Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κάλεσμα στις ομάδες να αγωνιστούν στο Καρπενήσι


Η μόνη λύση πλέον για να ολοκληρωθεί ομαλά το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας είναι οι ομάδες τις περιφέρειες να μετακομίσουν στο Καρπενήσι και να αγωνιστούν στα δυο γήπεδα του Δήμου.
Τα γήπεδα του Δήμου Αγράφων δεν μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια καταλληλότητας, αφού δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση από τον Δήμο για την βελτίωση τους. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας απέστειλε επιστολή στις 6 ομάδες του Δήμου Αγράφων (Κρέντη, Κεράσοβο, Φραγκίστα, Παλαιοκατούνα, Άγιος Προκόπιος και Ραπτόπουλο) ώστε να εξασφαλίσουν μέχρι τις 16/1 έγγραφο για παραχώρηση γηπέδου από τον Δήμο Καρπενησίου. Οι 3 από τις ομάδες θα αγωνιστούν στην Β΄κατηγορία.
Η ΕΠΣΕ θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων στο Καρπενήσι, ενώ οι ομάδες θα έχουν και λιγότερα έξοδα διαιτησίας. Παράλληλα εάν κάποια ομάδα δεν δεχτεί να έρθει στο Καρπενήσι σύμφωνα με την επιστολή της ΕΠΣ θα τιμωρηθεί με μηδενισμό και αποβολή από το πρωτάθλημα.

Η επιστολή της ΕΠΣ προς τα 6 σωματεία του Δήμου Αγράφων:
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Ύστερα από την τελική ενημέρωση που είχαμε από την Υγειονομική Υπηρεσία της Π.Ε. Ευρυτανίας, σας γνωρίζουμε ότι:
1. Δίδεται παράταση διεξαγωγής αγώνων μέχρι 30-06-2014 στα γήπεδα του Δήμου Καρπενησίου και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου, καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου (περιοχή Ξηριάς), επειδή αυτά είχαν άδειες καταλληλότητας από την Περιφερειακή Διοίκηση.
2. Σε ότι αφορά τα γήπεδα του Δήμου Αγράφων- τα οποία δεν είχαν αποκτήσει ποτέ άδειες καταλληλότητας- και αφού ο εν λόγω Δήμος δεν φρόντισε να εκτελέσει έγκαιρα τις εργασίες που υπέδειξε πρόσφατα η αρμόδια Επιτροπή, σας γνωρίζουμε σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την Υγειονομική Υπηρεσία, ότι δεν θα χορηγηθούν οι απαιτούμενες άδεις διεξαγωγής των υπολειπόμενων για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος αγώνων περιόδου 2013-2014.
Ύστερα από τα παραπάνω και προκειμένου να ολοκληρωθεί το εν εξελίξει Πρωτάθλημα προτείνουμε στις έξι (6) ομάδες του Δήμου Αγράφων να έρθουν σε επαφή με την αρμόδια Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου μέχρι τις 16-01-2014-για να εξασφαλίσουν «έδρα» και να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα σύμφωνα με το επικαιροποιημένο, από την Εναρκτήρια Γενική Συνέλευση, Πρόγραμμα.
Σε αυτήν την περίπτωση η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα αναλάβει και θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των ανωτέρω ομάδων.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η ανωτέρω πρόταση, οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των  εν λόγω ομάδων όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και θα εφαρμόζεται ο ΚΑΠ για τις περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει η σχετική άδεια διεξαγωγής αγώνα.
Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Για την Επιτροπή Πρωταθλήματος ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Τσατσαράγκος