Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 4-1

20 λεπτά ήταν αρκετά για τον ΑΠΟΚ στο δεύτερο μέρος, ώστε να γυρίσει το ματς και να επικρατήσει της Μυρίκης με 4-1.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (1/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και διήρκησε 90 λεπτά.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έκανε ένα πολύ καλό 20λεπτο στο δεύτερο μέρος, όπου σκόραρε 4 τέρματα και πήρε μια ακόμη φιλική νίκη. Τα γκολ των «κυανόλευκων» πέτυχαν οι: Βασίλης Συγκελόπουλος, Τάκης Σαϊτης, Πάνος Κουτσονίκας και Δημήτρης Τσιλιμέκης.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο όπου με γκολ από στημένο με τον Γιάννη Κρασιά πήρε το προβάδισμα και της ακυρώθηκε και γκολ ως οφσάιντ με σκόρερ τον Πάνο Λιάγκα. Στην επανάληψη η παρουσία των πρωταθλητών Ευρυτανίας δεν ήταν η ανάλογη και η εστία τους «παραβιάστηκε» 4 φορές.

Άσχημες συνθήκες
Το φιλικό έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και τον υδράργυρο να είναι μόλις 1 βαθμό πάνω από το μηδέν.

Η σφυρίχτρα στον Κολοκώτσιο


Το ματς σφύριξε ξανά ο διαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Λάμπρος Κολοκώτσιος, χωρίς να έχει βοηθούς. Αρχικά υπήρχε σκέψη να σφυρίξει ο γενικός γραμματέας του ΑΠΟΚ Κώστας Πασσάς. Παίχτηκαν 90 λεπτά.

Ξανά γκολκίπερ


Ελλείψει των τερματοφυλάκων των «κόκκινων» την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε και σε αυτό το φιλικό ο προπονητής της Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία), ο οποίος έφερε και το δελτίο του στην Μυρίκη.

Ντεμπούτο Μπάμπε


Ο 20χρονος Κυριάκος Μπάμπε πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον ΑΠΟΚ, παίζοντας στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Βασίλη Ντουφεκιά.

Α΄ Μέρος

Απειλητικές στιγμές
Ο ΑΠΟΚ απώλεσε 2-3 καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, καθώς ο αντίπαλος γκολκίπερ Λάκης Αναστασόπουλος έκανε καίριες επεμβάσεις.



«Πήρε μπρος»
Οι «κόκκινοι» από το 20ο λεπτό και έπειτα έλεγξαν το ματς και είχαν ένα καλό διάστημα σε απόδοση, το οποίο τους έδωσε και την πρωτοπορία στο σκορ.

Με κεφαλιά του Κρασιά


Στο 27ο λεπτό η Μυρίκη άνοιξε το σκορ. Ο Πάνος Λιάγκας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Γιάννης Κρασιάς με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Βελουχίου πέτυχε το 0-1.

Ακυρώθηκε γκολ


Δυο λεπτά αργότερα ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος ακύρωσε γκολ του Πάνου Λιάγκα (Φωτογραφία) της Μυρίκης, θεωρώντας ότι ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Κουτσονίκας έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και ο Αναστασόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.
14΄: Ο Σιταράς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Ίβρου πέρασε πάνω από το τέρμα του ΑΟΚ.
19΄: Ο Φλωράκης έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Αναστασόπουλο, έκανε δυο  διαδοχικά σουτ και ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε.
21΄: Ο Τσιλιμέκης βρήκε τον Φλωράκη, που σούταρε και ο γκολκίπερ Αναστασόπουλος παραχώρησε κόρνερ.
27΄: Ο Λιάγκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κρασιάς από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου «έγραψε» το 0-1.
31΄: Μακρινό σουτ του Ίβρου έφυγε ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ του ΑΠΟΚ.
43΄: Πλασέ του Σαϊτη απέκρουσε κόρνερ ο πορτιέρο Αναστασόπουλος.

Β΄ Μέρος

Διαφορετικό πρόσωπο
Το Βελούχι στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο. Βελτιώθηκε αρκετά, ήταν πιο πειθαρχημένο και σκόραρε 4 φορές.

Ανατροπή με «Σύγκε» & Σαϊτη

 












Δυναμικά μπήκε ο ΑΠΟΚ στο δεύτερο μέρος και ήδη μέσα στο 11ο λεπτό της επανάληψης είχε «γυρίσει» το ματς. Στο 50ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης έδωσε στον Βασίλη Συγκελόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά), που με χαμηλό σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία της Μυρίκης ισοφάρισε σε 1-1. 6 λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Τσιλιμέκης σέντραρε από τα δεξιά και ο Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία Δεξιά) με όμορφη κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1.



Συμμετοχή Ράμμου & Ντεστάκου

 












Με την ομάδα του ΑΠΟΚ έπαιξαν στο δεύτερο μέρος ο κεντρικός μέσος Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία Αριστερά) του Απεραντιακού και ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός Νίκος Ντεστάκος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος ανήκει σε ομάδα της Λακωνίας και συγκεκριμένα στον Πανγυθεατικό.

Έπαιξαν Μαντέκας & Κουτσουπιάς

 












Με τα χρώματα της Μυρίκης αγωνίστηκε ο μέσος Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ επανεμφανίστηκε μετά από αρκετούς μήνες ο φορ του Βελουχίου Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και δεν έχει καταγράψει κάποια επίσημη συμμετοχή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πανομοιότυπα γκολ

 












Το 3ο και το 4ο γκολ του ΑΠΟΚ ήταν σχεδόν πανομοιότυπα. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Χρήστος Ράμμος βρήκε τον Πάνο Κουτσονίκα (Φωτογραφία Αριστερά) που βρέθηκε τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο, τον τρίπλαρε και σε κενή εστία έκανε το 3-1. Στο 72ο λεπτό ο Πάνος Κουτσονίκας έδωσε στον Δημήτρη Τσιλιμέκη (Φωτογραφία Δεξιά), που και αυτός απέφυγε τον αντίπαλο γκολκίπερ και σε κενή εστία έγραψε το τελικό 4-1.





Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Μυρίκης, ο Μπακαλίδης πάτησε στον Συγκελόπουλο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης ισοφάρισε σε 1-1.
56΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από αριστερά και ο Σαϊτης από το ύψος του πέναλτι με όμορφη σκαστή κεφαλιά πέτυχε το 2-1.
58΄: Σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.
60΄: Ο Ράμμος έδωσε για τον Κουτσονίκα, ο οποίος μπήκε τετ α τετ στην αντίπαλη περιοχή πέρασε και τον τερματοφύλακα και σαν σε προπόνηση σε κενή εστία έκανε το 3-1.
72΄: Ο Κουτσονίκας έβγαλε την μπαλιά για τον Τσιλιμέκη, ο οποίος τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο τον τρίπλαρε και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
77΄: Σουτ του Σταμούλη από τα όρια της περιοχής κατέληξε πάνω από το τέρμα του Παπαβασιλείου.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Μπούτσι(46΄ Ράμμος), Πολυτσέρης(65΄ Ντεστάκος), Τσιλιμέκης Δ., Ντουφεκιάς, Μπάμπε(46΄ Σαπούνης), Κουτσονίκας, Φλωράκης(57΄ Κουτσουπιάς), Σαϊτης, Μπακαλίδης, Παπαϊωάννου(46΄ Συγκελόπουλος)

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Αναστασόπουλος, Φούκας Α., Σιταράς Α.(46΄ Σταμούλης), Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Λιάγκας Π., Μπουμπουρής Α., Τσίπρας(46΄ Λέρης), Ζαχαράκης, Ίβρος(46΄ Ζαραβέλης), Ζαλοκώστας(55΄ Μαντέκας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος