Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μαθήματα βόλεϊ από την Π.Α.Κ. στα Δημοτικά σχολεία

Η Π.Α.Κ. εντάχθηκε φέτος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ε.Ο.ΠΕ. «Παίζω Βόλεϊ» που στόχο έχει το προσέλκυση νέων αθλητών αλλά και τη καλλιέργεια θετικής εντύπωσης για το άθλημα. Έπειτα λοιπόν από επικοινωνία που είχε το σωματείο με την Ομοσπονδία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε την είσοδο στα Δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου, ώστε να έρθει σε επαφή με τους μικρούς μαθητές.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και έχει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Η  Ε.Ο.ΠΕ. σε συνεργασία με την Π.Α.Κ. και θέλοντας να ανταποδώσει τη φιλοξενία των σχολείων θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα βόλεϊ για ένα μήνα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της περιοχής μας. Με το τρόπο αυτό τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα και τη χαρά να βρεθούν ανάμεσα σε άλλους μαθητές που επίσης να μάθουν βόλεϊ και να εμπλουτίσουν περισσότερο τις εμπειρίες τους. Χωρίς να υπάρχει υποχρεώσει η Ε.Ο.ΠΕ. ο σύλλογος μετά το τέλος του κύκλου σε όλα τα σχολεία προτίθεται να κλείσει τη δράση του με ένα happening αφιερωμένο στο βόλεϊ!
Για την όσο το δυνατόν ομαλότερη διεξαγωγή του όλου εγχειρήματος λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού μαθητών που θα παρακολουθήσουν το παραπάνω εγχείρημα η Π.Α.Κ. θα στείλει τρεις από τους προπονητές της στα 4 δημοτικά σχολεία της πόλης μας (Χρήστος Μακρής, Κατερίνα Μπαλωμένου, Φώντας Ζαχαρόπουλος).

Το πρόγραμμα του «Παίζω Βόλεϊ» μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων έχει ως εξής:
Δευτέρα 10:00: 4ο Δημοτικό (Θεωρία)
Τρίτη 10:00: 3ο Δημοτικό (Θεωρία και πράξη)
Τετάρτη 10:45: 1ο Δημοτικό (Θεωρία και πράξη)
Πέμπτη 10:00: 2ο Δημοτικό (Θεωρία)
Πέμπτη 10:45: 4ο Δημοτικό (Πράξη)
Παρασκευή 10:45: 2ο Δημοτικό (Πράξη)