Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου-Γ.Σ. Άτλας 42-52

Στις επιτυχίες επέστρεψε ο Άτλαντας, ο οποίος στην 3η περίοδο πήρε μπρός και γύρισε το ματς κερδίζοντας εκτός έδρας τον Αίαντα Μοσχοχωρίου με 42-52. Η ομάδα του Καρπενησίου θέλει την νίκη και την τελευταία αγωνιστική στο Καρπενήσι με τα Φάλαρα για να συνεχίσει στην επόμενη φάση.
Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο (22/3) στο ΔΑΚ Λαμίας στο «Χαλκιοπούλειο» και άρχισε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Ο Αίας Μοσχοχωρίου ξεκίνησε δυνατά το ματς και από τα πρώτα λεπτά άρχισε να «βομβαρδίζει» έξω από τα 6.75 και είχε την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι την 3η περίοδο. Ο αδιάφορος βαθμολογικά Αίαντας δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην ίδια απόδοση και να ακολουθήσει στον ρυθμό του Άτλαντα και γνώρισε την εντός έδρας ήττα. Ο αρχηγός Πρόδρομος Αργυρόπουλος ήταν εντυπωσιακός, σκόραρε 17 πόντους, βάζοντας και 5 τρίποντα.
Ο Άτλας ήταν παρουσίασε δυο πρόσωπα και σε αυτή την αναμέτρηση, όμως η άνοδος του στην 3η περίοδο έφερε την ομάδα στις νίκες και σε τροχιά ανόδου ξανά στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Η ομάδα του Καρπενησίου για περίπου 25 λεπτά ήταν κακή και «κυνηγούσε» τον αντίπαλο στο σκορ. Στην συνέχεια βελτίωσε την απόδοση της και στα μισά της 3ης περιόδου πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα και το διατήρησε εύκολα μέχρι το φινάλε. Κορυφαίοι της ομάδας οι φοιτητές Τάσος Καδάς που σκόραρε 12 και ο Σπύρος Ραχιώτης με 9. Οι αθλητές ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν φρεσκάδα και επιθετική πνοή στον Άτλαντα.
Ο Άτλαντας πέρασε προσωρινά στην 1η θέση και έφτασε τους 12 βαθμούς, έχοντας ένα ματς λιγότερο. Το Μοσχοχώρι βρίσκεται στην 4η θέση. έχοντας 9 πόντους. Την τελευταία αγωνιστική το ερχόμενο Σάββατο ο Άτλαντας υποδέχεται στο Καρπενήσι τα Φάλαρα με στόχο την νίκη για να συνεχίσει στην επόμενη φάση και το Μοσχοχώρι θα κερδίσουν στα χαρτιά με 20-0 τον Άρη Σπερχειάδας.

Λίγος κόσμος
Το παιχνίδι έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών. Οι κερκίδες του Χαλκιπούλειου ήταν άδειες. Στην Λαμία βρέθηκαν και περίπου 5-10 εκδρομείς από το Καρπενήσι.



Με παίκτη-προπονητη

 












Και οι δυο ομάδες έχουν παίκτη-προπονητή. Οι γηπεδούχοι έχουν τον Άρη Κατσούλα (Φωτογραφία Αριστερά) και οι φιλοξενούμενοι τον Άγγελο Σαμαντά (Φωτογραφία Δεξιά), που κατεβάζει την ομάδα σε συνεργασία με τον πρόεδρο Γιάννη Μπουμπουρή.

Βλέμματα Φαλάρων
Το παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας παρακολούθησαν και αθλητές των Φαλάρων. Η ομάδα της Στυλίδας θα ταξιδέψει στο Καρπενήσι για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και είχε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει ξανά τον προσεχή της αντίπαλο.


Ο γηραιότερος του Ομίλου


Ο σέντερ των γηπεδούχων Θανάσης Δρίβας (Φωτογραφία) είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής του ομίλου. Ο παίκτης του Αίαντα είναι γεννημένος το 1968 και είναι 46 ετών (!)

Ομάδα τριπόντων
Το Μοσχοχώρι απέδειξε και σε αυτό το ματς ότι σκοράρει διαρκώς έξω από τα 6.75. Οι παίκτες του Αίαντα σκόραραν συνολικά 9 φορές έξω από τα 6.75, φτάνοντας τα 50 συνολικά στο πρωτάθλημα. Αντίθετα ο Άτλας πέτυχε μόλις 1 τρίποντο με τον Άγγελο Σαμαντά.

Τελευταίο ματς
Ο Αίαντας ολοκλήρωσε με ήττα την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Την 10η αγωνιστική δεν θα παίξει με τον Άρη Σπερχειάδας και θα πάρει τους βαθμούς στα χαρτιά.

Μόνο νίκη
Η ομάδα του Καρπενησίου θέλει οπωσδήποτε την νίκη το ερχόμενο Σάββατο (29/3) κόντρα στα Φάλαρα για να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Ο «τριποντέρ» Αργυρόπουλος


Ο αρχηγός του Αίαντα Πρόδρομος Αργυρόπουλος σκόραρε 5 φορές έξω από την γραμμή του 3ποντου και πέτυχε συνολικά 17 πόντους. Είναι ο πρώτος «τριποντέρ» του ομίλου με 17 συνολικά, αφήνοντας πίσω του τον συμπαίχτη του Δημήτρη Χαλλή, που είχε 14. Στους 12 πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα ακολούθησε ο Δημήτρης Μπέλλης.


Ξεχώρισαν Καδάς-Ραχιώτης

 












Σημαντική ήταν η συμβολή του Τάσου Καδά (Φωτογραφία Αριστερά), ώστε να γυρίσει το ματς. Ο πλέι μέικερ του Άτλα πέτυχε 12 πόντους. Στους 10 με την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ακολούθησε ο σέντερ Σπύρος Ραχιώτης (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο αθλητές είναι συμφοιτητές στο ΤΕΙ Καρπενησίου και πολύ καλοί φίλοι εκτός παρκέ.

Πρόβλημα στο ταμπλό
Σχεδόν όλο το πρώτο μέρος έγινε χωρίς ηλεκτρονικό πίνακα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγο πριν το ημίχρονο. Τα χρονόμετρα των 24 δευτερολέπτων λειτουργούσαν κανονικά.



Άστοχο ξεκίνημα

 












Οι δυο ομάδες ήταν άστοχες στο ξεκίνημα του αγώνα, με τα περισσότερα καλάθια και σημειώνονται στο τελευταίο 3λεπτο. Οι γηπεδούχοι του Άιαντα προηγηθήκαν με 6 πόντους και σκορ 11-5. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος και ο Θωμάς Χονδρός διαμόρφωσαν το 2-2. 5.17 πριν την λήξη ο Άτλας πήρε Time Out και είχαν σημειωθεί μόλις 2 καλάθια. Ο Δημήτρης Μπέλλης (Φωτογραφία Αριστερά) με καλάθι και φάουλ και χωρίς να ευστοχήσει στην βολή έκανε το 4-2. Το 8-2 έγινε με δίποντο του Ταξιάρχη Μετεντέ (Φωτογραφία Δεξιά) και με ωραία προσπάθεια του Δημήτρη Μπέλλη. Ο Μιχάλης Χάντζης με δίποντο μείωσε σε 8-4. Ακολούθησε τρίποντο του Δημήτρη Μπέλλη και 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα για το 11-5. Στην εκπνοή του χρόνου ο Δημήτρης Λερογιάννης σούταρε πίσω από το κέντρο με το ένα χέρι και η μπάλα βρήκε το στεφάνι και παραλίγο να πετύχει ένα θεαματικό καλάθι.

Σταθερά μπροστά οι Φθιωτοί

 












Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί και στην 2η περίοδο και κυνηγούσαν στο σκορ τον Αίαντα. Η ομάδα της Φθιώτιδα πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενη με 22-19. Ο Άγγελος Σαμαντάς με τρίποντο, ο Δημήτρης Λερογιάννης με 2ποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς με 1/2 βολές ισοφάρισαν στο 11-11. Ο Άιαντας με τρίποντο του Βαγγέλη Τσόγκα (Φωτογραφία Αριστερά), εντυπωσιακό καλάθι του Ταξιάρχη Μετεντέ υπό πίεση στην εκπνοή της επίθεσης προηγήθηκε ξανά με 16-11. Με δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά) και με 1/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Τσόγκα το σκορ έγινε 17-13. Ο Τάσος Καδάς με κοντινό καλάθι και φάουλ στην εκπνοή του χρόνου μείωσε σε 17-15 (Έχασε την βολή). Ο Δημήτρης Μπέλλης πέτυχε νέο δύσκολο καλάθι για το 19-15. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Άγγελου Σαμαντά και τρίποντο του Πρόδρομου Αργυρόπουλου από την γωνία έγινε το 22-16. Ο Άτλας μείωσε σε 22-19 με 1/2 βολές του Τάσου Καδά και 2/2 ελεύθερες βολές του Σπύρου Ραχιώτη.



Έκανε την ανατροπή


Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά του 3ου δεκαλέπτου έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες και γύρισαν το παιχνίδι. Το Μοσχοχώρι διατηρήθηκε κοντά στο σκορ χάρης τα τρίποντα του αρχηγού του Πρόδρομου Αγυρόπουλου. Οι Καρπενησιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ με 31-36 και σκόραρε 17 πόντους στο δεκάλεπτο, έχοντας βάλει 19 σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με τρίποντο και ο Σπύρος Ραχιώτης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 25-21. Ο Άτλας μείωσε στον πόντο και σε 25-24 χάρης σε γκολ-φάουλ του Τάσου Καδά, ο οποίος ευστόχησε και στην ελεύθερη βολή. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος «χτύπησε» ξανά και με δύσκολο τρίποντο υπό πίεση έγραψε το 28-24. Μετά από ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα ο Τάσος Καδάς με δίποντο έκανε το 28-26. Οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς και έφτασαν στο 28-32 χάρης σε 2/2 βολές του Τάσου Καδά 2.46 πριν το τέλος της περιόδου, δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη και όμορφο καλάθι του Μιχάλη Χάντζη (Φωτογραφία) μετά από έξοχη προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα σερί 8-0. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος «απάντησε» ξανά και με νέο τρίποντο μείωσε στον πόντο και σε 31-32. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 2/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και όμορφο Jump Shoot του Τάσου Καδά (31-36).





Πρώτη Χ. Λιάπη


Ο 15χρονος Χρυσόστομος Λιάπης του Άτλαντα κατέγραψε στα τελευταία λεπτά την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, περνώντας στο παρκέ στο τελευταίο λεπτό.


+10 και επιστροφή στις νίκες

 












Ο Άτλαντας ήταν πολύ καλός και στην τελευταία περίοδο και έπαιξε ομαδικό μπάσκετ. Η ομάδα του Καρπενησίου έφτασε στην νίκη με 42-52. Ο Μιχάλης Χάντζης με έξοχη κίνηση και ωραίο καλάθι έκανε το 31-38 και ακολούθησε νέο δίποντο του ίδιου μετά από ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα (31-40). Ο Δημήτρης Χαλλής (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο μείωσε σε 34-40. Ακολούθησε δίποντο του Σπύρου Ραχιώτη και 2ποντο του Άρη Κατσούλα για το 36-42. Ο Άγγελος Σαμαντάς με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σπύρος Ραχιώτης με 2ποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 36-47 πηγαίνοντας την διαφορά στο +11 με ένα σερί 5-0. Ο Δημήτρης Μπέλλης με τρίποντο μείωσε σε 39-47. Ο Σπύρος Ραχιώτης με 2ποντο και ο Δημήτρης Λερογιάννης με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 39-51 (+12 για τους φιλοξενούμενους). Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με το 5ο του τρίποντο στο ματς και ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 βολές πραγματοποίησαν το τελικό 42-52. Ο Άτλαντας πανηγύρισε την νίκη μετά από 2 ανεπιτυχή εκτός έδρας αποτελέσματα.



Τα δεκάλεπτα
11-5, 22-19, 31-36, 42-52

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου (Άρης Κατσούλας): Μετεντές 4, Στεργίου, Αργυρόπουλος 17(5), Μπέλλης 12(2), Κατσούλας 2, Χαλλής 3(1), Δρίβας, Τσόγκας 4(1), Παναγιωτακόπουλος, Κρουστάλλης

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 5, Καραγκούνης, Ραχιώτης 10, Λέρης, Λιάπης Κ.,  Χάντζης 9, Χονδρός 2, Σαμαντάς 6(1), Λιάπης Χ., Καδάς 12, Λερογιάννης 8

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος & Χρήστος Τσελλής (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Αναστάσιος Κανδηλάρης-Νίκος Καλαντζής-Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος