Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Γ.Σ. Άτλας-Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου 92-58

Ο Άτλας συνέτριψε τον Αίαντα Μοσχοχωρίου με 92-58 και πήρε μια εύκολη νίκη συνεχίζοντας να προπορεύεται στον 4ο Όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Οι Καρπενησιώτες έπιασαν πολύ καλή απόδοση και συνδύασαν ουσία και θέαμα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (8-2) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία περίπου 130-150 φιλάθλων.
Ο Άτλας ήταν εξαιρετικός και οι αθλητές του έπαιξαν χωρίς άγχος αυτή την φορά και έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Μετέτρεψαν σε υγιεινό περίπατο την αναμέτρηση και έπαιξαν όμορφο μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι Καρπενησιώτες είχαν πρώτο σκόρερ τον νεαρό Κώστα Λέρη που σκόραρε 17 πόντους.
Ο Αίας του Άρη Κατσούλα δεν κατάφερε να ακολουθήσει το γρήγορο τέμπο του αγώνα και δέχτηκε αρκετά καλάθια στον αιφνιδιασμό. Γνώρισε μια βαριά ήττα, η οποία ήταν η δεύτερη του στο φετινό πρωτάθλημα. Έμεινε από την 2η περίοδο αρκετά πίσω σκορ και στην συνέχεια πέταξε «λευκή πετσέτα». Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο φόργουορντ Δημήτρης Μπέλλης που σκόραρε 19 πόντους.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική στις (15/2) ο Άτλας παίζει στις 3 το μεσημέρι στην Στυλίδα και στο Πάρκο Λαού με τα Φάλαρα εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και ο Αίας Μοσχοχωρίου την ίδια μέρα στις 4 το απόγευμα κοντράρεται στην Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη. Ο Άτλας βρίσκεται μόνος στην κορυφή του Ομίλου με 6 βαθμούς, ενώ το Μοσχοχώρι ακολουθεί προσωρινά (Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ματς λιγότερο) βρισκόμενο στην 2η θέση με 4 βαθμούς.

Γέμισε το κλειστό
Και στο δεύτερο παιχνίδι του Άτλαντα στο Καρπενήσι το κλειστό ήταν γεμάτο. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 130 με 150 άτομα. Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τους Καρπενησιώτες και εμψύχωσαν τους αθλητές της ομάδας. Ο γνωστός φίλαθλος Πάνος Οικονόμου με την ντουντούκα του δημιούργησε για ακόμη μια φορά εκκωφαντική ατμόσφαιρα στις επιθέσεις των Φθιωτών.




Πρώτο εκτός
Το Μοσχοχώρι αγωνίστηκε για πρώτη φορά μακριά από το Χαλκιοπούλειο και γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

5 διψήφιοι-Σκόραραν όλοι
Για τον Άτλαντα 5 αθλητές του σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων. Πρόκειται για τους Δημήτρη Σταλίκα, Κώστα Λέρη, Μιχάλη Χάντζη, Θωμά Χονδρό και Τάσο Καδά. Ενώ και οι 10 αθλητές που αγωνίστηκαν σκόραραν όλοι.

Έπαιξαν 10
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 10 αθλητές. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης έμεινε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε καθόλου, ενώ την 12αδα συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Βλάχος (Παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα). Εκτός αποστολής έμεινε ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος, που απουσίαζε. Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκαν επίσης 10 αθλητές.

17 ο Λέρης


Ο Κώστας Λέρης των γηπεδούχων συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και σκόραρε 17 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Στους 13 ακολούθησε ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας και ο φοργούορντ Θωμάς Χονδρός, που σημείωσε και 1 τρίποντο. Οι 3 αθλητές έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους στα τελευταία παιχνίδια του Άτλαντα και αποτελούν παίκτες κομβικής σημασίας, αφού παίρνουν το βάρος του σκοραρίσματος.


Εύστοχος ο Μπέλλης


Ο Δημήτρης Μπέλλης του Αίαντα Μοσχοχωρίου ήταν εύστοχος από την γραμμή των ελευθέρων βολών (Σημείωσε τους αρκετούς πόντους με βολές) και σκόραρε συνολικά 19 πόντους. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρηση και πρόκειται για τον αδερφό του μπασκετμπολίστα Γιώργου Μπέλλη. Στους 13 ακολούθησε ο 35χρονος Πρόδρομος Αργυρόπουλος, που σκόραρε και 3 φορές έξω από τα 6.75.

Μεγάλο Μ.Ο.
Ο Αίαντας έχει μεγάλο Μ.Ο. όρο ηλικίας και οι περισσότεροι αθλητές του είναι γεννημένοι πριν από το 1980.

Επιθετικό ρεκόρ-Αρνητικό αμυντικό
Ο Άτλας είχε σκοράρει μόλις 88 πόντους στις 2 προηγούμενες αναμετρήσεις. Κατάφερε σε 1 αγώνα να σκοράρει 92 πόντους(!) Αντίθετα έκανε και αρνητικό ρεκόρ στην άμυνα, αφού δέχτηκε 58 πόντους. Είχε δεχτεί μέχρι 50 πόντους στο ματς με την Σπερχειάδα.

Σκέψεις για ένσταση
Ο Αίαντας δεν χρησιμοποίησε κανέναν παίκτη κάτω των 20 ετών στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι πριν την έναρξη του αγώνα σκέφτηκαν να κάνουν ένσταση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ όμως.

Εργάζεται στο Καρπενήσι


Ο 39χρονος Σπύρος Κρουστάλλης (Φωτογραφία) του Μοσχοχωρίου εργάζεται στο Καρπενήσι, καθώς είναι εκπαιδευτικός. Έρχεται στην πόλη μας από την Λαμία αυθημερόν.

Με Ζάχο


Και στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Άτλαντα διαιτητής ήταν ο Λαμιώτης Γιώργος Ζάχος. Αυτή την φορά είχε 2ο ρέφερι τον Γιώργο Σαμαρά.

Στους πάγκους Μπουμπουρής & Κατσούλας

 












Στον πάγκο των γηπεδούχων βρέθηκε για ακόμη ένα ματς ο Γιάννης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ τους Φθιωτούς καθοδήγησε ο Άρης Κατσούλας (Φωτογραφία Δεξιά).

Στο +3
 

Γρήγορο μπάσκετ παίχτηκε στην πρώτη περίοδο από τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3 πόντους. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο έκανε το 0-3. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο και ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με νέο τρίποντο από την γωνία διαμόρφωσαν το 2-6. Μετά από όμορφη ασίστ του Μιχάλη Χάντζη, ο Κώστας Λέρης από κοντά εύκολα μείωσε σε 4-6. Με δίποντα του Κώστα Λέρη, του Μιχάλη Χάντζη και του Θωμά Χονδρού (Φωτογραφία Κέντρο) το σκορ έγινε 10-6 και ο Άτλας έτρεξε ένα σερί 8-0. Ο Βαγγέλης Τσόγκας με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο πραγματοποίησαν το 12-8. Με καλάθι του Θωμά Χονδρού και 2/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Λέρη οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 16-8 και σε «νταμπλ» σκορ. Ο Βασίλης Τσούκας με 3/4 βολές συνολικά μείωσε σε 16-11. Ακολούθησε τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία Δεξιά) και 2/2 βολές του Δημήτρη Μπέλλη για το 19-13. Ο Βαγγέλης Τσόγκας με 2/4 συνολικά βολές μείωσε σε 19-15. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 1/2 ελεύθερες βολές του Τάσου Καδά και δίποντο του Βασίλη Τσούκα (20-17). 



    

Τραυματισμός Νιώρα


Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Κωνσταντίνος Νιώρας του Μοσχοχωρίου αποχώρησε τραυματίας και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στην συνέχεια του παιχνιδιού.

«Πέταξε» ο Άτλας


Ο Άτλας έκανε πολύ καλό δεύτερο 10λεπτο, βγάζοντας αρκετούς συνδυασμούς ξέφυγε στο σκορ και πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Προηγήθηκε με 19 πόντους και 43-22. Ο Σπύρος Ραχιώτης με καλάθι και φάουλ (Αστόχησε στην βολή) έκανε το 22-17. Ο Δημήτρης Μπέλλης με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία Αριστερά) με όμορφο ανάποδο λέι άπ διαμόρφωσαν το 24-18. Ο Βασίλης Τσούκας (Φωτογραφία Κέντρο) μείωσε σε 24-20. Ο Τάσος Καδάς μετά από όμορφη επίθεση των Καρπενησιωτών έδωσε ασίστ στον Μιχάλη Χάντζη (Φωτογραφία Δεξιά) που χωρίς πίεση έκανε το 26-20. Ο Δημήτρης Σταλίκας πέτυχε ένα δύσκολο καλάθι και κέρδισε και το φάουλ, αστόχησε στην βολή γράφοντας το 28-20. Με τρίποντο του Θωμά Χονδρού, 1/2 βολές του Τάσου Καδά, 1/2 βολές επίσης του Μιχάλη Χάντζη, 2/2 βολές του Θωμά Χονδρού και 2ποντο του Μιχάλη Χάντζη η διαφορά «εκτινάχτηκε» στους 17 και στο 37-20. Ο Άτλας έτρεξε ένα σερί 13-0. Ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος και ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 39-22. Το 43-22 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε με δίποντα του Μιχάλη Χάντζη και του Δημήτρη Σταμάτη μετά από ασίστ του Τάσου Καδά και του Κώστα Λέρη αντίστοιχα.





Σταθερά ψηλά


Η ομάδα του Καρπενησίου ήταν καλύτερη και στο 3ο 10λεπτο, όπου συνέχισε να διατηρεί την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Οι Φθιωτοί πήραν αρκετούς πόντους έξω από τα 6.75. Ο Σπύρος Ραχιώτης ανέκοψε με εντυπωσιακή «τάπα» τον Βασίλη Τσούκα στο ξεκίνημα του 3ου 10λεπτου. Ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο με ταμπλό μείωσε σε 43-25. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία Κέντρο), του Πρόδρομου Αργυρόπουλου για το 45-27. Με δίποντο του Κώστα Λέρη και 3ποντο του Βαγγέλη Τσόγκα (Φωτογραφία Δεξιά) το σκορ έγινε 47-30. Ο Κώστας Λέρης απάντησε με τρίποντο και με Follow ανέβασε την διαφορά στους 22 και στο 52-30. Ο Δημήτρης Μπέλλης με 2/2 βολές και ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με τρίποντο μείωσαν σε 52-35. Με 1/2 βολές του Τάσου Καδά, δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και 2/2 ελεύθερες βολές του Μιχάλη Χάντζη το σκορ έγινε 57-35. Εν συνεχεία ο Δημήτρης Μπέλλης με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης με 2ποντο πραγματοποίησαν το 59-37. Ο Δημήτρης Χαλλής με τρίποντο πέτυχε το 59-40. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Λερογιάννη, 1/2 του Νίκου Καραγκούνη, δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και 1/2 βολές του ίδιου η διαφορά πήγε στους 25 και στο 65-40 με ένα μίνι σερί 6-0. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με δίποντο διαμόρφωσε το 65-42 του δεκαλέπτου.



Σταμάτησε στους 92


Το καλύτερο ο Άτλας το φύλαγε για το φινάλε, όπου οι «μηχανές» δεν έσβησαν και οι Καρπενισώτες συνέχισαν να παίζουν γρήγορο μπάσκετ. Η διαφορά έφτασε στην μέγιστη τιμή στο φινάλε και στο +34 για το τελικό 92-58. Ο Δημήτρης Σταλίκας με λέι άπ, ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και εν συνεχεία με καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 72-42 και στο +30. Ακολούθησαν 4 εύστοχες βολές του Δημήτρη Μπέλλη για το 72-46. Ο Άγγελος Σαμαντάς με 2/2 βολές, ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Τάσος Καδάς με δίποντο, ο Μιχάλης Χάντζης με 2/2 βολές και ο Νίκος Καραγκούνης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο διαμόρφωσαν το 80-47 και το +33 για τους γηπεδούχους. Ο Βασίλης Τσούκας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Σπύρος Κρουστάλλης σκόραραν για το 80-50. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο και ο Δημήτρης Μπέλλης με έμμεσο τρίποντο (Καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή) έκαναν το 82-53. Ο Δημήτρης Μπέλλης σκόραρε νέο δίποντο για το 82-55. Με τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά, 1/2 βολές του Νίκου Καραγκούνη και 1/2 βολές του Δημήτρη Μπέλλη το σκορ έγινε 86-56. Ο Κώστας Λέρης με 2ποντο και ο Δημήτρης Μπέλλης με δίποντο πέτυχαν το 88-58. Η διαφορά πήγε στους 34 με καλάθια του Σπύρου Ραχιώτη (Φωτογραφία Δεξιά) και του Κώστα Λέρη (92-58). Ενώ στο φινάλε ο Σπύρος Κρουστάλλης ανέκοψε με «τάπα» τον Κώστα Λέρη του Άτλαντα. 




Έξω με φάουλ


Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία) του Άτλαντα αποχώρησε 8.04 πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού συμπληρώνοντας 5 ατομικά φάουλ.

Δεν εκδήλωσαν επίθεση
Ο Άτλας παρότι είχε πάνω από 10 δευτερόλεπτα δεν εκδήλωσε την τελευταία επίθεση και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους αθλητές να δίνουν τα χέρια.



Πανηγύρισαν το 3Χ3
Οι παίκτες του Άτλαντα πανηγύρισαν το 3Χ3 και φώναξαν δυνατά το όνομα της ομάδας τους στο κέντρο του γηπέδου. Χειροκροτήθηκαν καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού θερμά από τους φιλάθλους.



Τα δεκάλεπτα
20-17, 43-22, 65-42, 92-58

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 13, Καραγκούνης 4, Ραχιώτης 4, Λέρης 17(1), Χάντζης 11, Χονδρός 13(1), Σαμαντάς 8(2), Σταμάτης 4, Καδάς 12(1), Λερογιάννης 6

Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου (Άρης Κατσούλας): Μετεντές, Τσούκας 8, Στεργίου, Αργυρόπουλος 13(3), Μπέλλης 19, Δρίβας, Χαλλής 4(1), Τσόγκας 7(1), Παναγιωτακόπουλος 5(1), Κρουστάλλης 2

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός 
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος