Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Κρέντη-Φραγκίστα 0-2

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε την σεζόν η φιναλίστ του κυπέλλου Φραγκίστα, καθώς νίκησε μέσα στην έδρα της Κρέντης την τοπική ομάδα με 0-2.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (16/3) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Ξεκίνησε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα γνώρισε την ήττα στην τελευταία αγωνιστική και τελείωσε την σεζόν με «γλυκόπικρη» γεύση. Η ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε μεγάλο χρονικό διάστημα του ματς, όμως οι επιθέσεις της δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον αντίπαλο γκολκίπερ. Η ομάδα έχασε 3 ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού και αυτό επηρέασε αρκετά την αγωνιστική της παρουσία. Μάλιστα ο τραυματισμός του γκολκίπερ Σωτήρη Ντάλλα έφερε στο τέρμα τους αδερφούς Σπύρο και Βαγγέλη Μπύρο.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού παίζοντας υποδειγματικά την κόντρα επίθεση, ήταν αποτελεσματική και πήρε δίκαια την εκτός έδρας νίκη. Οι «βυσσινί» έπαιξαν αρκετά καλά στην άμυνα και όταν τους δίνονταν οι ευκαιρία έβγαιναν με ταχύτατες αντεπιθέσεις στην επίθεση. Η ομάδα πήρε προβάδισμα στο 27ο λεπτό με τον Κώστα Κατσαδούρο (4ο φετινό του γκολ) και «σφράγισε» το διπλό με γκολ του Χριστόφορου Γερονίκου δυο λεπτά πριν το φινάλε.
Οι Κρεντιώτες τερμάτισαν στην 6η θέση μένοντας στους 12 βαθμούς και η Φραγκίστα στην 7η θέση φτάνοντας τους 8 βαθμούς.

Περίπου 50
Το ματς παρακολούθησαν περίπου 50 φίλαθλοι από την γύρω περιοχή, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν και τις καλές καιρικές συνθήκες.


Αήττητη με Γαλανό


Η Φραγκίστα για 3ο συνεχόμενο ματς που έπαιξε υπό τις οδηγίες του Προέδρου της Χρήστου Γαλανού έμεινε αήττητη. Σε 3 ματς μέσα σε μια εβδομάδα μετράει μια νίκη και δυο ισοπαλίες.

2η νίκη
Ο ΑΠΟΔΦ πανηγύρισε την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα, η οποία ήταν και αυτή εκτός έδρας. Μετά το διπλό μέσα στο Ραπτόπουλο έφερε το ίδιο αποτέλεσμα και στην έδρα της γειτονικής Κρέντης.

Συνεχόμενη ήττα-Έμεινε 6η
Η Κρέντη μετά την 2η εντός έδρας συνεχόμενη ήττα της δεν κατάφερε να «αναρριχηθεί» στην 5η θέση της βαθμολογίας και έμεινε 6η, 1 βαθμό πίσω από την Ποταμιά.

Μέσα ο Νταλαφούρας


Ο Γιώργος Νταλαφούρας ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας της Φραγκίστας. Ο ποδοσφαιριστής ήταν η μόνη αλλαγή του ΑΠΟΔΦ σε σχέση με το ματς της Τετάρτης με το Ραπτόπουλο. Πήρε την θέση του Χρήστου Σάλτη, ο οποίος έπαιξε ως αλλαγή.

Τραυματίες οι 3 «Νταλλαίοι»
Και οι 3 ποδοσφαιριστές της Κρέντης με το επώνυμο Ντάλλας αποχώρησαν τραυματίες από το ματς. Πρώτα ο Θάνος(Π) Ντάλλας ένοιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε στο 7ο λεπτό, εν συνεχεία ο γκολκίπερ και αδερφός του Σωτήρης Ντάλλας χτύπησε στο χέρι στο 20ο λεπτό και αποχώρησε τραυματίας, ενώ και ο Θανάσης (Ν) Ντάλλας βγήκε από τον αγώνα στο 62ο λεπτό λόγω τραυματισμού.

2 αλλαγές


Οι γηπεδούχοι είχαν δυο διαφοροποιήσεις στο αρχικό τους σχήμα σε σύγκριση με το ματς της 14ης αγωνιστικής με τον Αίολο. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε στα πρώτα λεπτά ο Σωτήρης Ντάλλας και στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία, Απουσίαζε κόντρα στον Αίολο λόγω ίωσης). Πήραν τις θέσεις των: Αποστόλη Ντάλλα (Έλλειπε) και Βαγγέλη Μπύρου (Μπήκε αλλαγή).

Ζέσταμα οι διαιτητές
Η διαιτητική 3αδα έφτασε στο γήπεδο μια ώρα πριν την έναρξη του ματς και έκανε και ζέσταμα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.



Τα μισά γκολ
Ο Κώστας Κατσαδούρος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης του ΑΠΟΔΦ. Ο ποδοσφαιριστής έχει σκοράρει τα μισά γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Ο «Κάτσα» έχει πετύχει 4 γκολ, με την Φραγκίστα να έχει σκοράρει μόλις 8 φορές.

Α΄ μέρος

Επικίνδυνη η Φραγκίστα


Οι φιλοξενούμενοι «πατούσαν» καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς και έβγαιναν επικίνδυνη στην επίθεση. Δημιούργησαν 2-3 καλές ευκαιρίες και πήραν προβάδισμα στο 27ο λεπτό. Στο 18ο λεπτό ο Πάνος Καζάκος (Φωτογραφία) ολοκλήρωσε την πρώτο αξιόλογη στιγμή της Φραγκίστας, σούταρε από καλή θέση με τον Σωτήρη Ντάλλα να μπλοκάρει.


1η αναγκαστική

 












Μόλις στο 7ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τον 1ο τους ποδοσφαιριστή λόγω τραυματισμού. Ο μέσος Θανάσης (Π) Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά) ένοιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή. Την θέση του πήρε νωρίς-νωρίς ο νεαρός Χρήστος Κουρκουβής (Φωτογραφία Δεξιά).



Αποσυντονίστηκαν από τους τραυματισμούς
Η Κρέντη έχασε την ηρεμία της στο ματς και αποσυντονίστηκε από τους δυο γρήγορους τραυματισμούς των αδερφών Θάνου και Σωτήρη Ντάλλα. Δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίωρο να βρει ρυθμό και έκανε αρκετά λάθη.

2η απώλεια ο γκολκίπερ


Στο 20ο λεπτό ο πορτιέρο των γηπεδούχων Σωτήρης Ντάλλας (Φωτογραφία, Αδερφός του Θανάση(Π) Ντάλλα που βγήκε λόγω τραυματισμού στην αρχή του ματς) χτύπησε στο χέρι σε απόκρουση που έκανε και βγήκε από το ματς τραυματίας. Το δάχτυλο του γκολκίπερ γύρισε και μεταφέρθηκε προληπτικά για περεταίρω εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Το ματς διακόπηκε για 3-4 λεπτά. 




Οι αφοί Μπύρου στην εστία

 












Την εστία της ομάδας της Κρέντης υπερασπίστηκαν οι αδερφοί Μπύρου. Πρώτα για περίπου 7 λεπτά έκατσε κάτω από τα δοκάρια ο κεντρικός αμυντικός Σπύρος Μπύρος (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος δέχτηκε το πρώτο γκολ και ενώ η ομάδα του έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Από το 28ο λεπτό και μετά μπήκε στο ματς ο αδερφός του Βαγγέλης Μπύρος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος έπαιξε μέχρι την λήξη του ματς στην θέση του τερματοφύλακα. Να αναφέρουμε ότι στον πάγκο της ομάδας δεν υπήρχε δεύτερος γκολκίπερ.




Προβάδισμα με «Κάτσα»


Στο 27ο λεπτό η ομάδα της Φραγκίστας πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο έμπειρος μέσος Γιάννης Ντάλλας σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και αριστερά ο Σπύρος Μπύρος απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) με προβολή από κοντά έκανε εύκολα το 0-1. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε για 4η φορά στο φετινό πρωτάθλημα.



Πίεσε η Κρέντη


Στο τελευταίο τέταρτο του α΄ μέρους οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 33ο λεπτό το σουτ του Βαγγέλη Μάκκα (Φωτογραφία) κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.


Οι καλύτερες φάσεις
18΄: Ο Ντάλλας Ι. πάσαρε στον Ζήκα, αυτός έδωσε στον Καζάκο Π., που σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και μπλόκαρε ο Ντάλλας.
20΄: Ο Καζάκος Π. έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά ο πορτιέρο της Κρέντης βγήκε και απέκρουσε και εν συνεχεία ο Κατσαδούρος του έκανε επιθετικό φάουλ. Σε αυτή την φάση τραυματίστηκε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
27΄: Ο Ντάλλας Ι. σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και αριστερά ο Μπύρος Σ. απέκρουσε ασθενώς στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Κατσαδούρος εύκολα με προβολή έγραψε το 0-1.
33΄: Σουτ του Μάκκα Ε. από τα όρια της περιοχής κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» της Φραγκίστας.
35΄: Ο Τσάκνης εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από δεξιά και το σουτ του Βούρτσα Ν. από καλή θέση μέσα στην περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Λαθύρη.
43΄: Ο Ζήκας πάσαρε στον Σάλτη Α., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ μέρος

Άκαρπη υπεροχή
Η Κρέντη προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα της Φραγκίστας, όμως παρά την εδαφική υπεροχή που είχε δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε ευκαιρίες.

Αδερφική αλλαγή
Στο 58ο λεπτό αποχώρησε από το ματς ο Άγγελος Σάλτης της Φραγκίστας και έδωσε την θέση του στον αδερφό του Χρήστο Σάλτη.


Τραυματισμών συνέχεια

 












Στο 62ο λεπτό αποχώρησε και ο 3ος Ντάλλας της 11αδας της Κρέντης. Ο Θανάσης(Ν) Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά) ένοιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και βγήκε από το ματς. Και η 3η αλλαγή της Κρέντης ήταν αναγκαστική. Την θέση του πήρε ο Παύλος Κουτσιούμπας (Φωτογραφία Δεξιά).



Πλησίασε στο γκολ
Η Φραγκίστα μέσα από αντεπιθέσεις έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις. Στο 66ο λεπτό ο Κώστας Κατσαδούρος μετά από μεταβίβαση του Χρήστου Σάλτη πλάσαρε από κοντά και ο Βαγγέλης Μπύρος απέκρουσε σωτήρια και στο 78ο λεπτό το πλασέ του Πάνου Καζάκου μπλόκαρε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.



Πανηγυρικό τέλος


Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για δεύτερη φορά, «σφράγισαν» την νίκη τους και πανηγύρισαν έξαλλα το δεύτερο γκολ. Ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε φάουλ, ο Κώστας Κατσαδούρος πάσαρε στον Χριστόφορο Γερονίκο (Φωτογραφία), που από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία της Κρέντης διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ο μέσος των «βυσσινί» πέτυχε το 1ο γκολ της καριέρας του, το πανηγύρισε έξαλλα με τους συμπαίκτες του στον πάγκο και το αφιέρωσε στον Πρόεδρο Χρήστο Γαλανό.




Πρώτη Γ.Ντάλλα


Ο 16χρονος Γιώργος Ντάλλας (Γιος του μέσου Γιάννη Ντάλλα) μπήκε στο ματς στο 90ο λεπτό και έκανε ντεμπούτο στην Α΄ Κατηγορία Ευρυτανίας. Ο ποδοσφαιριστής έβγαλε δελτίο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Για λίγα λεπτά δεν πρόλαβε να παίξει μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος βγήκε στο ματς στο 73ο λεπτό.


Οι καλύτερες φάσεις
63΄: Χαμηλό σουτ του Κουρκουβή από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
66΄: Ο Σάλτης Χ. με μπαλιά τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, ο οποίος πλάσαρε από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής εξ επαφής τον Μπύρο, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.
78΄: Ο Ζήκας πάσαρε στον Καζάκο Π., ο οποίος πλάσαρε από κοντά και ο Μπύρος μπλόκαρε.
88΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο ο Κατσαδούρος τροφοδότησε τον Γερονίκο Χ. που από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Κίτρινες Κάρτες
Λάππας, Μπισμπίκης Ι.

Διακριθέντες
Κρέντη: Λάππας
Φραγκίστα: Κατσαδούρος, Γερονίκος Χ., Νταλαφούρας, Ντάλλας Ι.

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα ήταν το τελευταίο παιχνίδι για φέτος, δεν παίξαμε καλά. Πέρα του ότι δεν έπαιξε καλά όλη η ομάδα ήμασταν άτυχοι καθώς κάναμε 3 αναγκαστικές αλλαγές. Η πρώτη έγινε στο 7ο λεπτό και στην συνέχεια χάσαμε και τον τερματοφύλακα μας, ο οποίος χτύπησε στο χέρι. Δεν είχαμε άλλον τερματοφύλακα και αναγκαστικά βάλαμε παίχτη προσωρινά, ώστε να ετοιμαστεί ο Βαγγέλης ο Μπύρος να μπει στο ματς. Εκεί δεχτήκαμε το πρώτο γκολ και από εκεί και πέρα δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Γενικά δεν μας βγήκε τίποτα στο σημερινό παιχνίδι, δεν παίξαμε με πάθος σε αντίθεση με την Φραγκίστα, η οποία όπως αποδείχτηκε ήθελε περισσότερο το παιχνίδι από εμάς. Η χρονιά για μας φέτος ήταν αρκετά δύσκολη, προσπαθήσαμε μόνοι μας εμείς οι παίκτες να κρατήσουμε την ομάδα, δεν είχαμε βοήθεια από κανέναν. Έχουμε παράπονο από την διοίκηση γιατί απείχε, πέραν από 1-2 άτομα τα οποία ήταν κοντά στην ομάδα, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Μια ομάδα για να κρατηθεί χρειάζεται την βοήθεια όλων, οπότε ας σκεφτούνε κάποιοι άνθρωποι από το χωριό αν την θέλουν και την αγαπάνε την ομάδα να φτιάξουν μια σοβαρή διοίκηση, αλλιώς ας τα παρατήσουμε. Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα, αλλά δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά και η φυσική παρουσία τους, ώστε να είναι κοντά στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για την όποια συνεργασία είχαμε. Πιστεύω ότι κύλησε η χρονιά χωρίς να έχουμε κάποιο πρόβλημα. Προσπάθησα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, αυτό πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές έγινε και απλά κάποιοι αποδείξανε ότι έχουνε θέση στην ομάδα και μπορούν να βοηθήσουν.  Για μας η χρονιά έκλεισε, πιστεύω ότι δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την γενική εικόνα, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους συμπαίκτες μου γιατί έδωσε ο καθένας ότι μπορούσε για την ομάδα.  Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες της Φραγκίστας για την νίκη τους.»

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα θέλαμε την νίκη λόγω γοήτρου καθώς ήταν ένα τοπικό ντέρμπι. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά προσπαθήσανε για την νίκη και τελικά την πήρανε. Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρία στα τελευταία ματς στους μικρούς να παίξουν και τους δώσαμε  την ευκαιρία να αγωνιστούν. Κάποια παιδιά που είχανε μικρό χρόνο συμμετοχής πήραν την ευκαιρία και αγωνίστηκαν αρκετά στις τελευταίες αγωνιστικές. Κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για όλη τους της προσπάθεια σε όλη την χρονιά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Σ.(28΄ λ.τρ. Μπύρος Ε.), Λάππας, Τσάκνης, Γκούρλιας, Μπύρος Σ., Ντάλλας Αθ.(Π)(7΄ λ.τρ. Κουρκουβής), Βούρτσας Ν., Τσέτσος, Μάκκας Κ., Ντάλλας Αθ.(Ν)(62΄ λ.τρ. Κουτσιούμπας Π.), Μάκκας Ε.

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Λαθύρης, Μακρής Δ., Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Περούλας Γ., Ντάλλας Ι.(73΄ Γερονίκος Χ.), Καζάκος Π.(90΄ Ντάλλας Γ.), Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ., Ζήκας, Σάλτης Α.(58΄ Σάλτης Χ.)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος