Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 0-6

«Εξάσφαιρη» η ΕΠΣ Φωκίδας πήρε άνετο διπλό μέσα στο Καρπενήσι επί της Ευρυτανίας επικρατώντας με 6-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (8/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο πριν τις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των ενωσιακών πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου. Έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου ούτε και σε αυτό το παιχνίδι κατάφερε να αποφύγει την συντριβή παρά την βελτίωση της στην αγωνιστική της παρουσία. Οι παίδες κατάφεραν για περίπου 30 λεπτά να κρατούν «ανέπαφη» την εστία τους, όμως δέχτηκαν 2 γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα 4 στην επανάληψη. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες κουράστηκαν και άφησαν αρκετά κενά στην άμυνα τους, που είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτούν μια ακόμη μια βαριά ήττα
Η Φωκίδα του Γιάννη Λύτρα μετά την σπουδαία ισοπαλία κόντρα στην ισχυρή Βοιωτία κατάφερε και πήρε μια εύκολη εκτός έδρας νίκη. Οι «κόκκινοι» ήταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο τους σε όλο το 90λεπτο και συνδυάζοντας ουσία και θέαμα έφτασαν στην ευρεία νίκη. Δυο φορές σκόραραν οι: Σπύρος Ράικος και Νίκος Τσώκος και από 1 ο Παναγιώτης Φουσέκης και ο αρχηγός Μάριος Βήχος.
Η Φωκίδα παρέμεινε στην 4η θέση και έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία τερματίζει στην τελευταία (5η) θέση χωρίς έχει ακόμη βαθμολογική συγκομιδή. Την επόμενη (9η) αγωνιστική η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της και η Ευρυτανία ταξιδεύει στην μακρινή Εύβοια για να παίξει με την τοπική ΕΠΣ.

Λίγοι φίλαθλοι
Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες την αναμέτρηση των παίδων παρακολούθησαν περίπου 15 με 20 άτομα.


Καλοκαιρινές συνθήκες
Ως συνήθως οι εντός έδρας αγώνες της ΕΠΣ Ευρυτανίας συνοδεύονται με βροχή, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε στο σημερινό παιχνίδι. Το ματς έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή.

Καρδιτσιώτικη 3αδα


Τα παιχνίδια των μικτών σφύριξε 3αδα αξιολογημένη από την Καρδίτσα, καθώς ο Τριαντάφυλλος Τίκας δήλωσε «κόλλημα» και δεν υπάρχουν αξιολογημένοι διαιτητές (Η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή είναι τραυματίας) από την Ευρυτανία. Τους παίδες σφύριξε ο Λάμπρος Μπεκιάρης (Φωτογραφία) από την Καρδίτσα με βοηθούς τους Βασίλη Μαλλιώρα και Πέτρο Κανιούρα.

Η πιο μικρή
Το 0-6 είναι η πιο μικρή ήττα των παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, οι οποίοι απέχουν αρκετά στην δυναμική και από την Φωκίδα. Έχουν στην διοργάνωση παθητικό τερμάτων 2-53.

Κοντά στις μικτές
Ο Διονύσης Βονόρτας της ΕΠΣ Ευρυτανίας και ο Παναγιώτης Παύλου της ΕΠΣ Φωκίδας για μια ακόμη φορά βρέθηκαν κοντά στους αγώνες των ενώσεων τους. Από την ΕΠΣ Ευρυτανίας υπήρχε επιπλέον εκπροσώπηση στο ματς των νέων από τους Κώστα Κατσαδούρο και Θανάση Τσατσαράγκο.



3 νέα πρόσωπα


Τις περασμένες ημέρες  εκδόθηκαν 3 νέα δελτία από την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο Δημήτρης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) της Μυρίκης έπαιξε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Γρηγόρη Τάσιο. Στο κέντρο αγωνίστηκε ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου (Φωτογραφία Κέντρο) της Ακαδημίας και ο Γιάννης Σελελής (Φωτογραφία Δεξιά) του Αίολου έπαιξε ως αλλαγή αγωνιζόμενος στην επίθεση.

16αδες
Για πρώτη φορά η Ευρυτανία είχε αποστολή μεγαλύτερη των 14 ατόμων και συγκεκριμένα κατέβηκε στο ματς με 16αδα, όπως και η ομάδα της Φωκίδας. Παράλληλα η Ευρυτανία δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει παίκτες μικρότερους ηλικιακά, όπως έγινε στα προηγούμενα δυο ματς με Βοιωτία και Φθιώτιδα εκτός έδρας.

Μοναδική δραστηριότητα
Οι αγώνες των μικτών είναι η μοναδική επίσημη αθλητική δραστηριότητα του ποδοσφαίρου για το 2014 μέχρι στιγμής. Το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει.

Χωρίς είσοδο
Οι δυο ομάδες μπήκαν κατευθείαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να κάνουν την καθιερωμένη είσοδο.


Α΄ μέρος

Υπερείχε εδαφικά
Την εδαφική υπεροχή είχε στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού η ομάδα της Φωκίδας, η οποία όμως δημιούργησε αυτό το χρονικό διάστημα μόλις μια καλή στιγμή.

Έδειξε διάθεση
Η Ευρυτανία σε σχέση με όλα τα προηγούμενα ματς ήταν αισθητά βελτιωμένη και είχε καλή παρουσία στα πρώτα λεπτά. Μπορεί το κύριο μέλημα να ήταν η άμυνα, ωστόσο προσπάθησε να απειλήσει μέσα από αντεπιθέσεις.

Μεγάλη ευκαιρία
Η ομάδα της Φωκίδας στο 16΄ απώλεσε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Μάριος Βήχος μπήκε στην περιοχή από αριστερά τετ-α-τετ με τον Αποστόλη Νούλα πλάσαρε και ο γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια και στην συνέχεια ο Σπύρος Ράικος σε κενή εστία πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι.



Ανέβαζε στροφές
Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα του Γιάννη Λύτρα (Είναι και προπονητής στον πρωτοπόρο της Α΄ ΕΠΣ Φωκίδας Αστέρα Ιτέας) έντεινε την πίεση της και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και σκόραρε 2 τέρματα.

Προηγήθηκε με Φουσέκη


Στο 26ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ όταν ο Μάριος Βήχος σέντραρε από αριστερά και ο Παναγιώτης Φουσέκης στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Νούλα έγραψε το 0-1.



Δοκάρι για την ΕΠΣΦ
Η Φωκίδα δυο λεπτά πριν την επίτευξη του γκολ δημιούργησε μια νέα σπουδαία ευκαιρία. Ο Νίκος Τσώκος σούταρε εκτός περιοχής ο τερματοφύλακας Αποστόλης Νούλας απέκρουσε με υπερένταση η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Γεράσιμου Καπρέλη δεν βρήκε στόχο.


Από το κεφάλι του Ράικου


Στο 34ο λεπτό οι παίδες της Φωκίδας διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο αρχηγός Μάριος Βήχος μοίρασε ακόμη μια ασίστ σέντραρε από αριστερά και ο Σπύρος Ράικος με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας πέτυχε το 0-2.



Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Ο Βήχος μπήκε στην περιοχή από αριστερά μόνος με τον Νούλα πλάσαρε ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια και ο Ράικος σε κενή εστία σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
23΄: Ο Καπρέλης πάσαρε στον Βήχο, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
26΄: Ο Βήχος έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Φουσέκης στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων (0-1).
27΄: Κοντινό πλασέ του Μπαλωμένου απέκρουσε ασθενώς ο Σιδέρης και στην συνέχεια το σουτ του Σερπάνου εξουδετερώθηκε από τους αμυντικούς.
28΄: Ο Τσώκος έκανε ατομική προσπάθεια σούταρε από τα όρια της περιοχής ο Νούλας απέκρουσε σωτήρια και εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά σουτ του Καπρέλη χωρίς πίεση έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
32΄: Ο Χρυσαφόπουλος έκανε την προσωπική ενέργεια σούταρε μέσα από την περιοχή και ο γκολκίπερ της Φωκίδας.
34΄: Ο Βήχος σέντραρε από τα αριστερά και ο Ράικος από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας πραγματοποίησε το 0-2.
36΄: Σουτ του Γκούτλα εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία της ΕΠΣΕ.
38΄: Ο Βήχος έδωσε στον Καπρέλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής ο Νούλας έπεσε χαμηλά και απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά νέο πλασέ του Φουσέκη εξ επαφής απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο Νούλας.

Β΄ μέρος

Πλήρη υπεροχή
Η Φωκίδα υπερείχε σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και στο δεύτερο μέρος και έφτασε εύκολα στο τελικό 0-6.

Υπέπεσαν σε λάθη
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ίδια συνοχή στις γραμμές τους και επηρεάστηκαν από την κούραση. Υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Απανωτά γκολ


Σε διάστημα 2 λεπτών η Φωκίδα από 0-2 προηγήθηκε με 0-4. Στο 47ο λεπτό ο Νίκος Τσώκος με όμορφη κάθετη βρήκε τον Σπύρο Ράικο, που πλάσαρε από κοντά εύστοχα τον Αποστόλη Νούλα για τον 0-3. Ο Ράικος σκόραρε το 2ο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση. Στο επόμενο λεπτό ο Νίκος Τσώκος (Φωτογραφία) από δημιουργός έγινε εκτελεστής και μετά από εντυπωσιακή επέλαση από αριστερά ολοκλήρωσε υποδειγματικά με σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας (0-4).





Σκόρερ ο «Captain»


Ο αρχηγός της Φωκίδας ο Μάριος Βήχος (Φωτογραφία) στο 53ο λεπτό χρίστηκε σκόρερ όταν σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε ψηλά στο κέντρο του τέρματος (0-5).



6ο με Τσώκο
Ο Νίκος Τσώκος στο 69ο λεπτό σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και το 6ο της ομάδας του. Ο μεσοεπιθετικός της ΕΠΣΦ σούταρε εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας και πέτυχε το τελικό 0-6.


Επιπλέον αλλαγές
Οι δυο προπονητές έκαναν 4 αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε 1 επιπλέον ποδοσφαιριστή. Οι τελευταίες αλλαγές ήταν οι: Γιάννης Σελελής (Ευρυτανία) και Γιώργος Μουλάρας (Φωκίδα).

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Τσώκος έκανε την κάθετη για τον Ράικο, ο οποίος τετ-α-τετ με τον Νούλα πάσαρε στην αριστερή γωνία (0-3).
48΄: Ο Τσώκος έκανε έξοχα την επέλαση από αριστερά απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και μπήκε στην περιοχή, όπου από πλάγια αριστερά με σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.
51΄: Σουτ του Καπρέλη από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη σε κόρνερ ο Νούλας από την αριστερή του γωνία.
53΄: Ο Βήχος με σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό και άλλαξε πορεία κατέληξε ψηλά στο κέντρο του τέρματος (0-5).
55΄: Ο Καπρέλης τροφοδότησε τον Ράικο, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα της ΕΠΣΕ.
68΄: Πλασέ του Τσώκου από αριστερά κατέληξε άουτ.
69΄: Ο Τσώκος με σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας διαμόρφωσε το τελικό 0-6.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Σερπάνος, Νούλας
Φωκίδα: Βήχος, Ράικος, Τσώκος, Καπρέλης, Μανέτας, Φουσέκης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Να ευχηθούμε αρχικά χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο και περισσότερο στον κόσμο του αθλητισμού. Να ευχηθούμε φέτος πάρα τις δυσκολίες που έχουμε εδώ στο τοπικό ποδόσφαιρο ίσως υπάρχει μια ελπίδα ενδιαφέροντος και γενικότερα μέσα στο 2014 να κάνουμε έστω ένα βήμα πιο δημιουργικό. Ας προβληματιστούμε όλοι σε αυτό τι θέμα. Εμείς από την μεριά μας με αυτά τα παιδιά που δουλεύουμε τόσα χρόνια προσπαθούμε για το καλύτερο. Και μάλιστα σήμερα όσον αφορά το παιχνίδι το πρώτο ημίχρονο ίσως ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα σε αυτό το πρωτάθλημα. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας, πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά, γίνονται προσπάθειες, έχουμε την αυτογνωσία. Θα συνεχίσουμε στα επόμενα 2 παιχνίδια και ευελπιστούμε να έχουμε πάλι καλή παρουσία. Το σκορ είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει σε αυτή την φάση. Απλώς είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα παιδιά στους χώρους άθλησης. Για να μπορέσουμε να συναγωνιστούμε τις υπόλοιπες ομάδες της περιφέρειας μας θα πρέπει να αλλάξουνε οι δομές. Θα πρέπει να αλλάξουνε οι δομές σε επίπεδο ΕΠΣ, όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει παιδικό και εφηβικό πρωτάθλημα, έχει καταργηθεί το μέτρο των μικρών που συμμετείχαν στο τοπικό και αυτό έχει συνέπειες γενικότερα. Τα παιδιά όταν δεν έχουν παιχνίδια δεν τα έλκει κάτι να έρθουν στο γήπεδο. Το παιχνίδι είναι τροφή των παιδιών. Ευελπιστούμε όλοι μας να κάνουμε κάτι καλύτερο. Καλή συνέχεια στην Φωκίδα.»

Γιάννης Λύτρας (Φωκίδα): « Κατ αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία. Το τελικό σκορ στο ματς τα λέει όλα, υπήρχε διαφορά δυναμικότητας στις δυο ομάδες με αποτέλεσμα να μας δοθεί και η ευκαιρία να δώσουμε και χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχανε μέχρι τώρα μεγάλη συμμετοχή στα παιχνίδια μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα και στην ΕΠΣ Ευρυτανίας. Εύχομαι του χρόνου να πάμε ακόμα καλύτερα.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Χρυσικός(69΄ Σελελής), Καραμπάς, Μπουμπουρής, Τάσιος, Καραθάνος Γ.(41΄ Κυλλής), Σερπάνος, Παπαϊωάννου(53΄ Καραθάνος Χ.), Μοτσιόλας(49΄ Καραγιάννης), Χρυσαφόπουλος, Μπαλωμένος

Φωκίδα (Γιάννης Λύτρας): Σιδέρης, Μαμαρέλης, Παγώνης(41΄ Πουρνάρας), Μανέτας, Γκούλτας, Καλλίας, Καπρέλης, Βήχος(53΄ Διαβόλης), Φουσέκης(47΄ Χριστοδούλου), Τσώκος, Ράικος(66΄ Μουλάρας)

Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Μαλλιώρας (ΕΠΣ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Πέτρος Κανιούρας (ΕΠΣ Καρδίτσας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος