιά) μόνο απέναντι στον Γιώργο Γιόγιο και αυτός εύκολα διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Μετά από αυτό το γκολ ακολούθησε το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Βασίλη Παγουρά. Ενώ ο Γιάννης Μπακατσιάς της ΕΠΣΕ δεν πρόλαβε να μπει στο ματς, αφού ο ρέφερι σφύριξε την λήξη.




Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Αλμπάνης έκανε το μπάσιμο από δεξιά στην περιοχή σούταρε και ο Γιόγιος απέκρουσε στην κλειστή του αριστερή γωνία σε κόρνερ.
64΄: Ο Αντωνίου έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια έδωσε στον Μπλέντζο, που από το ύψος της μικρής περιοχής χωρίς πίεση σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Βοιωτίας.
66΄: Ο Αλμπάνης έκανε έξοχη προσπάθεια εκτός περιοχής κατέβασε την μπάλα και σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Γιόγιου γράφοντας το 3-0.
68΄: Ο Βασιλείου πάσαρε στον Αποστόλου, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
73΄: Ο Βασιλείου πάσαρε στον Τσιώλη, που με σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Γιόγιου πραγματοποίησε το 4-0.
76΄: Ο Αλμπάνης με μπαλιά πίσω από το κέντρο έβγαλε τον Τζάκα τετ-α-τετ με τον Γιόγιο, ο πρώτος πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Βοιωτία: Αλμπάνης, Νάσης, Σπάρος, Τσιώλης
Ευρυτανία: Καββαδίας, Αντωνίου

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Γεωργακόπουλος (Βοιωτία): «Εμείς μετά τον πολύ καλό πρώτο γύρο που κάναμε και με την νίκη μέσα στην Εύβοια και με την Φθιώτιδα στο γήπεδο μας, θέλαμε στα δυο παιχνίδια με Ευρυτανία και Φωκίδα να πάρουμε δυο νίκες, έτσι ώστε αρχές Γενάρη να τα παίξουμε όλα για όλα στο ματς με την Εύβοια. Σήμερα κάναμε κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα για να δούμε κάποια άλλα παιδιά, που δεν είχαμε πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής. Γενικώς ήμασταν καλοί, δείξαμε καλά στοιχεία, είχαμε δύναμη, πάθος. Μετά από ένα όχι τόσο πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλύτεροι, βρήκαμε ρυθμό γιατί είχαμε μια αποχή περίπου 20 ημέρες και δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Καλή συνέχεια στην Ευρυτανία, που είναι μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα, η οποία έχει το μειονέκτημα να βρίσκει παίκτες από μια μικρή πληθυσμιακά πόλη.»

Βαγγέλης Πούλος (Βοιωτία): «Ήταν ένα παιχνίδι, όπως το περιμέναμε, στην αρχή πολύ κλειστό, μέχρι η Ευρυτανία να δεχτεί κάποιο γκολ. Μόλις έγινε το 2-0 και μετά η Ευρυτανία και από δυνάμεις έμεινε, γιατί φαίνεται ότι η ομάδα δεν είναι προπονημένη και σιγά-σιγά το παρατήσανε το παιχνίδι. Εμείς είχαμε κάνει αρκετές αλλαγές στην σύνθεση μας, γιατί πρέπει να παίξουν και κάποια παιδιά, τα οποία παρακολουθούν τις προπονήσεις και αυτό μας έβγαλε εκτός ρυθμού, συν ότι είχαμε να παίξουμε γύρω στις 20 ήμερες. Πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα σιγά-σιγά θα βρούμε τον ρυθμό μας για να είμαστε έτοιμοι στα δυο-τρια παιχνίδια που απομένουν για να τελειώσουμε και φέτος με επιτυχία το πρωτάθλημα. Εύχομαι ότι καλύτερο στην Ευρυτανία, που τα παιδιά βάσει του πληθυσμού δείχνουν μεγάλη αγωνιστικότητα, έχουνε καλή ομάδα. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Ξεκινήσαμε αρκετά καλά και ήμασταν άτυχοι στο πρώτο μέρος, που δεχτήκαμε δυο γκολ στην ουσία με δικά μας λάθη, από τα οποία το δεύτερο ήταν αυτογκόλ. Και βρέθηκε να προηγείται η Βοιωτία με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς στην ουσία να υπάρχει κάποια καλή στιγμή για αυτούς. Στο πρώτο γκολ ο διαιτητής θα μπορούσε να υποδείξει επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα, το οποίο δεν το έκανε και με αυτό τον τρόπο σίγουρα ο αντίπαλοι είχαν καλύτερη ψυχολογία, λύθηκαν τα πόδια τους και είχαν τον πρώτο λόγο για την νίκη. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να βγούμε πιο ψηλά, είχαμε μια πολύ καλή στιγμή στο να μειώσουμε σε 2-1, η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι σε ένα σουτ εντός της περιοχής του Μπλέντζου, αφού κοιτάξαμε να παίξουμε πιο ανοιχτά, δεχτήκαμε και τα υπόλοιπα γκολ. Τα παιδιά έπαιξαν καλά σήμερα και αυτό το σκορ δεν μας αντιπροσωπεύει σύμφωνα με την εμφάνιση που κάναμε. Εμείς ότι καλύτερο μπορούμε θα κάνουμε για τα εναπομείναντα παιχνίδια, που ξεκινάνε το νέο έτος.»

Συνθέσεις Ομάδων

Βοιωτία (Βαγγέλης Πούλος & Νίκος Γεωργακόπουλος): Κωτσαδάμ, Βαγενάς, Τσιώλης, Νάσης, Βασιλείου, Σπάρος, Λεοντίου, Ρεσβάνης(51΄ Τζάκας), Αποστόλου(69΄ Ράπτης), Αλμπάνης, Σκουρτανιώτης(61΄ Βαρθαλάμης)

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός, Μπάρκας(46΄ Φύκας), Λιάγκας, Αντωνίου, Μπανιάς, Καββαδιάς, Μπλέντζος, Πλεξίδας, Καμαρέτσος(76΄ Ρεσίτης), Χρυσαφόπουλος

Διαιτητής: Βασίλης Παγουράς (ΕΠΣ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Στέφανος Ξηρογιάννης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Λουκάς Καρβούνης (ΕΠΣ Βοιωτίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος