Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ραπτόπουλο-Μυρίκη 1-3

Ανεβάζοντας την απόδοση της μετά το πρώτο υποτονικό ημίωρο, η Μυρίκη πήρε το εκτός έδρας 3ποντο νικώντας την Δόξα Ραπτοπούλου με 1-3.
Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο (15/3) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Άρχισε στις 4 το απόγευμα και το παρακολούθησαν περίπου 20 με 30 άτομα.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και διεκδίκησε μέχρι το τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Δόξα παίζει χωρίς άγχος στα τελευταία ματς και προερχόταν από δυο θετικά αποτέλεσμα. Οι «ακρίτες» έπαιξαν αμυντικά στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με δυο απανωτά γκολ. Στην επανάληψη πίεσαν και έφτασαν στην μείωση του σκορ με τον Χρήστο Μύτα και στα τελευταία λεπτά «κυνήγησαν» την ισοφάριση. Το γκολ που δέχτηκαν στις καθυστερήσεις έβαλε τέλος τις ελπίδες για την κατάκτηση κάποιου βαθμού.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου μετά το πρώτο υποτονικό 30λεπτο, όπου είχε την άκαρπη υπεροχή σκόραρε δυο φορές και πήρε σημαντικό προβάδισμα ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοση της. Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε πάλι δυνατά και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Παρότι ο αντίπαλος μείωσε το σκορ και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση οι «κόκκινοι» με ένα γκολ στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τα γκολ της Μυρίκης σημείωσαν οι: Κώστας Γενιτσαρόπουλος, Άρης Σιταράς και Θωμάς Τσίπρας. Και οι 3 σκόραραν το 2ο γκολ τους στο πρωτάθλημα.
Το Ραπτόπουλο τερμάτισε στην 8η θέση έχοντας -2 βαθμούς και η Μυρίκη στην 3η θέση με 26 βαθμούς. Οι «κόκκινοι» θα παίξουν στα ημιτελικά των Play Off απέναντι στον Αίολο.

Λιγοστές παρουσίες
Η εξ αναβολής συνάντηση της 11ης αγωνιστικής έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Στις κερκίδες του Κερασοχωρίου βρέθηκαν περίπου 20 με 30 άτομα. 


Αποχαιρέτησε την 1η κατηγορία
Η ομάδα του Ραπτοπούλου αποχαιρέτησε την 1η κατηγορία της Ευρυτανίας. Θα παίξει στο Β΄ τοπικό την νέα χρονιά και θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς.

Στην τελική ευθεία
Η Μυρίκη επικεντρώνει την προσοχή της στους ημιτελικούς αγώνες των μπαράζ. Οι πρωταθλητές θέλουν να διεκδικήσουν ξανά τον τίτλο και ο πρώτος τους αντίπαλος είναι ο Αίολος.

Σκοράρει συνεχώς
Το Ραπτόπουλο σκόραρε για 4ο συνεχόμενο ματς και έδειξε ξανά αρκετά καλά στοιχεία. Ο κακός πρώτος γύρος και οι εντός έδρας ήττες με Κρέντη και Φραγκίστα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας.

Επέστρεψε με γκολ


Ο Άρης Σιταράς (Φωτογραφία) επέστρεψε στην 11αδα της Μυρίκης και πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα. Ο ποδοσφαιριστής ήταν η μόνη αλλαγή της Μυρίκης σε σχέση με το ματς της 14ης αγωνιστικής με την Φραγκίστα. Πήρε την θέση του Κώστα Γιαννακόπουλου, ο οποίος δεν ταξίδεψε στο Κερασοχώρι.

Μέσα Λ.Παπαδήμος & Μύτας


Οι γηπεδούχοι είχαν 2 αλλαγές στην 11αδα τους σε σχέση με το ματς της Τετάρτης στην έδρα της Φραγκίστας. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο μέσος Λάμπρος Παπαδήμος (Φωτογραφία) και δεξιά στον κέντρο αγωνίστηκε ο 16χρονος Χρήστος Μύτας (Σκόραρε το πρώτο του γκολ στην Α΄ κατηγορία). Αντικατέστησαν τους: Κώστα Ντάλλη και Βασίλη Γεωργαλή, οι οποίοι απουσίαζαν.

Δεκάρι ο Ίβρος


Ο μεσοαμυντικός Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία) χρησιμοποιήθηκε από τον Λάκη Αναστασόπουλο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο ποδοσφαιριστής συνήθως αγωνίζονταν στα αμυντικά χαφ ή στο κέντρο της άμυνας.

Νεανικά αμυντικά χαφ


Πολύ καλή παρουσία είχαν στα αμυντικά χαφ ο 15χρονος Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) και ο 17χρονος Άρης Σιταράς. Ο δεύτερος σκόραρε και ένα πανέμορφο γκολ. Επίσης στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Φώτης Ζαχαράκης και δεξιά στην μεσαία γραμμή ο Τόλης Φούκας. Ο Ζαχαράκης συνήθως έπαιζε ως πλάγιο μπακ και ο Φούκας είχε καθιερωθεί στο δεξί άκρο της άμυνας.

3 διοικητικοί


Από πλευράς γηπεδούχων στο γήπεδο βρέθηκε ο Πρόεδρος Φάνης Μπαστάνης (Φωτογραφία) και το στέλεχος της διοίκησης Θανάσης Παπαδήμος. Μονομελή εκπροσώπηση είχε η διοίκηση της Μυρίκης, καθώς στο «Σύνορο» μαζί με την αποστολή ταξίδεψε μόνο ο Δημήτρης Λέρης.


Ίδιο σκορ
Και στον 1ο γύρο η ομάδα της Μυρίκης είχε επικρατήσει του Ραπτοπούλου με 3-1.

Πρώτο ματς Μάκκα
Ο Κώστας Μάκκας ήταν για πρώτη φορά παρατηρητής σε παιχνίδι της Α΄ Ευρυτανίας. Ο ειδικός γραμματέας της ΕΠΣΕ εκλέχτηκε στις εκλογές της 26ης Φλεβάρη.

Α΄ μέρος

Νωθρό ξεκίνημα
Το πρώτο 30λεπτο του ματς ήταν κακό ποιοτικά και είχε λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες. Η Μυρίκη είχε την ελαφριά υπεροχή, όμως δεν δημιούργησε στα πρώτα λεπτά ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Λάμπρου Παπαδήμου.

Προτεραιότητα η άμυνα
Η ομάδα του Ραπτοπούλου είχε πρώτο μέλημα της να κλείσει τους διαδρόμους μπροστά από το τέρμα της. Το κατάφερε περίφημα για 30 λεπτά, όμως στην συνέχεια η εστία της παραβιάστηκε 2 φορές. Οι «ακρίτες» είχαν αμυντική φιλοσοφία για το ματς και επιτέθηκαν μέσα από αντεπιθέσεις.

Ανέβηκαν οι «κόκκινοι»
Η Μυρίκη ότι δεν έκανε στα πρώτα λεπτά, το έκανε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους. Σκόραρε δυο φορές, δημιούργησε ευκαιρίες ανεβάζοντας αρκετά την απόδοση της.

Προηγήθηκε από στημένο


Στο 33ο λεπτό η ομάδα της Μυρίκης άνοιξε το σκορ σκοράροντας από στημένη φάση. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο κεντρικός αμυντικός της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με κεφαλιά ψηλά στην δεξιά γωνία του Λάμπρου Παπαδήμου χωρίς πίεση πέτυχε το 0-1. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε το 2ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.




Νέο γκολ για τους «κόκκινους»
Μετά από 2 λεπτά η ομάδα της Μυρίκης διπλασίασε τα τέρματα της και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την νίκη. Οι «κόκκινοι» βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση και ο 17χρονος Άρης Σιταράς με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά πέτυχε το 0-2. Ο ποδοσφαιριστής αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον συμπαίκτη του Γιάννη Κρασιά, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε και σε αυτό το ματς λόγω τραυματισμού. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σκόραρε για 2η φορά φέτος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΝΕ.



Μια απειλή


Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος απείλησαν μόλις 1 φορά στο 41ο λεπτό. Ο Λάμπρος Γούλας «έστρωσε» στον Κώστα Διαμαντή (Φωτογραφία), ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής λίγο άουτ από το δεξί «Γ» του Στάθη Φακίτσα.


Κοντά σε 3ο


Με την συμπλήρωση των 45 λεπτών η Μυρίκη απώλεσε δυο καλές στιγμές για να τριπλασιάσει τα τέρματα της. Στο 45΄ την προβολή του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία) απέκρουσε σε κόρνερ ο Λάμπρος Παπαδήμος και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το όμορφο σουτ του Δημήτρη Ίβρου πέρασε πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Μακρινό σουτ του Σιταρά Α. εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Παπαδήμου.
18΄: Ο Λιάγκας τροφοδότησε όμορφα τον Φούκα Α., ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και από πλάγια έκανε το χαμηλό σουτ, που πέρασε παράλληλα άουτ από το δεξί δοκάρι της Δόξας.
33΄: Ο Παχής εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος Κ. από κοντά χωρίς πίεση με κεφαλιά ψηλά στην δεξιά γωνία έκανε εύκολα το 0-1.
35΄: Ο Σιταράς Α. μετά από γρήγορη αντεπίθεση της Μυρίκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά και με πανέμορφο χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Δόξας έγραψε το 0-2.
41΄: Ο Γούλας Λ. πάσαρε στον Διαμαντή, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί «Γ» του Φακίτσα.
45΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σταμούλης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι στην πορεία της μπάλας έκανε την προβολή εξ επαφής και ο Παπαδήμος απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.
45΄+1΄: Ο Σταμούλης από αριστερά γύρισε στον Ίβρο, που σούταρε από τα όρια της περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

Β΄ μέρος

Καλύτερα η Μυρίκη
Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Μυρίκης, η οποία όμως μετά το 65ο λεπτό δέχτηκε την μείωση του σκορ και απειλήθηκε αρκετές φορές από το Ραπτόπουλο.

Προειδοποίησε με Μπαστάνη


Στο 54ο λεπτό η γηπεδούχος ομάδας προειδοποίησε την Μυρίκη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Ο Κώστας Διαμαντής εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και μετά από διώξιμο αμυντικού ο Φάνης Μπαστάνης (Φωτογραφία) σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του Στάθη Φακίτσα. 


Μπήκε ξανά στο ματς


Η ομάδα του Ραπτοπούλου έφτασε στην μείωση του σκορ 12 λεπτά έπειτα την μεγάλη στιγμή που απώλεσε. Ο Κώστας Διαμαντής στο 66΄ σέντραρε από δεξιά ο Λάμπρος Γούλας πρόλαβε κατέβασε προ του Στάθη Φακίτσα πάσαρε στον Χρήστο Μύτα (Φωτογραφία), που από το ύψος του πέναλτι σε ανυπεράσπιστη εστία από τον γκολκίπερ μείωσε σε 1-2. Ο 16χρονος χαφ σκόραρε το 1ο γκολ της καριέρας του.





Από 1 κίτρινη

 
Στο 69ο λεπτό ο Γιώργος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) της Μυρίκης σταμάτησε αντεπίθεση του Λάμπρου Γούλα (Φωτογραφία Δεξιά) κάνοντας σκόπιμα το φάουλ. Ο φορ της Δόξας αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε για το φάουλ που του έγινε. Οι δυο ποδοσφαιριστής αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία Κέντρο).


2 ντεμπούτα

 












1 ποδοσφαιριστής από κάθε ομάδα κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στους αγωνιστικούς χώρους. Ο 15χρονος Θοδωρής Παπαδήμος (Φωτογραφία Αριστερά) του Ραπτοπούλου έκανε ντεμπούτο με την Δόξα μπαίνοντας στο ματς στο 85ο λεπτό στην θέση του Λάμπρου Γούλα. Ο 16χρονος Γιώργος Μπάρκας (Φωτογραφία Δεξιά) με την Μυρίκη έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην Α΄ Ευρυτανία και πέρασε στην αναμέτρηση στο 89΄ αντικαθιστώντας τον Κώστα Σταμούλη.

Εντυπωσιακή φάση

 












Φάση για Highlight έγινε στο 86ο λεπτό ο Σάκης Καραβίδας (Φωτογραφία Αριστερά) έπιασε στην κίνηση σουτ «κεραυνό» από τα 40 μέτρα και ο Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Δεξιά) «απογειώθηκε» στο δεξί του «παραθυράκι» και απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ. Οι «ακρίτες» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση.


Ολοκληρώθηκε με γκολ


Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με γκολ της Μυρίκης. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας σέντραρε από αριστερά και ο Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία) με ωραίο σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Λάμπρου Παπαδήμου έγραψε το τελικό 1-3. Στο επόμενο λεπτό ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος σφύριξε την λήξη. Ο μέσος της Μυρίκης σκόραρε το 2ο φετινό του τέρμα, το οποίο σημειώθηκε στο ίδιο γήπεδο(!). Είχε σκοράρει ξανά στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μυρίκης στο «Σύνορο» απέναντι στην Κρέντη.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Λιάγκας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και την κοντινή κεφαλιά του Παχή μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδήμος.
54΄: Ο Διαμαντής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά η άμυνα της Μυρίκης απέκρουσε και ο Μπαστάνης αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι.
55΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Ζαλοκώστα στο δεύτερο δοκάρι κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
65΄: Ο Διαμαντής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Τσιάμη μέσα από την μικρή περιοχή κατέληξε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
66΄: Ο Διαμαντής σέντραρε από δεξιά ο Γούλας κατέβασε προ του Φακίτσα γύρισε στον Μύτα, που από το ύψος του πέναλτι σε κενή εστία από γκολκίπερ μείωσε σε 1-2.
75΄: Ο Σιταράς Α. πάσαρε στον Σταμούλη, που σούταρε μακριά άουτ από το δεξί δοκάρι του Ραπτοπούλου.
86΄: Εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση του Καραβίδα από μακρινή απόσταση απέκρουσε με θεματική εκτίναξη από το δεξί του «παραθυράκι» σε κόρνερ ο Φακίτσας.
90΄: Σουτ του Μύτα από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
91΄: Ο Ζαλοκώστας σέντραρε από αριστερά και ο Τσίπρας με όμορφο σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Παπαδήμου έγραψε το τελικό 1-3.

Κίτρινες Κάρτες
Γούλας Λ., Διαμαντής, Μπουμπουρής Γ.(Χ)

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Μύτας, Τσιάμης, Διαμαντής
Μυρίκη: Σιταράς Α., Λιάγκας, Γενιτσαρόπουλος Κ., Σταμούλης, Φακίτσας  

Δηλώσεις Προπονητών

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι, που ήταν και αυτό μακριά από την έδρα μας. Κατεβήκαμε με στόχο την νίκη, δεν τα καταφέραμε. Ήμασταν και λίγο κουρασμένοι από τους συνεχόμενους αγώνες. Τέλειωσε η χρονιά για μας, εύχομαι  καλή συνέχεια στα μπαράζ στις υπόλοιπες ομάδες.»






Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αξιοποιήσαμε όλο το ρόστερ και αυτό είναι ευχάριστο για όλους. Και στα 27 παιδιά που παίξανε θέλω να τους πω συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους και ότι μαζί θα δουλέψουμε ούτως ώστε στους αγώνες των Play Off να τελειώσουμε την χρονιά αξιοπρεπώς. Για τον αγώνα κερδίσαμε δίκαια με καλή εμφάνιση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην αξιόμαχη ομάδα του Ραπτόπουλου. Ακόμα να ευχηθώ και στις 4 ομάδες να γίνουν καλύτερα παιχνίδια, να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο και ο καλύτερος να στεφθεί πρωταθλητής. Επίσης καλή επιτυχία στον Αίολο, που εκπροσωπεί την Ευρυτανία μας στο κύπελλο ερασιτεχνών.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Καραβίδας Α., Τσιάμης, Μύτας, Παπαντζίμας, Μπαστάνης Θ.(Ε), Γεωργαλής Θ., Ντζίμας Θ., Αλέστας(71΄ λ.τρ. Κοτούλας Η.), Γούλας Λ.(85΄ Παπαδήμος Θεοδ.), Διαμαντής(79΄ Στασινός Χ.)

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας, Μπουμπουρής Γ.(Χ), Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαχαράκης, Ίβρος(75΄ Μαντέκας), Σταμούλης(89΄ Μπάρκας), Σιταράς Α., Ζαλοκώστας, Λιάγκας Π., Φούκας Α.(56΄ Τσίπρας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος