Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Διακρίσεις στο Ορειβατικό σκι για Δήμητρα Μπίκα & Φωτεινή Κολόκα του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου


Το περασμένο Σαββατοκύριακο (1-2/2) πραγματοποιήθηκαν στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσα αγώνες Ορειβατικού σκι. Ο Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου συμμετείχε με 2 αθλήτριες την Φωτεινή Κολόκα και την Δήμητρα Μπίκα.
Η διοργάνωση των αγώνων έγινε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και τον Ε.Ο.Σ. Νάουσας.
Το Σάββατο (1/2) η Δήμητρα Μπίκα τερμάτισε στην 1η θέση με επίδοση 1.36.36 στον Β΄ ατομικό αγώνα του 20ου Κυπέλλου Ορειβατικού σκι «Αθανάσιος Λευκαδίτης» (Ο αγώνας ήταν νυχτερινός). Η Φωτεινή Κολόκα στον ίδιο αγώνα τερμάτισε στην 3η θέση με χρόνο 2.00.39. Συνολικά αγωνίστηκαν 6 αθλήτριες. Την πρωτιά κατέκτησε και την επόμενη μέρα η Δήμητρα Μπίκα στον κάθετο αγώνα του 23ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος με χρόνο 36.33, ενώ η Φωτεινή Κολόκα ακολούθησε και κατετάγη 4η με χρόνο 49.53. Η αθλήτρια του Ε.Ο.Σ. Δήμητρα Μπίκα θα συμμετάσχει για 2η φορά στην καριέρα της σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι, που θα γίνει στα μέσα του μήνα στην Ανδόρα.
Στην γενική κατάταξη και των 2 αγώνων (Ο πρώτος αγώνας είχε γίνει στην Βασιλίτσα Γρεβενών) η Μπίκα πήρε την 1η θέση και η Κολόκα την 2η θέση, όπου ισοβάθμησε με την Μαρία Καλογήρου του Ε.Ο.Σ Ιωαννίνων.