Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αίολος-Φραγκίστα 3-0

Στα τελευταία λεπτά του ματς ο Αίολος «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Φραγκίστας και πήρε την νίκη με 3-0. Οι ομάδες θα διεκδικήσουν το κύπελλο Ευρυτανίας σε νέο ματς την Τετάρτη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (1/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από βροχόπτωση και με την παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μετά από κρεσέντο χαμένων ευκαιριών και χαμένου πέναλτι κατάφερε στο 76ο λεπτό να «διασπάσει» την αντίπαλη άμυνα και εν συνεχεία να σκοράρει ακόμη δυο φορές για το τελικό 3-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή και των πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες. Δυο γκολ σκόραρε ο Μάκης Χρυσικός και άλλο 1 ο Κώστας Χρυσαφόπουλος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος τελευταία. Ο Χρυσαφόπουλος είχε και δυο δοκάρια.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει τις δυνάμεις για τον τελικό της Τετάρτης. Ήταν αρκετά μαχητική και σκληροτράχηλη και για 75 περίπου λεπτά κρατούσε το μηδέν. Στα τελευταία λεπτά έμεινε από δυνάμεις και μοιραία «λύγισε». Στο πρώτο μέρος ήταν ίδαιτερα απειλητική μέσα από αντεπιθέσεις και έψαξε το γκολ.
Ο Αίολος τερματίζει στην 2η θέση έχοντας φτάσει τους 29 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα θα τερματίσει στην 7η θέση και έχει 3 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται το Σάββατο (8/3) στο Κερασοχώρι με την Κρέντη και η Φραγκίστα στο Καρπενήσι με την Μυρίκη την Κυριακή (9/3).

Με βροχόπτωση
Η συνεχής βροχόπτωση δεν βοήθησαν ώστε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Η αναμέτρηση έγινε με άδειες τις εξέδρες.

Ξανά στον τελικό
Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον τελικό κυπέλλου της Τετάρτης(5/3) στο ίδιο γήπεδο στις 4 το απόγευμα.

Κόντρα σε Μυρίκη
Ο Αίολος θα παίξει στα Play Off στην ημιτελική φάση απέναντι στην Μυρίκη. Πλεονέκτημα έδρας δεν υπάρχει, αφού και οι δυο ομάδες αγωνίζονται στο Δημοτικό στάδιο.

4 μέσα


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος ξεκίνησε τους γηπεδούχους με 4 αλλαγές σε σύγκριση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Πολυχρόνης Λιάγκος (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο ο Χρήστος Ανδρεάκης (Φωτογραφία Κέντρο), στην επίθεση ο Μάκης Χρυσικός και στην μεσαία γραμμή ο Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Κουρλό (Τραυματίας), Νίκο Ράικο, Κώστα Καββαδία και Πάνο Γενιτσαρόπουλο.

Έπαιξαν Λαθύρης και Σ.Περούλας


Οι Φραγκιστιανοί ξεκίνησαν στο παιχνίδι με 2 αλλαγές σε σχέση με την συνάντηση του προηγούμενου Σαββάτου στην Φραγκίστα με τα Άγραφα. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ξανά ο Γιώργος Λαθύρης και στο κέντρο έπαιξε ο Μάκης Περούλας (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Σάλτη και Βασίλη Μπισμπίκη. Οι δυο ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν ως αλλαγή.

2 με Χρυσικό


Ο επιτελικός μέσος του Αίολου ο 25χρονος Μάκης Χρυσικός σκόραρε δυο φορές και έφτασε τα 8 φετινά γκολ. Έχει ένα λιγότερο από τον Δημήτρη Κουρλό, ο οποίος δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού.

Ειδικότητα στα πέναλτι


Ο γκολκίπερ του ΑΠΟΔΦ Γιώργος Λαθύρης (Φωτογραφία) μετά τις αποκρούσεις του στα πέναλτι στον ημιτελικό κυπέλλου με τα Άγραφα τον Νοέμβρη του 2013 στην επανεμφάνιση του με την Φραγκίστα μπλόκαρε πέναλτι του Μάκη Χρυσικού στο 1ο μέρος. Ο Λαθύρης επέστρεψε στην 11αδα της ομάδας του αποκρούοντας ξανά πέναλτι(!)

3/3


Ο μόλις 17 ετών Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) σκόραρε και στο 3ο ματς του Αίολου στο 2014. Είχαν προηγηθεί τα γκολ κόντρα σε ΑΠΟΚ και Ποταμιά. Ο «Χρύ» έφτασε τα 6 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα μισά είναι σπάνιας ομορφιάς. Επίσης ο ποδοσφαιριστής είδε δυο φορές προσπάθειες του να σταματούν στα αντίπαλα δοκάρια.

Α΄ μέρος

Δυνατά έλεγχος
Από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Προφήτη Ηλία ήθελε να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» στο παιχνίδι. Ξεκίνησε πιο δυνατά στο πρώτο μισάωρο πίεσε, είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι.

Δοκάρι στο ξεκίνημα
Μόλις στο 4ο λεπτό της συνάντησης η ομάδα του Αίολου είχε δοκάρι, όταν το μακρινό σουτ του 17χρονου Κώστα Χρυσαφόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.


Χαμένο πέναλτι


Στο 14΄ ο Αίολος κέρδισε πέναλτι, καθώς ο δεξιός μπακ της Φραγκίστας Δημήτρης Μακρής (Φωτογραφία) απέκρουσε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι και ο Γιώργος Στοφόρος έδειξε την «άσπρη βούλα». Ο Μάκης Χρυσικός ανέλαβε να το εκτελέσει σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Γιώργου Λαθύρη, ο οποίος έπεσε σωστά και μπλόκαρε σωτήρια.


Ανέβηκε ο ΑΠΟΔΦ
Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους η ομάδα της Φραγκίστας «ξεχύθηκε» αρκετές φορές επικίνδυνα στην αντεπίθεση και έφτασε κοντά στο σκορ.


Διπλή ευκαιρία

 












Στο 38ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Αριστερά) βρέθηκε τετ α τετ με τον Θεοδόση Κόκκοτο, πλάσαρε με τον γκολκίπερ του Αίολου να αποκρούει σωτήρια και στην επαναφορά το σουτ του Κώστα Κατσαδούρου (Φωτογραφία Δεξιά) εκτός περιοχής και αριστερά να φεύγει πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Στο 43ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας από το ύψος του πέναλτι σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Θεοδόση Κόκκοτου.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Χρυσαφόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Φραγκίστας και στην συνέχεια πέρασε άουτ.
6΄: Ο Ζήκας με μπαλιά πίσω από την σέντρα και δεξιά βρήκε τον Κατσαδούρο, ο οποίος έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κόκκοτος μπλόκαρε στο κέντρο της εστίας.
14΄: Ο Μακρής απέκρουσε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Στοφόρος καταλόγισε πέναλτι. Ο Χρυσικός ανέλαβε να το εκτελέσει σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Λαθύρη, ο οποίος μπλόκαρε σωτήρια.
28΄: Ο Λιάγκος σούταρε από μακρινή απόσταση και αριστερά με τον Λαθύρη να αποκρούει δύσκολα στην αριστερή του γωνία.
33΄: Ο Χρυσικός έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει με τις γροθιές.
38΄: Ο Γούλας Τ. βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόκκοτο, πλάσαρε και ο γκολκίπερ του Αίολου απέκρουσε με τα πόδια και στην επαναφορά το σουτ του Κατσαδούρου εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε ελάχιστα άουτ από το τέρμα των γηπεδούχων.
41΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά, ο Μπισμπίκης Ι. πήρε την κεφαλιά που πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
43΄: Ο Κατσαδούρος πάσαρε στον Γούλα Τ., ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου.

Β΄ μέρος

Άσκησε πίεση
Πίεση στους Φραγκιαστιανούς άσκησε ο Αίολος σε όλη την διάρκεια της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι έχασαν κρεσέντο ευκαιριών μέχρι να έρθει το 1-0. Στην συνέχεια ακολούθησαν ακόμη δυο τέρματα.

Έμειναν από δυνάμεις
Η ομάδα της Φραγκίστας στα τελευταία λεπτά έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Αίολου.

«Ξεκλείδωσε» την άμυνα
Πέρασαν 76 ολόκληρα λεπτά για να καταφέρει ο Αίολος να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Δυτικής Φραγκίστας. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μάκης Χρυσικός με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γιώργου Λαθύρη (1-0).


Με όμορφο γκολ στο 2-0
3 λεπτά αργότερα ο Αίολος έκανε 2 τα τέρματα του και πήρε σημαντικό προβάδισμα ώστε να φτάσει σε μια ακόμη νίκη. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής και δεξιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων και έγραψε το 2-0. Ο «Χρύ» σκόραρε για 3ο συνεχόμενο ματς και έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.



Φινάλε με γκολ
Ο Αίολος δεν σταμάτησε να δημιουργεί και στις καθυστερήσεις τριπλασίασε τα τέρματα του. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε δεξί και αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μάκης Χρυσικός εύκολα με σουτ έγραψε το τελικό 3-0, σκοράροντας για 2η φορά στον αγώνα και 8η στο πρωτάθλημα. Ο Χρυσικός έχει 1 γκολ λιγότερο από τον Δημήτρη Κουρλό και είναι ο 3ος σκόρερ της κατηγορίας.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ράικος Γ. σέντραρε και ο Χρυσικός έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η οποία έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
56΄: Ο Κοράκης μπήκε στην περιοχή από δεξιά πάσαρε στον Ζαραβέλη, ο οποίος σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής και ο Λαθύρης έπεσε και απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
75΄: Ο Ράικος Γ. πάσαρε στον Χρυσαφόπουλο, που σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Λαθύρης απέκρουσε δύσκολα με υπερένταση σε κόρνερ.
76΄: Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Χρυσικός με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λαθύρη και έγραψε το 1-0.
79΄: Ο Χρυσαφόπουλος με πανέμορφο δυνατό σουτ εκτός περιοχής και δεξιά έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας και έγραψε το 2-0.
87΄: Ο Ράικος Γ. βρήκε τον Χρυσικό, ο οποίος από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Λαθύρη.
91΄: Ο Χρυσαφόπουλος σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε σε δεξί και αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χρυσικός εύκολα με σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας πέτυχε το τελικό 3-0.

Κίτρινες Κάρτες
Χρυσικός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Ζήκας

Διακριθέντες
Αίολος: Ζαραβέλης, Χρυσικός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Ράικος Γ.
Φραγκίστα:  Νταλαφούρας, Γούλας Τ.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Στο σημερινό παιχνίδι ήθελα να προστατεύσω την ομάδα από τυχόν τραυματισμούς και κάρτες και να παίξουμε ένα ήρεμο παιχνίδι χωρίς να κουραστούμε ιδιαίτερα γιατί το μυαλό μας είναι στον τελικό της Τετάρτης. Καλύτεροι ήμασταν σε όλο το παιχνίδι, χαμένα πέναλτι είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως οι ευκαιρίες και τα γκολ έγιναν όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Πάλι παίξαμε με αρκετά νέα πρόσωπα και θέλαμε να κάνουμε μια νίκη χωρίς να μας κυριεύσει η κούραση. Το μυαλό μας είναι μόνο και μόνο στον τελικό και σε αυτό το παιχνίδι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει σαν ομάδα γιατί δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο διότι η Φραγκίστα ξέρουμε ότι έχει μια σφιχτή άμυνα, που χρειάζεται να παίξεις έξυπνα για να την ξεκλειδώσεις. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και των δυο ομάδων που αγωνίστηκαν και εύχομαι να έχουμε έναν όμορφο τελικό και ο καλύτερος ας πάρει το κύπελλο.»

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Η ομάδα μου κατέβηκε πλήρης σε αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε πιο πολύ να δούμε την ομάδα του Αίολου μιας και έχουμε τον τελικό κυπέλλου. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, είχαμε 2 ευκαιρίες να προηγηθούμε πήγαμε στα αποδυτήρια με το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι δεν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι και  από το 75΄ και μετά έπεσε κατά πολύ η απόδοση της ομάδας μας. Θα συνεχίσουμε, έχουμε 2-3 μερες μπροστά μας να κάνουμε κάποιες προπονήσεις για να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Τον κοιτάζουμε πιο πολύ σαν γιορτή του ποδοσφαίρου και θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος. Έχουμε δυσκολία προσαρμογής στο πλαστικό. Σήμερα η βροχή δεν μας βοήθησε να παίξουμε καλά και μας κούρασε αρκετά ο βαρύς αγωνιστικός χώρος. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος, Λιάγκος, Πάτρου, Άζακας, Ζαραβέλης, Ανδρεάκης(46΄Νικολάου), Μπουμπουρής(46΄Ράικος Γ.), Χρυσικός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Κοράκης(82΄Σιταράς)

Φραγκίστα(Γιώργος Περούλας): Λαθύρης, Μακρής, Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Περούλας Γ.(88΄Καζάκος Π.), Ντάλλας Ι.(61΄Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ)), Μπισμπίκης Ι., Γούλας Τ., Περούλας Σ., Ζήκας(86΄Σάλτης Χ.), Κατσαδούρος  Κ.

Διαιτητής: Γιώργος Στοφορος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ : Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος