Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κρέντη-Ραπτόπουλο 3-1

Την πρώτη της νίκη μέσα στο γήπεδο της κατέκτησε η ομάδα της Κρέντης, που επικράτησε με ανατροπή του Ραπτοπούλου με σκορ 3-1
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή (23/2) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 40 άτομα.
 Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς και δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες το παιχνίδι. Ισοφάρισε πριν το ημίχρονο με εκτέλεση πέναλτι του πρώτου σκόρερ της και μπήκε στο δεύτερο μέρος με άλλον «αέρα». Σκόραρε δυο φορές και έφτασε εύκολα στην πρώτη νίκη στο γήπεδο της, η οποία τις εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία του νομού.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα έχει αρκετά παράπονα για ακόμη ένα παιχνίδια από την διαιτησία και θεωρεί ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα της ομάδας. Αν και η Δόξα προηγήθηκε με γκολ του Λάμπρου Τσιάμη και είχε και δοκάρι με τον Βασίλη Αλέστα δεν μπόρεσε σε όλο το 90λεπτο να έχει την ίδια απόδοση. Στο δεύτερο μέρος έχασε την συγκέντρωση της και γνώρισε μια ακόμη ήττα. Οι «ακρίτες» βρίσκονται με το 1,5 πόδι στην Β΄ κατηγορία και είναι πιθανό να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα εάν δεν πάρει το γήπεδο τους άδεια καταλληλότητας.
Η Κρέντη παρέμεινε στην 6η θέση και έφτασε τους 11 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο παρέμεινε στην τελευταία (8η) θέση με -2 βαθμούς. Την επόμενη (13η) αγωνιστική η Κρέντη αγωνίζεται την Κυριακή (2/3) στο αθλητικό κέντρο με τα Άγραφα και το Ραπτόπουλο την ίδια μέρα υποδέχεται στο Κερασοχώρι, εφόσον κατέβει, τον ΑΠΟΚ.

Λίγοι θεατές
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν λιγοστόι φίλαθλοι. Στο Κεράσοβο βρέθηκαν περίπου 30 με 40 άτομα, τα οποία είδαν την Κρέντη να παίρνει την πρώτη της εντός έδρας νίκη.


«Σφράγισε» την παραμονή
Μετά την νίκη της η Κρέντη αποσπάστηκε 13 βαθμούς από το Ραπτόπουλο και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Οδεύει προς την Β΄
Το Ραπτόπουλο μετά από ακόμη μια ήττα βρίσκεται με το 1.5 πόδι στην Β΄ κατηγορία. Ωστόσο έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες.

Παράπονα για την διαιτησία


Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία του Γιώργου Στοφόρου (Φωτογραφία) και θεωρούν ότι δεν υπήρχε καμία παράβαση στο πέναλτι που καταλόγισε με το οποίο προήλθε η ισοφάριση. Για ακόμη μια φορά οι διαιτητές καταλογίζουν πέναλτι με ευκολία στην «ουραγό» ομάδα σε κρίσιμο χρονικό σημείο. Για 6η φορά καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος του Ραπτοπούλου.

Δεν αλλάζουν έδρα
Το Ραπτόπουλο δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο Κερασοχώρι και κινδυνεύει με μηδενισμό και αποβολή από το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να πάρει άδεια καταλληλότητας το γήπεδο του.

Με παίκτες-προπονητές
Και οι δυο ομάδες έχουν παίκτες-προπονητές. Τους γηπεδούχους κοουτσάρει ο Νίκος Βούρτσας και τους «ακρίτες» ο Φάνης Ντζίμας.

Πρώτο ματς για το 2014
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά το 2014 μετά από 3 μήνες διακοπής στο πρωτάθλημα.

Σκόραρε ο Σ.Ντάλλας


Αν και η φυσική του θέση είναι κάτω από τα γκολπόστ ο Σωτήρης Ντάλλας αναγκαστικά έπαιξε μέσα και σκόραρε το 2ο γκολ της ομάδας του. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε το 1ο γκολ της καριέρας του.

1η νίκη στο «Σύνορο»
Η Κρέντη μετά από 2 εκτός έδρας νίκες πανηγύρισε την πρώτη νίκη μέσα στο γήπεδο της.

Ντεμπούτο Ε. Μπύρου


Ο Βαγγέλης Μπύρος αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος με την Κρέντη και έκανε ντεμπούτο. Ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στην μέση. 

Κοντά ο Γ. Βούρτσας


Από τον πάγκο της πρώην του ομάδας παρακολούθησε το παιχνίδι ο Γιώργος Βούρτσας, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα μεταγράφηκε στα Άγραφα.

Αλλαγές στο γήπεδο
Σημαντικές αλλαγές έγιναν και στον αγωνιστικό χώρο του Κερασοχωρίου, καθώς οι γραμμές μετακινήθηκαν προς τα μέσα και απέχουν αρκετά πλέον από την περίφραξη. Κορδέλα επικινδυνότητας τοποθετήθηκε πίσω από τις δυο εστίες. Ο διαιτητής Γιώργος Στοφόρος και ο παρατηρητής του ματς Κώστας Χούπας έλεγξαν το γήπεδο πριν την έναρξη του ματς. Οι δυο τους ήταν υπεύθυνοι για να τηρηθούν όσα λέει η έκθεση της επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας των γηπέδων.





Α΄ μέρος

Δυναμικά οι «ακρίτες»
Οι «ακρίτες» ξεκίνησαν δυναμικά στο πρώτο 20λεπτο, όπου και προηγήθηκαν και απείλησαν την αντίπαλη εστία σε αρκετές περιπτώσεις.

Προηγήθηκε η Δόξα


Με την συμπλήρωση του 16ου λεπτού η ομάδα της Δόξας πήρε προβάδισμα όταν ο Φάνης Μπαστάνης πάσαρε στον Λάμπρο Τσιάμη (Φωτογραφία), ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Ντάλλα και έγραψε το 0-1.




Δοκάρι με Αλέστα


Τρία λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ οι «ακρίτες» συνέχισαν να είναι καλύτεροι και έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Βασίλης Αλέστας σούταρε από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αποστόλη Ντάλλα.

Ανασυντάχτηκαν οι γηπεδούχοι
Μετά την «ψυχρολουσία» του 0-1 η ομάδα της Κρέντης ανασυντάχτηκε και έψαξε την ισοφάριση, η οποία ήρθε 4 λεπτά πριν το 45΄ από το σημείο του πέναλτι.

Ισοφάριση από την «άσπρη βούλα»


Στο 41ο λεπτό η Κρέντη έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία) ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φάνη Ντζίμα. Ο ρέφερι Γιώργος Στοφόρος καταλόγισε το πέναλτι, ο Κώστας Μάκκας εκτέλεσε εύστοχα πλασάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία του Κώστα Ντάλλη. Ο γκολκίπερ της Δόξας έπεσε στην σωστή γωνία και για λίγα εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα. Ο Μάκκας σκόραρε το 5ο φετινό του τέρμα.




Διαμαρτυρίες από Δόξα
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την φάση του πέναλτι και ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε καμία παράβαση. Το Ραπτόπουλο για ακόμη ένα παιχνίδι έχει σοβαρά παράπονα από την διαιτησία.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γεωργαλή πέρασε αρκετά πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
16΄: Ο Μπαστάνης πάσαρε στον Τσιάμη, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ (0-1).
19΄: Ο Αλέστας σούταρε από τα όρια της περιοχής και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
20΄: Εκτέλεση φάουλ του Γκούρλια απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ντάλλης.
38΄: Σουτ του Γούλα Λ. από θέση δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
39΄: Εκτέλεση φάουλ του Γκούρλια, απέκρουσε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ραπτόπουλου.
41΄: Ο Μάκκας Κ. έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ντζίμα και ο Στοφόρος καταλόγισε πέναλτι. Ο Μάκκας Κ. εκτέλεσε εύστοχα πλάσαρε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Ντάλλη και ισοφάρισε 1-1.

Β΄ μέρος

Βελτιώθηκε η Κρέντη
Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά καλοί στο δεύτερο μέρος, σκόραραν δυο φορές και έφτασαν στην νίκη.

2-1 με Σ. Ντάλλα
Στ 51ο λεπτό ο Κώστας Μάκκας εκτέλεσε το φάουλ και ο Σωτήρης Ντάλλας πρόλαβε στην έξοδο τον Κώστα Ντάλλη και με κεφάλια διαμόρφωσε το 2-1. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων σκόραρε το 1ο γκολ της ποδοσφαιρικής του καριέρας(!) 



«Σφράγισε» την νίκη


Ένια λεπτά αργότερα η Κρέντη «σφράγισε» την νίκη της με όμορφο μακρινό σουτ του 17χρονου Θανάση Ντάλλα του Ναπολέοντα (Φωτογραφία), το οποίο κατέληξε στο δεξί «Γ» του Ραπτοπούλου (3-1). Η Δόξα διαμαρτυρήθηκε ότι η μπάλα πέρασε εκτός τελικής γραμμής του άουτ, πριν αυτή φτάσει στον σκόρερ.


Έχασε την συγκέντρωση της
Η ομάδα της Δόξας έχασε την ηρεμία της και την συγκέντρωση της στο δεύτερο μέρος και δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Ντεμπούτο Κουρκουβή


Ο 16χρονος Χρήστος Κουρκουβής πέρασε στο ματς στο 80ο λεπτό και έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της Κρέντης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής απέκτησε το πρώτο δελτίο με την ομάδα πριν μερικές ημέρες.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Μάκκας Κ. εκτέλεσε φάουλ και ο Ντάλλας Σ. με κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ και έγραψε το 2-1.
60΄: Ο Ντάλλας Αθ.(Ν) έκανε το μακρινό σουτ από πλάγια δεξιά και η μπάλα πήρε τροχιά προς το δεξί «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων (3-1).
77΄: Σουτ του Ντζίμα εκτός περιοχής έφυγε αρκετά άουτ.

Διακριθέντες
Κρέντη: Μάκκας Κ., Μάκκας Ε., Ντάλλας Αθ.(Ν)
Ραπτόπουλο: Γούλας Λ., Μπαστάνης, Τσιάμης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς υπήρχε αποχή περίπου 2,5 μήνες και δεν ξέραμε σε τι κατάσταση θα βρεθούμε. Παίζαμε κόντρα στο Ραπτόπουλο, το οποίο έχει μια καλή και νεανική ομάδα. Προσπαθήσαμε και είχαμε κοντά τις γραμμές μας, καθώς είχαμε μεγάλη αποχή και δεν είχαμε τα τρεξίματα που θα θέλαμε. Ενώ είχαμε τις ευκαιρίες να προηγηθούμε βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και ευτυχώς καταφέραμε στο τέλος του ημιχρόνου να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά, καταφέραμε να βάλουμε πολύ γρήγορα δυο γκολ και από εκεί και πέρα μας έφυγε το άγχος και το έργο μας έγινε πιο εύκολο. Δόθηκε και η ευκαιρία να κάνουμε και τις 3 αλλαγές, ώστε να πάρουνε και χρόνο συμμετοχής και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στην ομάδα. Ένας εκ των οποίων έβγαλε δελτίο πριν λίγες ημέρες. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των συμπαικτών μου. Επιστρέψαμε στα γήπεδα μετά από πολύ καιρό και αυτό είναι ευχάριστο. Όσο αφορά την μεγάλη αποχή που υπήρχε ώστε να πάρουν τα γήπεδα μας άδεια καταλληλότητας η ΕΠΣ είχε υποχρέωση να προστατεύσει το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και αυτές τις ενέργειες θα έπρεπε να τις είχε κάνει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και όχι τώρα ώστε οι ομάδες να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία. Η ΕΠΣ θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να κάνει τα χατίρια κάποιων ομάδων και να είναι κάθετη σε κάποια πράγματα, καθώς τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα το καθορίζουν αυτοί  και δεν σέβονται τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στο Ραπτόπουλο και να δώσω συγχαρητήρια για την αγωνιστική συμπεριφορά που είχανε.»

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο):  «Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για την συμπεριφορά μου και των συμπαικτών μου προς τους διαιτητές στο τέλος  του αγώνα. Θεωρούμε τα λάθη αν έγιναν είναι ανθρώπινα, είναι νέα παιδιά. Αν έχουμε δίκιο ή όχι ας το κρίνουν αυτοί που είδανε το παιχνίδι. Ο εκνευρισμός μας οδήγησε να χάσουμε το παιχνίδι, άσχετα αν θεωρούμε ότι αδικηθήκαμε. Μετά το πέναλτι δεν θεωρώ ότι παίξαμε καλά και δικαίως χάσαμε. Υπήρξε μια ένταση προς τους διαιτητές από μένα προσωπικά και μερικούς συμπαίκτες μου, θέλω να ζητήσω συγνώμη ότι έγινε, έγινε δεν αλλάζει κάτι. Πιστεύουμε ότι έγιναν ανθρωπινά λάθη αλλά και εμείς δεν είχαμε την κατάλληλη συμπεριφορά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Ντάλλας Σ., Μπύρος Σ., Γκούρλιας, Τσέτσος, Βούρτσας Ν., Μπύρος Ε. (63΄ Ντάλλας Αθ.(Π)), Μάκκας Κ., Ντάλλας Αθ.(Ν) (75΄ Ντάλλας Ν.), Μάκκας Ε. (80΄ Κουρκουβής)

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Ντάλλης, Καραβίδας Α., Τσιάμης, Αλέστας, Πέτσας, Μύτας(60΄ Παπαδήμος Λ.), Γεωργαλής Θ., Ντζίμας  Θ.(81΄ Στασινός Χ.), Διαμαντής, Γούλας Λ.(71΄ Κοτούλας H.), Μπαστάνης Θ.(Ε)

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες:  Γιάννης Βονόρτας