Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-Γενικό Λύκειο Καρπενησίου 19-45

Δια περιπάτου το Γενικό Λύκειο κέρδισε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου με 45-19 και κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ.
Ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ έγινε την Πέμπτη (6/3) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Τον παρακολούθησαν περίπου 150 φίλαθλοι στην πλειοψηφία τους μαθητές λυκείου.
Το Γενικό Λύκειο του Χρήστου Αρμάγου ήταν πολύ καλύτερο από τους αντιπάλους του και πήρε εύκολα την νίκη. Είχε από νωρίς το πάνω χέρι και δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού. Έκανε πολύ καλό δεύτερο μέρος, όπου εκτόξευσε την διαφορά στους 26 πόντους παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ χωρίς άγχος. 14 πόντους πέτυχε  ο γκάρντ Σεραφείμ Κολοκύθας και 12 βάζοντας 2 τρίποντα σημείωσε ο αρχηγός Αργύρης Τσάκνης.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του μπασκετμπολίστα του Άτλαντα Μιχάλη Χάντζη (Είναι εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ) και της γυμνάστριας Βίκυς Γιαννοπούλου και δεν να εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου. Δεν ήταν καλό στο αμυντικό κομμάτι και γνώρισε μια βαριά ήττα στον τελικό αγώνα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Οικονόμου με 8 πόντους, σκοράροντας και 1 φορά έξω από τα 6.75.

Αρκετός κόσμος
Περίπου 150 άτομα βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου, για να παρακολουθήσουν τον τελικό αγώνα. Η πλειοψηφία τους ήταν μαθητές Λυκείου.




Έπαιξαν 8λεπτα
Ο αγώνας παίχτηκε σε 4 8λεπτα και όχι σε 4 10λεπτά.

Στα 4 ομαδικά βόλες-4 εκτός
Οι ομάδες εκτελούσαν βολές στα 4 ομαδικά φάουλ και η αποβολή των αθλητών ήταν και αυτή στα 4 φάουλ και όχι στα 5.

Μόλις 2 ομάδες
Μόλις 2 ομάδες συμμετείχαν στο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ αγοριών και έπαιξαν κατευθείαν στους τελικούς αγώνες.

Ξανά Γενικό
Το Γενικό Λύκειο κατέκτησε και φέτος το σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Πέρυσι είχε επικρατήσει με 43-40.

Ρεβάνς για το φιλικό
Το ΓΕΛ πήρε άτυπη ρεβάνς για το φιλικό του Δεκεμβρίου, που έγινε στο Γυμνάσιο Καρπενησίου. Τότε το ΕΠΑΛ είχε επικρατήσει με 33-22.

Ξεχώρισαν Κολοκύθας & Τσάκνης

 












Για τους νικητές ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε πολύ καλό παιχνίδι και σκόραρε 14 πόντους. Δυο λιγότερους πέτυχε ο αρχηγός Αργύρης Τσάκνης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος σημείωσε και 2 τρίποντα. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του ΓΕΛ είναι μαθητής της 1ης Λυκείου και είναι μόλις 16 ετών.



Ο πρώτος στους 8


Ο πρώτος σκόρερ του ΕΠΑΛ Καρπενησίου ήταν ο σέντερ Δημήτρης Οικονόμου (Φωτογραφία), που πέτυχε 8 πόντους πετυχαίνοντας και 1 τρίποντο. Από εκεί και πέρα από 3 πόντους πέτυχαν 3 αθλητές (Τόλης Φούκας, Νίκος Καραγκούνης, Ιάσωνας Μάκκας).

7 με επίσημα ματς
Συνολικά 7 αθλητές έχουν παίξει την τρέχουσα σαιζόν σε επίσημους αγώνες μπάσκετ. Οι 6 αθλητές του Γενικού Λυκείου αγωνίστηκαν στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ με την ΠΑΚ και είναι οι: Δημήτρης Νιούτσικος, Θοδωρής Τάκης, Στέλιος Ρεσίτης, Σεραφείμ Κολοκύθας, Βαγγέλης Τετράδης και Παντελής Κωστής. Από το ΕΠΑΛ ο Νίκος Καραγκούνης αγωνίζεται στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με την ομάδα του Άτλαντα.


Μπροστά από νωρίς

 












Σε κανένα σημείο του ματς το Γενικό Λύκειο δεν έχασε την πρωτοπορία στο σκορ. Προηγήθηκε στο 1ο οκτάλεπτο με 5 πόντους και με 6-11. Με 1/2 βολές του Αργύρη Τσάκνη και δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα το Γενικό Λύκειο προηγήθηκε με 0-3. Ο Δημήτρης Οικονόμου μείωσε με δίποντο σε 2-3. Ακολούθησε καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα και του Τόλη Φούκα (Φωτογραφία Αριστερά) για το 4-5. Ο Γιάννης Χόντος με δίποντο και ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με τον ίδιο τρόπο και με 2/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 4-11. Ο Δημήτρης Οικονόμου μείωσε σε 6-11 του 1ου 8λεπτου. Ο Δημήτρης Οικονόμου του ΕΠΑΛ ανέκοψε στα μισά της περιόδου με «τάπα» τον Γιάννη Χόντο του ΓΕΛ.


Ξέφυγαν στο +13


Νευρικό ήταν το δεύτερο 8λεπτο, όπου το Γενικό Λύκειο πήρε πόντους από τις βολές και από τον Αργύρη Τσάκνη για να προηγηθεί με 9-22. Το ΕΠΑΛ ήταν άστοχο και σκόραρε μόλις 1 τρίποντο με τον Ιάσωνα Μάκκα (Φωτογραφία). Ο Βασίλης Τσολάκης με 1/2 βολές, ο Θοδωρής Τάκης με 2/3 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Νιούτσικος με 1/2 βολές και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2 βολές έκαναν το 6-16. Με τρίποντο του Αργύρη Τσάκνη καλάθι και φάουλ του ίδιου και εύστοχη βολή το Γενικό Λύκειο «έτρεξε» ένα σερί 11-0 και προηγήθηκε με 6-22. Ο Ιάσωνας Μάκκας μείωσε με 3ποντο στο 9-22 του ημιχρόνου.


Δέχτηκε δυο «στοπ»
Στις αρχές του 2ου 10λεπτου ο σέντερ του ΕΠΑΛ Δημήτρης Οικονόμου δέχτηκε δυο «στοπ» από αντιπάλους του. Ο Παντελής Κωστής ανέκοψε με «τάπα» τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ ο σέντερ του ΕΠΑΛ ανακόπηκε με νέο «στοπ» από τον Θοδωρή Τάκη.

Στο +17


Το Γενικό Λύκειο διεύρυνε και άλλο το προβάδισμα του και η ψαλίδα άνοιξε και πήγε στους 17 πόντους και στο 16-33. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με δίποντο και ο Δημήτρης Οικονόμου με τρίποντο διαμόρφωσαν το 12-24 (Double Skor). Ο Κώστας Μαργιώτης (Φωτογραφία) με 2ποντο και ο Δημήτρης Οικονόμου με 1/2 ελεύθερες βολές «έγραψαν» το 13-26. Με δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και 1/2 βολές του Τόλη Φούκα έγινε το 14-28.  Ο Γιώργος Γραβιάς με καλάθι και φάουλ (Έχασε την βολή) μείωσε σε 16-28. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με παλικαρίσιο καλάθι και φάουλ, ευστόχησε και στην βολή, «γράφοντας» το 16-31. Με δίποντο του Κώστα Μαργιώτη έγινε το 16-33. 


Αρκετά κοψίματα
Τρία κοψίματα από τους ψηλόσωμους αθλητές του Γενικού Λυκείου έγιναν στην 3η περίοδο. Ο Θοδωρής Τάκης του ΓΕΛ ανέκοψε με «τάπα» τον Νίκο Καραγκούνη του ΕΠΑΛ. Ο Βαγγέλης Τετράδης ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Τόλη Φούκα. Ο Θοδωρής Τάκης μοίρασε ένα ακόμη «στοπ» αυτή την φορά ανέκοψε σουτ του Γιώργου Γραβιά.

Ανέβασε και άλλο την διαφορά

 












Το Γενικό Λύκειο συνέχισε να κυριαρχεί και ανέβασε και άλλο την διαφορά επκρατώντας με 16 πόντους και με 19-45. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο και ο Νίκος Καραγκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο «έγραψαν» το 19-35. Ο Αργύρης Τσάκνης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Παντελής Κωστής με δίποντο έκαναν το 19-38. Ακολούθησε τρίποντο του Αργύρη Τσάκνη και 1/2 βολές του ίδιου για το 19-42. Ο Δημήτρης Νιούτσικος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Κώστας Κόπανος με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το τελικό 19-45. Ο Παντελής Κωστής ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Λάμπρου Σερμεντζέλη. Στην τελευταία περίοδο το επιμέρους σκορ ήταν 3-12 υπέρ του ΓΕΛ.


Αντιαθλητικό σε Κολοκύθα
4.05 πριν το τέλος του ματς ο Σεραφείμ Κολοκύθας του Γενικού Λυκείου κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Γιάννη Τσουκαλά του ΕΠΑΛ. Ο παίκτης του ΓΕΛ αστόχησε και στις 2 ελεύθερες βολές.


Άλλαξε 5αδα
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα το ΕΠΑΛ έκανε ταυτόχρονα 5 αλλαγές, αλλάζοντας όλη την 5αδα.


Έξω με φάουλ 4

 
2 αθλητές από κάθε ομάδα αποχώρησαν από το ματς, καθώς έκαναν 4 φάουλ. 3.37 πριν το φινάλε έφυγε από το ματς ο σέντερ του ΓΕΛ Γιάννης Χόντος (Φωτογραφία Αριστερά) και 1.23 πριν το τέλος αποχώρησε με φάουλ ο Κώστας Μαργιώτης του Γενικού Λυκείου. Από το ΕΠΑΛ αποχώρησαν με φάουλ 5.28 πριν την λήξη ο Νίκος Ντάλλας (Φωτογραφία Κέντρο) και 4.05 πριν το φινάλε ο Γιάννης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Δεξιά).

Πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι νικητές πανηγύρισαν την επιτυχία τους φωνάζοντας δυνατά «Ξιφίες».



Η απονομή στο Γενικό
Την απονομή του κυπέλλου στον αρχηγό του Γενικού Λυκείου Αργύρη Τσάκνη έκανε ο προϊστάμενος του γραφείου φυσικούς αγωγής Γιάννης Φλωράκης.




Τον σήκωσαν στα χέρια


Οι παίκτες του Γενικού Λυκείου σήκωσαν στα χέρια και πέταξαν στον αέρα τον γυμναστή τους Χρήστο Αρμάγο (Φωτογραφία).


Τα οκτάλεπτα
6-11, 9-22, 16-33, 19-45

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βίκυ Γιαννοπούλου & Μιχάλης Χάντζης): Φούκας 3, Καραγκούνης 3(1), Γραβιάς 2, Οικονόμου Δ. 8(1), Ξαγάρας, Χρυσαφόπουλος, Μπανιάς, Σεμερντζέλης, Οικονόμου Σ., Τσουκαλάς, Μάκκας 3(1), Ντάλλας

Γενικό Λύκειο Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Νιούτσικος 3, Τάκης 6, Τσολάκης 1, Ρεσίτης, Κόπανος 1, Κολοκύθας 14, Τετράδης, Μαργιώτης 4, Κατσαρός, Τσάκνης 12(2), Κωστής 2, Χόντος 2

Διαιτητές: Γιάννης Φλωράκης & Δημήτρης Καραγιώργος
Κριτές: Βιβή Πασσά & Γιώργος Παυλίδης






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος