Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Άγραφα-Κρέντη 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Άγραφα και Κρέντη σε μια αναμέτρηση που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (1/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 11 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας, έγινε κάτω από συννεφιά και διαστήματα ψιλόβροχου υπό την παρουσία περίπου 20 φιλάθλων.
Τα Άγραφα μετά το «στραβοπάτημα» τους έπεσαν ξανά από την 3η θέση και πλέον όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστούν στα μπαράζ με τον ΑΠΟΚ. Ο Κατσαντώνης είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, όμως είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Η έλλειψη του καθαρού επιθετικού ήταν εμφανής για ακόμη ένα ματς. Ο Χρήστος Κατσαρής είχε δοκάρι και σκόραρε από το σημείο του πέναλτι το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κατσαρής έφτασε το 5ο του φετινό γκολ.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα ήταν μαχητική και πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για το θετικό αποτέλεσμα και στο τέλος δικαιώθηκε. Οι Κρεντιώτες, αν και βαθμολογικά αδιάφοροι, έκαναν αρκετά καλή εμφάνιση και ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στις αρχές της επανάληψης προηγήθηκαν με τέρμα του αριστερού χαφ Βαγγέλη Μάκκα. Αμυντικά είχαν κοντά τις γραμμές και «εγκλώβισαν» σε πολλές περιπτώσεις τον αντίπαλο.
Την τελευταία (14η) αγωνιστική τα Άγραφα θα αγωνιστούν την Κυριακή(9/3) στο Κεράσοβο με το Ραπτόπουλο και η Κρέντη την προηγούμενη μέρα θα υποδεχτεί στο γήπεδο της τον Αίολο. Τα Άγραφα έπεσαν στην 4η θέση και έχουν 21 βαθμούς, ενώ η Κρέντη παρέμεινε στην 6η θέση και έφτασε τους 12 βαθμούς.

Λίγοι θεατές
Περίπου 20 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, μερίδα αυτών αποχώρησε στο δεύτερο μέρος. Το αδιάφορο βαθμολογικά ματς δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού του Καρπενησίου.

Άλλαξαν ώρα και μέρα
Η αναμέτρηση είχε αρχικά ορισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή (2/3) στις 3 στο αθλητικό κέντρο. Μετά από αίτημα των δυο ομάδων άλλαξε ημέρα και ώρα και έγινε το Σάββατο το πρωί στο Δημοτικό στάδιο.

Απουσίαζε ο Coach


Λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων ο προπονητής των Αγράφων απουσίαζε. Την ομάδα καθοδήγησε από τον πάγκο ο αμυντικός Πάνος Ζωχάκης (Φωτογραφία).


Μέσα Σταμούλης & Τσάκνης














Στην 11αδα της Κρέντης επέστρεψε ο έμπειρος Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία Δεξιά). Αυτές ήταν οι δυο αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με το ματς της Κυριακής με το Ραπτόπουλο. Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Τσέτσου και Προκόπη Γκούρλια που απουσίαζαν.

11αδάτοι Αθανασούλιας-Κορέντζελος-Μάρκης
 

Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Λάμπρος Αθανασούλιας (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ στο κέντρο έπαιξε ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία Κέντρο) και σαν δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία Δεξιά). Οι τρεις παίκτες δεν είχαν ξεκινήσει βασικοί στο ματς με την Φραγκίστα το προηγούμενο Σάββατο και πήραν τις θέσεις των: Μιχάλη Ράπτη, Λεωνίδα Κόγια και Κώστα Γιαννιώτη που απουσίαζαν.

Παρατηρητής ο Διώτης


Ο έφορος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Σωτήρης Διώτης ήταν ο παρατηρητής του αγώνα. Επέστρεψε στα γήπεδα μετά από αρκετά χρόνια, καθώς είχε υπάρξει για αρκετά χρόνια στο παρελθόν σύμβουλος στην ΕΠΣ Ευρυτανίας αλλά και διαιτητής.


Παρακολούθησαν δυο της ΕΠΣΕ
Την αναμέτρηση των Αγράφων παρακολούθησαν ακόμη δυο νέα πρόσωπα της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Πρόκειται για τον ταμία Δημήτρη Αθανασόπουλο και το μέλος Νίκο Δροσίνη. Οι δυο τους κατά το παρελθόν αποτελούσαν στελέχη των Αγράφων.


Ξεχώρισαν οι Αφοί Μπύρου














Πολύ καλή παρουσία στο κέντρο της άμυνας της Κρέντης είχαν οι αδερφοί Μπύρου. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τον Σπύρο Μπύρο (Φωτογραφία Δεξιά) και τον μεγαλύτερο αδερφό του Βαγγέλη (Φωτογραφία Αριστερά, 2η φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα).

15ο δοκάρι
Συνήθεια έχει γίνει πλέον τα Άγραφα να έχουν δοκάρι. Για 15η φορά στο φετινό πρωτάθλημα προσπάθεια των παικτών της ομάδας σταμάτησε στα αντίπαλα δοκάρια.

Τερματίζει 4ος 
Μετά την «γκέλα» και την νίκη της Μυρίκης επί της Ποταμιάς τα Άγραφα θα τερματίσουν στην 4η θέση της βαθμολογίας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και θα αντιμετωπίσουν στα μπαράζ τον ΑΠΟΚ.

Αήττητοι το 2014
Η Κρέντη δεν έχει ηττηθεί το 2014 σε 2 αναμετρήσεις, όπως και τα Άγραφα σε 3 αγώνες.

1-1 ξανά
Ο Κατσαντώνης είχε αναδειχτεί ισόπαλος με 1-1 και με την Ποταμιά στην έδρα του πριν δυο αγωνιστικές. Βρέθηκε και τότε πίσω στο σκορ στο δεύτερο μέρος και εν συνεχεία ισοφάρισε.

Από 1 αλλαγή
Κρέντη και Άγραφα έκαναν μόλις μια αλλαγή. Από τους γηπεδούχους στον πάγκο έμειναν οι: Λάμπρος Σβερώνης και Πάνος Ράπτης και από τους φιλοξενούμενους οι: Κώστας Ντάλλας (Τραυματίας), Νίκος Ντάλλας και Χρήστος Κουρκουβής.

Α΄ μέρος

Έλεγξαν το κέντρο
Με οργανωτή τον Κώστα Μπούκα οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον χώρο της μεσαίας γραμμής και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος. Απώλεσαν 2 μεγάλες στιγμές για να ανοίξουν το σκορ.

Σημαντική στιγμή


Με το «καλημέρα» και στην πρώτη τους αξιόλογη επίθεση οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 11΄. Ο Χρήστος Κατσαρής σέντραρε από δεξιά ο Κώστας Καλύβας έδωσε στον Βαγγέλη Αθανασόπουλο (Φωτογραφία) που σούταρε από κοντά και ο Βαγγέλης Μπύρος απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος.



Απάντηση με Σταμούλη
Η απάντηση της Κρέντης ήρθε 5 λεπτά αργότερα, όταν έκανε αισθητή την παρουσία της. Ο Κώστας Μάκκας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Κώστα Σταμούλη υπό καλές προϋποθέσεις μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.


Δοκάρι με Κατσαρή
Για ακόμη μια φορά προσπάθεια των Αγράφων σταματάει στα αντίπαλα δοκάρια. Στο 32΄ ο Χρήστος Κατσαρής είδε εκτός θέσης τον τερματοφύλακα έκανε όμορφα το ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια αριστερά ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια το κοντινό σουτ του Πάνου Μάρκη απέκρουσε ξανά ο πορτιέρο της Κρέντης.



Με αντεπιθέσεις
Οι Κρεντιώτες προσπάθησαν να περιορίσουν τον αντίπαλο και απείλησαν μέσα από αντεπιθέσεις. Ήταν αρκετά απειλητικοί σε 2-3 περιπτώσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Κατσαρής έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Καλύβας Κ. πάσαρε για τον Αθανασόπουλο που σούταρε από το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση βρισκόμενος απέναντι στον τερματοφύλακα όμως ο Μπύρος Ε. απέκρουσε προ της γραμμής.
12΄: Σουτ του Αθανασόπουλου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Ντάλλας.
16΄: Ο Μάκκας Κ. έκανε το γύρισμα από δεξιά και το σουτ του Σταμούλη από κοντά μπλόκαρε σωτήρια ο Κατελούζος.
32΄: Ο Κατσαρής έκανε όμορφα το ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής και αριστερά ο Ντάλλας απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά το κοντινό πλασέ του Μάρκη απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
35΄: Σέντρα-σουτ του Μάκκα Κ. από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο Κατελούζος.
40΄: Σουτ του Μπούκα εκτός περιοχής έδιωξε από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Ντάλλας.

Β΄ μέρος

Προηγήθηκαν με Ε.Μάκκα


Στο 6ο λεπτό του δεύτερου μέρους η ομάδα της Κρέντης πήρε την πρωτοπορία στ σκορ. Ο αρχηγός Κώστας Μάκκας έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά ο Δημήτρης Κατελούζος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βαγγέλης Μάκκας με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πραγματοποίησε το 0-1. Ο αριστερός χαφ της Κρέντης σκόραρε για 3η φορά στο φετινό πρωτάθλημα.




Ισοφάρισε με πέναλτι














Οι γηπεδούχοι λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος έπεσε μέσα στην περιοχή από τράβηγμα του Σωτήρη Ντάλλα (Φωτογραφία Δεξιά) και ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεώδρου καταλόγισε το πέναλτι. Ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε την «εσχάτη των ποινών», σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κατσαρής πέτυχε το 5ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.





Διαμαρτυρίες για το πέναλτι
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι και θεώρησαν ότι δεν υπήρχε καμία παράβαση.


Ντεμπούτο Κατσιφού


Ο 17χρονος Δημήτρης Κατσιφός πέρασε στο ματς στο 63ο λεπτό στην θέση του Πάνου Μάρκη και κατέγραψε την 1η του φετινή συμμετοχή. Ο παίκτης με καταγωγή από την Βαρβαριάδα έπαιξε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής των γηπεδούχων.


Επικίνδυνοι στην κόντρα


Η Κρέντη ήταν αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της και στο 73ο λεπτό το πλασέ του Θανάση (Ν) Ντάλλα (Φωτογραφία) μπλόκαρε ο Δημήτρης Κατελούζος. Στο επόμενο λεπτό όμορφο δυνατό σουτ του Βαγγέλη Μάκκα εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό «Γ» των Αγράφων.


«Άκαρπες» προσπάθειες



Οι προσπάθειες των γηπεδούχων για το 2-1 δεν «καρποφόρησαν». Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 87΄ το σουτ του Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία), το οποίο μπλόκαρε ο Αποστόλης Ντάλλας. Τα Άγραφα παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μετά το 1-1.


Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Μάκκας Κ. έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά ο Κατελούζος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μάκκας Ε. με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία έγραψε το 0-1.
59΄: Ο Αθανασόπουλος έπεσε μέσα στην περιοχή από τράβηγμα του Ντάλλα Σ. και ο Χατζηθεοδώρου καταλόγισε το πέναλτι. Ο Κατσαρής το εκτέλεσε εύστοχα σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Ντάλλα και ισοφάρισε σε 1-1.
62΄: Ο Μάρκης έκανε το γύρισμα παράλληλα με την εστία από δεξιά και ο Αθανασόπουλος δεν βρήκε εξ επαφής την μπάλα, η οποία πέρασε από όλους.
73΄: Ο Σταμούλης έκανε την προωθημένη μπαλιά για τον Ντάλλα Αθ.(Ν), ο οποίος ελίχτηκε από δεξιά μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση με τον Κατελούζο να μπλοκάρει εύκολα.
74΄: Ξαφνικό σουτ του Μάκκα Ε. εκτός περιοχής πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό «Γ» των γηπεδούχων.
80΄: Σουτ του Μπισμπίκη από πλάγια αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
87΄: Μετά από λάθος της άμυνας της Κρέντης αδύναμο σουτ του Καλύβα Κ. από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ της Κρέντης.

Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας Σ., Μπύρος Σ.

Διακριθέντες
Άγραφα: Κατσαρής, Αθανασόπουλος
Κρέντη: Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Μπύρος Ε., Σταμούλης

Δηλώσεις Προπονητών

Πάνος Ζωχάκης (Άγραφα): «Εξ αιτίας της  αλλαγής της ώρας του αγώνα λείπανε αρκετοί παίκτες της ομάδας μου. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες στο ημίχρονο. Στο δεύτερο, η Κρέντη προηγήθηκε κόντρα στην ροή, ισοφαρίσαμε και χάσαμε ευκαιρείς για να πάρουμε την νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης και  της εύχομαι καλή πορεία.»





Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): « Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι. Τα Άγραφα ήταν καλύτερα, είχανε πιο κλασσικές ευκαιρίες, αλλά και εμείς δείξαμε ότι είμαστε ομάδα και ότι δεν τα παρατάμε. Αν και δεν είχαμε βαθμολογικό κίνητρο παίξαμε με πάθος, προσπαθήσαμε να κλείσουμε τις γραμμές κοντά στην εστία μας. Είμαι ευχαριστημένος από τους συμπαίκτες μου, δείξανε θέληση για την νίκη από το πρώτο λεπτό.  Σε μια από τις αντεπιθέσεις μας στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχήσαμε να πετύχουμε πρώτοι το γκολ, αν και δεν είχαμε τις πολλές ευκαιρίες οι συμπαίκτες μου έδειξαν ότι το παραμικρό λάθος δεν συγχωρείται. Μετά δεχτήκαμε την ισοφάριση από το πέναλτι. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.  Η διαιτησία θα ήθελα να πω ότι τα πήγε αρκετά καλά, αν και θέλουν ακόμη δουλειά. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων στα μπαράζ και να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την αγωνιστική συμπεριφορά που είχανε.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Πάνος Ζωχάκης): Κατελούζος, Αθανασούλιας, Μπισμπίκης, Αρκουμάνης Κ., Βαγενάς, Κορέντζελος, Μάρκης(63΄ Κατσιφός), Αθανασόπουλος, Μπούκας, Κατσαρής, Καλύβας Κ.

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Ντάλλας Σ., Μπύρος Σ., Μπύρος Ε., Σταμούλης(79΄ Ντάλλας Αθ.(Π)), Τσάκνης, Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ., Ντάλλας Αθ.(Ν), Μάκκας Ε.

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος