Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Έφηβοι: Π.Α.Κ.- Άρης Σπερχειάδας 54-61

Με το «ροζ» φύλλο αγώνα έφυγε ο Άρης Σπερχειάδας από το Καρπενήσι, όπου επικράτησε της τοπικής Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 54-61.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό μπάσκετ Καρπενησίου την Κυριακή (8/12).  Άρχισε στις 12 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του εφηβικού πρωταθλήματος του 5ου Ομίλου της ΕΣΚΑΣΕ. Μέσα στο κλειστό επικρατούσε κρύο (Δεν υπάρχει θέρμανση) και το ματς παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα.
Η Π.Α.Κ. των Φώντα Ζαχαρόπουλου και Κατερίνα Μπαλωμένου δεν κατάφερε ούτε τώρα να πάρει την πρώτη της νίκη εντός παρκέ. Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν κακή στην 3η περίοδο για άλλο ένα ματς και έμεινε μέχρι και 20 πόντους πίσω στο σκορ. Πάλεψε στην συνέχεια να κάνει την επική ανατροπή και με τρίποντα μείωσε μέχρι και τους 6 πόντους. Τελικώς η ολική ανατροπή δεν έγινε ποτέ. Στις πρώτες δυο περιόδους το ματς είχε κοντρόλ, ρυθμό και η Π.Α.Κ. βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Ο σέντερ των γηπεδούχων Παντελής Κωστής σκόραρε 20 πόντους βάζοντας και 5 τρίποντα.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα έκανε εξαιρετικό 3ο δεκάλεπτο και «έχτισε» μια σημαντική διαφορά, η οποία έφτασε και μέχρι τους 20 πόντους. Από εκεί και πέρα διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα και έφτασε στην 2η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Άρης ήταν ξανά δυνατός μέσα από το καλάθι και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του σέντερ Δημήτρη Γιδαράκου και του πλέι μέικερ Βασίλη Παπαυφαντή.
Την (8η) αγωνιστική στις (15/12) η Σπερχειάδα υποδέχεται στο γήπεδο της τον Έσπερο Λαμίας, ενώ η Π.Α.Κ. θα κερδίσει στα χαρτιά τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Η σεζόν ολοκληρώνεται για τους Ευρυτάνες στις (22/12) με την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ισχυρό Ιωνικό Λαμίας. Η Π.Α.Κ. βρίσκεται στην 4η θέση έχοντας 9 βαθμούς και η Σπερχειάδα στην 3η θέση με 12 βαθμούς μαζί με τον Έσπερο Λαμίας.

Λίγος κόσμος
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την 2η επίσημη αναμέτρηση μπάσκετ που διεξάγεται στην Ευρυτανία. Το ματς έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.


Χωρίς θέρμανση
Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου δεν διαθέτει θέρμανση και ο αγώνας έγινε κάτω από αρκετό κρύο.

«Νεκρό» δεκάλεπτο
Σε όλα της τα παιχνίδια η Π.Α.Κ. στο πρωτάθλημα έχει κάνει κάκιστο 3ο δεκάλεπτο. Και σε αυτό το ματς «πλήρωσε» το «μπλάκ άουτ» της 3ης περιόδου.

5 τρίποντα ο σέντερ


Ο σέντερ της Π.Α.Κ. Παντελής Κωστής (Φωτογραφία) ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων σκόραρε 20 πόντους βάζοντας και 5 τρίποντα. Στους 12 ακολούθησε ο γκαρντ Σεραφείμ Κολοκύθας, ο οποίος μαζί με τον Κωστή ήταν οι μόνοι παίκτες της Π.Α.Κ. που πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων.


Κορυφαίοι Γιδαράκος & Παπαυφαντής

 












Για την ομάδα του Άρη ξεχώρισε και σε αυτό το ματς ο εξαιρετικός σέντερ Δημήτρης Γιδαράκος (Φωτογραφία Αριστερά), που πέτυχε 22 πόντους. Στους 19 ακολούθησε ο πλέι μέικερ Βασίλης Παπαυφαντής (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο τους οδήγησαν τους Φθιωτούς εκ του ασφαλούς στην 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα των εφήβων.



Μόνο ήττες
Η Π.Α.Κ. γνώρισε την 5η της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και έχασε την ευκαιρία να πανηγύρισε για πρώτη φορά στο παρκέ.

Νίκες με Π.Α.Κ.
Η Φθιωτική ομάδα του Δημήτρη Έλληνα έχει μόλις 2 νίκες εντός του παρκέ, οι οποίες έχουν σημειωθεί κόντρα στην Π.Α.Κ.

Ξανά Κοτσιμπός
Και στον 2ο επίσημο αγώνα μπάσκετ στο Καρπενήσι διαιτητής ορίστηκε ο έμπειρος Αλέκος Κοτσιμπός. Ο ρέφερι σφύριξε την αναμέτρηση μαζί με τον Γιώργο Σαμαρά. Ο πρώτος έχει σφυρίξει τα 4 από τα 5 επίσημα ματς της Π.Α.Κ. στο φετινό πρωτάθλημα του 5ου Ομίλου. Ο δεύτερος είχε σφυρίξει και στο ματς του 1ου γύρου των δυο ομάδων στην Σπερχειάδα.

Ευρυτάνες στην γραμματεία
Κριτές της αναμέτρησης ήταν οι Ευρυτάνες Θανάσης Γιαννόπουλος και Λίλα Κλαουδάτου, οι οποίοι βρίσκονται στους πίνακες κριτών της ΕΣΚΑΣΕ. Χρονομετρητής των 24 δευτερόλεπτων ήταν ο Δημήτρης Λερογιάννης.


Θα αγωνιστούν ξανά Καρπενήσι
Αρκετοί παίκτες του Άρη Σπερχειάδας αποτελούν και στελέχη του ανδρικού τμήματος της ομάδας. Θα επισκεφτούν ξανά το Καρπενήσι για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ κόντρα στον Άτλαντα Καρπενησίου.

Μαζί στο σκορ

 












Στην 1η περίοδο η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε «βραχέα» κεφαλή και προηγήθηκε με 2 πόντους. Σχεδόν σε όλο το πρώτο 10λεπτο είχε το ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο ξέφυγε με μόλις 5 πόντους στο σκορ. Ο Δημήτρης Γιδαράκος με δίποντο έκανε το 0-2. Με τρίποντο του Κώστα Νιαβή η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 3-2 και ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο έκανε το 5-2. Ο Άρης με 2/2 βολές του Φάνη Μαλισσόβα, δίποντο του Βασίλη Παπαυφαντή και τρίποντο του Παύλου Ρήγα (Φωτογραφία Δεξιά) έτρεξε ένα σερί 7-0 και προηγήθηκε ξανά με 5-9. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2/2 ελεύθερες βολές μείωσε στο 7-9. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Γιδαράκου και δίποντο του ίδιου έγινε το 7-12. Ο Γιάννης Τσολάκης με κοντινό δίποντο μείωσε σε 9-12. Με 1/2 βολές του Βασίλη Παπαυφαντή και τρίποντο του Παντελή Κωστή έγινε το 12-13. Ο Δημήτρης Γιδαράκος με δίποντο έκανε το 12-15 και με 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Νιούτσικου διαμορφώθηκε το 13-15 υπέρ των φιλοξενούμενων.



Διατηρήθηκε μπροστά
Χαμηλό τέμπο είχε η δεύτερη περίοδο και ο Άρης συνέχισε να διατηρεί το ελαφρύ προβάδισμα. Προγήθηκε στο ημίχρονο με +5 και 25-30. Με τρίποντο του Παντελή Κωστή οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 16-15. Ο Βασίλης Παπαυφαντής με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή έκανε το 16-18. Ενώ με τρίποντο του Παύλου Ρήγα έγινε το 16-21. Με νέα τρίποντη «βόμβα» απάντησε ξανά ο Παντελής Κωστής και μείωσε σε 19-21. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Γιδαράκου και δίποντο του Βασίλη Παπαυφαντή το σκορ διαμορφώθηκε στο 19-25 και στο +6 για τον Άρη. Ο Βασίλης Τσολάκης με 2ποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με δίποντο και 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 24-25. Ο Βασίλης Παπαυφαντής με 2/2 βολές και ο Παντελής Κωστής με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 25-27. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Γιδαράκου επιθετικό ριμπάουντ του ίδιου στην εκπνοή και εύστοχη προσπάθεια διαμορφώθηκε το 25-30 του ημιχρόνου. 


Από 1 τάπα
Κατά την διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου οι δυο σέντερ Παντελής Κωστής και Δημήτρης Γιδαράκος είχαν από 1 κόψιμο. Πρώτα ο Φθιωτός σέντερ ανέκοψε τον Ευρυτάνα και εν συνεχεία οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Κυριαρχία των «μπορντό»

 












Ο Άρης ήταν εντυπωσιακός στο 3ο δεκάλεπτο και εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των γηπεδούχων. Προηγήθηκε ακόμη και με 20 πόντους και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την νίκη. Ο Δημήτρης Γιδαράκος με δίποντο, 2/2 ελεύθερες βολές και νέο δίποντο έκανε το 25-36. Ο Βασίλης Παπαυφαντής με δίποντο και ο Δημήτρης Γιδαράκος με νέο δίποντο έκαναν το 25-40 και το +15 για τον Άρη. Η ομάδα της Φθιώτιδας έτρεξε ένα σερί 13-0. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Λιάγκας με δίποντο διαμόρφωσαν το 26-42. Ο Φάνης Μαλισσόβας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Βασιλής Παπαυφαντής με κοντινό λέι απ «εκτόξευσαν» την διαφορά στο +20 και στο 26-46. Ο Παντελής Κωστής σκόραρε για την Π.Α.Κ. εντός πεδιάς μετά από περίπου 10 λεπτά και με τρίποντο μείωσε σε 29-46. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με 1/2 βολές και ο Παντελής Κωστής με 2/2 βολές έγραψαν το 32-46. Ο Δημήτρης Λιάγκας (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε 3ποντο και έκανε το 32-49. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με όμορφη προσπάθεια πέτυχε το καλάθι και φάουλ και με εύστοχη βολή έκανε το 34-49. 



Μάζεψε την διαφορά

 












Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεση και «χτύπησαν» με σουτ έξω από τα 6.25. Μείωσαν μέχρι τους 6 πόντους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Οι παίκτες του Άρη έπαιξαν ψύχραιμα και διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα. Με δυο απανωτά τρίποντα του Κώστα Νιαβή (Φωτογραφία Αριστερά) η Π.Α.Κ. μείωσε στους 9 και στο 40-49. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Γιδαράκου και τρίποντο του Παντελή Κωστή για το 43-51. Ο Γιάννης Τσολάκης με δίποντο μείωσε στους 6 και στο 45-51. Ακολούθησε δίποντο του Φάνη Μαλισσόβα και καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα για το 47-53. Ο Βασίλης Παπαυφαντής και ο Γιάννης Τσολάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντα έκαναν το 49-55. Ο Φάνης Μαλισσόβας με 1/2 βολές και ο Βασίλης Παπαυφαντής με δίποντο έκαναν το 49-58.Με 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα και δίποντο του Παντελή Κωστή έγινε το 52-58. Ο Βασίλης Παπαυφαντής με 1/2 βολές έκανε το 52-59. Ο Στέλιος Ρεσίτης με λέι απ μείωσε σε 54-59, ο Δημήτρης Λιάγκας με 1/2 ελεύθερες βολές  και με 1/3 βολές του Παύλου Ρήγα σε νεκρό χρόνο διαμορφώθηκε το τελικό 54-61. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας ανέκοψε προσπάθεια του Βασίλη Παπαυφαντή.



Έξω με 5 φάουλ
00.15 πριν το τέλος του ματς ο σέντερ της Π.Α.Κ. Παντελής Κωστής αποχώρησε από το ματς, καθώς έκανε το 5ο του φάουλ.

1/3 βολές σε νεκρό χρόνο
Ο Παύλος Ρήγας ευστόχησε σε 1/3 ελεύθερες βολές, για φάουλ που κέρδισε σε σουτ 3πόντων σε νεκρό χρόνο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά τις βολές του παίκτη του Άρη.


Τα δεκάλεπτα
13-15, 25-30, 34-49, 54-61

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος &  Κατερίνα Μπαλωμένου): Κατσούδας, Νιαβής 9(3) , Τσολάκης 8, Κολοκύθας 12, Ρεσίτης 2, Κωστής 20(5), Νιούτσικος 3

Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Παρασκευιώτης, Γιδαράκος 22, Παπαυφαντής 19, Μαλισσόβας 7, Λιάγκας 6(1), Κορδαλής, Ρήγας 7(2), Παπανικολάου,

Διαιτητές:  Αλέκος Κοτσιμπός & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος