Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ζήκος B.C. 2014-Μακρακώμη B.C. 37-72

Δεν χωράει κριτική η αναμέτρηση του Ζήκου με την Μακρακώμη. Η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας με «σβηστές μηχανές» επικράτησε εύκολα με 72-37
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (11/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Περίπου 60 άτομα το παρακολούθησαν.
Ο Ζήκος του Πάνου Μπόκα και του Λάμπρου Κολοκώτσιου είχε πληθώρα απουσιών και κατέβηκε στο παιχνίδι να αγωνιστεί με μόλις 6 αθλητές. Η ομάδα πάλεψε για να αποφύγει την συντριβή, ωστόσο το έργο της ήταν δύσκολο εξ αρχής και ηττήθηκε με 35 πόντους διαφορά. Η πρεμιέρα ήταν κάκιστη για τον Ζήκο στο 4ο τουρνουά. Ξεχώρισαν με 10 πόντους έκαστος ο Νίκος Παπαρούπας και ο Πάνος Οικονόμου.
Η Μακρακώμη του Πάνου Καλοπήτα έκανε υγιεινό περίπατο απέναντι στον Ζήκο, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν μεγάλη. Η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας δεν έπιασε υψηλή απόδοση και έπαιξε στο «ρελαντί». Ξέφυγε από νωρίς στο σκορ και η συνέχεια του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Σωτήρης Στεφανής με 15 πόντους και 1 τρίποντο.
Την επόμενη (2η) η Μακρακώμη αγωνίζεται την Παρασκευή(2/5) με το Κεράσοβο και ο Ζήκος την Τετάρτη(30/4) με την Π.Α.Κ.

Λίγος κόσμος
Την μικρότερη προσέλευση είχε το τελευταίο ματς της 1ης εβδομάδας του τουρνουά μπάσκετ. Η αναμέτρηση της Παρασκευής έγινε παρουσία μόλις 60 ατόμων, με αρκετούς από αυτούς να αποχωρούν στο ημίχρονο.




Μόλις 6
Ο Ζήκος είχε μόλις 6 αθλητές διαθέσιμους και υπήρξαν πολλές και σημαντικές απουσίες. Δεν μπόρεσε να αποφύγει την συντριβή παρά τις προσπάθειες των αθλητών του.

Διακριτικά ο Ζήκος
Οι δυο ομάδες είχαν κίτρινες εμφανίσεις και οι τυπικά γηπεδούχοι του Ζήκου φόρεσαν διακριτικά.

Σκόραραν όλοι από την Μακρακώμη
Και οι 8 παίκτες της Μακρακώμης που αγωνίστηκαν σκόραραν. Από τον Ζήκο και γενικότερα στον αγώνα δεν σκόραρε ο Γιώργος Κώτσιας.

15 για Σ. Στεφανή


Για τους νικητές ο Σωτήρης Στεφανής αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ, καθώς πέτυχε 15 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Στους 13 ακολούθησε ο γκάρντ Νίκος Γρίβας που πέτυχε και 3 τρίποντα και 13 πέτυχε επίσης ο σέντερ Κώστας Λυτάκης.


Πρώτοι Παπαρούπας & Π. Οικονόμου

 












Για την ομάδα του Ζήκου δυο αθλητές σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων. 10 πόντους σκόραρε ο μαχητικός Νίκος Παπαρούπας (Φωτογραφία Αριστερά) και 10 πέτυχε επίσης ο Πάνος Οικονόμου (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος ξεσήκωσε το κοινό με τις προσπάθειες του παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας.



2 φάουλ(!)
Η ομάδα της Μακρακώμης έκανε ρεκόρ διοργάνωσης, καθώς σε όλο το ματς έκανε μόλις 2 φάουλ (!)

+15

 
Μετά τα πρώτα λεπτά η Μακρακώμη έπιασε ρυθμό και με ένα εντυπωσιακό σερί 15-0 προηγήθηκε με 5-20. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Λάμπρου Γούλα και δίποντο του Νίκου Παπαρούπα έγινε το 2-1. Ακολούθησε 2ποντο του Ανδρέα Παπασάρα και 3ποντο του Λάμπρου Κολοκώτσιου (Φωτογραφία Αριστερά) (5-3). Η Μακρακώμη έτρεξε ένα σερί 15-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενο με 5-20. Ακολούθησαν δίποντο του Πάνου Καλοπήτα, όμορφο λέι άπ του Σωτήρη Στεφανή, δίποντο του Λάμπρου Γούλα, νέο καλάθι (2ποντο) του Σωτήρη Στεφανή, Follow του Λάμπρου Γούλα, δίποντο του Βασίλη Στεφανή (Φωτογραφία Κέντρο), 3ποντο του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) και 2ποντο του Βασίλη Στεφανή (5-20). Ο Πάνος Καλοπήτας της Μακρακώμης ανέκοψε προσπάθεια του σέντερ του Ζήκου Πάνου Μπόκα στο ξεκίνημα του ματς. Ο Νίκος Παπαρούπας του Ζήκου ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Νίκου Γρίβα της Μακρακώμης.




Αύξησε την διαφορά

 
Η ομάδα της Μακρακώμης συνέχισε να κυριαρχεί και αύξησε και άλλο την διαφορά. Προηγήθηκε με 26 πόντους και με 11-37. Το σερί του 15-0 συνεχίστηκε και έφτασε στο 21-0 χάρις σε τρίποντο υπό πίεση του Σωτήρη Στεφανή και νέο τρίποντο του Λάμπρου Γούλα (Φωτογραφία Αριστερά) (5-26). Ο Νίκος Παπαρούπας σκόραρε μετά από αρκετή ώρα για τον Ζήκο (7-26). Με δυο δίποντα  του Κώστα Λυτάκη (Φωτογραφία Κέντρο) και 2/2 ελεύθερες βολές του ίδιου έγινε το 7-32. Ο Ανδρέας Παπασάρας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Πάνος Οικονόμου με λέι απ διαμόρφωσαν το 9-34. Το 11-37 του ημιχρόνου έγινε με τρίποντο του Ανδρέα Παπασάρα και λει απ του Σεραφείμ Οικονόμου.




Τα έβαλε με την γραμματεία
Στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου ο Λάμπρος Κολοκώτσιος του Ζήκου τα έβαλε με την γραμματεία και συγκεκριμένα με τον Δήμο Αθανασίου, διότι ανανεώθηκε ο χρόνος της επίθεσης της Μακρακώμης χωρίς η μπάλα σε προσπάθεια παίκτη της να έχει βρει το στεφάνι και την Μακρακώμη να πετυχαίνει τρίποντο στην συνέχεια. Το ματς διακόπηκε και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έλαβε τέλος. Οι άνθρωποι της γραμματείας ζήτησαν συγνώμη για το λάθος τους.


Εύκολα η Μακρακώμη


Η ομάδα του Καρπενησίου ξεκίνησε αρκετά καλά στο δεύτερο μέρος και μείωσε από τους 26 στους 18 πόντους, εν συνεχεία η Μακρακώμη με ένα «ξέσπασμα» έφτασε εύκολα στο 25-53. Ο Ζήκος έτρεξε ένα σερί 8-0 και μείωσε σε 19-37 με δίποντο του Σεραφείμ Οικονόμου (Φωτογραφία), 2ποντο του Νίκου Παπαρούπα, λει απ του Πάνου Οικονόμου και 2ποντο του Λάμπρου Κολοκώτσιου. Ακολούθησε δίποντο του Λάμπρου Γούλα και δυο καλάθια του Σωτήρη Στεφανή (19-45). Με λει απ του Σεραφείμ Οικονόμου και δίποντο του Πάνου Μπόκα ο Ζήκος μείωσε σε 23-45. Ο Σωτήρης Στεφανής με 2ποντο, ο Κώστας Λυτάκης με 2 πόντο και 1/2 ελεύθερες βολές πραγματοποίησαν το 23-50. Το δεκάλεπτο έκλεισε 2ποντο του Νίκου Παπαρούπα και με 3ποντο του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου (25-53).  




Διαδικαστικό φινάλε

 












Τα πάντα είχαν κριθεί και η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μακρακώμη έφτασε στην τελική επικράτηση με 37-72. Ο Σεραφείμ Οικονόμου με δίποντο και ο Νίκος Γρίβας με ένα δίποντο και ένα τρίποντο έκαναν το 27-58. Ο Πάνος Οικονόμου κάτω από τις έντονες επευφημίες των φιλάθλων πέτυχε το 29-58. Με τρίποντο του Νίκου Γρίβα (Φωτογραφία Αριστερά) και νέο δίποντο του Πάνου Οικονόμου έγινε το 31-61. Η Μακρακώμη με 6-0 σερί έφτασε στο 31-67 χάρις σε 2ποντο του Κώστα Λυτάκη, 2ποντο του Ανδρέα Παπασάρα και 2ποντο του Σωτήρη Στεφανή. Ο Πάνος Μπόκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Νίκος Γρίβας με τρίποντο έγραψαν το 33-70. Ο Λάμπρος Γούλας με δίποντο και ο Νίκος Παπαρούπας με εντυπωσιακή προσπάθεια χειροκροτήθηκε και πέτυχε το 35-72. Το τελικό 37-72 πραγματοποίησε ο Πάνος Οικονόμου. Ο Βασίλης Στεφανής της Μακρακώμης ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Νίκου Παπαρούπα του Ζήκου.  



Τα δεκάλεπτα
5-20, 11-37, 25-53, 37-72

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος B.C. 2014 (Πάνος Μπόκας & Λάμπρος Κολοκώτσιος): Κώτσιας, Οικονόμου Σ. 8, Μπόκας 4, Κολοκώτσιος 5(1), Παπαρούπας 10, Οικονόμου Π. 10

Μακρακώμη B.C. (Πάνος Καλοπήτας): Γρίβας 13(3), Παπασάρας 9(1), Γούλας Λ. 10(1), Καλοπήτας 2, Θεοδοσόπουλος 6(2), Λυτάκης 13, Στεφανής Σ. 15(1), Στεφανής Β. 2

Διαιτητές: Δημήτρης Σταμάτης & Τάσος Καδάς
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Μιχάλης Λάμπρου
Χρονομετρητής 24΄΄: Δήμος Αθανασίου




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος