Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 1-2

Την ολική ανατροπή έκανε η Φωκίδα, η οποία κυριάρχησε στην επανάληψη και πήρε την πρώτη της νίκης στον θεσμό με 1-2 μέσα στο Καρπενήσι απέναντι στην Ευρυτανία.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη (8/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των ενωσιακών πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου στην κατηγορία παίδων. Το ματς παρακολούθησαν περίπου 50 με 60 θεατές.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρά το πολύ καλό της ξεκίνημα και το προβάδισμα που πήρε στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον μέσο Πάνο Μπλέντζο δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Δέχτηκε την ισοφάριση στο 32ο λεπτό και στην επανάληψη δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Εκτέθηκε αρκετές φορές στα μετόπισθεν και μοιραία μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες της Φωκίδας δέχτηκε και το δεύτερο τέρμα.
Η Φωκίδα του Παναγιώτη Καραχρήστου ήταν εξαιρετική στο δεύτερο μέρος, όπου μέσα από «φαρμακερές» αντεπιθέσεις δημιούργησε σωρεία ευκαιριών μπροστά από τα καρέ του Γιώργου Γιόγιου. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έμειναν με το «καλημέρα» πίσω στο σκορ, όμως το γκολ του Ηλία Βλάχου έφερε το ματς στα ίσα και στο 75ο λεπτό ο Στάθης Φώτης με όμορφο τελείωμα χάρισε την εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του.
Η Φωκίδα παρέμεινε στην 4η θέση χωρίς συγκάτοικο και έφτασε τους 4 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία υποχώρησε στην 5η θέση έχοντας 1 πόντο. Την επόμενη (9η) αγωνιστική η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της και η Ευρυτανία παίζει στις (15/1)στην Χαλκίδα κόντρα στην ΕΠΣ Εύβοιας.

Αρκετός κόσμος
Σε σύγκριση με προηγούμενες αναμετρήσεων των νέων της ΕΠΣΕ η προσέλευση των φιλάθλων ήταν μεγαλύτερη. Το ματς παρακολούθησαν γύρω στα 50 με 60 άτομα, σε αυτό συνέβαλλαν και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες.


Χωρίς νίκη
Οι νέοι της ΕΠΣΕ παραμένουν χωρίς νίκη τα τελευταία 2 χρόνια. Μάλιστα ο ενωσιακός προπονητής Γιώργος Χρυσαφόπουλος δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη νίκη με την ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Χωρίς εναλλακτικές
Οι δυο τεχνικοί δεν είχαν εναλλακτικές λύσεις από τους πάγκους. Η Ευρυτανία είχε αποστολή μόλις 13 ποδοσφαιριστών και αυτή της Φωκίδας μόλις 14. Υπάρχει έλλειψη ποδοσφαιριστών και στις δυο ενώσεις, οι οποίες είναι οι πιο αδύναμες στον 6ο Όμιλο.

Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή-Ίδια «γεύση»
Παρά το γρήγορο γκολ της Ευρυτανίας στο 6ο λεπτό η Φωκίδα έκανε την ανατροπή και με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 2-1. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Φωκίδας την τελευταία 2ετια στους νέους. Ενώ πριν δυο χρόνια (2011-2012) είχε φύγει νικήτρια από το Καρπενήσι με σκορ 1-2 και με ανατροπή και τότε.

Α΄ μέρος

Ιδανικό ξεκίνημα


Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να υπάρξει για την ομάδα της Ευρυτανίας, η οποία μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο αρχηγός Γιώργος Πλεξίδας σέντραρε από αριστερά και ο μέσος Πάνος Μπλέντζος (Φωτογραφία) από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ (1-0).





Συνέχισε να ελέγχει
Η ομάδα της Ευρυτανίας συνέχισε να έχει τον έλεγχο του κέντρου, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες.

Ισορρόπησε και ισοφάρισε
Η Φωκίδα στο τελευταίο 15λεπτο του α΄ μέρους ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος στην άμυνα της ΕΠΣΕ και να ισοφαρίσει. Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες της Φωκίδας έπαιξαν αμυντικά και έβγαιναν στην επίθεση μέσα από αντεπιθέσεις.

Το έφερε στα ίσα με Βλάχο


Η Φωκίδα απάντησε στο 32ο λεπτό και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Πάνος Αντωνίου έκανε λάθος στην άμυνα και ο Ηλίας Βλάχος (Φωτογραφία) με σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία ισοφάρισε σε 1-1.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Πλεξίδας έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Μπλέντζος εξ επαφής μετά από αδράνειας της άμυνας με σουτ στην αριστερή γωνία του Λύτρα άνοιξε το σκορ (1-0).
9΄: Ο Βλάχος έβγαλε την σέντρα από αριστερά και το σουτ του Φώτη από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Γιόγιος.
20΄: Ο Αλεξίου έδωσε στον Πολίτη, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα της ΕΠΣΕ.
32΄: Μετά από λάθος του Αντωνίου ο Βλάχος σούταρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας και ισοφάρισε σε 1-1.
37΄: Ο Λιάγκας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Μπλέντζου από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ευρυτανίας.

Β΄ μέρος

Κυριάρχησε η Φωκίδα
Εμφανώς βελτιωμένη η ομάδα της Φωκίδας στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά καλύτερη και χτυπώντας στην κόντρα επίθεση δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Κατάφερε 15 λεπτά πριν το φινάλε να κάνει την ολική ανατροπή.

Δεν έκανε τελικές
Η Ευρυτανία δεν μπόρεσε ούτε στο δεύτερο μέρος να «πατήσει» στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες.

Απειλούσε διαρκώς
Οι φιλοξενούμενοι μέσα σε διάστημα 7 λεπτών έχασαν 3 κλασσικές ευκαιρίες να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Στο 63΄και στο 64΄ ο Ηλίας Βλάχος πρώτα νικήθηκε από τον Γιώργιο Γιόγιο και στο επόμενο λεπτό σούταρε άουτ. Στο 70ο λεπτό ο Στάθης Φώτης μπήκε στην περιοχή ανενόχλητος σούταρε με τον τερματοφύλακα της Ευρυτανίας να αποσοβεί βέβαιη παραβίαση της εστίας του και να αποκρούει με τα πόδια.



«Χρυσός» σκόρερ ο Φώτης


Μετά από πληθώρα ευκαιριών της Φωκίδας ήρθε στο 75ο λεπτό το γκολ της «λύτρωσης». Ο Ηλίας Βλάχος σέντραρε από δεξιά και ο Στάθης Φώτης με σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας σκόραρε το νικητήριο γκολ της ΕΠΣΦ (1-2).




Καμία απάντηση
Η Ευρυτανία δεν κατάφερε να απαντήσει στο γκολ της Φωκίδας και το τελευταίο 15λεπτο «κύλησε» χωρίς κάτι αξιοσημείωτο.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Πλεξίδας έκανε την μπαλιά για τον Χρυσαφόπουλο που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από θέση βολής πάνω από το τέρμα του Λύτρα.
52΄: Όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Βλάχου, που είδε εκτός θέσης τον Γιόγιο, απέκρουσε την τελευταία στιγμή δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
57΄: Ο Λιάγκας έκανε την ενέργεια από δεξιά σέντραρε και ο Σκούτας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ προ του Χρυσαφόπουλου.
63΄: Πλασέ του Φώτη πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
64΄: Ο Φώτης έδωσε στον Βλάχο, που σούταρε από κοντά, όμως απέκρουσε σωτήρια ο Γιόγιος.
65΄: Ο Φώτης σέντραρε από δεξιά και ο Βλάχος στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κίνηση σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
70΄: Ο Φώτης μπήκε τετ-α-τετ στην περιοχή από δεξιά σούταρε από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, όμως ο γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
73΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιάγκα μπλόκαρε εύκολα ο Λύτρας.
75΄: Ο Βλάχος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Φώτης με σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Κίτρινες Κάρτες
Σκούτας

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Γιόγιος, Πλεξίδας, Μπλέντζος
Φωκίδα: Φώτης, Βλάχος, Σκούτας, Τερλίγκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλή χρονιά με υγεία και να έχουν καλή πρόοδο. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά σήμερα, πιέσαμε ψηλά και καταφέραμε στο 6ο λεπτό να μπούμε στο σκορ αλλά από ένα δικό μας λάθος στο 32΄ το παιχνίδι ήρθε πάλι ξανά στα ίσα και εκεί κάπου η ψυχολογία των παιδιών σε συνδυασμό με την κούραση που έβγαινε σιγά-σιγά μας έριξε τον ρυθμό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, πράγμα που το έκανε η ομάδα της Φωκίδας και οπότε δεν μπορέσαμε να πετύχουμε έστω μια νίκη που την είχαμε στο μυαλό μας. Μέσα από την διακοπή του πρωταθλήματος που έχει γίνει εδώ και τόσο καιρό φάνηκε ειδικά στα παιδιά που αγωνίζονται σε κάποιες ομάδες πόσο πίσω έχουν μείνει σε θέμα δουλειάς και πόσο μάλλον τα παιδιά που δεν αγωνίζονται σε κάποια ομάδα, οπότε φτωχό πρωτάθλημα, φτωχή ΕΠΣ, φτωχά αποτελέσματα. Δεν έχουμε που δεν έχουμε υλικό, αλλά και αυτό που έχουμε προσπαθούμε με τον τρόπο μας να μην κρατάμε τα παιδιά μέσα στα πλαίσια των παιχνιδιών που χρειάζονται να έχουν ώστε να βελτιώνονται συνεχώς. Ας τα δούνε λίγο αυτά οι αρμόδιοι της ΕΠΣ και να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους. Εγώ θέλω να συγχαρητήρια στα παιδιά που πάλεψαν το παιχνίδι όσο μπορούσανε και στα επόμενα δυο παιχνίδια που έχουμε είναι αρκετά δύσκολα θα κοιτάξουμε να σταθούμε όσο καλύτερα μπορούμε μέσα στο γήπεδο.»

Παναγιώτης Καραχρήστος (Φωκίδα): «Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα η Ευρυτανία ήταν καλύτερη και προηγήθηκε. Από εκεί και πέρα ισορροπήσαμε, βάλαμε το γκολ και αυτό πιστεύω ότι μας έδωσε φτερά για το δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω ότι στο β΄ μέρος ήμασταν καλύτεροι, κάναμε αρκετές ευκαιρίες και τελικά βάλαμε το γκολ. Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, το πρώτο ήταν για την Ευρυτανία και το δεύτερο για την Φωκίδα.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός, Μπουμπουρής, Μπανιάς, Αντωνίου, Καββαδίας, Καμαρέτσος(75΄ Ρεσίτης), Μπλέντζος(81΄ Μπάρκας), Πλεξίδας, Λιάγκας, Χρυσαφόπουλος

Φωκίδα (Παναγιώτης Καραχρήστος): Λύτρας, Κοκμοτός, Σίμος, Τερλίγκας, Σκούτας, Τριάντης, Πολίτης(46΄ Οικονόμου), Αλεξίου(90΄ Δημητρέλος), Βλάχος, Φουσέκης, Φώτης

Διαιτητής: Βασίλης Μαλλιώρας (ΕΠΣ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Μπεκιάρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Πέτρος Κανιούρας (ΕΠΣ Καρδίτσας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος