Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Με ένταση και διαφωνίες η γενική συνέλευση της ΕΠΣΕ-9 τελικώς οι υποψήφιοι μετά από 4 παραιτήσεις

Με αρκετή ένταση και παραίτηση συνολικά 6 υποψηφίων ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εκλογές της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Εκλέχτηκαν  παμψηφεί οι 9 υποψήφιοι, αφού οι υπόλοιποι παραιτήθηκαν κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Ενώ ψήφισαν μόλις 10 ομάδες και 3 αποχώρησαν, καθώς διαφώνησαν με την νομιμότητα της διαδικασίας.
Τα 9 νέα άτομα που θα αποτελούν την νέα διοίκηση είναι σε αλφαβητική σειρά οι εξής: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Γυφτομήτρος, Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Κώστας Μάκκας, Πάνος Παπαδημητρίου και Γιώργος Παπαντζίμας. Ο καθένας έλαβε από 10 σταυρούς, ενώ παραιτήθηκαν οι: Δημήτρης Κατσακιώρης, Σωτήρης Νικολάου, Χρήστος Τσάμπρας και Δημήτρης Χρυσικός. Μάλιστα θα κινηθούν δικαστικά για την νομιμότητα των εκλογών.
Μετά από κλήρωση 1ο αναπληρωματικό μέλος εκλέχτηκε ο Θύμιος Γραμματίκας, που ισοψήφησε με 7 σταυρούς μαζί με τον Κώστα Χούπα, ενώ 6 σταυρούς πήρε ο Μπάμπης Πλατιάς. Από 10 σταυρούς πήραν και τα 3 μέλη της εξελικτικής επιτροπής Δημήτρης Γιαννιώτης, Δημήτρης Κοκοτίνης και Ειρήνη Παπαδήμου. Οι δυο πρώτοι παραιτήθηκαν, ωστόσο ψηφίστηκαν από τις ομάδες, ενώ η 3η απουσίαζε.
Η γενική συνέλευση έγινε την Τετάρτη (26/2) σε αίθουσα του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καρπενησίου ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε 2.5 ώρες αργότερα.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων που παραβρέθηκαν ήταν οι: Δήμος Αθανασίου, Ανδρέας Κατσακιώρης, Νεκτάριος Καρδαμπίκης (ΑΠΟΚ), Ταξιάρχης Χρυσικός (Αίολος), Δημήτρης Λέρης (Μυρίκη), Βασίλης Μπούρας (Ποταμιά), Νίκος Κατσιάρης (Κρίκελλο), Ηλίας Μπακόλας, Σπυριδούλα Σκιαδοπούλου (ΑΕΚ), Θωμάς Γκούρλιας (Παλαιοκατούνα), Χριστόφορος Κατσίκης (Απεραντιακός), Κώστας Λάππας (Κρέντη), Νίκος Μπαλωμένος (Κεράσοβο), Δημήτρης Δροσίνης (Άγραφα) και Θανάσης Παπαδήμος (Ραπτόπουλο). Παραβρέθηκαν επίσης στην γενική συνέλευση και οι 13 υποψήφιοι.
Υπεύθυνος για την διαφάνεια και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών ήταν ο δικαστικός Αλέξανδρος Καργόπουλος.
Από την απερχόμενο διοίκηση της ΕΠΣΕ παρών ήταν μόλις 2 από τα 9 μέλη, ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας.

Γραμματέας ο Χ. Κατσίκης


Γραμματέας της γενικής συνέλευσης για την τήρηση των πρακτικών εκλέχτηκε ο Χριστόφορος Κατσίκης του Απεραντιακού.

Παραίτηση για λόγους υγείας
Δεν κατέστη δυνατόν να γίνει ο διοικητικός απολογισμός της περασμένης 4ετιας, αφού ο απερχόμενος Πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης παραιτήθηκε σήμερα το πρωι για λόγους υγείας.

Πολλές απουσίες
Μόλις 2 ήταν τα μέλη από την απερχόμενη διοίκηση. Απουσίαζαν εκτός από τον παραιτηθέντα Πρόεδρο οι: Μίλτος Μπομποτσιάρης, Θόδωρος Ζελενίτσας, Θανάσης Τσατσαράγκος, Κώστας Κατσαδούρος, Χρήστος Δημητρόπουλος και Κώστας Χούπας.

Απολογισμός από Βονόρτα


Τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ, ο οποίος έκανε έναν μίνι απολογισμό των τελευταίων γεγονότων της ΕΠΣΕ. Αναφέρθηκε στο γηπεδικό πρόβλημα που υπήρξε τους περασμένους μήνες και στην προσωρινή άδεια που έχουν πάρει τα γήπεδα μέχρι τις 30/6.


Έπρεπε να εκλεγεί Πρόεδρος


Ο Σωτήρης Νικολάου (Φωτογραφία, Υποψήφιος μέχρι εκείνη την στιγμή) ανέφερε ότι πως θα γίνει ο απολογισμός χωρίς της παρουσία του Προέδρου. Και ανέφερε ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣΕ έπρεπε να συνεδριάσει το πρωί και να εκλέξει έναν Πρόεδρο για μερικές ώρες μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών.

Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός
Απουσία του ταμία της ΕΠΣΕ Θανάση Τσατσαράγκου έγινε ο οικονομικός απολογισμός, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από τις ομάδες και δεν υπήρχε καμία ερώτηση. Την ανάγνωση του απολογισμού έκανε ο Διονύσης Βονόρτας (Γενικός Γραμματέας).

Εφορευτική Μπούρας & Παπαδήμος

 












Την εφορευτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Βασίλης Μπούρας (Φωτογραφία Αριστερά) και Θανάσης Παπαδήμος (Φωτογραφία Δεξιά). Αρχικώς είχε μπει ο Νίκος Μπαλωμένος, ο οποίος μετά από την ένταση που επικράτησε δεν θέλησε να είναι μέλος της.

Δεν τηρήθηκε το άρθρο 30


Πριν αρχίσει η εκλογική διαδικασία τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Χρυσικός (Φωτογραφία), ο οποίος ανέφερε ότι δεν τηρήθηκε το άρθρο 30 παρ. 4 του καταστατικού της ΕΠΣΕ, το οποίο προβλέπει το Δ.Σ. να συνεδριάσει 5 ημέρες πριν την γενική συνέλευση και να επικυρώσει της υποψηφιότητες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετές υποψηφιότητες δεν ήταν νόμιμες και πρότεινε την αναβολή των εκλογών. Ανέφερε ότι η επικύρωση έγινε σήμερα το πρωί και στο πόδι.  


1η παραίτηση του Τσάμπρα


Ο Χρήστος Τσάμπρας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, καθώς ο στόχος του είναι να μείνουν όλοι μαζί ενωμένοι και είδε ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει σύμπνοια και τα σωματεία θα μπουν σε δικαστικές περιπέτειες.


Παραίτηση και από Χρυσικό
Εν συνεχεία παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Χρυσικός, καθώς ανέφερε ότι δεν τηρήθηκε το καταστατικό.

Δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιες διαδικασίες
Ο Σωτήρης Νικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιες διαδικασίες» και παραιτήθηκε και αυτός από τις εκλογές.


Ντρέπομαι για Χρυσικό και Νικολάου


Ο υποψήφιος των εκλογών Γιώργος Λιάγκας (Φωτογραφία) πήρε τον λόγο και ανέφερε: «Ντρέπομαι για τον κ. Χρυσικό και τον κ. Νικολάου». Ανέφερε επίσης ότι είναι κρίμα 5 λεπτά πριν τις εκλογές να παραιτούνται και ανέφερε ακόμη: «Είστε άξιοι της τύχης σας, Συγχαρητήρια». 


Τηρήθηκαν οι διαδικασίες


Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία) ανέφερε ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες. Είπε προς τους τρεις παραιτηθέντες: «Να πάμε όλοι μαζί. Δεν είναι τρόπος να παραιτήστε την τελευταία στιγμή.». Επίσης η συνεδρίαση της ΕΠΣΕ για την επικύρωση των υποψηφίων έγινε σήμερα το πρωί είπε εν γνώσει της ΕΠΟ.


3 άτομα δεν έχουν δικαίωμα


Παρών στην γενική συνέλευση ήταν και ο πρώην Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Νίκος Γκορόγιας (Φωτογραφία), ο οποίος πήρε τον λόγο και αναφέρει ότι ξέρει 3 άτομα που δεν έχουν δικαίωμα να κατέβουν στις εκλογές. Ανέφερε ότι ήταν παίκτες σε ομάδες και δεν έχουν το δικαίωμα να κατέβουν στις εκλογές. Ανέφερε ακόμη ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Πεταρούδης ήταν μια χαρά, καθώς δουλεύουν μαζί στην ίδια υπηρεσία και του προκάλεσε εντύπωση η αιφνίδια παραίτηση του.


Κομήτες παράγοντες


Για κομήτες παράγοντες έκανε λόγο το μέλος της διοίκησης του Βελουχίου Ανδρέας Κατσακιώρης (Φωτογραφία). Ανέφερε ότι η προηγούμενη ΕΠΣ ήταν η χειρότερη όλων των εποχών και δεν τους τιμάει που δεν βρίσκονται εδώ αυτή την στιγμή. Έκλεισε λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια οι μισοί παράγοντες της ΕΠΣ είναι κομήτες».

Παραίτηση Κατσακιώρη


Το 4ο τακτικό υποψήφιο μέλος που παραιτήθηκε ήταν ο Δημήτρης Κατσακιώρης, καθώς σύμφωνα και με αυτόν δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.


Είμαι εδώ για την διαφάνεια των εκλογών
Πιέσεις για αναβολή των εκλογών δέχτηκε ο δικαστικός Αλέξανδρος Καργόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι : «Είμαι εδώ για την διαφάνεια των εκλογών». «Εάν δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες μπορεί όποιος θέλει να προβεί στα δικαστήρια, εδώ δεν δικάζουμε» είπε χαρακτηριστικά. 

Τον λόγο έχουν οι εκπρόσωποι


Ο υποψήφιος των εκλογών Σωτήρης Διώτης (Φωτογραφία) ανέφερε ότι τον λόγο έχουν οι εκπρόσωποι των σωματείων, για το εάν θα διεξαχθούν οι εκλογές ή όχι.


Παραιτήσεις από την εξελεγκτική

 












Ακολούθησαν ακόμη 2 παραιτήσεις από την εξελεγκτική επιτροπή. Παραιτήθηκαν οι: Δημήτρης Κοκοτίνης (Φωτογραφία Αριστερά) και Δημήτρης Γιαννιώτης (Φωτογραφία Δεξιά). Για την διεξαγωγή των εκλογών έπρεπε να υπάρχουν 3 μέλη υποψήφιοι στην εξελεγκτική επιτροπή. Αν και οι δυο τους παραιτήθηκαν και οι 10 ομάδες τους ψήφησαν.


Ψήφισαν οι ομάδες
Για να λυθεί όλο αυτό περί νομιμότητας ή όχι των εκλογών ο δικαστικός κάλεσε τους εκπροσώπους των ομάδων να ψηφίσουν ναι ή όχι και εάν θα γίνουν εκλογές. Με ψήφους 10-3 πέρασε το ΝΑΙ. Για να γίνουν οι εκλογές ψήφισαν οι: Άγραφα, Απεραντιακός, Ποταμιά, Ραπτόπουλο, Κρίκελλο, Φραγκίστα, Κρέντη, Κεράσοβο, Παλαιοκατούνα και Μυρίκη. Για αναβολή των εκλογών ψήφισαν οι: ΑΠΟΚ, Αίολος και ΑΕΚ.

Και αστυνομία…
Μετά την ένταση που επικράτησε στις εκλογές της ΕΠΣΕ παραβρέθηκε για πρώτη φορά αστυνομική δύναμη προληπτικά και για τήρηση της τάξης.

Προχώρησε η διαδικασία
Μετά την γραπτή παραίτηση των 6 υποψήφιων προχώρησε η εκλογική διαδικασία.


Δεν ψήφισαν
3 ομάδες δεν ψήφισαν, οι οποίες ήταν και ενάντια στις εκλογές. Πρόκειται για τις εξής: ΑΠΟΚ, Αίολο και ΑΕΚ.

9 υποψήφιοι 10 ψήφους
Μετά τις παραιτήσεις των υποψηφίων οι 9 υποψήφιοι έλαβαν από 10 ψήφους. Το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΕ θα απαρτίζεται από τους εξής: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Γυφτομήτρος, Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Κώστας Μάκκας, Πάνος Παπαδημητρίου και Γιώργος Παπαντζίμας.

Σε σώμα τις επόμενες ημέρες
Μετά από την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών η νέα διοίκηση της ΕΠΣΕ θα συσταθεί σε σώμα.

Νέος Πρόεδρος ο Λιάγκας (;)
Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ πιθανό είναι ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΣΕ να είναι ο Γιώργος Λιάγκας. Ο κ. Λιάγκας κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Μυρίκης.

Κλήρωση για τον 1ο αναπληρωματικό
Θύμιος Γραμματίκας και Κώστας Χούπας ισοψήφησαν και έλαβαν από 7 σταυρούς. Ακολούθησε κλήρωση και μετά από αυτήν, 1ος αναπληρωματικός αναδείχτηκε ο Θύμιος Γραμματίκας. Σε περίπτωση παραίτησης κάποιου μέλους του Δ.Σ. ο Θύμιος Γραμματίκας θα πάρει την θέση του.

Η σταυροδοσία των τακτικών μελών
Ονοματεπώνυμο
Σταυροί
Δημήτρης Αθανασόπουλος
10
Δημήτρης Γυφτομήτρος
10
Σωτήρης Διώτης
10
Νίκος Δροσίνης
10
Βασίλης Κατσίκης
10
Γιώργος Λιάγκας
10
Κώστας Μάκκας
10
Πάνος Παπαδημητρίου
10
Γιώργος Παπαντζίμας
10
Δημήτρης Κατσακιώρης
0
Σωτήρης Νικολάου
0
Χρήστος Τσάμπρας
0
Δημήτρης Χρυσικός
0

Η σταυροδοσία των αναπληρωματικών μελών
Ονοματεπώνυμο
Σταυροί
Θύμιος Γραμματίκας
7
Κώστας Χούπας
7
Μπάμπης Πλατιάς
6

Η σταυροδοσία για την εξελεγκτική επιτροπή
Ονοματεπώνυμο
Σταυροί
Δημήτρης Γιαννιώτης
10
Δημήτρης Κοκοτίνης
10
Ειρήνη Παπαδήμου
10

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος