Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 8-2

Με 8-2 επικράτησε της Ποταμιάς ο ΑΠΟΚ σε φιλική αναμέτρηση, που είχε περισσότερο προπονητικό χαρακτήρα.
Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Κράτησε 80 λεπτά και λίγοι φίλαθλοι την παρακολούθησαν.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ήταν κυρίαρχος και στα 80 λεπτά του φιλικού και πήρε εύκολα την φιλική νίκη. Ο τεχνικός της ομάδας  είδε τους ποδοσφαιριστές τους σε καλή κατάσταση, οι οποίοι «σκόρπισαν» τον αντίπαλο. 4 φορές σκόραρε ο Μπάμπης Παπαϊωάννου, 3 ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και 1 ο Σάκης Τσιλίκας.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα δεν μπόρεσε να αποφύγει την βαριά φιλική ήττα, καθώς υπάρχει αρκετή διαφορά μεταξύ των δυο αντιπάλων. Οι Μεγαλοχωρίτες έσωσαν τα προσχήματα, σκοράροντας 2 φορές στο δεύτερο μέρος με τους Κώστα Γιαννακόπουλο και Ντίνο Γιαννόπουλο.
Πρόθεση και των δυο ομάδων είναι να κλείσουν φιλικές αναμετρήσεις και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ξανά λιγοστοί
Και το φιλικό της Κυριακής στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων.


Διαιτητής ο Λιάγκος


Το φιλικό σφύριξε ο γυμναστής της Ποταμιάς και βοηθός του Δημήτρη Τσιγαρίδα Χρήστος Λιάγκος. Παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

Οι έμπειροι στα δοκάρια

 












Οι δυο παίκτες του ΑΠΟΚ που είναι πάνω από τα 40 υπερασπίστηκαν την εστία της ομάδας τους, καθώς ο μοναδικός τερματοφύλακας Χρήστος Παπαβασιλείου απουσίαζε. Για 43 λεπτά γκολκίπερ ήταν ο αμυντικός Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία Αριστερά) και στα υπόλοιπα 37 αγωνίστηκε ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος δέχτηκε και τα 2 γκολ.

«Καρέ» ο Παπαϊωάννου


Σε διάστημα 29 λεπτών ο νεαρός επιθετικός Μπάμπης Παπαϊωάννου σκόραρε 4 φορές πετυχαίνοντας «καρέ». Ο 17χρονος φορ των «κυανόλευκων» έδειξε ιδιαίτερε έφεση στο σκοράρισμα και ήταν η αποκάλυψη της φιλικής συνάντησης.

2η ήττα-1η νίκη
Το φιλικό ήταν το 2ο μέσα στον Δεκέμβριο για τις 2 ομάδες. Η Ποταμιά ηττήθηκε για 2η φορά και ο ΑΠΟΚ πήρε την πρώτη του φιλική νίκη σε αυτό το διάστημα.

Αγανακτισμένοι από την διακοπή
Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απρόοπτη διακοπή του πρωταθλήματος εξέφρασαν άνθρωποι της ομάδας του ΑΠΟΚ. Η ξαφνική διακοπή  του πρωταθλήματος δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις ομάδες που κάνουν προπονήσεις.

Α΄ Μέρος

Σωρεία ευκαιριών
Από το 15ο λεπτό και έπειτα του παιχνιδιού ο ΑΠΟΚ κυριάρχησε. Σκόραρε 3 φορές και έχασε σωρεία ευκαιριών να διευρύνει και άλλο το προβάδισμα του.

2-0 με τον ίδιο σκόρερ
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρις σε δυο γκολ του Μπάμπη Παπαϊωάννου. Στο 17ο λεπτό ο Πάνος Κουτσονίκας κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή από τον Δημήτρη Νάσιο και ο Μπάμπης Παπαϊωάννου μετά από εντολή του προπονητή του το εκτέλεσε και σκόραρε το 1-0. Στο 23΄ ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά, ο Πάνος Κουτσονίκας έκανε τακουνάκι και ο Μπάμπης Παπαϊωάννου εύκολα με σουτ διαμόρφωσε το 2-0.





Στα ανασταλτικά
Οι Μεγαλοχωρίτες προσηλώθηκαν περισσότερο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και με στόχο να κλείσουν τους διαδρόμους μπροστά από την εστία τους. Δέχτηκαν 3 γκολ και απείλησαν σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα από αντεπιθέσεις.

Χατ-τρικ στο 40΄
Ο επιθετικός του ΑΠΟΚ σκόραρε και για 3η φορά στο παιχνίδι με την συμπλήρωση του 40ου λεπτού. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, η μπάλα άλλαξε πορεία βρήκε σε αμυντικό έφτασε στον Μπάμπη Παπαϊωάννου, ο οποίος σκόραρε από κοντά με προβολή το 3-0.


Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Κουτσονίκας πάσαρε στον Μπακαλίδη, που σούταρε άουτ.
13΄: Σουτ του Ζαγκότση εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ  στην δεξιά του γωνία ο Κρασιάς. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Κοσμάς και η εξ επαφής κεφαλιά του Νάσιου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
14΄: Πλασέ του Γενιτσαρόπουλου από καλή θέση μέσα στην περιοχή απέκρουσε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Κόκκοτας.
17΄: Ο Κουτσονίκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Νάσιο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα και έκανε το 1-0.
20΄: Ο Παπαϊωάννου έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε από κοντά άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
21΄: Ο Κρίντας έκλεψε από τον Μαντζιούτα Κ., μπήκε στην περιοχή και σούταρε χωρίς πίεση από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Κόκκοτας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
23΄: Ο Μπακαλίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Κουτσονίκας προσπάθησε να κάνει το τακουνάκι και ο Παπαϊωάννου εύκολα μέσα από την μικρή περιοχή με σουτ έκανε το 2-0.
26΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Γιαννακόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά άουτ από το δεξί δοκάρι.
31΄: Σουτ του Λιάγκου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βελουχίου.
34΄: Ο Μπακαλίδης βρήκε τον Παπαϊωάννου, ο οποίος σούταρε από κοντά και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς έδιωξε σε κόρνερ.
38΄: Σουτ του Γιαννακόπουλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κρασιάς.
39΄: Πλασέ του Λιάγκου πέρασε άουτ.
39΄: Σουτ του Σερπάνου μέσα από την περιοχή βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
40΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, η οποία βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στον Παπαϊωάννου, ο οποίος εύκολα με κοντινή προβολή έκανε το 3-0.

Β΄ Μέρος

Με ρυθμό
Ανοιχτό και ελεύθερο παιχνίδι παίχτηκε στην επανάληψη, όπου συνολικά σημειώθηκαν 7 τέρματα.

Συνέχισε να σκοράρει


Ο ΑΠΟΚ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έφτασε τα 6 γκολ. Στο 46ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Γιάννη Σκαρπή έκανε το 4-0. Το 5-0 πέτυχε ο Μπάμπης Παπαϊωάννου στο 51ο λεπτό, σκοράροντας για 4η φορά στο παιχνίδι, πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Τάκη Σαϊτη και την απόκρουση του τερματοφύλακα και σκόραρε εύκολα από κοντά με σουτ. Στο 57ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία) με κοντινή προβολή πραγματοποίησε το 6-0.




Έπαιξε ο Καλτσής


Ο στρατευμένος μέσος του Αγίου Προκοπίου (Θα αγωνιστεί στην Β΄ Ευρυτανίας) Χρήστος Καλτσής πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μέρος με την ομάδα της Ποταμιάς. Ο ποδοσφαιριστής πριν «μετακομίσει» στην ομάδα της Παλαιοκατούνας αγωνίζονταν στην Ποταμιά.

Στα 3 ο «Πελέ»


Ο γνωστός και ως «Πελέ» Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) σκόραρε ακόμη δυο φορές σημειώνοντας χατ-τρικ. Στο 67ο λεπτό ο Πάνος Κουτσονίκας τον έβγαλε απέναντι στον γκολκίπερ και αυτός σούταρε στην αριστερή γωνία γράφοντας το 7-1. Ο Γενιτσαρόπουλος σκόραρε και στο 80΄ το τελικό 8-2 με κοντινό σουτ έπειτα από μεταβίβαση του Τάκη Σαϊτη.




Μείωσε δις

 












Οι Μεγαλοχωρίτες μείωσαν στο σκορ δυο φορές. Στο 64ο λεπτό ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με όμορφη σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του ΑΠΟΚ και μείωσε σε 6-1. Σε 7-2 μείωσε ο Ντίνος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με κοντινή προβολή έπειτα από σέντρα του Σπύρου Μπούρα από τα αριστερά στο 78΄.




Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Τσιλίκας εξ επαφής έκανε την προβολή, που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
46΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Σκαρπή πέτυχε το 4-0.
51΄: Ο Σαϊτης σούταρε εκτός περιοχής, ο πορτιέρο της Ποταμιάς απέκρουσε στο κέντρο του τέρματος και στην επαναφορά ο Παπαϊωάννου εύκολα με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0 πετυχαίνοντας «καρέ».
57΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Τσιλίκας από κοντά με προβολή έκανε το 6-0.
63΄: Ο Σαϊτης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ρεσίτης στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με τον Σκαρπή να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
64΄: Ο Γιαννακόπουλος έκανε την σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά, η οποία κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Σερπάνου (6-1).
65΄: Πλασέ του Τσιλίκα από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
67΄: Ο Κουτσονίκας έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Σκαρπή και σούταρε στην αριστερή γωνία του για το 7-1.
69΄: Ο Κουτσονίκας σέντραρε από δεξιά, ο Τσιλίκας έκανε από κοντά το εναέριο σουτ, ο Σκαρπής απέκρουσε και στην συνέχεια νέα εξ επαφής κεφαλιά του ίδιου απέκρουσε σωτήρια  ο τερματοφύλακας των Μεγαλοχωριτών.
76΄: Σουτ του Σαϊτη πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Σκαρπή.
78΄: Ο Μπούρας Σ. σέντραρε από αριστερά και ο Γιαννόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με προβολή εξ επαφής μείωσε σε 7-2.
80΄: Ο Σαϊτης έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, που μπήκε στην περιοχή και με κοντινό σουτ έκλεισε τον δείκτη του σκορ στο 8-2.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Κρασιάς(43΄ Σερπάνος), Συγκελόπουλος(51΄ Τσόγκας), Μπούτσι, Ντουφεκιάς, Αντωνίου(59΄ Κρασιάς), Κρίντας, Κουτσονίκας, Σερπάνος(41΄ Σαϊτης), Γενιτσαρόπουλος, Παπαϊωάννου(58΄ Ρεσίτης), Μπακαλίδης(41΄ Τσιλίκας)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας(44΄ Σκαρπής), Πατρώνης, Μπούρας Σ., Κοσμάς(44΄ Μπούρας Κ.), Μπίκας(48΄ Κοσμάς), Γιαννακόπουλος, Λιάγκος(48΄ Καλτσής), Ζαγκότσης(65΄ Γιαννόπουλος), Γιαννόπουλος(44΄ Μαντζιούτας Ν.), Μαντζιούτας Κ., Νάσιος(44΄ Πλεξίδας)

Διαιτητής: Χρήστος Λιάγκος (Γυμναστής Ποταμιάς)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος