Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Γ.Σ. Τα Φάλαρα-Γ.Σ. Άτλας 62-54

«Φρένο» στο νικηφόρο σερί του Άτλαντα έβαλαν τα Φάλαρα, που επικράτησαν των Καρπενησιωτών με 62-54 σε ένα ματς που είχε πολλές εναλλαγές στην πρωτοπορία του σκορ.
Ο αγώνας διεξήχθη στο ανοιχτό γήπεδο στο Πάρκο Λαού στο κέντρο της Στυλίδας το Σάββατο (15/2) και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 με 60 θεατών. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ΕΣΚΑΣΕ.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά πήραν αρκετές φορές την πρωτοπορία στο σκορ και όταν έμειναν πίσω στην 3η και 4η περίοδο με ψύχραιμες προσπάθειες έκαναν την αντεπίθεση διαρκείας και πέρασαν μπροστά στο σκορ. Έκαναν εξαιρετική 4η περίοδο, όπου έχοντας πολύ καλή αμυντική παρουσία και σωστά ολοκληρωμένες επιθέσεις πανηγύρισαν την 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα, η οποία τους βάζει δυνατά σε «τροχιά» πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ξεχώρισε ο γκάρντ Κώστας Κωστούλας που έβαλε 15 πόντους.
Ο Άτλας δεν κατάφερε να συνεχίσει με νίκες και παρουσίασε το κακό αγωνιστικό του πρόσωπο στο τελευταίο και πιο κρίσιμο 10λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στα μισά της 4ης περιόδου με +3 πόντους και κάπου εκεί έγιναν αρκετά λάθη και η νίκη χάθηκε. Ενώ στο 3ο 10λεπτο είχαν προηγηθεί μέχρι και 6 πόντους με ένα σερί 10-0. Ο Άτλας σκόραρε με κοντινά καλάθια μέσα από την ρακέτα και επηρεάστηκε αρκετά από το γήπεδο και τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα ανοιχτό γήπεδο. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος που πέτυχε 12 πόντους. Ελαφρυντικό ήταν και οι αρκετές απουσίες.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική ο Άτλας παίζει ξανά εκτός έδρας και σε ανοιχτό γήπεδο κόντρα στον Μώλο στις 23/2. Τα Φάλαρα θα υποδεχτούν στο γήπεδο τους την προηγούμενη μέρα τον Άρη Σπερχειάδα. Ο Άτλας παρά την πρώτη του ήττα παρέμεινε στην κορυφή με 7 βαθμούς, έχοντας 1 μόλις πόντο πίσω στην 2η θέση τα Φάλαρα.

Αρκετός κόσμος
Παρότι την ίδια στιγμή στην Στυλίδα υπήρχε αγώνας της τοπικής ομάδας για την Α1 κατηγορία Φθιώτιδας (Στυλίδα-Αγρότης Λιανοκλαδίου 3-2) στο Πάρκο Λαού βρέθηκαν περίπου 50 με 60 θεατές, που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.


Με εκδρομείς
Η ομάδα του Άτλαντα είχε και σε αυτή την αναμέτρηση στο πλευρό της μερίδα εκδρομέων από το Καρπενήσι, που ακολούθησαν την ομάδα μετά την Σπερχειάδα και στην Στυλίδα. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν μια ακόμη νίκη.


Πρώτη φορά σε ανοιχτό
Οι Καρπενησιώτες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ανοιχτό γήπεδο και αντιμετώπισαν δυσκολίες στην προσαρμογή. Μερίδιο στην ήττα φέρουν και οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Ο Άτλας θα παίξει ξανά σε ανοιχτό γήπεδο την ερχόμενη Κυριακή και καλείται να βελτιωθεί, ώστε να επιστρέψει στις νίκες.

Ανοιξιάτικος καιρός
Η θερμοκρασία στην Στυλίδα ήταν γύρω στους 20 βαθμούς και το ματς έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

«Άτυπη» ρεβάνς
Οι περισσότεροι αθλητές είχαν αγωνιστεί στον τελικό του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου τον περασμένο Ιούνιο. Τότε το Είθισται (Αρκετοί αθλητές του αγωνίζονται τώρα στον Άτλαντα) είχε επικρατήσει των Φαλάρων με 52-38. Οι Στυλιδιώτες πήραν μια «άτυπη» ρεβάνς στο γήπεδο τους για εκείνη την ήττα.

 1ο εντός
Για πρώτη φορά τα Φάλαρα αγωνίστηκαν στο γήπεδο τους. Είχαν 3 αναμετρήσεις μακριά από την Στυλίδα.

Σταμάτησε το σερί
Το νικηφόρο σερί του Άτλαντα σταμάτησε στην Στυλίδα και την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε ο  1ος γύρος. Ωστόσο η ομάδα παρέμεινε στην κορυφή του Ομίλου και σε τροχιά ανόδου.

Στους πάγκους Μπουμπουρής & Λαχανάς

 












Στον πάγκο του Άτλαντα ήταν και σε αυτό το ματς ο Γιάννης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά), που μαζί με τον πλέι μέικερ Άγγελο Σαμαντά έχουν αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του συλλόγου. Τους γηπεδούχους κοούτσαρε ο Αποστόλης Λαχανάς (Φωτογραφία Δεξιά).



Σημαντικές απουσίες
Ο Άτλας κατέβηκε στην Στυλίδα με 9 αθλητές έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης έμεινε στον πάγκο και απουσίαζαν οι: Δημήτρης Λερογιάννης (Άρρωστος), Δημήτρης Σταμάτης και Νίκος Καραγκούνης. Μάλιστα οι Καρπενησιώτες είχαν μόνον 1 μικρό στην διάθεση τους τον Κώστα Λέρη.

3 στον πάγκο
Ο Αποστόλης Λαχανάς των γηπεδούχων χρησιμοποίησε 9 αθλητές. Στον πάγκο χωρίς να παίξουν καθόλου έμειναν οι: Γιάννης Τσάμης, Βασίλης Ταξιάρχου και Αλέκος Λεπίδας.

Απουσίαζε ο Ντινόπουλος
Σημαντική απουσία για τους γηπεδούχους ήταν αυτή του καλύτερου τους παίκτη και πρώτου σκόρερ τους Παύλου Ντινόπουλος. Ο σέντερ των Φαλάρων δεν αγωνίστηκε, ωστόσο η απουσία του αναπληρώθηκε στο έπακρο.

Από επιθετικός..μπασκετμπολίτσας


Ο περσινός επιθετικός της ποδοσφαιριστής ομάδας της Στυλίδας Γιάννης Τσάμης (Φωτογραφία) ανήκει πλέον και στην μπασκετική ομάδα των Φαλάρων. Ο αθλητής ωστόσο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του και έμεινε στον πάγκο.

Πρώτος ο Κωστούλας


Ο γκάρντ των Φαλάρων Κώστας Κωστούλας ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών βάζοντας 15 πόντους με 2 τρίποντα. Στους 12 ακολούθησε ο φόργουoρντ Φίλων Καραπέτσας. Οι δυο τους σκόραραν πολλά κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο 10λεπτο και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην νίκη της ομάδας τους.


Διψήφιοι Κουτρομάνος & Χάντζης













Για τους Καρπενησιώτες ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά) επανεμφανίστηκε κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας 12 πόντους. Δυο λιγότερους πέτυχε ο Ναυπακτιώτης φόργουορντ Μιχάλης Χάντζης (Φωτογραφία Δεξιά).

Χαμηλό σκορ


Άργησαν να βρουν την ευστοχία τους οι ομάδες και το πρώτο 10λεπτο δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό. Φάλαρα και Άτλας έμειναν στο ισόπαλο 9-9. Ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 βολές άνοιξε το σκορ. Με δυο δίποντα του Βαγγέλη Λαϊνα (Φωτογραφία Αριστερά) τα Φάλαρα προηγήθηκα με 4-1. Ακολούθησε δίποντο του Σπύρου Ραχιώτη (Φωτογραφία Κέντρο), 1/2 βολές του Κώστα Κωστούλα και 2/2 ελεύθερες βολές του Άγγελου Σαμαντά για το 5-5. Ο Σπύρος Ραχιώτης με γκολ φάουλ (Άστοχη βολή) και ο Βαγγέλης Παπαστάμος με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 7-7. Το 9-9 του 10λεπτου έγινε με δίποντο του Στέργιου Ρούσσου (Φωτογραφία Δεξιά) και 2ποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου. Το 10λεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να ζητούν φάουλ του Ταξιάρχη Κουτρομάνου πάνω στον Στέργιο Ρούσσο, ωστόσο είχε ολοκληρωθεί ο χρόνος.

Οριακά μπροστά

 
Τα Φάλαρα στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν να προηγηθούν με 3 πόντους και με 30-27. Ο Βαγγέλης Λαϊνας με δίποντο και ο Σπύρος Ραχιώτης με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσαν το 11-11. Ο Βαγγέλης Παπαστάμος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με γκολ φάουλ (Έχασε την βολή) έκαναν το 13-13. Με 1/2 βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνο ο Άτλας προηγήθηκε με 13-14. Ο Στέργιος Ρούσσος με τρίποντο διαμόρφωσε το 16-14. Με δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία Δεξιά), 1/2 βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και δίποντο του Κώστα Λέρη ο Άτλας προηγήθηκε με 16-19. Ο Τάσος Καρανίκας (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με κοντινό σουτ έπειτα από ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα έγραψαν το 18-21. Ο Κώστας Κωστούλας με δίποντο και με 2/2 βολές που κέρδισε από αντιαθλητικό φάουλ έβαλε μπροστά την ομάδα του με 22-21. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με 2/2 βολές και ο Φίλωνας Καραπέτσας με δίποντο διαμόρφωσαν το 26-21 και το +5 για τα Φάλαρα. Με δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και του Στέργιου Ρούσσου το σκορ έγινε 28-23. Ακολούθησε καλάθι του Τάσου Καδά και του Στέργιου Ρούσσου για το 30-25. Ο Θωμάς Χονδρός μείωσε στο 30-27. Ο Βαγγέλης Λαϊνας των γηπεδούχων ανέκοψε την προσπάθεια του Δημήτρη Σταλίκα του Άτλαντα στις αρχές της 2ης περιόδου.

Αντιαθλητικό σε Καδά
Στα μισά περίπου του 2ου δεκαλέπτου τα Φάλαρα κέρδισαν αντιαθλητικό φάουλ που έκανε ο Τάσος Καδάς πάνω στον Κώστα Κωστούλα για να σταματήσει τον αιφνιδιασμό των γηπεδούχων. Την παράβαση καταλόγισε ο διαιτητής Αλέκος Κοτσιμπός. Ο Κώστας Κωστούλας ευστόχησε και στις 2 βολές.

Έκανε την ανατροπή

 












Ο Άτλας έκανε το καλύτερο του 10λεπτο και με ένα σερί 10-0 προηγήθηκε με 6 πόντους. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στα τελευταία λεπτά μάζεψαν στους 2 πόντους την διαφορά. Ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 βολές και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με 1/2 βολές έκαναν το 31-28. Με τρίποντο του Κώστα Κωστούλα το σκορ έγινε 34-28. Ο Άτλας μείωσε σε 34-32 με δίποντα του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και του Δημήτρη Σταλίκα. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο έκανε το 36-32. Ο Μιχάλης Χάντζης μετά από όμορφη ασίστ του Τάσου Καδά έγραψε από κοντά το 36-34. Ο Άτλας έφτασε στο + 6 και στο 36-42 χάρις σε δίποντο του Άγγελου Σαμαντά, δίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και δυο διαδοχικά καλάθια του Μιχάλη Χάντζη. Οι Καρπενησιώτες έτρεξαν ένα σερί 10-0. Ο Φίλων Καραπέτσας με δίποντο και ο Κώστας Κωστούλας με 1/2 ελεύθερες βολές μείωσαν σε 39-42. Με δίποντο του Τάσου Καδά (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι και φάουλ του Βαγγέλη Λαϊνα με εύστοχη βολή έγινε το 42-44. 

Αλλαγή σκηνικού στο φινάλε


Παρότι οι Καρπενησιώτες ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου στο τελευταίο 2λεπτο οι γηπεδούχοι παίζοντας με πάθος και ολοκληρώνοντας ψύχραιμα τις επιθέσεις τους έκαναν την ολική ανατροπή και πανηγύρισαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη. Ο Τάσος Καρανίκας με δίποντο και ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 44-45. Με δίποντο του Φίλωνα Καραπέτσα έγινε το 46-45. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο διαμόρφωσε το 46-48. Ο Θανάσης Χάδος πέτυχε δίποντο και ισοφάρισε σε 48-48. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και 2ποντο του Τάσου Καδά οι Καρπενησιώτες προηγήθηκα με 48-51. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Κώστα Κωστούλα και 1/2 ελεύθερες βολές του Μιχάλη Χάντζη (49-52). Ο Φίλων Καραπέτσας με 2/2 βολές και ο Θανάσης Χάδος (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο έκαναν το 53-52. Ο Τάσος Καδάς πέτυχε το τελευταίο καλάθι του Άτλαντα και έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με 53-54. Ακολούθησε ένα σερί 9-0 των γηπεδούχων. Ο Κώστας Κωστούλας με τρίποντο πέτυχε το 56-54. Ο Φίλων Καραπέτσας (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ έγραψε το 58-54. Στην συνέχεια πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από την χαμένη βολή (Οι Καρπενησιώτες διαμαρτυρήθηκαν ότι ξεκίνησε γρήγορα και ότι το καλάθι δεν έπρεπε να μετρήσει) και έκανε το 60-54. Με 2/2 βολές του Κώστα Κωστούλα διαμορφώθηκε το τελικό 62-54. Ο Θανάσης Χάδος ανέκοψε εντυπωσιακά με «τάπα» τον Μιχάλη Χάντζη στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου.


Πανηγυρισμοί των Φαλάρων
Οι γηπεδούχοι μετά το τέλος της αναμέτρησης πανηγύρισαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη.



Τα δεκάλεπτα
9-9, 30-27, 42-44, 62-54

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρανίκας 4, Κωστούλας 15(2), Χάδος 4, Δημητρίου, Καραπέτσας 12, Λαϊνας 9, Παπαστάμος 4, Ρούσσος 9(1), Χρυσαφόπουλος 5

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 7, Ραχιώτης 6, Κουτρομάνος 12,  Λέρης 2, Χάντζης 10, Χονδρός 2, Σαμαντάς 7(1), Καδάς 8

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Διονύσης Αναγνώστου & Κατερίνα Γιαλερνιού (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος