Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μίνι: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 66-15

Βαριά ήττα γνώρισε η Π.Α.Κ. στην Λαμία από την Αναγέννηση με 66-15 στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/3) στο ΔΑΚ Λαμίας στο Χαλκιοπούλειο και ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 8ου Ομίλου του μίνι αναπτυξιακού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση Λαμίας ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο μίνι αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Καρπενησιωτών, όπως μαρτυράει και το τελικό 66-15. Ξεχώρισαν οι Γιώργος Κούτρας, Αντώνης Αντωνόπουλος και Κώστας Καραχάλιος. Ο πρώτος σκόραρε 16 πόντους, ο δεύτερος 14 και ο τρίτος 12.
Η Π.Α.Κ. άρχισε με βαριά ήττα την πορεία της στο πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε να περιορίσει τον ισχυρό αντίπαλο. Οι «πράσινοι» συνέλλεξαν εμπειρίες παίζοντας με έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο. Ο Αποστόλης Νούλας πέτυχε 12 πόντους και ήταν ότι καλύτερο επέδειξε η ομάδα της Ευρυτανίας.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι την Κυριακή (30/3) στις 2 το μεσημέρι την Μούτα Δομοκού και η Αναγέννηση παίζει την ίδια ώρα στην Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη.

Γεννημένοι μετά το 2000
Οι αθλητές των ομάδων που συμμετέχουν στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα είναι γεννημένοι μετά το 2000.

Οι βασικές αλλαγές
Αρκετές αλλαγές υπάρχουν σε αυτούς τους αγώνες, οι οποίοι έχουν χαρακτήρα αναπτυξιακό. Μερικές από αυτές είναι ότι απαγορεύεται κάποια ομάδα να παίξει ζώνη, οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 10 παίκτες, κανένα σουτ δεν μετράει για 3 πόντους και μετά το τέλος του 1ου και 3ου δεκαλέπτου αντικαθιστώνται όλοι οι αθλητές. Κάθε αθλητής πρέπει να αγωνιστεί τουλάχιστον 2 δεκάλεπτα και σε περίπτωσης τραυματισμού ή αποβολής του αντικαθίσταται με παίκτη μικρότερης ηλικίας.

Σκόραραν 3
Από την ομάδα της Π.Α.Κ. σκόραραν μόλις 3 αθλητές. Πόντους  πέτυχαν οι: Αποστόλης Νούλας, Πάρις Καραμπάς και Λάμπρος Καμαρέτσος.

Πρώτος ο Νούλας


Ο Αποστόλης Νούλας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Καρπενησίου, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους.

Ξεχώρισαν Κούτρας-Αντωνόπουλος-Καραχάλιος


Για την Αναγέννηση Λαμίας πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Κούτρας (Φωτογραφία Αριστερά) με 16. Στους 14 ακολούθησε ο Αντώνης Αντωνόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και 12 πέτυχε ο Κώστας Καραχάλιος (Φωτογραφία Δεξιά).

Δυνατά οι Λαμιώτες
Καλύτερα ξεκίνησε στο ματς η Αναγέννηση, η οποία προηγήθηκε με 8-0. Η Π.Α.Κ. σκόραρε στο τελευταίο 2λεπτο της 1ης περιόδου και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 22-6.


+34 στο ημίχρονο
Η Αναγέννηση συνέχισε να κυριαρχεί και ξεκίνησε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Η Π.Α.Κ. σε όλη την περίοδο σκόραρε μόλις 1 φορά με βολή και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 41-7 και στο -34.


Έπεσε ο ρυθμός
Οι Φθιωτοί έριξαν την απόδοση τους στην 3η περίοδο και ο ρυθμός του ματς έπεσε. Η Αναγέννηση προηγήθηκε με 51-13.


Φινάλε στο +51
Εντυπωσιακά τελείωσε το ματς για την Αναγέννηση, η οποία σταμάτησε στους 66 πόντους και κέρδισε με διαφορά 51 πόντων. Τελικό σκορ 66-15. Οι αθλητές της Π.Α.Κ. κατάφεραν να συλλέξουν εμπειρίες παίζοντας με έναν πιο ισχυρό αντίπαλο.


Τα δεκάλεπτα
22-6, 41-7, 51-13, 66-15,

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Κώστας Κουμπούρας): Μπλέτσας 4, Καρπέτας, Αντωνόπουλος 14, Καραχάλιος 12, Τόπαλης 2, Καλαντζής 5, Γαλάνης 6, Καλούδης 2, Κούτρας 16,Τζαμάρας 3, Λαδάς 2

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Παπαγεωργίου Κ.,Μήτσιου, Νούλας 12, Ανδρέου, Ντρίβας, Τσιώλης, Καραγιάννης, Ευαγγελοδήμος, Καραμπάς 1, Μπίκας, Καμαρέτσος 2, Παπαγεωργίου Ο.

Διαιτητής: Αλέκος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Νίκος Καλαντζής (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας