Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γ.Σ. Άτλας-Α.Ο. Μώλος 36-31

Αγχωτική πρεμιέρα για τον Γ.Σ. Άτλαντας 2008 στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Επικράτησε του Α.Ο. Μώλος με 36-31 και ξεκίνησε με το «δεξί» τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19/1) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Την παρακολούθησαν περίπου 120 με 130 θεατές.
Ο Γ.Σ. Άτλας είχε την πρωτοπορία στο σκορ σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ. Στο 4ο δεκάλεπτο ενώ φάνηκε να «κλειδώνει» το ματς το 32-23 έγινε 33-31 ένα λεπτό πριν το τέλος και το ματς είχε δραματικό φινάλε. Τελικώς χάρης στην ψυχραιμία του Τάσου Καδά από τις βολές ο Άτλας ξεκίνησε με νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Στους 9 πόντους σταμάτησε ο κορυφαίος της ομάδας Δημήτρης Σταλίκας.
Ο Α.Ο. Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου «κυνηγούσε» συνέχεια στο σκορ την ομάδα του Καρπενησίου. Έμεινε «ζωντανός» στην νίκη μέχρι και το τελευταίο λεπτό ωστόσο δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε αρκετά δυνατά κορμιά και έπαιξε αρκετά καλά στην άμυνα. 15 πόντους σκόραρε ο Χρήστος Βλασόπουλος.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Καρπενησίου θα κάνει το ρεπό της, ενώ ο Μώλος υποδέχεται στις (26/1) τον Άρη Σπερχειάδας.

Κοντά ο κόσμος
Ο κόσμος του Καρπενησίου «αγκάλιασε» την προσπάθεια του Άτλαντα και βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας. Περίπου 120 με 130 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση.




Πρώτο επίσημο
Το ματς έχει ιστορική σημασία, καθώς είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση σε επίπεδο ανδρών που διεξάγεται στην Ευρυτανία.

Οι Coach


Τον Μώλο καθοδηγεί και φέτος στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ο Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), ενώ στην Ευρυτανική ομάδα τον ρόλο του προπονητή έχει επωμιστεί ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά). Κοντά στην ομάδα από τον πάγκο ήταν και ο Πρόεδρος του Άτλαντα Γιάννης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Κέντρο).



2 τρίποντα
Μόλις 2 τρίποντα σημειώθηκαν στην αναμέτρηση. Μάλιστα ο Άγγελος Σαμαντάς πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς και το πρώτο 3ποντο έξω από τα 6.75. Το άλλο 3ποντο σημείωσε ο Τάσος Πισλής του Μώλου στο δεύτερο μέρος.

Φανέλες Είθισται
Ο Άτλας αγωνίστηκε με τις φανέλες του Είθισται Café και όχι με τις εμφανίσεις του Γ.Σ. Άτλαντα.

Ξεχώρισε ο Σταλίκας


Ο πλέι μέικερ του Άτλαντα Δημήτρης Σταλίκας  (Έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε ομάδες μπάσκετ του Αγρινίου) ήταν ο MVP του ματς, δίνοντας επιθετική πνοή στην ομάδα σκόραρε 9 πόντους και οδήγησε τον Άτλα στην επικράτηση. Στους 8 ακολούθησε ο Ναυπακτιώτης φόργουορντ Μιχάλης Χάντζης.


Δεν αρκούσε ο Βλασόπουλος


Από πλευράς Φθιωτών ο γκάρντ Χρήστος Βλασόπουλος ήταν εξαιρετικός, σκόραρε 15 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Οι προσπάθειες του ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να μπορέσει η ομάδα του να ξεκινήσει με νίκη. Στους 6 πόντους ακολούθησαν οι Γιώργος Γρίβας και Τάσος Πισλής, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό 3ποντο του Μώλου.

Ρεσιτάλ αστοχίας
Άστοχες ήταν οι ομάδες και για αυτό τον λόγο το σκορ ήταν πολύ χαμηλό. Άτλας και Μώλος έκαναν αρκετές βεβιασμένες κινήσεις και δεν είχαν καθαρό μυαλό στις προσπάθειες τους. Οι ομάδες είχαν και πάρα πολλές άστοχες ελεύθερες βολές.

Πολλά φάουλ
Οι δυο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά φάουλ και σχεδόν σε όλα τα δεκάλεπτα συμπλήρωσαν από 5 ομαδικά φάουλ.

2 δεν αγωνίστηκαν

 












Από τους 12 αθλητές που δήλωσε η κάθε ομάδα μόλις 2 δεν αγωνιστήκαν. Για τους γηπεδούχους δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Βασίλης Διομήδης (Φωτογραφία Αριστερά) και για τους φιλοξενούμενους ο Βασίλης Κωνσταντίνου (Φωτογραφία Δεξιά).

Και στα 2

 












Οι διαιτητές Γιώργος Ζάχος (Φωτογραφία Αριστερά) και Στέργιος Λώλος (Φωτογραφία Δεξιά) της (Ένωσης Στερέας Ελλάδας και Εύβοιας) σφύριξαν και το ματς στις 4 στην Σπερχειάδα με τα Φάλαρα. Η ομάδα του Καρπενησίου μαζί με την Σπερχειάδα επωφελήθηκαν οικονομικά, αφού τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών ήταν λιγότερα. Ο Λώλος είχε αγωνιστεί ενάντια στην Π.Α.Κ. στο εφηβικό πρωτάθλημα, καθώς φορά την φανέλα του Ιωνικού Λαμίας.

Νευρικό ξεκίνημα


Από την αρχή το ματς δεν ήταν καλό και οι ομάδες ξεκίνησαν με αρκετά λάθη. Οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν με +2 και 10-8. Ο Άγγελος Σαμαντάς με τρίποντο έκανε το 3-0. Με δίποντο του Γιώργου Γρίβα και του Δημήτρη Λερογιάννη το σκορ έγινε 5-3. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με 1/2 βολές και 2/2 ελεύθερες βολές ισοφάρισε σε 5-5. Ο Άγγελος Σαμαντάς συμπλήρωσε 3 φάουλ μέσα σε 5 λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Σταλίκα. Με 1/2 βολές του Μιχάλη Χάντζη και του Χρήστου Βλασόπουλου το σκορ έγινε 6-6. Μετά από εξαιρετική ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία, Ανήμερα του αγώνα έκλεισε τα 27 χρόνια) έκανε το 8-6. Ο Χρήστος Βλασόπουλος πέτυχε ένα δύσκολο καλάθι υπό πίεση και ισοφάρισε σε 8-8. Με γκολ-φάουλ του Μιχάλη Χάντζη, αλλά άστοχη βολή διαμορφώθηκε το 10-8 της 1ης περιόδου.



Από βολές
Στην γραμμή των βολών παίχτηκε το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Άτλας διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ με 16-13. Ο Κρίστο Χαϊτα με καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή) ισοφάρισε σε 10-10. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και 2ποντο του Θωμά Χονδρού ο Άτλας προηγήθηκε με 13-10. Με 1/2 βολές του Κώστα Βούγλαρη και 1/2  βολές του Γιώργου Ζαχαρόπουλου το σκορ έγινε 13-12. Ακολούθησαν επίσης 1/2 βολές του Σπύρου Ραχιώτη και του Μιχάλη Χάντζη για το 15-12. Ξανά με  1/2 βολές του Γιώργου Γρίβα και1/2 του Τάσου Καδά έγινε το 16-13.



2 καλάθια
Στο δεύτερο δεκάλεπτο σημειώθηκαν μόλις 2 καλάθια (1 για κάθε ομάδα) και οι αθλητές  των ομάδων σούταραν αρκετές βολές. Το επιμέρους σκορ του 10λεπτου ήταν 6-5.

Χωρίς μικρό


Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου παίκτη κάτω των 20ετών. Ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Νίκος Καραγκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα ο Μώλος χρησιμοποιήθηκε αρκετό χρόνο τον Κώστα Βούλγαρη (Φωτογραφία Δεξιά), που καταλαμβάνει θέση μικρού, αλλά και τους Κρίστο Χαΐτα και Βασίλη Χαΐτα, που αγωνίζονται και στην εφηβική ομάδα. Η προκήρυξη της Ένωσης υποχρεώνει τις ομάδες σε 1η και 2η περίοδο να αγωνίζονται υποχρεωτικά στην 5αδα με 1 μικρό.

Στον ίδιο ρυθμό

 












Ίδια εικόνα είχε και το 3ο δεκάλεπτο, με τις ομάδες να μην μπορούν να βρουν την ευστοχία τους. Οι Καρπενησιώτες διατηρήθηκαν μπροστά προηγούμενοι με 24-20. Μετά από ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο έκανε το 18-13. Ο Τάσος Πισλής (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και ο Γιώργος Γρίβας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο ισοφάρισαν στο 18-18. Με δυο διαδοχικά παλικαρίσια καλάθια του έμπειρου Δημήτρη Σταλίκα το σκορ έγινε 22-18. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με 2/2 βολές και ο Μιχάλης Χάντζης με δίποντο έκαναν το 24-20. Η 3η περίοδος είχε σκορ 8-7 υπέρ του Άτλαντα.



2 αποβολές


Στην 3η περίοδο αποβλήθηκαν 2 παίκτες (1 για κάθε ομάδα). Ο Άγγελος Σαμαντάς του Άτλαντα 3.36 πριν το τέλος της αποχώρησε κάνοντας 5 φάουλ, ενώ 00.47 πριν το τέλος της 3ης περιόδου αποχώρησε με 5 φάουλ ο Κρίστο Χαϊτα (Φωτογραφία) του Μώλου.

Με ψυχραιμία στην νίκη

 
Αναμφισβήτητα το 4ο ήταν και το καλύτερο 10λεπτο της αναμέτρησης. Ο Άτλας ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκα με 9 πόντους, όμως ο Μώλος απάντησε και στο τελευταίο λεπτό του ματς μείωσε στους 2. Η ομάδα του Καρπενησίου με την ψυχραιμία του Τάσου Καδά από τις βολές πανηγύρισε την πρώτη της νίκη. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με ωραία προσπάθεια μείωσε για τον Μώλο σε 24-22. Ο Τάσος Καδάς κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Χρήστο Βλασόπουλο με 1/2 βολές έκανε το 25-22. Ο Σπύρος Ραχιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Γιώργος Γρίβας με 1/2 βολές ανέβασαν το σκορ στο 27-23. Με 2/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα με 1/2 του ίδιου και όμορφο καλάθι του Μιχάλη Χάντζη (Φωτογραφία Κέντρο) από ασίστ του Τάσου Καδά ο Άτλας έφτασε στο +9 και στο 32-23. Ο Τάσος Πισλής με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 βολές έκαναν το 33-24. Ο Τάσος Πισλής ξανά με 1/2  βολές μείωσε σε 33-25. 1.16 πριν το τέλος ο Θανάσης Καντερές κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Τάσο Καδά, ωστόσο αστόχησε και στις 2 βολές. Ο Τάσος Πισλής με 1/2 βολές, ο Χρήστος Βλασόπουλος με γκολ φάουλ (Άστοχη βολή) και με νέο δίποντο μείωσε στο 33-30 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. 00.39 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σταλίκας είχε 0/2 βολές. 00.33 πριν το φινάλε ο Χρήστος Βλασόπουλος με 1/2 βολές κάνει το 33-31. 00.13 πριν το τέλος ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Δεξιά) με 2/2 βολές διαμορφώνει το 35-31. 00.09 πριν το φινάλε ο Χρήστος Βλασόπουλος αστοχεί σε τρίποντο (air ball) και 00.03 πριν την λήξη ο Τάσος Καδάς με 1/2 βολές γράφει το τελικό 36-31 με το ματς να ολοκληρώνεται με μακρινό άστοχο τρίποντο από το κέντρο του Χρήστου Βλασόπουλου.




Εκτός και ο «Στάμ»


Με 5 φάουλ αποβλήθηκε ο Δημήτρης Σταμάτης του Άτλαντα 00.33 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα
10-8, 16-13, 24-20, 36-31

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Καραγκούνης, Ραχιώτης 3, Σταλίκας 9, Λέρης, Λιάπης, Χάντζης 8, Χονδρός 6, Σαμαντάς 3(1), Σταμάτης, Καδάς 5, Λερογιάννης 2

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Ζαχαρόπουλος 1, Χαϊτα Β., Βούλγαρης 1, Βλασόπουλος 15, Ντρέκης, Καντερές, Χαϊτα Κ. 2, Καίσαρης, Γρίβας 6, Μακρυγιάννης, Πισλής 6(1)

Διαιτητές:  Γιώργος Ζάχος & Στέργιος Λώλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος