Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Λεγεωνάριοι-Π.A.K. 40-48

Έκανε την ανατροπή στην τελευταία περίοδο η Π.Α.Κ. και νίκησε δύσκολα τους μαχητικούς Λεγεωνάριους με 48-40.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και το παρακολούθησαν περίπου 60 με 70 άτομα.
Οι Λεγεωνάριοι του Γιάννη Φλωράκη ήταν αρκετά μαχητικοί και έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Ξεκίνησαν δυνατά το ματς και προηγήθηκαν στην 1η περίοδο, στην συνέχεια αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με αντεπίθεση διαρκείας στην 3η και στις αρχές της 4ης περιόδου είχαν μικρή πρωτοπορία. Τελικώς στα τελευταία «λύγισαν» και ξεκίνησαν με ήττα στην πρεμιέρα. Ο Στέλιος Παπάζογλου πέτυχε 11 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λεγεωνάριων.
Η Π.Α.Κ. του Γιάννη Χαλκιά μπήκε «νωθρά» στο ματς και χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να βρει ρυθμό. Έκανε καλό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου πέρασε μπροστά στο σκορ. Στην συνέχεια το προβάδισμα που «έχτισε» χάθηκε και οι ομάδες βάδιζαν μαζί στο σκορ. Οι «πράσινοι» ήταν πιο ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά και «καθάρισε» το ματς. Ο ταχύτατος πλέι μέικερ Τόλης Πιπέρας σκόραρε 12 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο και στους 11 ακολούθησε ο φόργουορντ Γιάννης Καγκαράς.
Την (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. αγωνίζεται με τον Ζήκο στις 30 Απριλίου και οι Λεγεωνάριοι στις 2 Μαΐου με την Μακρακώμη.

Λίγος κόσμος
Η βραδινή αναμέτρηση της Τετάρτης έγινε παρουσία περίπου 60 με 70 θεατών. Την ίδια στιγμή διεξάγονταν οι αγώνες του Champions League και αυτός ήταν ένας σημαντικός και ανασταλτικός παράγοντας για την παρουσία περισσότερων θεατών.



Συμπαίκτες πατέρας & γιός

 












Στην ομάδα των Λεγεωνάριων αγωνίστηκαν πατέρας και ιός Καλαμπάκα. Πρόκειται για τον γυμναστή Χρήστο Καλαμπάκα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον γιό του Σωτήρη (Φωτογραφία Δεξιά). Μάλιστα ο πρώτος τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, καθώς στο 3ο τουρνουά μπάσκετ αγωνίστηκε με την Π.Α.Κ.

Με φανέλες γυμναστών
Οι Λεγεωνάριοι αγωνίστηκαν με τις φανέλες των Γυμναστών, όπου είχαν αγωνιστεί στο 1ο και στο 2ο τουρνουά μπάσκετ. Οι πλειοψηφία των παικτών των Λεγεωνάριων είναι εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα γυμναστές.

Στους 11 ο Παπάζογλου


Για τους Λεγεωνάριους το σκοράρισμα μοιράστηκε σε αρκετούς παίκτες. Μοναδικός διψήφιος ήταν ο Στέλιος Παπάζογλου, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους.

Πρώτοι Πιπέρας & Καγκαράς

 












Για την ομάδα της Π.Α.Κ. πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος σκόραρε 12 πόντους πετυχαίνοντας και 1 τρίποντο. Στους 11 ακολούθησε ο φόργουορντ Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Δεξιά).


Πιο καλά οι Λεγεωνάριοι
Δυνατά στο ματς μπήκαν οι Λεγεωνάριοι, όπου προηγήθηκαν με 7-0 και έκλεισαν την περίοδο βρισκόμενοι στο +6 και στο 11-5. Η Π.Α.Κ. ήταν κακή στο ξεκίνημα και άστοχη μένοντας πίσω στο σκορ. Με δίποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα, τρίποντο του Γιάννη Φλωράκη και δίποντο του Χρήστου Καλαμπάκα οι Λεγεωνάριοι προηγήθηκαν με 7-0. Ο Γιάννης Καγκαράς με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Τόλης Πιπέρας με δίποντο και ο Γιώργος Σώκος με 2/2 ελεύθερες βολές μείωσαν σε 7-5. Ο Στέλιος Παπάζογλου με 2 διαδοχικά καλάθια στο τέλος της περιόδου έκανε το 11-5.




Αντιαθλητικό σε Φλωράκη


Ο ρέφερι Θεοδόσης Κόκκοτος καταλόγισε αντιαθλητικό φάουλ στον Γιάννη Φλωράκη πάνω στον Τόλη Πιπέρα της Π.Α.Κ. στα μισά περίπου του 1ου 10λέπτου. Ο αρχηγός των Λεγεωνάριων διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση του διαιτητή. Ο Τόλης Πιπέρας αστόχησε και στις δυο ελεύθερες βολές.



Κοψίματα του Ανδρέου


Δυο φορές ο Νίκος Ανδρέου των «πράσινων» στην 1η περίοδο ανέκοψε προσπάθειες των αντιπάλων του. Ο Νίκος Ανδρέου της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Γιάννη Φλωράκη των Λεγεωνάριων. Ο παίκτης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με όμορφο «στοπ» και τον Γιώργο Παυλίδη των Λεγεωνάριων.

Αλλαγή σκηνικού


Η αγωνιστική άνοδος της Π.Α.Κ. έφερε μπροστά την ομάδα με 6 πόντους και πήγε μπροστά στο ημίχρονο με 13-19. Σημαντική η συμβολή για την ανατροπή του Φώντα Ζαχαρόπουλου (Φωτογραφία) και του Νίκου Ανδρέου. Οι Λεγεωνάριοι σκόραραν μόλις 1 δίποντο. Ο Φώντας Ζαχαρόπουλος με 2/2 ελεύθερες βολές και με τρίποντο μείωσε στο 11-10. Η Π.Α.Κ. με δίποντο του Δημήτρη Ρούσσα προηγήθηκε με 11-12. Με δίποντο του Στέλιου Παπάζογλου και 1/2 βολές του Γιάννη Καγκαρά έγινε το 13-13. Ο Τόλης Πιπέρας με 2ποντο και ο Νίκος Ανδρέου με δυο δίποντα διαμόρφωσαν το 13-19 τρέχοντας ένα σερί 7-0. 



1 δίποντο
Οι Λεγεωνάριοι σε όλο το 2ο δεκάλεπτο σκόραραν μόλις 1 δίποντο. Το επι μέρους σκορ του 10λεπτου ήταν 2-14.

Αποχώρησαν
Μεγάλο μέρος των κερκίδων ήταν άδειων στο δεύτερο μέρος, αφού αρκετοί φίλαθλοι αποχώρησαν πρόωρα.

Οριακά μπροστά


Η ομάδα των Λεγεωνάριων μπήκε μπροστά στο σκορ κάνοντας πολύ καλή 3η περίοδο, καθώς προηγήθηκε με 32-31. Σκόραρε 19 πόντους σε 1 δεκάλεπτο, έχοντας πετύχει μόλις 13 σε όλο το ημίχρονο. Με δίποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα και 2ποντο του Γιάννη Ανδρέου έγινε το 15-21. Με γκολ φάουλ του Γιώργου Παυλίδη (Έχασε την βολή) και 2/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα διαμορφώθηκε το 17-23. Ακολούθησε 2ποντο του Γιάννη Φλωράκη και τρίποντο του Τόλη Πιπέρα (19-26). Ο Γιάννης Καγκαράς με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σωτήρης Καλαμπάκας με 2ποντο και ο Γιάννης Χαλκιάς με 2/2 βολές έγραψαν το 21-29. Το +8 της Π.Α.Κ. ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στο ματς. Ο Ηλίας Καλαντζής (Φωτογραφία) με τρίποντο και ο Χρήστος Καλαμπάκας με 2ποντο μείωσαν σε 26-29. Με 1/2 βολές του Ηλία Καλαντζή (Τεχνική ποινή) και 2ποντο του Νίκου Ανδρέου έγινε το 27-31. Οι Λεγεωνάριοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 32-31 χάρις σε δίποντο του Στέργιου Παπάζογλου, 1/2 του Γιώργου Δροσίνη και νέο 2ποντο του Στέλιου Παπάζογλου. Ο Στέλιος Παπάζογλου των Λεγεωνάριων ανέκοψε προσπάθεια του Γιάννη Χαλκιά των «πράσινων». Ο Γιάννης Καγκαράς της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Χρήστου Καλαμπάκα των Λεγεωνάριων.




Τεχνική σε Ρούσσα


Στην 3η περίοδο καταλογίστηκε τεχνική ποινή στον Δημήτρη Ρούσσα της Π.Α.Κ, ο οποίος διαπληκτίστηκε με τον Γιώργο Δροσίνη των Λεγεωνάριων. Τις βολές της τεχνικής εκτέλεσε ο Ηλίας Καλαντζής, ο οποίος είχε 1/2.



+8 για την Π.Α.Κ.


Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν ιδανικά το παιχνίδι έτρεξαν ένα σερί 11-0 και πήραν την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά. Οι Λεγεωνάριοι παρότι ξεκίνησαν καλά το τελευταίο 10λεπτο έχασαν την συγκέντρωση τους στα τελευταία λεπτά και μοιραία έχασαν. Με δίποντο του Ηλία Αποστόλου (Φωτογραφία Αριστερά) έγινε το 34-31. Η Π.Α.Κ. προηγήθηκε χάρις σε 2ποντο του Γιάννη Καγκαρά και δίποντο του Τόλη Πιπέρα. Με δίποντο του Γιώργου Δροσίνη (Φωτογραφία Κέντρο) και 2ποντο του Γιάννη Καγκαρά έγινε το 36-37. Ο Ηλίας Αποστόλου με 3ποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 39-37. Ο Γιάννης Καγκαράς με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Φώντας Ζαχαρόπουλος με 2/2 βολές (Από τεχνική ποινή) πραγματοποίησαν το 39-41. Με 1/2 βολές του Τόλη Πιπέρα, δίποντο του Γιάννη Καγαρά, καλάθι του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Δεξιά) και 2ποντο του Νίκου Λαθύρη έγινε το 39-48. Η Π.Α.Κ. έτρεξε ένα σερί 11-0. Στο τελικό 40-48 μείωσε ο Στέλιος Παπάζογλου με 1/2 ελεύθερες βολές. Ο Γιάννης Καγκαράς της Π.Α.Κ. μοίρασε «τάπα» στον Ηλία Αποστόλου των Λεγεωνάριων.




Τεχνική σε Φλωράκη
Ο Γιάννης Φλωράκης των Λεγεωνάριων διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια απόφαση των διαιτητών και τιμωρήθηκε από τον Θεοδόση Κόκκοτο με τεχνική ποινή. Ο Φώντας Ζαχαρόπουλος ευστόχησε στις βολές και έκανε το 39-41.


Τα δεκάλεπτα
11-5, 13-19, 32-32, 40-48

Συνθέσεις Ομάδων

Λεγεωνάριοι (Γιάννης Φλωράκης): Αποστόλου 5(1), Καλαντζής 4(1), Καλαμπάκας Σ. 6, Φλωράκης 5(1), Δροσίνης 3, Παυλίδης 2, Καλαμπάκας Χ. 4, Πασσιάς, Παπάζογλου 11

Π.Α.Κ. (Γιάννης Χαλκιάς): Χαντζόπουλος, Πιπέρας 12(1), Σώκος 4, Ανδρέου 8, Λαθύρης 2, Καγκαράς 11, Χαλκιάς 2, Ρουμελιώτης, Ρούσσας 2, Ζαχαρόπουλος 7(1)

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Θεοδόσης Κόκκοτος
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Άγγελος Σαμαντάς
Χρονομετρητής 24΄΄: Γιώργος Μαντέκας & Δημήτρης Λερογιάννης






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος