Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Παγκορασίδες: Π.Α.Κ.-Κύνος Λιβανατών 3-2

Νίκη σπουδαίας σημασίας σημείωσε η Πανευρυτανική Ακαδημία, η οποία επικράτησε στο τάι μπρέικ με 3-2 του δυνατού Κύνου Λιβανατών.
Το παιχνίδι ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής και τελευταίας του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος παγκορασίδων βόλεϊ της Ε.Σ.ΠΕ.ΚΕ.Λ. Διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου την Κυριακή 27/4 και άρχισε στις 4.
Τα κορίτσια της Κατερίνας Μπαλωμένου διανύουν περίοδο ανοδικής τροχιάς. Στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις έχουν 3 θετικά αποτελέσματα. Έφτασαν τους 14 πόντους, ύστερα από την 5η τους νίκη στο πρωτάθλημα, στο οποίο ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με επιτυχία, δεδομένου ότι συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αυτό.
Ο Κύνος Λιβανατών υπέστη ήττα εκτός προγράμματος, καθώς συνάντησε αντίσταση από την Ευρυτανική ομάδα. Το συγκρότημα της Έφης Παπαϊωάννου κατάφερε να γυρίσει το ματς από 2-0 και να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά στο 5ο σετ δεν έφτασε στην επικράτηση. Αρκετά παράποντα υπάρχουν από πλευράς Φθιωτών.

Σφύριξε ο Χαλκιάς


Ο προπονητής των μπασκετικών τμημάτων Γιάννης Χαλκιάς διεύθυνε την αναμέτρηση των παγκορασίδων.

Ακόμη 1 ματς
Οι Ευρυτάνισσες θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με μια ακόμη αναμέτρηση, αυτή κόντρα στον Λοκρό Αταλάντης, η οποία είναι στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής.

Πρώτη φορά σε τάι μπρέικ
Ήταν ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της Π.Α.Κ. στο βόλεϊ, που κρίθηκε στο 5ο σετ και μάλιστα ήταν νικηφόρος.

Με πανό & φιλάθλους
Η ομάδα των Λιαβανατών είχε φιλάθλους στο πλευρό της, μάλιστα τοποθέτησαν και στο κλειστό του Καρπενησίου πανό με την ονομασία της ομάδας.


Απουσία Μακρή


Από πλευράς γηπεδούχων απουσίαζε ο προπονητής Χρήστος Μακρής και τις παίχτριες καθοδήγησε η Κατερίνα Μπαλωμένου (Φωτογραφία).

Μπροστά 2-0 η Π.Α.Κ.-Ισοφάριση Κύνου
Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Ακαδημία, που βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ, φτάνοντας μια ανάσα από την νίκη. Το συγκρότημα των Λιβανατών απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2, κατακτώντας έναν πόντο.

«Κόλλησε» στον..εξαερισμό
Προς τα τέλη του δευτέρου σετ η μπάλα κόλλησε στον εξαερισμό και το παιχνίδι διακόπηκε για 5 περίπου λεπτά μέχρι να την κατεβάσουν(!).


Νίκη στο 5ο σετ
Η Π.Α.Κ. έφτασε στην πανηγυρική επικράτηση στο 5ο σετ, στο οποίο και επικράτησε με 15-12, φτάνοντας τους 14 πόντους.

Διαμαρτυρίες από Κύνο


Η προπονήτρια του Κύνου Έφη Παπαιωάννου (Φωτογραφία) εξέφρασε αρκετές φορές τα παράπονα της προς την γραμματεία, αλλά και προς την διαιτησία, θεωρώντας ότι η ομάδα της αδικήθηκε. Χαρακτηριστικά στο φύλλο αγώνα υπέγραψε μετά το τέλος του αγώνα αναφέροντας ότι ο αγώνας δόθηκε από τον διαιτητή.

Τα σετ
25-20, 27-25, 22-25, 18-25, 15-12

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Μακρή, Καρφή, Τσιουγκρή, Καββαδία, Τσούμα, Ανδρεάκη, Καγκαρά, Τσιώλη

Κύνος Λιβανατών (Έφη Παπαϊωάννου): Μπουραμά, Παπαευσταθίου, Μελέτη, Μπακαρά Μ.Α., Μαντέλου, Γκορίτσα, Κατσιάνου, Μπακαρά Ε.Ι., Μπάμπα, Σακαρέλου

Διαιτητής: Γιάννης Χαλκιάς
Σημειωτής: Φώντας Ζαχαρόπουλος
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας