Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 1-4

Με 1-4 επικράτησε η Φθιώτιδα στους νέους μέσα στο Καρπενήσι της τοπικής ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Το ματς διεξήχθη την Τετάρτη (5/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι και έγινε παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το φετινό πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσε ωστόσο να συνδυάσει το τελευταίο ματς με ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάλεψε το παιχνίδι και μέχρι το 80ο λεπτό έχανε μόλις με 0-1, στην συνέχεια η κούραση έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς δεν υπήρχε καμία αλλαγή και το σκορ διαμορφώθηκε στο 1-4. Το γκολ της ΕΠΣΕ πέτυχε ο Πάνος Μπλέντζος.
Η Φθιώτιδα αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Νίκου Τσίκρα (Απουσίαζε ο προπονητής των νέων Κώστας Αλεξίου) είχε την ελαφριά υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κατάφερε στα τελευταία λεπτά να βρει τους χώρους μπροστά από την εστία της Ευρυτανίας και να φτάσει σε μια ακόμη νίκη. Από δυο γκολ πέτυχαν οι: Γιώργος Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Σάπιος.
Η Ευρυτανία τερμάτισε στην τελευταία θέση με μόλις 1 βαθμό και με τέρματα 3-31, ενώ η Φθιώτιδα τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου με 15 βαθμούς.

Περίπου 50
Την αναμέτρηση των νέων παρακολούθησαν 50 άτομα. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τον 6ο Όμιλο στο ενωσιακό πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Τους κατέβασε ο Τσίκρας


Ο προπονητής των νέων της ΕΠΣ Φθιώτιδας Κώστας Αλεξίου απουσίαζε και την ομάδα των νέων κοούτσαρε ο προπονητής των παίδων Νίκος Τσίκρας.

Χωρίς νίκη
Οι νέοι της ΕΠΣΕ μένουν για δεύτερη συνεχή χρονιά χωρίς να έχουν «γευτεί» την χαρά της νίκης. Τερματίζουν και φέτος στην τελευταία θέση με τέρματα 3-31.

11αδα
Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος είχε στην διάθεση του μόλις 11 ποδοσφαιριστές. Ο πάγκος των νέων ήταν άδειος και δεν υπήρχε καμία αλλαγή.

2 γκολ ο Μπλέντζος


Ο μέσος Πάνος Μπλέντζος του Απεραντιακού σκόραρε για 2η φορά στο πρωτάθλημα νέων του  6ου Ομίλου και έχει πετύχει 2 από τα 3 γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Δυο σκόρερ
Οι συμπαίκτες στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας Γιώργος Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Σάπιος σκόραραν από 2 φορές πετυχαίνοντας όλα τα γκολ των νικητών.

Α΄ μέρος

Κλειστό ματς
Κλειστό και κακό ποιοτικά παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος, το οποίο είχε και ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Εδαφική υπεροχή
Οι Φθιωτοί είχαν την εδαφική υπεροχή, όμως βρήκαν απέναντι τους μια καλά στημένη άμυνα και ελάχιστες φορές απείλησαν.

0-1 με Σάπιο


Στο 22ο λεπτό ο Παναγιώτης Σάπιος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ελαφρώς ο Γιώργος Γιόγιος και στην συνέχεια βρήκε το οριζόντιο δοκάρι άνοιξε το σκορ.

Προσπάθησε με αντεπιθέσεις
Η Ευρυτανία προσπάθησε να απειλήσει μέσα από αντεπιθέσεις, αφού είχε το μυαλό της στα μετόπισθεν.

Οι καλύτερες φάσεις
22΄: Ο Σάπιος σούταρε εκτός περιοχής ο Γιόγιος απέκρουσε ελαφρώς την μπάλα, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).
27΄: Σουτ του Μόσχου εκτός περιοχής απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
30΄: Ο Καββαδίας με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Μπλέντζο, που σούταρε εκτός περιοχής με τον Πουλίτσα να μπλοκάρει εύκολα.

Β΄ μέρος

Όλο το ματς στο τελευταίο 10λεπτο
Ανιαρό ήταν και το δεύτερο μέρος, όμως το τελευταίο δεκάλεπτο είχε ενδιαφέρον. Οι Φθιωτοί προηγηθήκαν με 0-3, η Ευρυτανία μείωσε και τελικώς με ένα γκολ στο 89΄ το σκορ έκλεισε στο 1-4. Από το 81΄εώς το 89΄ σημειώθηκαν 4 τέρματα.

Κουράστηκαν
Χωρίς αλλαγές έπαιζε η Ευρυτανία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «καταρρεύσει» στο τελευταίο 10λεπτο και να δεχτεί 3 τέρματα.

Αιφνιδίασε και «καθάρισε» το ματς


Μέσα σε 4 λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν τα τέρματα τους 3 και «κλείδωσαν» την εκτός έδρας νίκη. Στο 81΄ ο Γιώργος Λαμπρόπουλος (Φωτογραφία) πάσαρε στον Παναγιώτη Σάπιο που με σουτ στην κίνηση από πλάγια αριστερά και παρά την απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ έγραψε το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης Σάπιος πήρε τον ρόλο του δημιουργού έδωσε στον Γιώργο Λαμπρόπουλο που με κοντινό σουτ στην αριστερή γωνία του Γιώργου Γιόγιου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Οι δυο ποδοσφαιριστές είναι συμπαίκτες στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας.

Μείωσε η ΕΠΣΕ
Η Ευρυτανία δεν το έβαλε κάτω και 3 λεπτά πριν το φινάλε πέτυχε το γκολ της «τιμής». Ο μέσος του Απεραντιακού Πάνος Μπλέντζος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Φθιώτιδας και με σουτ στην αριστερή γωνία του Λευτέρη Πουλίτσα μείωσε σε 1-3. Ο Μπλέντζος μετά το γκολ απέναντι στην Φωκίδα σκόραρε και στο 2ο εντός έδρας ματς της Ευρυτανίας μέσα στο 2014. Το γκολ το πέτυχε στο ίδιο τέρμα και το πανηγύρισε έξαλλα με τους συμπαίκτες του. Κιτρινίστηκε από τον ρέφερι Βασίλη Μαλλιώρα, καθώς έβγαλε την φανέλα του.



Νέο γκολ για την Φθιώτιδα
Στο επόμενο λεπτό σημειώθηκε το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης. Ο Παναγιώτης Σάπιος μοίρασε 2η ασίστ στον Γιώργο Λαμπρόπουλο, που με κοντινό πλασέ στο 89ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Λαμπρόπουλος και Σάπιος σκόραρε από 2 φορές πετυχαίνοντας όλα τα γκολ της ομάδας τους.

Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Μακρινό σουτ του Φούντα πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
59΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλεξίδας μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Φθιώτιδας.
80΄: Σουτ του Μπουμπουρή Γ. από τα όρια της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Πουλίτσα.
81΄: Ο Λαμπρόπουλος πάσαρε στον Σάπιο, που με σουτ στην κίνηση από πλάγια αριστερά και παρά την απόκρουση του Γιόγιου η μπάλα κατέληξε στην δεξιά του γωνία για το 0-2.
84΄: Ο Σάπιος έδωσε στον Λαμπρόπουλο, που μέσα από την περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία των γηπεδούχων γράφοντας το 0-3.
87΄: Ο Μπλέντζος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος στην άμυνα της Φθιώτιδας και από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του Πουλίτσα μείωσε σε 1-3.
89΄: Ο Σάπιος τροφοδότησε τον Λαμπρόπουλο, που με κοντινό πλασέ έγραψε το τελικό 1-4.

Κίτρινες Κάρτες
Μπλέντζος

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Μπλέντζος, Αντωνίου
Φθιώτιδα: Σάπιος, Λαμπρόπουλος, Μόσχος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Με το σημερινό παιχνίδι τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας για φέτος. Κάποια παιδιά θα επιλεχτούν να παίξουν στην περιφερειακή ομάδα. Ήμασταν σχετικά καλοί σήμερα και στο δεύτερο ημίχρονο πήγαμε ακόμη πιο καλά. Αλλαγές όμως δεν είχαμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Ήμασταν μόλις 11 άτομα. Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά και γενικά από όλη την προσπάθεια. Αυτό που θέλω να τους ευχηθώ είναι να έχουνε πάνω από όλα καλή πρόοδο, υγεία και όποιος ενδιαφέρεται μέσα από τον αθλητισμό να κάνει κάτι καλύτερο για τον εαυτό του πρέπει να δουλεύει. Κλείσαμε την χρονιά πάνω από όλα χωρίς προβλήματα, αυτό είναι που μετράει. Τα παιδιά πήρανε μέσα από τα παιχνίδια ότι εμπειρίες μπορούσανε να πάρουνε και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο.» 

Νίκος Τσίκρας (Φθιώτιδα): «Το παιχνίδι των νέων ήταν αρκετά ανταγωνιστικό. Όπως είδατε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν 0-1, αλλά η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν ανταγωνιστική. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι φάνηκε το πλεονέκτημα που έχουμε εμείς, δηλαδή τα παιδιά που έχουνε πολλά παιχνίδια στα πόδια τους και αγωνίζονται σε πρωταθλήματα. Αυτή ήταν η διαφορά που έκρινε το ματς υπέρ της δικής μας ομάδας. Εμείς είχαμε την ευτυχία στους παίκτες που είχαμε σήμερα όλα τα παιδιά να αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία Φθιώτιδας και στην Α΄ Φθιώτιδας. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για κάθε ομάδα να έχει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουνε παιχνίδια στα πόδια τους. Νομίζω ότι αυτό ήταν που έγειρε το παιχνίδι υπέρ μας στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε και αυτή την έκταση το σκορ. Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν ανταγωνιστική πάλεψε. Αυτό που έχω να πω είναι ότι τελειώσαμε και οι νέοι το τουρνουά έχοντας πολλές καλές εμφανίσεις. Τα παιδιά δουλέψανε και από αυτή την δουλειά ανοίγουνε και άλλες πόρτες, δοκιμαστήκαν σε μεγάλες ΠΑΕ Α΄ Εθνικής. Ελπίζω τα καλύτερα για όλους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ευρυτανίας ήταν πολύ ανταγωνιστική, τα παιδιά θέλανε την νίκη όπως και κάθε ομάδα. Αλλά όπως είπαμε και πριν στο δεύτερο ημίχρονο έγειρε υπέρ μας το παιχνίδι λόγω της αγωνιστικής εμπειρίας των παιδιών, που μπορούν να αγωνίζονται σε πρωταθλήματα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία και ότι καλύτερο και στις δυο ομάδες.» 

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας, Μπουμπουρής Γ., Λιάγκας, Αντωνίου, Καββαδίας, Μπανιάς, Μπλέντζος, Μπάρκας, Καμαρέτσος, Χρυσαφόπουλος Κ.

Φθιώτιδα (Νίκος Τσίκρας): Πουλίτσας, Καραγιάννης, Σάπιος, Παπαδήμας, Καραγεώργος, Φούντας, Σταθόπουλος(70΄Μαγκλάρας), Μόσχος, Λαμπρόπουλος, Μανιάς(65΄ Χρυσαφόπουλος Χ.), Παπαναστασίου(50΄Κατσάρας)

Διαιτητής: Βασίλης Μαλλιώρας(ΕΠΣ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Μπεκιάρης(ΕΠΣ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στεφανής(ΕΠΣ Καρδίτσας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας