Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Α.Ο. Μώλος-Γ.Σ. Άτλας 61-53

Με το «αριστερό» μπήκε στον δεύτερο γύρο ο Άτλαντας, καθώς γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τον «ψυχωμένο» Μώλο με 61-53.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (23/2) στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο Μώλου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Την παρακολούθησαν περίπου 80 με 100 θεατές.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου ήταν αρκετά ψυχωμένος και με την δύναμη της έδρας πήρε μια σπουδαία νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης. Παρότι ήταν πίσω στο σκορ μέχρι και 11 πόντους δεν το έβαλε κάτω και με ένα σερί στο τέλος της 3ης περιόδου πλησίασε στον πόντο. Στο τελευταίο 10λεπτο πήρε προβάδισμα στο σκορ και το διατήρησε μέχρι το τέλος. Ο Χρήστος Βλασσόπουλος συνέχισε να εντυπωσιάζει και σκόραρε 36 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα.
Ο Άτλας παρουσίασε δυο πρόσωπα, καθώς μέχρι και τα μισά της 3ης περιόδου ήταν αρκετά καλός και έδειχνε ότι θα φύγει εύκολα με το διπλό από τον Μώλο. Στην συνέχεια η ομάδα έπαθε «μπλάκ άουτ» και υπέπεσε σε αρκετά λάθη αμυντικά και επιθετικά, που στοίχησαν το ματς. Έχασε την συγκέντρωση της από τις πολλές διακοπές και έχει αρκετά παράπονα από την διαιτησία. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν ο Μιχάλης Χάντζης με 16 και ο  Θωμάς Χονδρός (15 με 1 τρίποντο).
Ο Μώλος πέρασε στην κορυφή του ομίλου φτάνοντας στους 8 βαθμούς και άφησε τον Άτλαντα στην 3η θέση και τα Φάλαρα πέρασαν στην 2η καθώς κέρδισαν στα χαρτιά τον Άρη Σπερχειάδας. Την επόμενη (7η) αγωνιστική ο Μώλος κερδίζει στα χαρτιά τον Άρη Σπερχειάδας και παραμένει στην κορυφή του ομίλου ενώ τα Φάλαρα θα αγωνιστούν στο γήπεδο τους στις (8/3) με τον Αίαντα Μοσχοχωρίου.

Αρκετός κόσμος
Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στο να έρθει στο γήπεδο αρκετός κόσμος από τον Μώλο. Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 80 με 100 θεατές, οι οποίοι έφυγαν βλέποντας την ομάδα τους να κερδίζει έναν ισχυρό αντίπαλο.



Συνωστισμός στην κορυφή
Τρεις ομάδες μοιράζονται την κορυφή του 4ου Ομίλου έχοντας από 8 βαθμούς. Πλέον στην κορυφή  ο Άτλαντας έχει «συγκάτοικους» τον Μώλο και τα Φάλαρα. Η ομάδα του Καρπενησίου στην τριπλή ισοβαθμία βρίσκεται στην 3η θέση.

Μπαίνει σε «περιπέτειες»
Ο Άτλαντας μετά την 2η ήττα του από το πρωτάθλημα βγήκε εκτός της πρώτης 2αδας και πλέον κινδυνεύει να μην συνεχίσει στην επόμενη φάση. Τα δυο εναπομείναντα ματς με Μοσχοχώρι και Φάλαρα αποκτούν την μορφή τελικού.

1 μήνα χωρίς αγώνα
Ο Άτλας θα αγωνιστεί ξανά σε επίσημο ματς στις (22/3) στο ΔΑΚ Λαμίας με το Μοσχοχώρι και θα παίξει για 3η συνεχή αγώνα μακριά από το Καρπενήσι. Το ματς αυτό έχει πλέον τεράστια βαθμολογική σημασία για τους Καρπενησιώτες.

0/2 σε ανοιχτό
Η ομάδα του Καρπενησίου και στα δυο ματς που έπαιξε σε ανοιχτό γήπεδο γνώρισε ισάριθμες ήττες από Φάλαρα και Μώλο.

Άπειροι ρέφερι
Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά παράπονα από τους διαιτητές Κωνσταντίνο Περράκη και Γιώργο Σαμαρά, καθώς θεωρούν ότι οι αποφάσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Οι δυο διαιτητές αποφοίτησαν το 2013 από την σχολή διαιτησίας και στα προηγούμενα ματς είχαν μαζί τους έναν έμπειρο ρέφερι.



Ευρυτανικές ρίζες


Ο κριτής της ΕΣΚΑΣΕ Αναστάσιος Κανδηλάρης (Φωτογραφία) έχει Ευρυτανικές ρίζες, καθώς η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Δάφνη Ευρυτανίας.

Κάλυψε την διαφορά
Ο Μώλος μάλιστα κατάφερε και κάλυψε και την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άτλαντα. Οι Καρπενησιώτες είχαν επικρατήσει με 5 πόντους στο Καρπενήσι και τώρα ηττήθηκαν με 8.

Ένταση ανά διαστήματα
Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πολλές φορές για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Απουσίαζε ο Μπουμπουρής
Ο παράγοντας του Άτλαντα Γιάννης Μπουμπουρής, εξ αιτίας επαγγελματικών του υποχρεώσεων, απουσίαζε για πρώτη φορά φέτος από παιχνίδι της ομάδας του.

Ο ασταμάτητος Βλασσόπουλος


Ούτε ο Άτλαντας μπόρεσε να σταματήσει τον εντυπωσιακό 24χρονο γκάρντ Χρήστο Βλασσόπουλο, ο οποίος σκόραρε 36 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Ήταν εντυπωσιακός για άλλο ένα ματς και αποτελεί μακράν τον καλύτερο μπασκετμπολίστα του Ομίλου. Στους 11 με ένα τρίποντο ακολούθησε ο Τάσος Πισλής

Πρώτοι Χάντζης & Χονδρός

 












Δυο παίκτες του Άτλαντα πήραν το βάρος στο σκοράρισμα. Ο Μιχάλης Χάντζης (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε 16 πόντους και ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε 15 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Οι δυο αθλητές ήταν οι μόνοι που πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων από τον Άτλαντα.

13 και δυο
Και οι δυο ομάδες χρησιμοποίησαν 13 αθλητές. Από τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, ενώ ο Άτλαντας είχε αποστολή 13 αθλητών.

Ετοιμάζουν κλειστό
Δίπλα από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μώλου γίνονται εργασίες για την ολοκλήρωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στον Μώλο. Τα προηγούμενα χρόνια σε Α΄ και Β΄ ΕΣΚΑΣΕ ο Μώλος έπαιζε και έκανε προπονήσεις στο κλειστό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Παρακολούθησε το ματς ο Κωστούλας
Ο γκάρντ των Φαλάρων Κώστας Κωστούλας παρακολούθησε από την κερκίδα το παιχνίδι. Ο αθλητής δεν είχε αγώνα με τα Φάλαρα, καθώς ο Άρης Σπερχειάδας αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Ο Κωστούλας ήταν ο πρωταγωνιστής των Στυλιδιωτών στην νίκη τους την 5η αγωνιστική με τον Άτλαντα.


Μικρό προβάδισμα
Η ομάδα του Καρπενησίου στην πρώτη περίοδο ολοκλήρωσε με ομαδικό παιχνίδι όμορφα αρκετές επιθέσεις και προηγήθηκε με 4 πόντους. Ο Μώλος σκόραρε τους 10 από τους 11 πόντους με προσπάθειες του Χρήστου Βλασσόπουλου. Ο Άτλαντας με καλάθια του Μιχάλη Χάντζη και του Θωμά Χονδρού προηγήθηκε με 0-4. Ο Χρήστος Βλασσόπουλος με δίποντο και ο Δημήτρης Λερογιάννης με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσαν το 2-6. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Χρήστου Βλασσόπουλου και καλάθι του Μιχάλη Χάντζη για το 4-8. Ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο και ο Χρήστος Βλασσόπουλος με 2/2 βολές πραγματοποίησαν το 6-10. Ο Θωμάς Χονδρός με νέο δίποντο και ο Χρήστος Βλασσόπουλος με τρίποντο έκαναν το 9-12. Ο Μιχάλης Χάντζης με Follow και ο Χρήστος Βλασσόπουλος με δίποντο έκαναν το 11-14. Το 12-16 του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη και 1/2 βολές του Γιώργου Μιντζιβύρη.

Ξέφυγε στους 10


Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος και σκόραραν αρκετά καλάθια μέσα από την ρακέτα ξεφεύγοντας στο σκορ με +10 και 20-30. Οι Φθιωτοί έμειναν κοντά στο σκορ χάρις σε καλάθια του Χρηστου Βλασσόπουλου. Ο Αντώνης Καίσαρης (Εκτέλεσε τις βολές αντί του τραυματία Δημήτρη Βαρυπομπίτη) με 1/2 βολές έκανε το 13-16, εν συνεχεία δεν μέτρησε καλάθι του Χρήστου Βλασσόπουλου με τους γηπεδούχους να διμαρτύρονται έντονα. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Σπύρος Ραχιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) με νέο 2ποντο και ο Μιχάλης Χάντζης με δυο συνεχόμενα καλάθια έτρεξαν ένα σερί 0-10 και ανέβασαν την διαφορά στους 13 και σε Double σκορ (13-26). Με συνολικά 2/4 βολές του Χρήστου Βλασσόπουλου και τρίποντο του ίδιου οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 18-26. Ακολούθησε καλάθι του Μιχάλη Χάντζη και νέο δίποντο του Χρήστου Βλασσόπουλου για το 20-28. Το 20-30 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Κωνσταντίνος Λιάπης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Θωμάς Χονδρός του Άτλαντα ανέκοψε στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου με «τάπα» προσπάθεια του σέντερ του Μώλου Γιώργου Γρίβα.

18 από τους 20
Ο Χρήστος Βλασσόπουλος σκόραρε στο πρώτο μέρος 18 από τους 20 πόντους της ομάδας του. Κανείς άλλος αθλητής του Μώλου δεν είχε εύστοχη προσπάθεια με σουτ εντός παιδειάς.

Τραυματισμός Βαρυπομπίτη


Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου 10λεπτου αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού ο Δημήτρης Βαρυπομπίτης των γηπεδούχων. Μάλιστα ο παίκτης του Μώλου είχε κερδίσει δυο βολές τις οποίες εκτέλεσε ο Αντώνης Καίσαρης, ο οποίος πήρε την θέση του.



Πήρε πίσω την τεχνική

 












Όταν το σκορ ήταν 18-28 ο ρέφερι Γιώργος Σαμαράς (Φωτογραφία Αριστερά) καταλόγισε τεχνική ποινή στους γηπεδούχους διότι μετά από Time Out έπαιζαν με 4 παίκτες και ο Βασίλης Χάϊτα (Φωτογραφία Δεξιά) μπήκε στο ματς με μεγάλη καθυστέρηση. Μετά από αρκετή ένταση, διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και διαβουλεύσεις με την γραμματεία ο διαιτητής πήρε πίσω την τεχνική ποινή και έδωσε την μπάλα στον Άτλαντα που είχε την κατοχή της πριν διακοπεί το ματς.




Στον πόντο χάρις τον Πισλή

 












Οι φιλοξενούμενοι μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου προηγήθηκαν με 28-39 και είχαν το πάνω χέρι στο ματς. Οι γηπεδούχοι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και με κορυφαίο τον Τάσο Πισλή (Φωτογραφία Αριστερά) μείωσαν στον πόντο (38-39) χάρις ένα σερί 10-0 λίγο πριν το τέλος της περιόδου. Με δίποντο του Τάσου Πισλή και του Δημήτρη Λερογιάννη έγινε το 22-32. Ακολούθησε τρίποντο του Τάσου Πισλή και 2ποντο του Θωμά Χονδρού για το 25-34. Ο Τάσος Πισλής και ο Θωμάς Χονδρός σκόραραν ξανά αλλά δίποντο για το 25-36. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Γρίβα και δίποντο του Χρήστου Βλασσόπουλου, ο Μώλος μείωσε σε 28-36. Ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο και ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 βολές πέτυχαν το 28-39. Ακολούθησαν τρία διαδοχικά λέι απ του Τάσου Πισλή (Μάλιστα τραυματίστηκε στο τελευταίο καλάθι που πέτυχε) για το 34-39. Ο Μώλος συνέχισε να είναι καλύτερος σε αυτή την περίοδο και με δυο δίποντα του Χρήστου Βλασσόπουλου και του Κώστα Βούλγαρη (Φωτογραφία Δεξιά) μείωσε στον πόντο και σε 38-39 και μπήκε δυνατά στο ματς. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 10-0. Το επί μέρους σκορ της περιόδου ήταν 18-9.

Ολική ανατροπή

 












Οι Φθιωτοί συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους από την 3η περίοδο και έκαναν την ολική ανατροπή επικρατώντας με 8 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι επηρεάστηκαν από τις συχνές διακοπές, έχασαν την ηρεμία τους και την συγκέντρωση τους έχοντας και παράπονα από την διαιτησία. Ο Χρήστος Βλασσόπουλος με καλάθι και φάουλ (Αστόχησε στην βολή) έβαλε μπροστά στο ματς για πρώτη φορά την ομάδα του με 40-39. Ο Δημήτρης Σταμάτης πέτυχε το γκολ φάουλ, ευστόχησε και στην βολή και έκανε το 40-42. Ο Χρήστος Βλασσόπουλος με δίποντο ισοφάρισε σε 42-42. Ο Άτλαντας με δίποντο του Μιχάλη Χάντζη μετά από ασίστ του Θωμά Χονδρού προηγήθηκε με 42-44.  Ο Χρήστος Βλασσόπουλος πέτυχε το καλάθι, κέρδισε και φάουλ ευστόχησε στην βολή κάνοντας το 45-44. Εν συνεχεία ακυρώθηκε δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και το παιχνίδι διακόπηκε για 5 λεπτά. Το παιχνίδι ξεκίνησε και ο Κώστας Μιντζιβύρης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και ο Χρήστος Βλασσόπουλος με δίποντο έκαναν το 50-44. Ο Τάσος Καδάς με 3ποντο μείωσε σε 50-47. Με 1/2 βολές του Γιώργου Γρίβα και δίποντο του Κώστα Μιντζιβύρη έγινε το 53-47. Ο Άγγελος Σαμαντάς μείωσε με δίποντο σε 53-49. Ο Γιώργος Γρίβας (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο και κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς διαμόρφωσε το 56-49. 00.55 πριν το τέλος ο Χρήστος Βλασσόπουλος με 2/2 ελεύθερες βολές έκανε το 58-49. 00.22 πριν το φινάλε ξανά ο Χρήστος Βλασσόπουλος ήταν εύστοχος από την γραμμή των βολών (2/2) και έκανε το 60-49. Ο Θωμάς Χονδρός με τρίποντο μείωσε σε 60-52. 00.07 πριν το τέλος ο Χρήστος Βλασσόπουλος με 1/2 βολές έκανε το 61-52 και 00.02 πριν το φινάλε ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 61-53.

Εκτός ο Λερογιάννης


Ο πάουερ φόργουροντ του Άτλαντα Δημήτρης Λερογιάννης αποχώρησε τραυματίας στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου.




Διακοπή & ένταση


Στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) πέτυχε δίποντο και έκανε το 45-46. Ο Μώλος είχε ζητήσει νωρίτερα Time Out, όμως ο διαιτητής δεν άκουσε το σφύριγμα της γραμματείας και συνέχισε το παιχνίδι. Επικράτησε αρκετή ένταση και η αναμέτρηση διακόπηκε. Αρχικά ο ρέφερι Γιώργος Σαμαράς είπε ότι το καλάθι θα μετρήσει, όμως εν συνεχεία πήρε πίσω την απόφαση του και ακύρωσε το καλάθι. Η αναμέτρηση διακόπηκε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι θεωρών ότι και σε αυτή την περίπτωση αδικήθηκαν κατάφορα και ότι το καλάθι έπρεπε να μετρήσει.




Πανηγυρισμοί του Μώλου
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την νίκη τους φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου «Μώλος».



Τα δεκάλεπτα
12-16, 20-30, 38-39, 61-53

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Μιντζιβύρης 6(1), Βούλγαρης 2, Βλασσόπουλος 36(2), Ντρέκης, Χάϊτα Β., Καντερές, Καίσαρης 1, Βαρυπομπίτης, Γρίβας 5(1), Μακρυγιάννης, Πισλής 11(1)

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας, Καραγκούνης, Ραχιώτης 4,  Λέρης, Λιάπης 2,  Χάντζης 16, Χονδρός 15(1), Σαμαντάς 4, Σταμάτης 3, Καδάς 3(1), Λερογιάννης 6

Διαιτητές: Γιώργος Σαμαράς  & Κωνσταντίνος Περράκης(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Γλωσσόπουλος & Αναστάσιος Κανδηλάρης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος