Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Άρης Σπερχειάδας-Γ.Σ. Άτλας 55-58

Ελπιδοφόρα ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής του Άτλαντα. Η ομάδα του Καρπενησίου στο «παρθενικό» της παιχνίδι επικράτησε σε φιλικό ματς 58-55 του Άρη Σπερχειάδας.
Ο αγώνας διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Σπερχειάδας και άρχισε στις 6. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν κατόπιν συμφωνίας 50 λεπτά (5 10λεπτα).
Η ομάδα της Σπερχειάδας μπήκε δυνατά και είχε σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού την πρωτοπορία. Το κακό 5ο δεκάλεπτο την οδήγησε ώστε να χάσει την άτυπη φιλική νίκη. Το συγκρότημα του Δημήτρη Έλληνα άφησε θετικές εντυπώσεις και είχε στην διάθεση του πληθώρα παιχτών. Συνδυάζει εμπειρία και ενθουσιασμό, καθώς στο ρόστερ της βρίσκονται αρκετοί νεαροί από το εφηβικό τμήμα. Τα τελευταία χρόνια μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και πέρυσι τερμάτισε 3ο.
Ο Άτλας έδωσε το πρώτο του παιχνίδι ύστερα από αρκετή περίοδο προετοιμασίας. Η ομάδα της Ευρυτανίας αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις και κατάφερε με την πάροδο του χρόνου να βελτιώσει την απόδοση του και να πάρει την πρώτη της νίκη. Είναι η πρώτη ομάδα, που θα εκπροσωπήσει το μπάσκετ του νομού σε επίπεδο ανδρών σε περιφερειακό πρωτάθλημα  και έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.
Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ οι δυο ομάδες θα δώσουν εντός έδρας αναμετρήσεις .Ο Άρης θα παίξει με τα Φάλαρα και ο Άτλας με τον Μώλο.

Περίπου 20 φίλαθλοι
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 15-20 φίλαθλοι από την γύρω περιοχή.


Έπαιξαν 50΄
Μετά από συμφωνία των δυο προπονητών οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν και σε 5ο δεκάλεπτο, καθώς σκοπός του φιλικού ήταν η εξαγωγή συμπερασμάτων και το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής.

Η σφυρίχτρα στον Γιδαράκο


Το φιλικό διεύθυνε ο Γιάννης Γιδαράκος, ο οποίος είναι παράγοντας της Σπερχειάδας.

Αντίπαλοι την 3η αγωνιστική
Ο Άτλας θα αντιμετωπίσει τον Άρη Σπερχειάδας την 3η αγωνιστική εκτός έδρας, καθώς οι δυο ομάδες μετέχουν στον Δ΄ Όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Φιλικό περιβάλλον
Ευρυτάνες και Φθιωτοί έχουν τεθεί αντιμέτωποι στα τουρνουά του Καρπενησίου και είναι γνώριμοι και φίλοι μεταξύ τους. Οι παίχτες της Σπερχειάδας λαμβάνουν μέρος σε αυτά ως Μακρακώμη.



Δωδεκάδα αθλητών


Από πλευράς γηπεδούχων αγωνίστηκαν συνολικά 12 μπασκετμπολίστες. Δεν έπαιξε μόνο ο Δημήτρης Λιάγκας του Γεωργίου (Φωτογραφία).

Στους 12 πόντους δυο Σπερχειαδίτες
 













Ξεχώρισαν από πλευράς Σπερχειάδας ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Κώστας Μπέσσας (Φωτογραφία Δεξιά), που πέτυχαν από 12 πόντους ο καθένας. Ο πρώτος ήταν πολύ καλός κάτω από το καλάθι, «κόβοντας» μάλιστα δυο φορές τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο. Διψήφιοι ήταν και οι: Ηλίας Καραγιάννης και Αντρέας Παπασάρας, που πέτυχαν 11 πόντους και με 1 τρίποντο ο καθένας.

Στους πάγκους Έλληνας-Μπουμπουρής

 












Τον Άρη καθοδηγεί και την φετινή σαιζόν ο Δημήτρης Έλληνας (Φωτογραφία Αριστερά), που είναι ο προπονητής και της εφηβικής ομάδας. Στον πάγκο του Άτλαντα κάθισε και έδινε οδηγίες ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά), ενώ την σημαντικό ρόλο έπαιξε στην καθοδήγηση η παρουσία του πλέι μέικερ Άγγελου Σαμαντά.




Βλέμματα Φαλάρων
Το παιχνίδι παρακολούθησαν οι αθλητές των Φαλάρων Γιάννης Δημητρίου και Κώστας Χρυσαφόπουλος. Οι Στυλιδιώτες αντιμετωπίζουν τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.


Επιστροφή για Ραχιώτη


Ο σέντερ του Άτλαντα Σπύρος Ραχιώτης τέθηκε αντιμέτωπος με τους περυσινούς του συμπαίχτες, καθώς τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν στους Σπερχειαδίτες. Σκόραρε 4 πόντους.


Ξεχώρισαν οι συνονόματοι Σταλίκας & Σταμάτης

 












Πρώτος σκόρερ του Άτλαντα αλλά και του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά), που ήταν εξαιρετικός, ειδικά στο πρώτο 20ο λεπτο. Πέτυχε 13 πόντους με 1 τρίποντο. Εντυπωσιακός και ουσιαστικός ήταν ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος στην επανάληψη πήρε στις «πλάτες» του την ομάδα, σκοράροντας 11 πόντους. Πολύ καλή παρουσία και για τους: Ταξιάρχη Κουτρομάνο, Δημήτρη Λερογιάννη και Άγγελο Σαμαντά, που πρόσφεραν στο σκοράρισμα.

Μπροστά με 9


Πολύ δυνατά μπήκε ο Άρης στο πρώτο 10λεπτο. Προηγήθηκε με 11-0, καθώς οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν αρχικά να προσαρμοστούν στο γήπεδο και στις συνθήκες του αγώνα. Το σκορ αυτό προήλθε με δίποντο του Ηλία Καραγιάννη, 2/2 βολές του Πάνου Καλοπήτα, ωραίο ανάποδο καλάθι του Βασίλη Παπαυφαντή (Φωτογραφία Αριστερά), δίποντο του Αντρέα Παπασάρα, 1/2 βολές του Παπαυφαντή και νέο δίποντο του Παπασάρα. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) σημείωσε το πρώτο καλάθι του Άτλαντα(11-2). Ο Κώστας Μπέσσας με γκολ-φαουλ, αλλά άστοχη βολή έκανε το 13-2. Με 2/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και 1/2 του Ταξιάρχη Κουτρομάνου ο Άτλας μείωσε σε 13-5. Ο Πάνος Καλοπήτας έκανε με δίποντο το 15-5 και το σκορ δεκαλέπτου (15-6) διαμορφώθηκε με 1/2 βολές του Κουτρομάνου.



Σταθερή πρωτοπορία


Στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν οι Φθιωτοί και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Ευρυτάνες βελτιώθηκαν και μείωσαν κατά δυο πόντους. Ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο και ο Κώστας Μπέσσας με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή ανέβασαν την διαφορά στο +4 (20-6). Ο Δημήτρης Λερογιάννης με δύσκολη προσπάθεια «έγραψε» το 20-8, με τον συνονόματο του Σταλίκα να αναλαμβάνει δράση και με δυο δίποντα και ένα τρίποντο να κάνει το 20-15. Οι Καρπενησιώτης «έτρεξαν» ένα σερί 0-9. Ο Πάνος Καλοπήτας με γκολ-φάουλ έκανε το 22-15 και με 1/2 ξανά βολές του σέντερ Ταξιάρχη Κουτρομάνου (Φωτογραφία) έγινε το 22-16. Το σκορ του πρώτου 20λεπτου, που ήταν 24-17 διαμορφώθηκε με δίποντο του Βασίλη Καλοπήτα (Δεν ανήκει στον σύλλογο, αλλά προπονήθηκε με αυτόν τις ημέρες των εορτών) και μια εύστοχη βολή του Δημήτρη Λερογιάννη.



Παρόμοιο το σκηνικό


Δεν έχασε την πρωτοπορία ούτε στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα του Δημήτρη Έλληνα. Ο Πάνος Καλοπήτας πέτυχε το 26-17 και ο Σπύρος Ραχιώτης με το πρώτο του καλάθι το 26-19. Με δυο δίποντα ωραίας εκτέλεσης του Δημήτρη Σταμάτη έγινε το 26-23. Με προσπάθειες δυο πόντων του Μπέσσα και του Σταλίκα το σκορ ανέβηκε στο 28-25. Παπασάρας και Μπέσσας έκαναν το 32-25, με τον Σταμάτη να μειώνει ξανά (32-27). Καλοπήτας και Λερογιάννης ανέβασαν το σκορ στο 34-29. Ο ασταμάτητος Πάνος Καλοπήτας σκόραρε ξανά για το 36-29, ενώ ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία) στην εκπνοή σκόραρε για το 38-29, ανεβάζοντας την διαφορά στο +9.



Τέλος 40λεπτου στο 46-35


Με 46-35 ολοκληρώθηκε το 40λεπτο του φιλικού. Οι Σπερχειαδίτες με καλάθι του έμπειρου Ηλία Καραγιάννη προηγήθηκαν με 11 πόντους και συγκεκριμένα με 40-29. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος μείωσε σε 40-31. Με μια εύστοχη βολή ο Μπέσσας έκανε το 41-31, ενώ ο Σταμάτης «έγραψε» το 41-33. Ο Παπασάρας είχε μια εύστοχη βολή (42-33), ενώ ο Κουτρομάνος με νέο δίποντο έκανε το 42-35. Με τρίποντο του Αντρέα Παπασάρα (Φωτογραφία) «γράφτηκε «το 45-35, ενώ ο ίδιος με 1/2 βολές έκανε το 46-35.



Ολική ανατροπή από τους Καρπενησιώτες

 
Το καλύτερο για το τέλος φύλαγε ο Άτλας, που ανέτρεψε το σκορ με ένα επιμέρους σκορ 9-23 και πήρε την φιλική νίκη. Ο Δημήτρης Λερογιάννης και ο Ηλίας Καραγιάννης έκαναν το 48-37. Με τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία Δεξιά), λέι απ του Νίκου Καραγκούνη και δίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου πραγματοποιήθηκε το 48-44. Ο Δημήτρης Σταλίκας με γκολ-φάουλ (Άστοχη βολή) και ο Σπύρος Ραχιώτης με δίποντο (5:41΄ πριν την λήξη) έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (48-48) με ένα εντυπωσιακό σερί 0-11. Με 2/2 βολές του Καραγιάννη έγινε το 50-48, για να «ξαναχτυπήσει» ο Σαμαντάς με τρίποντο (50-51), βάζοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπροστά την ομάδα του. Ο Κώστας Μπέσσας με δίποντο και ο Δημήτρης Σταμάτης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 52-52. Εν συνεχεία ο Μπέσσας αστόχησε δυο φορές σε ξεχωριστές φάσεις κάτω από το αντίπαλο καλάθι. Ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) έδωσε με δίποντο ξανά προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Δημήτρη Σταμάτη να ανεβάζει την διαφορά στους 4 για το 52-56. Ο Ηλίας Καραγιάννης (Φωτογραφία Κέντρο) μείωσε με τρίποντο στο 55-56, για να πραγματοποιήσει με 2  ψύχραιμες εύστοχες βολές 11 δευτερόλεπτα πριν την λήξη το 55-58 ο Άγγελος Σαμαντάς.









Τα δεκάλεπτα
15-6, 24-17, 38-29, 46-35, 55-58

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Μαλισσόβας, Μπέσσας 12, Παπασάρας 11(1), Παπαυφαντής 3, Καλοπήτας Π. 12, Καλοπήτας Β. 2, Κορδαλής, Στεφανής 4, Ρήγας, Μακρής, Λιάγκας Δ.(Κ), Καραγιάννης 11(1)

Γ.Σ. Άτλας (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 13(1), Χονδρός, Κουτρομάνος 9, Καραγκούνης 2,  Ραχιώτης 4, Σαμαντάς 8(2), Σταμάτης 11, Λέρης 2, Λερογιάννης 9
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος