Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 3-0

Με σκορ 3-0 νίκησε την Μυρίκη το Βελούχι σε φιλικό ματς προπονητικού χαρακτήρα.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη είχε στην σύνθεση του 2 ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν στην δύναμη του. Δοκίμασε τον Τρικαλινό φορ Νίκο Αγγέλη και αγωνίστηκε και ο Χρήστος Ράμμος του Απεραντιακού. Το Βελούχι είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και κατάφερε να πάρει μια ακόμη φιλική νίκη. Τα γκολ σημείωσαν οι: Νίκος Αγγέλης, Άλεξ Μπακαλίδης και Δημήτρης Σερπάνος. Οι νικητές είχαν και 3 δοκάρια.
 Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου έδωσε μετά από  αρκετό χρονικό διάστημα φιλικό τεστ. Οι «κόκκινοι» έπαιξαν με αντεπιθέσεις και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την φιλική ήττα. Οι πρωταθλητές έδωσαν μια δυνατή φιλική αναμέτρηση, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη εκ νέου της Α΄ κατηγορίας.

Ρέφερι ο «Ντούφ»


Την φιλική αναμέτρηση σφύριξε ο τραυματίας ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία), χωρίς να έχει βοηθούς.

Θετική δοκιμή για Αγγέλη


Το φιλικό έγινε για να δοκιμαστεί ο 24χρονος επιθετικός του Πύργου Τρικάλων Νίκος Αγγέλης. Ο ποδοσφαιριστής έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία, ήταν ταχύτατος μέσα στις φάσεις και σκόραρε 1 τέρμα. Αγωνίζεται στην Α1΄ Κατηγορία της ΕΠΣΤ και σκοράρει και φέτος κατά ριπάς(34 γκολ σε 15 ματς). Έχει αγωνιστεί πριν τον Πύργο στην Δ΄ Εθνική με την Θύελλα Πετρωτού (Αντιμετώπισε τον Απεραντιακό). Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις για την απόκτηση ή μη του ποδοσφαιριστή.

Έπαιξε και ο Ράμμος


Στην μεσαία γραμμή του Βελουχίου αγωνίστηκε ο Χρήστος Ράμμος (Ανήκει στον Απεραντιακό). Ο ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί από το Βελούχι, εφόσον πρώτα μπορέσει να πάρει το δελτίο του από τους Απεράντιους.

Τέρμα ο Αναστασόπουλος
Απουσία των τερματοφυλάκων της ομάδας τα δοκάρια των «κόκκινων» υπερασπίστηκε ο προπονητής τους Λάκης Αναστασόπουλος.


Φορούν τα χακί


3 Ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων τις επόμενες ημέρες θα ντυθούν στα χακί για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία. Και οι 2 είναι γεννημένοι το 1995. Πρόκειται για τον βασικό μέσο του ΑΠΟΚ Κώστα Κρίντα (Φωτογραφία Αριστερά), τον αριστερό μπακ της Μυρίκης Άγγελο Παχή (Φωτογραφία Κέντρο) και  τον βασικό μεσοεπιθετικό της Μυρίκης Χρήστο Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ Μέρος

Άνηκε στο Βελούχι
Στον ΑΠΟΚ άνηκε το μεγαλύτερο διάστημα του 1ου ημιχρόνου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να προηγηθεί με 1-0.

Στην κόντρα
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έπαιξαν με αντεπιθέσεις και ήταν απειλητικοί σε 3-4 περιπτώσεις.

Σκόρερ ο Τρικαλινός
Ο Τρικαλινός φορ Σπύρος Αγγέλης στο 33ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στον ΑΠΟΚ. Ο Άλεξ Μπακλίδης τον τροφοδότησε όμορφα και ο Σπύρος Αγγέλης απέφυγε και τον τερματοφύλακα και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0.



Δυο δοκάρια

 












Στα τελευταία 6 λεπτά του 1oυ μέρους ο ΑΠΟΚ είχε δοκάρια. Στο 39΄ ο Πάνος Κουτσονίκας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε έξοχη προσπάθεια από αριστερά, όμως σούταρε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού και στο 45ο λεπτό το σουτ του Τάκη Σαϊτη (Φωτογραφία Δεξιά) εκτός περιοχής απέκρουσε ο Λάκης Αναστασόπουλος και στην συνέχεια προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Πλασέ του Αγγέλη μέσα από την περιοχή απέκρουσε με τα πόδια ο Αναστασόπουλος.
10΄: Μακρινό σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε με τις γροθιές σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
17΄: Κοντινό πλασέ του Αγγέλη μπλόκαρε ο πορτιέρο των «κόκκινων».
18΄: Σέντρα-σουτ του Ζαραβέλη μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε ο Παπαβασιλείου.
18΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Αγγέλη, ο οποίος από τα όρια της περιοχής σούταρε άουτ από το δεξί «Γ» της Μυρίκης.
23΄: Ο Μπουμπουρής Α. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το πλασέ του Σταμούλη έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
26΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Αγγέλη, το πλασέ του οποίου μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος.
33΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε για τον Αγγέλη, αυτός τρίπλαρε και τον Αναστασόπουλο και εύκολα στην κενή εστία με πλασέ πέτυχε το 1-0.
39΄: Ο Κουτσονίκας έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού.
41΄: Ο Λιάγκας έδωσε στον Ζαλοκώστα, που πλάσαρε από κοντά και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε.
45΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Πολυτσέρης σούταρε από κοντά ο Αναστασόπουλος έδιωξε και το σουτ του Σαϊτη εκτός περιοχής απέκρουσε ο Αναστασόπουλος και στην συνέχεια χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ μέρος

Αυτοδόκαρι


Στο 13΄ λεπτό της επανάληψης το Βελούχι είχε και 3o δοκάρι στο ματς. Ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία) άθελα του έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.

Διπλασιασμός από «Μπάκα»


Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) στο 62o λεπτό εκμεταλλευόμενος τα λάθη στην άμυνα των «κόκκινων» με χαμηλό πλασέ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 2-0.


2 τραυματισμοί

 












Η Μυρίκη έχασε 2 ποδοσφαιριστές της λόγω τραυματισμού. Στο 68o λεπτό αποχώρησε τραυματίας ο Πάνος Στόκας (Φωτογραφία Αριστερά) και στο 86΄ ο αριστερός χαφ Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Δεξιά), με τον Α.Ο.Μ. να ολοκληρώνει με 10 παίκτες.




Συμμετοχή Τσάκνη


Ο αμυντικός της Κρέντης Γιάννης Τσάκνης πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μέρος και πέρασε στο ματς στο 62΄, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Ζαλοκώστα.

3o από «Σερ»


1 λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90 το Βελούχι σκόραρε για 3h φορά. Ο Πάνος Κουτσονίκας εκτέλεσε φάουλ, ο Λάκης Αναστασόπουλος απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία) με σουτ στην κλειστή γωνία του άλλοτε συμπαίκτη του στον ΑΠΟΚ «έγραψε» το τελικό 3-0.


Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και η προβολή του Ζαχαράκη προς τα πίσω σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.
62΄: Μετά από λάθος του Αναστασόπουλου, ο Μπακαλίδης εύκολα με χαμηλό πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 2-0.
64΄: Σουτ του Σιταρά Α. από πλάγια αριστερά έφυγε λίγο άουτ.
65΄: Νέο σουτ του Σιταρά Α. εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παπαβασιλείου.
85΄: Εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από πλάγια αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο πορτιέρο του Βελουχίου.
89΄: Εκτέλεση φάουλ του Κουτσονίκα απέκρουσε ασθενώς ο Αναστασόπουλος και στην επαναφορά ο Σερπάνος με σουτ από δεξιά στην κλειστή γωνία έκανε το 3-0.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Σαπούνης(46΄ Τσιλιμέκης Δ.), Πολυτσέρης(77΄ Τσόγκας), Αντωνίου, Κρασιάς, Κουτσονίκας, Ράμμος(46΄ Φλωράκης), Σαϊτης(61΄ Μπούτσι), Γενιτσαρόπουλος(56΄ Σερπάνος), Μπακαλίδης(77΄ Ρεσίτης), Αγγέλης(61΄ Παπαϊωάννου)

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Αναστασόπουλος, Φούκας Α., Ζαραβέλης(46΄ Παχής), Κρασιάς(46΄ Ίβρος), Τσίπρας(46΄ Στόκας, 68΄ λ.τρ. Ζαραβέλης), Μπουμπουρής Α., Ζαλοκώστας(62΄ Τσάκνης), Σιταράς Α., Λιάγκας, Ζαχαράκης, Σταμούλης(46΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ))

Διαιτητής: Βασίλης Ντουφεκιάς (Ποδοσφαιριστής ΑΠΟΚ)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος