Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-8

Με 8 «φιλοδώρησε» την ΕΠΣ Ευρυτανίας η ΕΠΣ Φθιώτιδας στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος  των μικτών στους παίδες.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (5/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου. Ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι και την παρακολούθησαν περίπου 20 με 25 θεατές.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου και στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της γνώρισε μια ακόμη συντριβή. Οι Ευρυτάνες δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον ισχυρότερο αντίπαλο και μοιραία ηττήθηκαν με 0-8. Οι παίδες συνέλλεξαν εμπειρίες αντιμετωπίζοντας αρκετά δυνατότερους αντιπάλους.
Η Φθιώτιδα του Νίκου Τσίκρα πήρε μια εύκολη νίκη κυριαρχώντας και στα 80 λεπτά της αναμέτρησης. Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και σκόραραν συνολικά 8 φορές. Η ομάδα ανέβηκε στην 2η θέση του Ομίλου αφήνοντας πίσω της την Βοιωτία. Από 2 γκολ πέτυχαν οι: Αλέξανδρος Μαλισσόβας, Βαγγέλης Καραγεώργος και Σεραφείμ Μανιώτης και από 1 οι: Κώστας Αλεξίου και Παναγιώτης Κασάπας.
Η Φθιώτιδα ανέβηκε στην 2η θέση του ομίλου όπου και τερματίζει φτάνοντας τους 16 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία στην χειρότερη παρουσία της των τελευταίων ετών μένει στην 5η θέση χωρίς βαθμό και με τέρματα 2-70.

Λίγος κόσμος
Την αναμέτρηση των παίδων παρακολούθησαν περίπου 20 με 25 θεατές.


Έγραψε 70
70 γκολ παθητικό έγραψε το κοντέρ των παίδων της Ευρυτανίας. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση ενωσιακής ομάδας της ΕΠΣ Ευρυτανίας την τελευταία 10ετια. Οι παίδες μας δέχονταν κατά μέσο όσο 8.75 γκολ ανά αγώνα. Αυτό φανερώνει την «γύμνια» του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου και την έλλειψη υποδομών.

Είχαν αναβληθεί
Οι αγώνες ήταν αρχικά να διεξαχθούν στις (29/1), ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

3 της ΕΠΣΕ
Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Διονύσης Βονόρτας, ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος και ο ταμίας της Θανάσης Τσατσαράγκος. Κοντά στις μικτές για ακόμη μια φορά ήταν και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος (Βοηθός Προπονητή του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου στα Άγραφα).

Α΄ μέρος

Νικήθηκε ο Αλτάνης


Ο ταλαντούχος Δημήτρης Αλτάνης της ΕΠΣ Φθιώτιδας έχασε τις πρώτες ευκαιρίες του αγώνα, καθώς κινήθηκε στο 11ο και 15ο λεπτό από τον πορτιέρο Αποστόλη Νούλα της Ευρυτανίας.

Πλήρης υπεροχή
Η Φθιώτιδα κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος και σκόραρε 4 φορές.

Αμυντικά η ΕΠΣΕ
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αμυντικά και σε αυτό το ματς, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Πήρε μπρός με Μαλισσόβα


Οι Φθιωτοί μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 23ο λεπτό όταν Αλέξανδρος Μαλισσόβας με ψηλοκρεμαστό σουτ από αριστερά πέτυχε το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κώστας Αργυρίου πάσαρε στον Μαλισσόβα που από κοντά με πλασέ πέτυχε το 0-2.



 
Η «σκυτάλη» στον Καραγεώργο


Ο Αλέξανδρος Μαλισσόβας παρέδωσε την «σκυτάλη» του σκοραρίσματος στον πρώτο σκόρερ του ομίλου Βαγγέλη Καραγεώργο, που με τα δυο σημερινά του τέρματα έφτασε τα 12 στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 28΄ ο Δημήτρης Αλτάνης έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Βαγγέλης Καραγεώργος εύκολα με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-3. Στο 32ο λεπτό ο Βαγγέλης Καραγεώργος με όμορφο σουτ από μακριά «κρέμασε» τον Αποστόλη Νούλα και πραγματοποίησε το 0-4.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Μαλισσόβας έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Αλτάνης έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Νούλα να αποκρούει από την αριστερή του γωνία.
15΄: Ο Καραγεώργος πάσαρε δεξιά για τον Αλτάνης, ο οποίος σούταρε αδύναμα και ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας μπλόκαρε σταθερά.
23΄: Ο Μαλισσόβας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με ψηλοκρεμαστό σουτ άνοιξε το σκορ (0-1).
27΄: Ο Αργυρίου πάσαρε στον Μαλισσόβας, ο οποίος από κοντά με πλασέ πραγματοποίησε το 0-2.
28΄: Ο Αλτάνης έκανε την παράλληλη σέντρα που πέρασε πάνω από τον Νούλα και ο Καραγεώργος σε κενή εστία εύκολα διαμόρφωσε το 0-3.
32΄: Ο Καραγεώργος με όμορφο σουτ από μακριά «κρέμασε» τον Νούλα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Β΄ μέρος

Συνέχισε να κυριαρχεί
Και το δεύτερο 40λεπτο άνηκε πλήρως στους Φθιωτούς, οι οποίοι συνέχισαν να σκοράρουν. Συνολικά πέτυχαν 8 τέρματα σκοράροντας άλλες 4 φορές στην επανάληψη.

2 και ο Μανιώτης


Ο Σεραφείμ Μανιώτης της Φθιώτιδας σκόραρε τα πρώτα δυο τέρματα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48ο λεπτό μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε στην έξοδο τον αντίπαλο τερματοφύλακα (0-5). Στο 51΄ ο Αλέξανδρος Μαλισσόβας πάσαρε στον Σεραφείμ Μανιώτη, που με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-6.


6ο με Κασάπα


Ο Παναγιώτης Κασάπας του Μαγνησιακού στο 63ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Αποστόλη Νούλα στο σουτ του Αλέξανδρου Μαλισσόβα και με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας έγραψε το 0-7.

Σταμάτησε στα 8


Στα 8 τέρματα σταμάτησε η ομάδα της Φθιώτιδας, όπου πέτυχε το 8ο γκολ της 16 λεπτά πριν το φινάλε. Στο 64ο λεπτό ο Κώστας Αργυρίου (Φωτογραφία) μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-8.

Δεν έκανε ευκαιρία
Οι παίδες της Ευρυτανίας δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καμία αξιόλογη στιγμή μπροστά από την εστία της Φθιώτιδας.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μανιώτης μπήκε στην περιοχή της Ευρυτανίας αφύλακτος πρόλαβε στην έξοδο τον Νούλα και πλάσαρε εύστοχα για το 0-5.
51΄: Ο Αργυρίου άνοιξε αριστερά στον Μαλισσόβα αυτός έδωσε για τον Μανιώτη, που με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έγραψε το 0-6.
63΄: Σουτ του Μαλισσόβα μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε ο Νούλας και στην επαναφορά ο Κασάπας από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία σκόραρε το 0-7.
64΄: Ο Αργυρίου μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με πλασέ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ διαμόρφωσε το τελικό 0-8.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: -
Φθιώτιδα: Αλτάνης, Μαλισσόβας, Καραγεώργος, Μανιώτης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Σήμερα ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι σε αυτό το τουρνουά προεπιλογής της ΕΠΟ. Είναι γεγονός ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Σίγουρα είχαμε μικρή συμμετοχή και κρατήσαμε 15-16 παιδιά τα οποία μπορούσαν να συμμετάσχουν. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των άλλων ενώσεων είναι πάρα πολύ μεγάλη. Γίνονται προσπάθειες για να αμβλύνουμε αυτή την κατάσταση, όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Και μάλιστα όπως έχουμε τονίσει και άλλες φορές, όταν δεν υπάρχουν δομές, δεν υπάρχει σε τοπικό επίπεδο ούτε ένα τουρνουά παιδικό ή εφηβικό να κάνουμε συν την άρση του μέτρου των μικρών από την Α΄ κατηγορία, αυτό έχει συνέπεια τα παιδιά να μην έχουνε κίνητρα να παίξουνε. Ταυτόχρονα τους παίρνουμε κάθε μήνα να παίξουνε ένα παιχνίδι με τις μικτές χωρίς να έχουνε παιχνίδια σε επίπεδο σωματείων. Όλα αυτά κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας έχουμε το γνώθις αυτών, πιστεύουμε ότι πάντα υπάρχει κέρδος από οτιδήποτε κάνουμε και πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν και να υπάρξουν έστω και κάποιες θετικές εμπειρίες. Ευελπιστούμε να υπάρξει ένας μεγάλος προβληματισμός σίγουρα εκ μέρους μου υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Θα συζητήσουμε και με τους παράγοντες της ένωσης να δούμε κάποια πράγματα και γενικότερα με άλλους ανθρώπους . Πάρα πολύ σημαντική ήταν και η δική σας η παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εδώ στον νομό, που μας καλύπτεται και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ίσως καθίσουμε κάποια στιγμή μαζί όλοι από όλες τις γωνίες να δούμε τα πράγματα σφαιρικά και αν μπορέσουμε να βγάλουμε από αυτό το τέλμα το ποδόσφαιρο από το επίπεδο που βρίσκεται. Eγώ μετά μεγάλης μου χαράς να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να κάνω ότι άλλο μπορώ. Για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και πάντα είμαι αισιόδοξος για το καλύτερο.»

Νίκος Τσίκρας (Φθιώτιδα): «Τελειώσαμε το τουρνουά αυτό με μια νίκη για τους παίδες. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία των παιδιών γενικά στο τουρνουά. Από πέρυσι που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής το τουρνουά που γίνεται για τα παιδιά, δεν μετράει η πρώτη, η δεύτερη θέση και γενικά η κατάταξη. Αυτό που μετράει και πρέπει να κάνουμε εμείς σαν προπονητές είναι να απελευθερώσουμε τα παιδιά από το άγχος, να τους δώσουμε την ευκαιρία να δείξουνε τις ικανότητες τους , έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυνατή περιφερειακή ομάδα, η οποία να μπορέσει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ανθρώπους της Ευρυτανίας για την φιλοξενία. Η προσπάθεια που κάνουν εδώ είναι αξιέπαινη. Ξέρουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και τις ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι κατόρθωμα που έχουνε τα παιδιά μέσα στο γήπεδο και συμμετέχουνε σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις. Οι συνάδελφοι προπονητές κάνουνε πολύ καλή δουλειά. Εύχομαι καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε όλους, υγεία στους συναδέλφους προπονητές, σε όλα τα παιδιά και κάθε καλό και πρόοδο για το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Χρυσικός (41΄Γκαρίλας), Καραμπάς (41΄Καραθάνος Χ.), Μπουμπουρής, Τάσιος (47΄Κυλλής), Μπαλωμένος, Σερπάνος, Παπαϊωάννου, Φύκας, Χρυσαφόπουλος, Μοτσιόλας

Φθιώτιδα (Νίκος Τσίκρας): Αγγελής, Καλτσάς (41΄Χάψας), Ταγκαλάκης, Παναγιωτόπουλος, Τριανταφύλλου, Μανιώτης, Αλτάνης (41΄Ράπτης), Δικέλης (48΄ Κασάπας), Καραγεώργος, Αργυρίου, Μαλισσόβας

Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης(ΕΠΣ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Μαλλιώρας(ΕΠΣ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στεφανής(ΕΠΣ Καρδίτσας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας