Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Γ.Σ. Άτλας-Α.Σ. Προοδευτική Λάρυμνας 46-55

«Αυτοκτόνησε» ο Άτλαντας, ο οποίος ηττήθηκε από την Προοδευτική Λάρυμνας με 55-46 και έχασε την απευθείας άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Αντίθετα η Λοκρική ομάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση και πανηγύρισε έξαλλα τον προβιβασμό της.
Η αναμέτρηση έγινε στο κλειστό γήπεδο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας την Κυριακή (27/4) και άρχισε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β΄ Φάσης της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ(2ος Όμιλος). Μόλις 50 φίλαθλοι την παρακολούθησαν.
Ο Άτλας έκανε άσχημη εμφάνιση και κυνηγούσε διαρκώς στο σκορ τον αντίπαλο και έχασε την απευθείας άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Η ομάδα του Καρπενησίου πέρασε μόλις μια φορά μπροστά στο σκορ στην 3η περίοδο με 34-32, όμως σε κρίσιμα χρονικά σημεία έκανε σωρεία λαθών. Ακόμη και με ήττα μέχρι και 6 πόντους θα εξασφάλιζε την 1η θέση. Ξεχώρισε και σε αυτό το ματς ο Μιχάλης Χάντζης που πέτυχε 12, όμως ο τραυματισμός του στην μέση στο δεύτερο ημίχρονο τον «καθήλωσε» στον πάγκο για αρκετή ώρα.
Η Προοδευτική Λάρυμνας του Δημήτρη Λουκά ήταν ψυχωμένη και έκανε εξαιρετικό ματς σε ένα παιχνίδι που παίζονταν οι κόποι όλης της χρονιάς. Μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και είχε συνέχεια το πάνω χέρι στο σκορ, ακόμη και όταν έμεινε πίσω στο σκορ είχε τις λύσεις στην επίθεση και πήρε την νίκη με την πολυπόθητη διαφορά που τις εξασφάλισε την άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία. Εξαιρετικός ήταν ο 34χρονος Άρης Δάρρας, που πέτυχε 28 πόντους.
Ο Άτλαντας θα αναμετρηθεί σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο σε ουδέτερο γήπεδο με τον ηττημένο της αναμέτρησης του 1ου Ομίλου Αλέξανδρος Νέας Αρτάκης-Αβάντες Χαλκίδας. Ο νικητής θα παίξει με την Προοδευτική για τον τίτλο του πρωταθλητή στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Δεύτερος ο Άτλας
Η ομάδα του Καρπενησίου παρά την ήττα της τερματίζει στην 2η θέση του Ομίλου. Ο Άτλας ήθελε στην χειρότερη περίπτωση ήττα μέχρι και 6 πόντους για να κατακτήσει την πρώτη θέση σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με τον Οπούντιο Μαρτίνου και την Προοδευτική Λάρυμνας.

Γύρω στους 50
Μόλις 50 θεατές παρακολούθησαν το παιχνίδι της Β΄ φάσης των μπαράζ της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.


Αλλαγή ώρας
Η αναμέτρηση άλλαξε ώρα και δεν διεξήχθη στις 6 το απόγευμα, όμως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το άλλο ματς του Ομίλου Μαρτίνο-Φάλαρα έγινε στις 6 στον Άγιο Κωνσταντίνο. Ίσως η ΕΣΚΑΣΕ έπρεπε να ορίσει όλα τα ματς την ίδια ώρα, αφού πριν την έναρξη τους υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο από όλες τις ομάδες.

Με εκδρομείς
Και σε αυτό το εκτός έδρας ματς ο Άτλαντας είχε στο πλευρό του μερίδα 15 περίπου φιλάθλων, που ταξίδεψαν στο ματς από το Καρπενήσι. Δεδομένου της κρισιμότητας του ματς η παρουσία τους ήταν μικρή.


Πανό & φιλάθλους
Λιγοστούς φιλάθλους στο πλευρό της είχε και η Προοδευτική Λάρυμνας. Γύρω στα 10 άτομα πανηγύρισαν την άνοδο της ομάδας του στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Παράλληλα τοποθέτησαν στις κερκίδες του γηπέδου και πανό με το σήμα και το όνομα της ομάδας.


Ευρυτανικές ρίζες


Η καταγωγή του νεαρού ρέφερι Χρήστου Τσελή (Φωτογραφία) είναι από την Βράχα Ευρυτανίας. Ο ίδιος έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Λαμία. Είναι τελειόφοιτος ιατρικής στην Λάρισα και έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες μπάσκετ. Ο Τσελής έχει σφυρίξει και τα 3 ματς του Άτλαντα στην δεύτερη φάση.

Παρουσία αντιπάλων
Το ματς παρακολούθησαν πρώην αντίπαλοι του Άτλαντα στην κατηγορία. Στο Χαλκιοπούλειο βρέθηκαν παίκτες του Αίαντα Μοσχοχωρίου και των Φαλάρων. Παρών ήταν επίσης ο Ευρυτάνας σέντερ των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη Μιχάλης Λάππας, αλλά και ο παίκτης τους Άρη Σπερχειάδας Πάνος Καλοπήτας.



Πρώτο «κανόνι»


Ο φόργουορντ Άρης Δάρρας (Φωτογραφία) της Λάρυμνας έκανε εξαιρετική εμφάνιση, καθώς σκόραρε 28 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη ανόδου. Ο 34χρονος αθλητής είναι ο πρώτος σκόρερ στην 2η φάση των μπαράζ φτάνοντας σε 3 ματς τους 71 πόντους. Στους 9 ακολούθησε ο υψηλόσωμος Χρήστος Χρυσοβέργης.

12 ο Χάντζης


Σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι κινήθηκε ο Μιχάλης Χάντζης για τον Άτλαντα, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους. Πλήγμα ήταν ο τραυματισμός του στην μέση, καθώς μεγάλο χρονικό διάστημα στο δεύτερο μέρος έμεινε στον πάγκο. Στους 8 με πολύ καλή εμφάνιση ακολούθησε ο πάουερ φόργουορντ Δημήτρης Λερογιάννης.

Και ποδόσφαιρο & μπάσκετ


Ο 17χρονος Κώστας Κηρολίβανος (Φωτογραφία) της Προοδευτικής Λάρυμνας αγωνίζεται σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την ίδια ομάδα, έχοντας αντιμετωπίσει στο ποδόσφαιρο τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Αυτή την φορά αντιμετώπισε την μπασκετική ομάδα του Άτλαντα, σκοράροντας μάλιστα και ένα 2ποντο.

Από 1 τρίποντο
Μόλις μια φορά οι ομάδες βρήκαν στόχο έξω από τα 6.75. Για τον Άλταντα το μοναδικό τρίποντο πέτυχε ο Άγγελος Σαμαντάς και για την Λάρυμνα ο Νίκος Τσελεκούνης.

Νευρικό ξεκίνημα


Κακό ματς έγινε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, όπου οι δυο ομάδες δεν βρήκα ρυθμό και ήταν άστοχες. Η Προοδευτική Λάρυμνας προηγήθηκε με 11-8. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Άρη Δάρρα, 1/2 βολές του Άγγελου Σαμαντά, 1/2 ελεύθερες βολές του Χρήστου Πέππα και 2/2 βολές του Άρη Δάρρα έγινε το 1-5. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο 2.30 πριν το τέλος της περιόδου και μετά από όμορφη ασιστ του Μιχάλη Χάντζη μείωσε σε 3-5. Με γκολ-φάουλ του Άρη Δάρρα και εύστοχη βολή έγινε το 3-8. Ο Άτλας με δίποντο του Σπύρου Ραχιώτη (Φωτογραφία Κέντρο_ μετά από ασιστ του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και καλάθι και φάουλ του Μιχάλη Χάντζη με εύστοχη βολή ισοφάρισε σε 8-8. Το 8-11 του δεκαλέπτου έγινε με τρίποντο του Νίκου Τσελεκούνη (Φωτογραφία Δεξιά, Το μοναδικό των νικητών). Ο Άρης Δάρρας της Λάρυμνας στα πρώτα λεπτά του ματς ανέκοψε εντυπωσιακά με «στοπ» τον Σπύρο Ραχιώτη του Άτλαντα.



7.5 λεπτά χωρίς καλάθι
Οι ομάδες ξεκίνησαν νευρικά στην πρώτη περίοδο και για 7.5 λεπτά δεν πέτυχαν καλάθι εντός παιδιάς και σκόραραν μόνο από βολές. Το πρώτο σουτ εντός παιδιάς ήταν για τον Άτλαντα 2.30 πριν το τέλος του δεκαλέπτου και το πέτυχε ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος.

+7 για την Προοδευτική


Η ομάδα της Λάρυμνας έκανε αρκετά καλό δεύτερο δεκάλεπτο, είχε φτάσει από το ημίχρονο στην πολυπόθητη διαφορά. Ο Άτλας δεν κατάφερε να βρει ρυθμό έχασε αρκετά ριμπάουντ και δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Άρη Δάρρα και 2ποντο του Χρήστου Χρυσοβέργη (Φωτογραφία Αριστερά) η Λάρυμνα προηγήθηκε με 8-15. Ο Άγγελος Σαμαντάς με δίποντο μείωσε σε 10-15. Η Προοδευτική προηγήθηκε με 10-21 χάρης σε δίποντο του πιτσρικά Αποστόλη Κοζιού, 2ποντο του Άρη Δάρρα και νέο καλάθι του Χρήστου Χρυσοβέργη. Ο Τάσος Καδάς με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα και ο Δημήτρης Σταιλίκας (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο μείωσαν με ένα σερί 6-0 σε 16-21. Ο Άρης Δάρρας με γκολ-φάουλ (Έχασε την βολή) και ο Τάσος Καδάς με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 18-23. Ο Νίκος Τσελεκούνης με έξοχη ασίστ έδωσε στον Κώστα Κηρολίβανο, που έκανε το 18-25. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ (Έχασε την βολή) και ο Τάσος Καδάς με 1/2 ελεύθερες βολές «έγραψαν» το 21-25. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη καλάθι και φάουλ του Άρη Δάρρα, ο οποίος ευστόχησε και στην βολή (21-28). Ο Χρήστος Χρυσοβέργης της Λάρυμνας ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Μιχάλη Χάντζη του Άτλαντα. Ο Άρης Δάρρας της Προοδευτικής σταμάτησε με «τάπα» τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο του Άτλαντα.



Αντέδρασαν οι Καρπενησιώτες


Η ομάδα του Καρπενησίου αντέδρασε στην 3η περίοδο και χάρις κυρίως τις προσπάθειες του Μιχάλη Χάντζη κατάφερε να προηγηθεί στο ματς με 34-32. Η Προοδευτική δεν πτοήθηκε και γύρισε το ματς ξανά υπέρ της προηγούμενη με 37-41. Ο Μιχάλης Χάντζης με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας πέτυχε κοντινό καλάθι μετά από ασίστ του Μιχάλη Χάντζη και ο ίδιος με 1/2 βολές τεχνικής ποινής, που χρεώθηκε στον Νίκο Τσελεκούνη μείωσε σε 26-28 με ένα σερί 5-0. Ο Νίκος Τσουρακάκης (Φωτογραφία) με 2ποντο και ο Μιχάλης Χάντζης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 28-30. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με δίποντο έγραψε το 28-32. Ο Άτλας προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς και μοναδική με 34-32 χάρης σε 2/2 ελεύθερες βολές του Μιχάλη Χάντζη, δίποντο του ίδιου μετά από ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα και 2/2 βολές του Δημήτρη Λερογιάννη. Ο Άρης Δάρρας με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή πέτυχε έμμεσο τρίποντο και ο ίδιος με 1/2 βολές έκανε το 34-36. Ο Σπύρος Ραχιώτης με 2/2 ελεύθερες βολές ισοφάρισε σε 36-36. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με 1/2 βολές και ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2  βολές διαμόρφωσαν το 37-37. Εν συνεχεία ο Μιχάλης Χάντζης του Άτλαντα και ο Νίκος Τσελεκούνης της Λάρυμνας είχαν 0/2 βολές, εκ των οποίων η μία κατέληξε air ball. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο +4 για την Λοκρική ομάδα με εντυπωσιακή προσπάθεια και καλάθι του Άρη Δάρρα και κοντινό δίποντο του Χρήστου Χρυσοβέργη μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια (37-41). 





Τεχνική σε Τσελεκούνη


Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου ο Νίκος Τσελεκούνης της Λάρυμνας χτύπησε παλαμάκια σε προσπάθεια του Δημήτρη Σταλίκα και χρεώθηκε από τον διαιτητή Αλέκο Κοτσιμπό (Φωτογραφία) τεχνική ποινή εις βάρος του. Ο Δημήτρης Σταλίκας ευστόχησε σε 1 από τις 2 ελεύθερες βολές.



«Αυτοκτονία» στο φινάλε


Η ομάδα του Καρπενησίου δεν κατάφερε στα τελευταία λεπτά να μειώσει την διαφορά και αυτοκτόνησε γνωρίζοντας την ήττα. Αντίθετα η Λάρυμνα πήρε την νίκη με την πολυπόθητη διαφορά και πανηγύρισε την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.Ο Χρήστος Χρυσοβέργης με 1/2 εεύθερες βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο πέτυχαν το 39-42. Ο Χρήστος Χρυσοβέργης πέτυχε γκολ-φάουλ (Άστοχη βολή) και ο Νίκος Τσελεκούνης σκόραρε με λει απ (39-46). Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Λερογιάννη, δίποντο του Άρη Δάρρα και 2/2 ελεύθερες βολές του ίδιου για το 40-50. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Λερογιάννη (Κερδήθηκαν από τεχνική ποινή) και γκολ φάουλ του Νίκου Τσουρακάκη (Χαμένη βολή) έγινε το 41-52. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 2ποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία) με τρίποντο μείωσαν στο 46-52. Με 1/2 βολές του Άρη Δάρρα έγινε το 46-53. 00.28 πριν το τέλος ο Νίκος Τσελεκούνης είχε 0/2 βολές. 00.13 πριν το τέλος ο Άρης Δάρρας είχε 1/2 βολές για το 46-54. 00.02 πριν το τέλος ο Άγγελος Σαμαντάς αστόχησε σε 2 βολές και έχασε την ευκαιρία να μειώσει στους 6. 00.01 πριν το τέλος ο Νίκος Τσουρακάκης διαμόρφωσε το τελικό 46-55 με μια εύστοχη βολή.



Νέα τεχνική
Στα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου καταλογίστηκε 2η φορά τεχνική ποινή εις βάρος της Λάρυμνας. Αυτή την φορά χρεώθηκε στον Δημήτρη Παπαγεωργίου για έντονη διαμαρτυρία. Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλαντα ευστόχησε σε 1 από τις 2 βολές.


4 με φάουλ

 












2 παίκτες από κάθε ομάδα βγήκαν στο τελευταίο 10λεπτο από το ματς συμπληρώνοντας 5 ατομικά φάουλ. 4.50 πριν το τέλος αποχώρησε από το ματς ο Χρήστος Πέππας (Φωτογραφία Αριστερά) της Προοδευτικής, 3.07 πριν το φινάλε ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλαντα έκανε το 5ο του φάουλ και αποβλήθηκε, 00.02 πριν την λήξη ο Δημήτρης Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά) της Λάρυμνας έκανε 5ο φάουλ και στο 1 δευτερόλεπτο ο Δημήτρης Σταλίκας του Άτλαντα αποβλήθηκε και αυτός, κάνοντας το 5ο του φάουλ.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Προοδευτικής Λάρυμνας έγιναν ένα «κουβάρι» και πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη που τους δίνει την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.




Τα δεκάλεπτα
8-11, 21-28, 37-41, 46-55

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 5, Καραγκούνης, Ραχιώτης 4, Κουτρομάνος 4, Λέρης, Χάντζης 12, Χονδρός 2, Σαμαντάς 6(1), Σταμάτης, Καδάς 5, Λερογιάννης 8

Α.Σ. Προοδευτική Λάρυμνας (Δημήτρης Λουκάς): Παπαγεωργίου Δ. 3, Κοζιός 2, Πέππας 1, Χρυσοβέργης 9, Τσελεκούνης 5(1), Δάρρας 28, Τσουρακάκης 5, Λυκούσης, Κηρολίβανος 2, Κυριάκος, Σπετσιώτης, Παπαγεωργίου Λ.

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός &Χρήστος Τσελής (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Κωνσταντίνος Κονδυλόπουλος-Αναστάσιος Κανδηλάρης-Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς & amp;Εύβοιας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος