Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας-Γ.Σ. Άτλας 50-52

Με το διπλό «απέδρασε» από την γειτονική Σπερχειάδα ο Άτλας, που επικράτησε με 50-52 του τοπικού Άρη σε ένα ματς που είχε ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή (2/2) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Σπερχειάδας και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα και το παρακολούθησαν περίπου 40 άτομα.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ήταν καλύτερος μέχρι τα μισά της 2ης περιόδου και διατηρούσε την πρωτοπορία στο σκορ. Στην συνέχεια έμεινε πίσω στο σκορ, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και το από το -8 (27-35) προηγήθηκε στο τελευταίο 10λεπτο με 47-45. Στην συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ και στο τελευταίο λεπτό έχανε με 2 πόντους.Η τελευταία επίθεση ωστόσο δεν ήταν επιτυχημένη με τον Άρη να γνωρίζει την πρώτη του ήττα. Ξεχώρισαν ο Σωτήρης Στεφανής με 18 και ο Πάνος Κολοπήτας με 15.
 Ο Άτλας παρά το κακό ξεκίνημα ανέβασε στροφές στα μισά της δεύτερης περιόδου, βελτιώνοντας αρκετά και την αμυντική του λειτουργία και πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 4 πόντους. Στο 3ο 10λεπτο, έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα διατηρούνταν μπροστά στο σκορ και παρότι στην 4η περίοδο βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ολική ανατροπή και πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας επιτυχία.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Άτλας υποδέχεται το Σάββατο (8/9) στο Καρπενήσι τον Αίαντα Μοσχοχωρίου και ο Άρης θα κάνει το ρεπό του. Ο Άτλας έχει 4 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, ενώ ο Άρης Σπερχειάδας βρίσκεται στην 2η θέση με 3 βαθμούς έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Περίπου 40
Το 2ο εντός έδρας ματς του Άρη παρακολούθησαν γύρω στα 40 άτομα.

Καρπενησιώτες εκδρομείς
Η ομάδα της Ευρυτανίας είχε στο πλευρό της περίπου 10 με 15 άτομα, που ταξίδεψαν στην Σπερχειάδα. Βοήθησαν τον Άτλαντα να πανηγυρίσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. 


Πρόβλημα στην μετακίνηση
Η αποστολή του Άτλαντα μετέβη στην Σπερχειάδα με λεωφορείο. Μάλιστα η χιονόπτωση στην Ράχη Τυμφρηστού δημιούργησε πρόβλημα στην μετακίνηση και χρειάστηκε η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 


2/2
Ο Άτλας έκανε το 2/2 και φιγουράρει στην 1η θέση του Ομίλου. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται και στο βάθος του μυαλού τους υπάρχει και η άνοδος στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Έχασε στις λεπτομέρειες
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα μετά την δραματική νίκη στην πρεμιέρα στην παράταση επί των Φαλάρων ηττήθηκε οριακά και υποχώρησε στην 2η θέση. Έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, το οποίο εκκρεμεί.

Ξανά διπλό
Ο Άτλας είχε κερδίσει στο ίδιο γήπεδο του Άρη Σπερχειάδας σε φιλική αναμέτρηση στις αρχές του Γενάρη με 58-55. Οι Καρπενησιώτες νίκησαν και στο επίσημο παιχνίδι.

Κορυφαίοι Στεφανής & Καλοπήτας

 












Για τους γηπεδούχους της Σπερχειάδας ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε ξανά εντυπωσιακή εμφάνιση, σκόραρε 18 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Στους 15 ακολούθησε ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία και πήρε αρκετές προσπάθειες κοντά στην ρακέτα. Μάλιστα ο πρώτος είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Α΄ Φθιώτιδας Βίτωλη-Παγκρατιακός (2-8 το τελικό αποτέλεσμα), η οποία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, όπου και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.


Ο «αειθαλής» Σταλίκας


Ο «αειθαλείς» και «αέρινος» 41χρονος Δημήτρης Σταλίκας ήταν και σε αυτό το ματς ο καλύτερο παίκτης του Άτλαντα σκοράροντας 13 πόντους. Στους 10 ακολούθησε ο πάουερ φοργούορντ Θωμάς Χονδρός, ο οποίος σκόραρε αρκετούς κρίσιμους πόντους. Ο μικρός Κώστας Λέρης σκόραρε 8 πόντους, ωστόσο έπαιξε μόνο στο πρώτο μέρος, όπου σκόραρε αρκετά παλικαρίσια καλάθια. 

Στην 5αδα 3 μικροί
Η γηπεδούχος ομάδα της Σπερχειάδας ξεκίνησε στην βασική της 5αδα με 3 «μικρούς»(Γιδαράκο-Παπαυφαντή-Μαλισσόβα). Αντίθετα η ομάδα της Ευρυτανίας χρησιμοποίησε στα πρώτα 2 10λεπτα μόλις 1 πιτσιρικά.

Ντεμπούτο Κουτρομάνου


Ο σέντερ του Άτλαντα Ταξιάρχης Κουτρομάνος έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Στο ματς της πρεμιέρας με τον Μώλο στο Καρπενήσι δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Εκτός αποστολής έμεινε ο Βασίλης Διομήδης και στον πάγκο χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής έμειναν οι: Νίκος Καραγκούνης και Δημήτρης Σταμάτης.

Δεν έπαιξαν 3
Για την ομάδα του Άρη δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι: Σπύρος Μπέσσας, Δημήτρης Παπανικολάου και Δημήτρης Λιάγκας του Κωνσταντίνου. Ενώ δηλώθηκε στην 12αδα ο Νίκος Γρίβας, ο οποίος απουσίαζε.

Ξανά με Λώλο


Και αυτό το ματς του Άτλαντα σφύριξε ο Λαμιώτης Στέργιος Λώλος. Αυτή την φορά είχε μαζί του σαν 1ο διαιτητή τον έμπειρο Αλέκο Κοτσιμπό.

Βελτίωσαν την ευστοχία τους
Στο ματς της πρεμιέρας ο Άτλας είχε από την γραμμή των ελεύθερων βολών πολύ χαμηλή ευστοχία και συγκεκριμένα είχε 13/39 βολές. Το ποσοστό αυτό βελτιώθηκε αρκετά στο ματς με τον Άρη στα πρώτα 3 10λεπτα, ωστόσο στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς (Τελευταίο λεπτό) οι Ευρυτάνες δεν έβαλαν ξανά τις βολές.

Μπροστά οι Φθιωτοί

 












Η ομάδα της Φθιώτιδας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ σε όλη την πρώτη περίοδο, καθώς προηγήθηκε με 17-11. Ο Πάνος Καλοπήτας με κοντινό δίποντο άνοιξε το σκορ (2-0). Με 1/2 βολές του Μιχάλη Χάντζη και 2/2 του Σωτήρη Στεφανή το σκορ έγινε 4-1. Ο Κώστας Λέρης μείωσε σε 4-3. Ο Φάνης Μαλισσόβας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και τρίποντο έκανε το 9-3. Ο Σωτήρης Στεφανής με όμορφο ανάποδο λέι απ ανέβασε το σκορ στο +8 και στο 11-3. Ο Δημήτρης Λερογιάννης με jump shoot και ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από όμορφη ασίστ του Μιχάλη Χάντζη απάντησαν και μείωσαν στο 11-7. Ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 βολές και ο Σωτήρης Στεφανής με 2/2 βολές, οι οποίες κερδήθηκαν από τεχνική ποινή πραγματοποίησαν το 14-7. Με 2/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα, τρίποντο του Σωτήρη Στεφανή και νέες 2 εύστοχες βολές του Δημήτρη Σταλίκα έγινε το 17-11, που ήταν το σκορ του 1ου δεκαλέπτου. Ο Πάνος Καλοπήτας της Σπερχειάδας ανέκοψε με τάπα τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο του Άτλαντα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.


Τεχνική σε Χάντζη


Ο  34χρονος Μιχάλης Χάντζης του Άτλαντα 1.10 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Αλέκο Κοτσιμπό, ο οποίος καταλόγισε την τεχνική ποινή. Τις βολές εκτέλεσε εύστοχα ο Σωτήρης Στεφανής.




Βελτίωση και προβάδισμα


Ο Άτλαντας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι στην 2η περίοδο και αφού πρώτα έκλεισε τα «ατού» του αντιπάλου κατάφερε μετά από όμορφες προσπάθειες των αθλητών του να γυρίσει το ματς και να προηγηθεί με 4 πόντους στο ημίχρονο. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Σπύρος Ραχιώτης με 1/2 ελεύθερες βολές μείωσαν σε 17-14. Ο Βασίλης Παπαϋφαντής με δίποντο έκανε το 19-14. Ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε το 1ο του καλάθι στο παιχνίδι και διαμόρφωσε το 19-16. Μετά από έξοχη ασίστ του Πάνου Καλοπήτα, ο Ανδρέας Παπασάρας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο έγραψε το 21-16. Ο Σπύρος Ραχιώτης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Κώστας Λέρης με παλικαρίσια καλάθι χωρίς ισορροπία στον αέρα μείωσαν στον πόντο και στο 21-20. Ο Βασίλης Παπαϋφαντής με δίποντο έκανε το 23-20. Ο Κώστας Λέρης μείωσε ξανά στον πόντο και στο 23-22. Με 1/2 βολές του Πάνου Καλοπήτα και δύσκολο σουτ του Θωμά Χονδρού διαμορφώθηκε το ισόπαλο 24-24. Ο Πάνος Καλοπήτας έκανε το 26-24 και ο Άγγελος Σαμαντάς με τρίποντο έβγαλε μπροστά τον Άτλαντα για πρώτη φορά στο σκορ (26-27). Ο Σπύρος Ραχιώτης σκόραρε από κοντά μετά από όμορφη πάσα του Άγγελου Σαμαντά (26-29). Με δίποντο του Θωμά Χονδρού και 1/2 βολές του Πάνου Καλοπήτα πραγματοποιήθηκε το 27-31. Με ελαφρύ τραυματισμό αποχώρησε 8.20 πριν το τέλος της 2ης περιόδου ο Δημήτρης Λερογιάννης, ο οποίος στην συνέχεια αγωνίστηκε κανονικά.





Διπλό επιμέρους σκορ
Ο Άτλας στην 2η περίοδο είχε επί μέρους σκορ 20-10 και το -6 έγινε +4 υπέρ του.

Οριακά μπροστά


Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά στην 3η περίοδο και άνοιξαν την διαφορά στους 7, όμως ο Άρης με αντεπίθεση διαρκείας κρατήθηκε κοντά στο σκορ και μείωσε στους 2 και στο 39-41. Ο Δημήτρης Σταλίκας με όμορφη προσπάθεια και jump shoot και ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία) με δίποντο έκαναν το 27-35 και το +8 για τους φιλοξενούμενους, που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά τους σε όλο το παιχνίδι. Ο Ανδρέας Παπασάρας με 1/2 βολές, ο Σωτήρης Στεφανής με δύσκολο καλάθι υπό πίεση και ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο μείωσαν στους 3 (32-35) με ένα σερί 5-0. Ο Μιχάλης Χάντζης με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο μετά από όμορφη ασίστ του Άγγελου Σαμαντά διαμόρφωσαν το 32-39. Ο Φάνης Μαλισσόβας με τρίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 ελεύθερες βολές «έγραψαν»το 35-41. Ο Πάνος Καλοπήτας με δυο συνεχόμενα καλάθια μείωσε στους 2 και στο 39-41. Στην εκπνοή ο Ανδρέας Παπασάρας είχε άστοχη προσπάθεια. 




Δια πυρός και σιδήρου

 












Η ομάδα της Ευρυτανίας δυσκολεύτηκε αρκετά και κατάφερε να αποδράσει από την Σπερχειάδα δύσκολα με το διπλό. Παρά το +5 στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και γύρισαν το ματς. Το ματς είχε ενδιαφέρον μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού ο Άρης είχε την τελευταία επίθεση, η οποία ήταν άστοχη. Ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 βολές και ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο όμορφα δίποντα έκαναν το 40-45. Ο Σωτήρης Στεφανής με 2/2 βολές και με τρίποντο ισοφάρισε σε 45-45. Ενώ ο Ανδρέας Παπασάρας μετά από αρκετή ώρα έβαλε μπροστά την Σπερχειάδα στο σκορ με 47-45. Οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» ένα μίνι-σερί 7-0. Ο Μιχάλης Χάντζης και ο Δημήτρης Σταλίκας με όμορφη προσπάθεια έκαναν την ανατροπή και το 47-49. Ακολούθησαν 4 χαμένες βολές του Βασίλη Παπαϋφαντή (Φωτογραφία Δεξιά). 2.01 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σταλίκας με λέι άπ έκανε το 47-51. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Πάνου Καλοπήτα για το 48-51. 00.57 πριν το τέλος ο Άγγελος Σαμαντάς είχε 0/2 βολές. 00.33 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 βολές έκανε το 48-52. 00.25 πριν το τέλος ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο μείωσε σε 50-52. 00.23 πριν το τέλος ο Μιχάλης Χάντζης είχε 0/2 βολές και το ματς ολοκληρώθηκε άστοχα σουτ 3 πόντων του Σωτήρη Στεφανή και του Ανδρέα Παπασάρα. Ο Πάνος Καλοπήτας ανέκοψε τον Μιχάλη Χάντζη του Άτλαντα στις αρχές του 10λέπτου. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου 10λεπτου ήταν ισόπαλο με 11-11.







Πανηγυρισμοί για το «διπλό»
Χαμόγελα και πανηγυρισμοί επέφερε στο στρατόπεδο του Άτλαντα η λήξη του παιχνιδιού. Οι αθλητές χειροκροτήθηκαν θερμά μετά το τέλος αλλά και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης από τους φιλάθλους τους. Μάλιστα οι παίκτες φώναξαν και στο τέλος δυνατά το όνομα της ομάδας.



«Φώναξαν» Άρης
Παρά την πικρία και τον τρόπο που ήρθε η ήττα οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και φώναξαν και έδειξαν συσπειρωμένοι φωνάζοντας δυνατά «Άρης».


Τα δεκάλεπτα
17-11, 27-31, 39-41, 50-52

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Γιδαράκος, Παπασάρας 5, Παπαϋφαντής 4, Καλοπήτας 15, Μαλισσόβας 8(2), Μπέσσας Κ., Στεφανής 18(2), Ρήγας

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 13, Ραχιώτης 5, Κουτρομάνος, Λέρης 8, Λιάπης, Χάντζης 5, Χονδρός 10, Σαμαντάς 5(1), Καδάς, Λερογιάννης 6

Διαιτητές:  Αλέκος Κοτσιμπός & Στέργιος Λώλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά & Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος