Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Άγραφα-Ποταμιά 1-1

Μοιράστηκαν τους βαθμούς τα Άγραφα με την Ποταμιά, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Η ομάδα του Κατσαντώνη είχε και 3 προσπάθειες που σταμάτησαν στα δοκάρια των Μεγαλοχωριτών.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (16/2) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες παρουσία 100 με 120 θεατών.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως δεν είχαν σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Ο Κατσαντώνης είχε συνολικά 3 δοκάρια (Με τους Χρήστο Κατσαρή, Λεωνίδα Κόγια και Κώστα Καλύβα) και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος ανοίχτηκε αρκετά και είχε πολλά κενά στην άμυνα του και έμεινε πίσω στο σκορ. Το βαθμό της ισοπαλίας χάρισε στην ομάδα στο 88ο λεπτό ο Πάνος Γαλανός στην πρώτη του συμμετοχή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπαιξε έξυπνα και ήταν πολύ επικίνδυνη μέσα από αντεπιθέσεις, πήρε προβάδισμα στο δεύτερο μέρος με τέρμα του Χρήστου Κοσμά και είχε πολλές ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς. Αυτό δεν έγινε και μοιραία ήρθε στο παρά 2 η ισοφάριση. Η Ποταμιά ανέβηκε από το 60ο λεπτό και έπειτα έχοντας και το ψυχολογικό προβάδισμα του 0-1. Μέχρι να προηγηθεί αμύνονταν κλείνοντας τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Αλέκου Κόκκοτα.
Τα Άγραφα διατήρησαν την διαφορά ασφαλείας από την 5η Ποταμιά στους 4 βαθμούς και έφτασαν τους 17 βαθμούς και παρέμειναν στην 4η προνομιούχο θέση. Η Ποταμιά ακολουθεί στην 5η θέση έχοντας 13 βαθμούς. Την επόμενη (12η) αγωνιστική τα Άγραφα παίζουν στην Φραγκίστα το Σάββατο(22/2) με την τοπική ομάδα εφόσον ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις άδειες καταλληλότητας, ενώ η Ποταμιά αγωνίζεται στο Δημοτικό στάδιο με τον Αίολο την ίδια μέρα.

Αρκετός κόσμος
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 100 με 120 θεατών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις καλές καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο.



Ανοιξιάτικος καιρός
Παρότι βρισκόμαστε στα μέσα του Φλεβάρη οι καιρικές συνθήκες ήταν Ανοιξιάτικες. Την ώρα διεξαγωγής του αγώνα επικρατούσε ηλιοφάνεια και το παιχνίδι έγινε με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Σπάει τα δοκάρια
3 φορές προσπάθειες των γηπεδούχων σταμάτησαν στα δοκάρια του Αλέκου Κόκκοτου. Ο Χρήστος Κατσαρής, ο Λεωνίδας Κόγιας και ο Κώστας Καλύβας είδαν προσπάθειες τους να σταματούν στα δοκάρια της Ποταμιάς. Τα Άγραφα είναι πρωταθλητές στα δοκάρια και διεκδικούν Όσκαρ Ατυχίας, αφού πλέον 13 προσπάθειες τους έχουν σταματήσει στα δοκάρια των αντιπάλων τους.

Ντεμπούτο Γ. Καλύβα


Ανήμερα των 29ων γενεθλίων του ο γκολκίπερ των Αγράφων Γιώργος Καλύβας κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή για φέτος. Έκανε ντεμπούτο, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν.

Πρώτη φορά βασικός


Ο 24χρονος Κύπριος Νεόφυτος Νεοφύτου (Φωτογραφία) αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στο βασικό σχήμα της Ποταμιάς. Έπαιξε στο αριστερό άκρο του κέντρου και συμμετείχε σε όλο το πρώτο 45λεπτο.

Από αμυντικός…επιθετικός


Ο 29χρονος Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία) εξέτισε την ποινή των 4 αγωνιστικών της τιμωρίας του και έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης της Ποταμιάς και όχι στο κέντρο της άμυνας, που αγωνίζονταν σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας τον δοκίμαζε στα φιλικά στην επίθεση και το έκανε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε το γκολ της ομάδας του στο 64ο λεπτό με το οποίο πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Στο +4
Τα Άγραφα με την ισοπαλία διατήρησαν το προβάδισμα των 4 βαθμών από την Ποταμιά και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στα Play Off για 5η συνεχή χρονιά (Όσες και οι παρουσίες τους στην μεγάλη κατηγορία του νομού). Η Ποταμιά διατηρεί ακόμη μαθηματικές ελπίδες, αλλά παίζει με τους 3 πρώτους της βαθμολογίας.

Θετική παρουσία


«Χημεία» είχε από πλευράς Ποταμιάς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Κώστα Μαντζιούτα και Γιώργου Γκορόγια. Μάλιστα ο 26χρονος Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία) «καθάρισε» αρκετές φάσεις, αν και στα προηγούμενα παιχνίδια αγωνίζονταν στην μεσαία γραμμή. 

Α΄ μέρος

Πήρε τον έλεγχο


Οι Αγραφιώτες από τα πρώτα λεπτά πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έφταναν εύκολα ως την περιοχή της Ποταμιάς, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Στο 30ο λεπτό ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά έπειτα από γύρισμα του Χρήστου Κατσαρή.


Σημάδεψε το δοκάρι


Στο 20ο λεπτό οι Αγραφιώτες είδαν για πρώτη φορά προσπάθεια τους να σταματάει στα δοκάρια της Ποταμιάς. Ο Βασίλης Βαγενάς έβγαλε την προωθημένη μπαλιά από το κέντρο και ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) βρέθηκε αφύλακτος απέναντι στον Αλέκο Κόκκοτα, ωστόσο σούταρε από το ύψος του πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 1-0.




Έκλειναν τους «διαδρόμους»
Η Ποταμιά στο πρώτο μέρος στήθηκε πολύ καλά στον αμυντικό τομέα, όπου και έκλεινε όλους τους «διαδρόμους» που οδηγούσαν στο τέρμα της. Προσπάθησε μέσα από αντεπιθέσεις να απειλήσει.

Πρώτη ευκαιρία με Φλωράκη
Η Ποταμιά χρειάστηκε να περάσει 31 λεπτά για να ανησυχήσει τον γκολκίπερ Γιώργο Καλύβα. Ο Λάμπρος Φλωράκης σούταρε από μακρινή απόσταση και ο πορτιέρο των Αγράφων έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Σουτ του Κορέντζελου εκτός περιοχής πέρασε ψηλά άουτ από το τέρμα της Ποταμιάς.
15΄: Χαμηλό σουτ του Μάκρη εκτός περιοχής και δεξιά μπλόκαρε σταθερά στην αριστερη του γωνία ο Κόκκοτας.
20΄: Ο Βαγενάς έκανε την μπαλιά από το κέντρο για τον ξεχασμένο Κατσαρή στην πλάτη της άμυνας, ο οποίος χωρίς πίεση σούταρε από το ύψος του πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων χάνοντας μοναδική στιγμή.
28΄: Ο Κόγιας έδωσε στον Καλύβα Κ., που πλάσαρε από αριστερά άουτ από την αριστερή γωνία της Ποταμιάς.
30΄: Ο Κατσαρής έκανε το γύρισμα από αριστερά παράλληλα με την εστία και ο Ντότσικας δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα γλιστρώντας στο έδαφος και εν συνεχεία οι αμυντικοί της Ποταμιάς απομάκρυναν τον κίνδυνο.
31΄: Μακρινό σουτ του Φλωράκη απέκρουσε από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Καλύβας.

Β΄ μέρος

Δυνατότερα τα Άγραφα
Και στο δεύτερο μέρος τα Άγραφα ξεκίνησαν καλύτερα και για ένα περίπου 15λεπτο άσκησαν πίεση στον αντίπαλο, έχοντας δυο δοκάρια.

Απανωτά δοκάρια

 












Τα Άγραφα μέσα σε 2 λεπτά έχασαν δυο σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθούν. Στο 51΄ ο μόλις 19 ετών αρχηγός Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής ο Αλέκος Κόκκοτας βρήκε ελαφρώς την μπάλα η οποία χτύπησε στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και «έσκασε» στο έδαφος. Ο Βασίλης Ντότσικας μπήκε στην φάση και υποδείχτηκε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ από τον 1ο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο με την φάση να τελειώνει εκεί. Στο επόμενο λεπτό ο μεσοεπιθετικός Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε από πλάγια στο εξωτερικό του αριστερού κάθετου δοκαριού.



Πρώτη για Βούρτσα


Ο 28χρονος Γιώργος Βούρτσας των Αγράφων έκανε ντεμπούτο με την  νέα του ομάδα μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στο 59΄ στην θέση του Βασίλη Ντότσικα. Αποκτήθηκε την χειμερινή μεταγραφική περίοδο από την ομάδα της Κρέντης.

Κόντρα στην ροή
Η Ποταμιά κόντρα στην ροή του αγώνα σε μια από τις αντεπιθέσεις της άνοιξε το σκορ. Στο 64ο λεπτό ο μέσος Λάμπρος Φλωράκης τροφοδότησε όμορφα τον Χρήστο Κοσμά, που βρέθηκε απέναντι στον Γιώργο Καλύβα χωρίς αντίπαλο, πλάσαρε χαμηλά με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι και να καταλήγει αργά στα δίχτυα (0-1). Ο παίκτης της Ποταμιάς σκόραρε το 1ο του φετινό τέρμα και το πανηγύρισε έξαλλα αγκαλιάζοντας τον προπονητή του Δημήτρη Τσιγαρίδα.






Κοντά σε δεύτερο

 












Η Ποταμιά βρίσκοντας πολλούς κενούς χώρους έπαιξε έξυπνα μέσα από αντεπιθέσεις και είχε 3-4 σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» την νίκη της. Στο 77ο λεπτό ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε από κοντά και ο Γιώργος Καλύβας μπλόκαρε και τρία λεπτά αργότερα ο Γιώργος Καλύβας είπε νέο «όχι» σε σουτ του Γιώργου Ζαγκότση (Φωτογραφία Δεξιά). 




Ισοφάριση στο παρά 2-Ντεμπούτο με γκολ για Γαλανό


Μόλις 2 λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90΄ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Κώστας Καλύβας σέντραρε από δεξιά ο Γιώργος Βούρτσας έκανε το γυριστό σουτ στο πρώτο δοκάρι, ο γκολκίπερ της Ποταμιάς απέκρουσε και ο φορ Πάνος Γαλανός εύκολα από κοντά με προβολή ισοφάρισε στο 1-1. Μάλιστα ο 37χρονος επιθετικός κατέγραψε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με τα Άγραφα μπαίνοντας στο ματς στο 73ο λεπτό στην θέση του Νίκου Κορέντζελου.




Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Κατσαρής πάσαρε στον Μάρκη, που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
51΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Κόγια εκτός περιοχής απέκρουσε ελαφρώς ο Κόκκοτας και στην συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος. Στην συνέχεια μπήκε στην φάση ο Ντότσικας, ο οποίος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Κολοκώτσιο.
52΄: Ο Καλύβας Κ. ελίχτηκε μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο εξωτερικό του αριστερού κάθετου δοκαριού.
57΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κοσμά από πλάγια δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα ο γκολκίπερ των Αγράφων.
62΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Κόκκοτας.
64΄: Ο Φλωράκης έκανε την κάθετη για τον Κοσμά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά χωρίς πίεση πλάσαρε τον Καλύβα με την μπάλα να χτυπά χαμηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα (0-1).
74΄: Ο Πατρώνης εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Ζαγκότση, που σούταρε από μακριά με τον Καλύβα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
77΄: Ο Γιαννόπουλος πάσαρε στον Φλωράκη, που έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια προσποιήθηκε στους αντιπάλους, όμως σούταρε με καθυστέρηση από κοντά με τον Καλύβα να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.
80΄: Ο Γιαννακόπουλος τροφοδότησε με μπαλιά τον Ζαγκότση, που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή σούταρε δυνατά και ο πορτιέρο Καλύβας απέκρουσε ψηλά από την δεξιά του γωνία.
82΄: Σουτ του Μπισμπίκη εκτός περιοχής και αριστερά απέκρουσε χαμηλά από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
86΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Αρκουμάνη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
88΄: Ο Καλύβας Κ. σέντραρε από δεξιά ο Βούρτσας έκανε το γυριστό σουτ στο πρώτο δοκάρι, ο Κόκκοτας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γαλανός από κοντά με προβολή ισοφάρισε εύκολα στο τελικό 1-1.

Κίτρινες Κάρτες
Κόγιας, Βούρτσας, Γκορόγιας Γ., Ζαγκότσης, Φλωράκης

Διακριθέντες
Άγραφα: Μπισμπίκης, Βαγενάς, Γαλανός
Ποταμιά: Κοσμάς, Μαντζιούτας Κ., Μαντζιούτας Ν., Φλωράκης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από επίσημους αγώνες παρουσιαστήκαμε επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να δώσουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να προηγηθεί και να κινδυνέψουμε να χάσουμε ένα παιχνίδι που είχαμε τον έλεγχο.»





Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Κατ αρχήν πριν σχολιάσω το ματς θα ήθελα να σχολιάσω την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα και παρόλο που οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το πρωτάθλημα στην Ευρυτανία είναι φίλοι μου ή γνωστοί μου θα ήθελα να εκφράσω όχι απλώς την δυσαρέσκεια μου αλλά και την πολύ μεγάλη στενοχώρια μου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Είναι ανεπίτρεπτο και δείχνει μη σεβασμό σε όποια προσπάθεια και αν κάνει οποιοσδήποτε ερασιτέχνης παράγοντας, ποδοσφαιριστής ή και διαιτητής να μην διεξάγεται το πρωτάθλημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, πως είναι δυνατόν να προγραμματίσει η κάθε διοίκηση, ο κάθε προπονητής, ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής να βρεθεί σε φόρμα, είναι αδιανόητο επαναλαμβάνω να αναβάλλονται  οι αγώνες με τόσο απλές δικαιολογίες. Εύχομαι στο μέλλον, αυτοί που θα αναλάβουν την διεξαγωγή των επόμενων πρωταθλημάτων, πρώτα να σέβονται την προσπάθεια όλων αυτών που παλεύουν στο γήπεδο και μετά να σκέφτονται τα θεωρητικά πράγματα. Χωρίς αγώνες δεν υπάρχει πρωτάθλημα και χωρίς πρωτάθλημα είναι γελοίο να υπάρχει η ΕΠΣ. Ζητάω πάλι συγνώμη εάν στενοχωρώ κάποιους. Ας με δικαιολογήσουν γιατί μετά από 2.5 ολόκληρους μήνες παίχτηκε αγώνας πρωταθλήματος. Όσο για τον αγώνα θα ήθελα να πω ότι το αποτέλεσμα το κρίνω δίκαιο.  Για περισσότερο χρόνο τα Άγραφα είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ευκαιρίες για να ανοίξουν πρώτοι το σκορ και να το διευρύνουν, όμως μετά το 60΄ εκμεταλλευτήκαμε όλους τους κενούς χώρους που μας έδωσαν, ανοίξαμε πρώτοι το σκορ και είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε και το παιχνίδι σε 2-3 αντεπιθέσεις που τελικά δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους παίκτες της ομάδας μου, που για 2.5 μήνες παρίσταντο σε κάθε προπόνηση της ομάδας μας ακόμα και με κακές καιρικές συνθήκες και παρουσιάσαμε βελτίωση σχεδόν σε όλους τους τομείς.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καλύβας Γ., Κορέντζελος(75΄ Γαλανός), Μπισμπίκης, Αρκουμάνης Κ., Βαγενάς, Κόγιας, Ράπτης Μ., Ντότσικας(59΄ Βούρτσας), Μάρκης(67΄ Αθανασόπουλος), Κατσαρής, Καλύβας Κ.

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μαντζιούτας Ν., Πατρώνης, Γκορόγιας Γ., Κοσμάς(71΄ Γιαννόπουλος), Μπούρας Σ.(46΄ Οικονόμου), Νάσιος, Ζαγκότσης, Μαντζιούτας Κ., Νεοφύτου(46΄ Κοτρώνης), Φλωράκης

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος