Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ζέφυρος-Πρωτέας 24-48

Με double skor ο Πρωτέας επιβλήθηκε εύκολα του Ζέφυρου με 48-24 και έκανε το 2 στα 2.
Η συνάντηση διεξήχθη την Δευτέρα (28/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν για την 2η αγωνιστική του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 8 το βράδυ και την παρακολούθησαν μόλις 60 με 70 θεατές.
Ο Ζέφυρος του Κώστα Γραμματίκα έκανε κάκιστο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα ήταν άστοχη, σκοράροντας μόλις 4 πόντους και κάνοντας αρνητικό ρεκόρ όλων των διοργανώσεων. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε αρκετά και κατάφερε χάρις την μαχητικότητα του να μην διασυρθεί. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 πόντους ήταν ο Βαγγέλης Μάκκας.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς προβάδισμα 16 πόντους με 0-16 και έδειξε ότι θα έχει ένα εύκολο βράδυ. Η ομάδα έφτασε χωρίς να πιεστεί εύκολα στην 2η νίκη της και έθεσε τις βάσεις για την κατάληψη ενός από των 4 προνομιούχων εισιτήριων που οδηγούν στην επόμενη φάση. Ο Πρωτέας είχε αρκετές απουσίες αθλητών, ωστόσο οι παίκτες που αγωνίστηκαν δεν συνάντησαν δυσκολίες. Ο νεαρός σέντερ Θοδωρής Τάκης στο ντεμπούτο του με τον Πρωτέα σκόραρε 14 πόντους και έκανε πολύ καλή εμφάνιση.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Πρωτέας θα παίξει στις 5/5 με τον Άτλαντα και ο Ζέφυρος την ίδια μέρα με τον Αστέρα.

Λίγος κόσμος
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 60 με 70 άτομα, μεγάλο μέρος της κερκίδας ήταν άδειο.


Νέες εμφανίσεις


Ο Πρωτέας αγωνίστηκε με νέες εμφανίσεις, οι οποίες ήταν «γούρικες», καθώς έφεραν την 2η νίκη της ομάδας.

Στους πάγκους Χαντζόπουλος & Τσιώλης
Για τους νικητές την ομάδα καθοδήγησε από τον πάγκο ο Γιάννης Χαντζόπουλος, ο οποίος αν και έχει δηλωθεί σαν παίκτης δεν αγωνίστηκε καθόλου. Τον ρόλο του καθοδηγητή για τον Ζέφυρο είχε ο Βασίλης Τσιώλης.



Υποσχέσεις από Τάκη


Ο φέρελπις σέντερ του Πρωτέα Θοδωρής Τάκης(Μόλις 16 ετών) αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα του στο τουρνουά και σκόραρε 14 πόντους, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση. Στους 8 ακολούθησε ο γκάνρτ Γιώργος Μαντέκας.

Μαχητικός ο Μάκκας


Για τον Ζέφυρο ο Βαγγέλης Μάκκας κέρδισε αρκετά ριμπάουντ και σκόραρε 9 πόντους κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση. Με 4 πόντους ακολούθησαν τα αδέρφια Σάκης και Ανδρέας Ζιωζιός. Μάλιστα ο Σάκης πέτυχε και 1 τρίποντο.


2/2 & 0/2
Ο Πρωτέας ζευγάρωσε τις νίκες και ο Ζέφυρος ηττήθηκε για 2η φορά. Ο μεν Πρωτέας έκανε σημαντικό βήμα για να συνεχίσει στην επόμενη φάση, ο δε Ζέφυρος πλέον έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Ντεμπούτο Κουρλού & Ζαραβέλη

 












Για τους νικητές για πρώτη φορά στο τουρνουά αγωνίστηκε ο πλέι μέικερ Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Αριστερά) και ο φόργουονρτ Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος σκόραρε 6 πόντους και ο δευτερος 1.

Με σερί 16-0

 
Ο Πρωτέας ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 16-0, «τρέχοντας» ένα εντυπωσιακό σερί. Ο Ζέφυρος ήταν εξαιρετικά άστοχος και πέτυχε μόλις 1 πόντο στην 1η περίοδο. Σκόραραν ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με λει απ, ο Θοδωρής Τάκης με δίποντο, ο Δημήτρης Κουρλός με δίποντο μετά από ασιστ του Γιώργου Μαντέκα, ο Θοδωρής Τάκης ξανά με νέο δίποντο, ο Δημήτρης Κουρλός με δίποντο πάλι, ο Γιάννης Δροσίνης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Σπύρος Λαμπρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο (0-16). 00.16 πριν το τέλος της περιόδου ο Βαγγέλης Μάκκας με 1/2 βολές πραγματοποίησε το 1-16 του 1ου δεκαλέπτου. Ο Γιάννης Δροσίνης του Πρωτέα ανέκοψε με «στοπ» τον Σάκη Ζιωζιό του Ζέφυρου.




1 πόντο
Ο Ζέφυρος στην πρώτη περίοδο δεν σκόραρε κανένα καλάθι και πέτυχε μόλις 1 ελεύθερη βολή με τον Βαγγέλη Μάκκα. Η επίδοση αυτή αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και των 4 διοργανώσεων του τουρνουά.


«Αέρας» 25 πόντων

 
Ο Πρωτέας συνέχισε να κυριαρχεί και στην 2η περίοδο και χωρίς να δυκσολευτεί προηγήθηκε με +25 και 4-29. Ο αντίπαλος του πέτυχε το πρώτο του καλάθι 3.46 πριν το ημίχρονο με τον έμπειρο Βασίλη Τσιώλη. Ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο δίποντα έκανε το 1-20. Ο Βαγγέλης Μάκκας ξανά με 1/2  ελεύθερες βολές έκανε το 2-20. Μετά από όμορφη ασιστ του Βασίλη Λέρη  ο Θοδωρής Τάκης πέτυχε δίποντο 2-22. Ο Βασίλης Τσιώλης (Φωτογραφία Δεξιά) 3.46 πριν το τέλος του 2ου δεκαλέπτου πέτυχε το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς για τον Ζέφυρο, «γράφοντας» το 4-22. Το ημίχρονο έκλεισε στο 4-29 χάρης σε 3ποντο του Βασίλη Λέρη (Φωτογραφία Κέντρο) που αναπήδησε πρώτα στο στεφάνι και μπήκε με περιπετειώδη τρόπο, δίποντο του Θοδωρή Τάκη και 2ποντο του Σπύρου Λαμπρόπουλου στην εκπνοή της επίθεσης. Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Λάζαρου Σκαρμούτσου του Ζέφυρου.



Νέο αρνητικό ρεκόρ
Ο Ζέφυρος έκανε και δεύτερο αρνητικό ρεκόρ, αφού στο ημίχρονο σκόραρε μόλις 4 πόντους. Τα δυο αρνητικά αυτά ρεκόρ κατείχε από το 3ο τουρνουά η ομάδα του Μεγάλου Χωριού.

Βελτιώθηκε ο Ζέφυρος

 












Μοιρασμένη ήταν η 3η περίοδος, καθώς η ομάδα του Ζέφυρου αντέδρασε και άρχισε να σκοράρει. Ο Πρωτέας παρέμεινε μπροστά στο σκορ με 16-39. Ο Θοδωρής Τάκης με 2ποντο και ο Βαγγέλης Μάκκας με δίποντο έκαναν το 6-31. Ακολούθησε καλάθι του Γιάννη Δροσίνη μετά από ασιστ του Δημήτρη Κουρλού και 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Μαντέκα (6-35). Ο Ανδρέας Ζιωζιός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και με νέο κοντινό καλάθι μετά από πάσα του Βαγγέλη Μάκκα διαμόρφωσε το 10-35. Με δίποντο του Κώστα Λέρη και 1/2  ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Μάκκα έγινε το 11-37. Ο Κώστας Λέρης πέτυχε νέο καλάθι και ο Βαγγέλης Μάκκας με εντυπωσιακή προσπάθεια, διασχίζοντας όλο το γήπεδο (Coast to Coast) πέτυχαν το 13-39. Μάλιστα ο παίκτης του Ζέφυρου 00.39 πριν το τέλος της 3ης περιόδου είχε ελαφρύ τραυματισμό, όμως αγωνίστηκε ξανά στην 4η περίοδο. Ο Μιχάλης Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντη «βόμβα έγραψε» το 16-39. Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Βαγγέλη Μάκκα του Ζέφυρου.


12-10 υπέρ Ζέφυρου
Το επί μέρους σκορ της 3ης περιόδου ήταν 12-10 υπέρ του Ζέφυρου, ο οποίος ανέκαμψε και άρχισε να σκοράρει.

Στο ρελαντί


Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, αφού ο Πρωτέας στο ρελαντί έφτασε εύκολα στο τελικό 24-48. Με 2ποντο του Γιώργου Μαντέκα και τρίποντο του Σάκη Ζιωζιού (Φωτογραφία) έγινε το 19-41. Ο Βασίλης Λέρης με 2ποντο και μετά από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας για τον Πρωτέα ο Θοδωρής Τάκης σκόραρε, αφού ο Γιώργος Μαντέκας του έδωσε την ασίστ (19-45). Ο Βαγγέλης Μάκκας με δίποντο και ο Σάκης Ζιωζιός με 1/2  βολές μείωσαν για το 22-45. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Τάκη, 2/2 βολές του Λουκά Καρανίκα και 1/2 βολές του Χάρη Ζαραβέλη διαμορφώθηκε το τελικό 24-48. Ο Γιάννης Δροσίνης του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Παναγιώτη Ζάγκα του Ζέφυρου. Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα έκοψε όμορφα προσπάθεια του Βαγγέλη Μάκκα του Ζέφυρου. Ο νεαρός παίκτης του Πρωτέα μοίρασε μια ακόμη τάπα, αυτή την φορά ο παθών ήταν ο Γιάννης Καλύβας.


Τα δεκάλεπτα
1-16, 4-29, 16-39, 24-48

Συνθέσεις Ομάδων

Ζέφυρος (Κώστας Γραμματίκας): Τσιώλης 2, Καρφής, Γραμματίκας, Λάμπρου 3(1), Ζιωζιός Α. 4, Ζιωζιός Θ. 4(1), Καλύβας, Μάκκας 9, Ζάγκας, Σκαρμούτσος, Καρανίκας 2

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 5(1), Λαμπρόπουλος 4, Κουρλός 6, Μαντέκας 8, Δροσίνης 4, Λέρης Κ. 6, Τάκης 14, Ζαραβέλης 1

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Θεοδόσης Κόκκοτος
Κριτές: Δήμος Λιάκος & Λίλα Κλαουδάτου
Χρονομετρητής 24΄΄: Θανάσης Γιαννόπουλος


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος