Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 6-2

Με νικητή τον ΑΠΟΚ ολοκληρώθηκε μια ακόμη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ποταμιά. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με σκορ 6-2.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (8/2) και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και είχε διάρκεια μόλις 70 λεπτών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έδειξε να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της φιλικής αναμέτρησης. Είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων σκοράροντας 6 τέρματα. Χατ-τρικ πέτυχε ο έμπειρος μεεσοεπιθετικός  Δημήτρης Σερπάνος, 2 φορές σκόραρε ο επιθετικός Τάκης Σαϊτης και 1 γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Ζαλοκώστας.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπαιξε με αμυντικές βλέψεις και προσπάθησε να γίνει απειλητική μέσα από αντεπιθέσεις. Η άμυνα της εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και η εστία της «παραβιάστηκε» συνολικά 6 φορές. Τα δυο γκολ των Μεγαλοχωριτών πέτυχε ο Γιάννης Ζαλοκώστας, ο οποίος ανήκει και αγωνίζεται στην Μυρίκη.

70 λεπτά
Το φιλικό κράτησε μόλις 70 λεπτά και παίχτηκαν 2 ημίχρονα των 35 λεπτών.

Διαιτητής ο Λιάγκος


Ο βοηθός προπονητή της Ποταμιάς Χρήστος Λιάγκος εκτέλεσε χρέη διαιτητή. Επόπτες δεν υπήρχαν.

Φιλικών συνέχεια
Η αναβολή του πρωταθλήματος έχει οδηγήσει τις ομάδες να δίνουν προπονητικά φιλικά εδώ και 2 μήνες. Άγνωστο είναι πλέον πότε η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Ντεμπούτο Βλάχου


Ανεπίσημο ντεμπούτο κάτω από τα γκολπόστ του Βελουχίου έκανε ο Φθιωτός Πάνος Βλάχος, που μεταγράφηκε στον ΑΠΟΚ από τα Καλύβια Φθιώτιδας.

Βασικοί Ράμμος & Τόσκα

 












Για ένα ακόμη φιλικό ο μέσος Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία Αριστερά) του Απεραντιακού αγωνίστηκε με την ομάδα του Βελουχίου. Ο ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να πάρει το δελτίο του σε καμία μεταγραφική περίοδο και θα συνεχίζει να αγωνίζεται στους Απεράντιους. Άλλος ένας παίκτης του Απεραντιακού αγωνίστηκε στο φιλικό και πρόκειται για τον Χρήστο Τόσκα (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος προπονείται με την Ποταμιά.

Προπονήθηκε ο Χαφούς


Στο Καρπενήσι βρέθηκε το νέο απόκτημα του Βελουχίου Εμρά Χαφούς. Ο πρώην μέσος του Αχαραναϊκού προπονήθηκε και παρακολούθησε το φιλικό της νέας του ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσει το στάδιο της αποθεραπείας και θα αγωνιστεί με τους «κυανόλευκους».



Α΄ μέρος

Έλεγξε το Βελούχι
Η ομάδα του ΑΠΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Σκόραρε 2 φορές και προηγήθηκε με 3-0.

Προβάδισμα με Σαϊτη


Το Βελούχι μόλις στο 6ο λεπτό του παιχνιδιού πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο φορ Τάκης Σαϊτης από τα όρια της περιοχής με πλασέ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς άνοιξε το σκορ (1-0).

Στα 3 με «Σέρ»


Τα τέρμα των «κυανόλευκων» τριπλασιάστηκαν  χάρις σε δυο γκολ του Δημήτρη Σερπάνου (Φωτογραφία). Στο 24ο λεπτό ο Σερπάνος με ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια δεξιά έκανε το 2-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πάνος Κουτσονίκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημήτρης Σερπάνος από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το 3-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Δεν φάνηκε
Η Ποταμιά δεν μπόρεσε να φανεί στο πρώτο 35λεπτο και δεν δημιούργησε καμία αξιόλογη στιγμή.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Σαϊτης πλάσαρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα (1-0).
11΄:  Σουτ του Κουτσονίκα από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
16΄: Ο Φλωράκης επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια δεξιά, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
24΄: Ο Σερπάνος  βρέθηκε μόνος του μέσα από την περιοχή και δεξιά και με ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το 2-0.
33΄: Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτα.
34΄: Ο Κουτσονίκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Σερπάνος με κοντινό σουτ πραγματοποίησε το 3-0.

Β΄ μέρος

Επανεμφάνιση με γκολ


Ο μέσος του Βελουχίου Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον ΑΠΟΚ. Η επανεμφάνιση του συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο ποδοσφαιριστής σκόραρε το 4ο τέρμα του ΑΠΟΚ στο 38ο λεπτό.



Δυο «κόκκινοι»

 












Στο δεύτερο μέρος με την ομάδα της Ποταμιάς αγωνίστηκαν δυο ποδοσφαιριστές της Μυρίκης. Πρόκειται για τον Γιάννη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος σκόραρε 2 φορές και τον κεντρικό μέσο Τόλη Μπουμπουρή (Φωτογραφία).

Μείωσε ο «Ι. Ζάλο»
Στο 42ο λεπτό ο Γιάννης Ζαλοκώστας με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία του Χρήστου Παπαβασιλείου μείωσε σε 4-1.


Τα έκανε 6
Ο ΑΠΟΚ σκόραρε ακόμη δυο τέρματα και έφτασε στο 6-1. Στο 54ο λεπτό ο Τάκης Σαϊτης με σουτ μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το 5-1. Στο 62ο λεπτό μετά από μεταβίβαση του Τάση Σαϊτη στον Δημήτρη Σερπάνο, αυτός με κοντινό πλασέ πέτυχε το 6-1 σκοράροντας για 3η φορά (Χατ-τρικ) στο παιχνίδι.

Ίδιος σκόρερ
Η Ποταμιά μείωσε στο τελικό 6-2 με το 2ο γκολ του Γιάννη Ζαλοκώστα στο 64΄. Ο Νίκος Μαντζιούτας σέντραρε από δεξιά και ο Γιάννης Ζαλοκώστας με πλασέ μείωσε στο τελικό 6-2.

Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. με σουτ από το ύψος της περιοχής της Ποταμιάς έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα (4-0).
42΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. με σουτ από κοντά μείωσε σε 4-1.
54΄: Ο Σαΐτης με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς μέσα από την περιοχή από πλάγια δεξιά διαμόρφωσε το 5-1.
55΄: Ο Γιαννόπουλος μπήκε στην περιοχή  του ΑΠΟΚ και σούταρε από πλάγια αριστερά με τον Παπαβασιλείου να μπλοκάρει.
62΄: Ο Σαΐτης πάσαρε όμορφα στον Σερπάνο που με κοντινό πλασέ πέτυχε το 6-1.
64΄: Ο Μαντζιούτας Ν. έβγαλε σέντρα από δεξιά βρήκε τον Ζαλοκώστα Ι. και αυτός από κοντά με πλάσε μείωσε σε 6-2.
70΄: Ο Μπούτσι πάσαρε στον Σερπάνο, που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι με τον Κόκκοτα να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Βλάχος, Ντουφεκιάς, Αντωνίου, Συγκελόπουλος, Κουτσονίκας, Τσιλιμέκης, Ράμμος, Μπούτσι, Σερπάνος, Σαΐτης, Φλωράκης
Αγωνίστηκαν και οι: Παπαβασιλείου, Ζαλοκώστας Δ.

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Πατρώνης, Μαντζιούτας Κ., Μαντζιούτας Ν., Πλαξίδας, Ζαγκότσης, Τόσκα, Γιαννόπουλος, Γυφτομήτρος, Κοσμάς, Μπούρας Κ.
Αγωνίστηκαν και οι: Μπουμπουρής Α., Καλτσής, Ζαλοκώστας Ι.

Διαιτητής: Χρήστος Λιάγκος (Βοηθός Προπονητή Ποταμιάς)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας