Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Θεοδόσης Κόκκοτος: «Στην διαδικασία των πέναλτι χρειάζεται τύχη και ικανότητα. Είχα την τύχη με το μέρος μου.»

Στον πρόσφατο αγώνα κυπέλλου την Τετάρτη με τις αποκρούσεις του στην διαδικασία των πέναλτι οδήγησε την ομάδα του σε μια σημαντική πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών. Πρόκειται για τον 24χρονο γκολκίπερ του κυπελλούχου Αίολου Θεοδόση Κόκκοτο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ''Evrytania Sport''.
Ο πορτιέρο του Αίολου μας μιλάει για την διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Δόξα Άρτας και θεωρεί ότι για τα όσα πέτυχε χρειάζεται τύχη αλλά και ικανότητα. Θεωρεί ότι είχε την τύχη με το μέρος του, η οποία είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία. Για το επόμενο ματς στην διοργάνωση με τον Ναυπακτιακό Αστέρα στόχος της ομάδας του είναι η νίκη και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό.
Μας μιλάει ακόμη για το πώς νοιώθει ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής της Ευρυτανίας μετά την νέα διακοπή του πρωταθλήματος. Ο φετινός Αίολος έχει στόχο να διακριθεί και σε κύπελλο αλλά και σε πρωτάθλημα. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, αφού όλα τα παιδιά είναι χρόνια μαζί να νοιώθουν σαν οικογένεια.
Πέρυσι μετακινήθηκε στον ΑΠΟΚ και δεν συνέχισε στην Δ΄ Εθνική διότι δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή της ομάδας. Κλείνοντας η συζήτηση μαζί του εύχεται να βρεθεί μια λύση στα εξωαγωνιστικά προβλήματα του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου και η καλύτερη ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Ο Κόκκοτος γεννήθηκε στις 22-8-1990 και έβγαλε το πρώτο του δελτίο στο Κεφαλόβρυσο. Μεταγράφηκε στον Αίολο το 2004, με τον οποίο αγωνίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Εξαίρεση αποτέλεσε η περυσινή περίοδος (2012-2013), όπου υπερασπίστηκε την εστία του ΑΠΟΚ. Η φετινή είναι η 10η σαιζόν του και μάλιστα συνεχόμενη στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, στην οποία μετρά 97 συμμετοχές και 1 τέρμα. Αποτέλεσε βασικό μέλος των μικτών ομάδων της ΕΠΣΕ. Έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα Ευρυτανίας με τον Αίολο (2012) και 3 κύπελλα Ευρυτανίας (2 με τον Αίολο το 2006 και το 2014) και ένα με τον ΑΠΟΚ το 2013.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evytania Sport: Θεοδόση να σε καλωσορίσουμε στο "Evrytania Sport". Ήσουν ο πρωταγωνιστικής της πρόκρισης κόντρα στην Δόξα Άρτας. Θεωρείς ότι ήσασταν τυχεροί και προκριθήκατε;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Θέλω εκ μέρους μου να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στην σελίδα σας. Δουλέψαμε σκληρά για αυτό το παιχνίδι. Οι κόποι μας ανταμείφτηκαν με το αποτέλεσμα, που πήραμε και την πρόκριση.»

Evytania Sport: Απέκρουσες 3 φορές εκτελέσεις πέναλτι αντιπάλων, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Είναι θέμα ψυχολογίας;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Στην διαδικασία των πέναλτι χρειάζεται τύχη και ικανότητα. Είχα την τύχη με το μέρος μου.»

Evytania Sport: Η ομάδα σου έχει αποκλείσει στο κύπελλο στα πέναλτι ΑΠΟΚ και Δόξα Άρτας. Θεωρείς ότι η τύχη με το μέρος σας;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Όπως σας είπα και πιο πριν όταν προκρίνεσαι στα πέναλτι η τύχη είναι ένας σοβαρός παράγοντας.»

Evytania Sport: Ποιος είναι ο στόχος σας για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ναυπακτιακό Αστέρα;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Στόχος μας όπως σε όλα τα παιχνίδια είναι η νίκη. Για μας είναι μια άγνωστη ομάδα, που έχει όμως ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε το καλύτερο.»

Evytania Sport: Είναι εφικτό να διακριθεί μια ομάδα από το αδύναμο πρωτάθλημα της Ευρυτανίας στο κύπελλο ερασιτεχνών; Κατά το παρελθόν μόνο η ομάδα της Δ΄ Εθνικής έκανε πορείες.
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα χαμηλής δυναμικότητας με πολλά προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου.»

Evytania Sport: Πως είναι η ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή μετά την νέα διακοπή του πρωταθλήματος;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Δυστυχώς είναι λυπηρό, αυτό μου συμβαίνει στον νομό μας. Η ψυχολογία ενός παίκτη με αυτά τα γεγονότα δεν είναι και η καλύτερη.»

Evytania Sport: Εφόσον αρχίσει το πρωτάθλημα θα μπορέσει ο Αίολος να διακριθεί και σε κύπελλο και πρωτάθλημα;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Όταν παίζεις σε μια ομάδα σαν τον Αίολο είσαι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστείς και να έχει στόχους σε όλες τις διοργανώσεις.»

Evytania Sport: Πως είναι το κλίμα στην ομάδα του Αίολου;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Το κλίμα της ομάδας είναι άριστο, γιατί απαρτίζεται από άτομα που είναι χρόνια μαζί. Αγαπούν την ομάδα και νοιώθουμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια.»

Evytania Sport: Είσαι ένα παιδί του Αίολου και έχεις βγεις από τα σπλάχνα της ομάδας. Πέρυσι γιατί δεν αγωνίστηκες στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και μετακινήθηκες στον ΑΠΟΚ;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Την χρονιά εκείνη δεν ήμουν στα πλάνα του προπονητή. Αποφάσισα να πάω σε μια ομάδα, που με ήθελε περισσότερο.»

Evytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Θεοδόσης Κόκκοτος: «Θα ήθελα και εγώ να σας ευχαριστήσουμε με την σειρά μου. Στον Ευρυτανικό αθλητισμό εύχομαι να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα τα εξωαγωνιστικά, που όλοι γνωρίζουμε ποια είναι αυτά. Καλή επιτυχία εύχομαι σε ομάδες που θα συμμετέχουν στα μπαράζ και ο καλύτερος να κερδίσει το πρωτάθλημα.»



Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος