Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Αστέρας-Παρέα B.C. 50-73

Εύκολα πήρε το «ροζ» φύλλο αγώνα η Παρέα, που επικράτησε του Αστέρα με 73-50. Με το ματς αυτό  ξεκίνησε ξανά το τουρνουά μετά την διακοπή του Πάσχα.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (28/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και την παρακολούθησαν περίπου 120 με 130 άτομα.
Ο Αστέρας των Γιάννη Ηλιάδη και Νίκου Κωστή γνώρισε 2η συνεχόμενη ήττα και προβλημάτισε με την εμφάνιση του. Ελαφρυντικό οι πολλές και σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών των «αστεριών» της ομάδας Γιάννη Κουτκιά, Γιάννη Ηλιάδη και Χρήστου Τσακωνίτη. Η ομάδα δεν μπόρεσε να κοντράρει τον ισχυρότερο αντίπαλο και βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ. «Όαση» αποτέλεσε η εξαιρετική εμφάνιση του Νίκου Κωστή, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου παρατάχτηκε πλήρης και με διαθέσιμους σχεδόν όλους τους αθλητές και κατέκτησε με σχετική ευκολία την πρώτη της νίκη στο τουρνουά. Είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και χωρίς να κινδυνέψει πήρε εύκολα την νίκη, δείχνοντας ότι αποτελεί μια από τις δυνατότερες ομάδες της διοργάνωσης. Οι «πορτοκαλί» είχαν στην σύνθεση τους 6 αθλητές μη Ευρυτάνες, που αγωνίζονται σε μπασκετικά πρωταθλήματα. Αγωνίστηκαν επίσης 3 αθλητές κάτω των 18 ετών. Ο ταχύτατος πλέι μέικερ Παναγιώτης Κυριαζής σκόραρε 18 πόντους με 2 τρίποντα και στους 16 ακολούθησε ο Βασίλης Ρέντζιος, που έκανε νέα εντυπωσιακή εμφάνιση.  
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αστέρας αγωνίζεται με τον Ζέφυρο στις 5 Μαΐου και η Παρέα παίζει στις 7 Μαΐου με τους Jail Blazers.

Περίπου 120
Το παιχνίδι, με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» μετά την Πασχαλινή διακοπή του τουρνουά το παρακολούθησαν περίπου 120 με 130 θεατές.




Πιο ευρεία
Η Παρέα μετά από 3 ήττες πέρυσι από τον Αστέρα σε όμιλο και προημιτελικό, αλλά και στο τουρνουά του Μεγάλου Χωριού  κέρδισε για πρώτη φορά τον αντίπαλο της. Μάλιστα η νίκη με +23 είναι η πιο ευρεία της ομάδας στα 3 χρόνια που συμμετέχει στα τουρνουά του Δήμου.

Από αντίπαλος..διαιτητής


Για δεύτερο σερί ματς σφύριξε παιχνίδι της Παρέας ο αθλητής της Π.Α.Κ. Γιάννης Χαλκιάς, ενώ ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) του Άτλαντα ήταν ο έτερος ρέφερι. Ο 41χρονος ήταν μάλιστα ο «εκτελεστής» της Παρέας στο πρώτο παιχνίδι.

4η συνεχή ήττα
Ο Αστέρας ηττήθηκε για 4η συνεχή φορά στα τουρνουά του Δήμου. Μάλιστα αυτές οι 4 ήττες είναι οι μοναδικές της ομάδας σε όλες τις 4 διοργανώσεις.

Μόλις 8
Ο Αστέρας παρατάχτηκε με μόλις 8 αθλητές, αφού υπήρξαν πολλές και σημαντικές απουσίες.

Κοντά ο «Ήλι»


Στον πάγκο της ομάδας του βρέθηκε ο τραυματίας αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο Δήμος Αθανασίου, ενώ κοντά στην ομάδα ήταν ο χορηγός Ανδρέας Κυλλής. Δεν αγωνίστηκαν επίσης οι Φθιωτοί Γιάννης Κουτκιάς και Χρήστος Τσακωνίτης.

Γεμάτος ο πάγκος
Η Παρέα είχε 12 αθλητές στην διάθεση της και μάλιστα ο Παντελής Κωστής, έμεινε εκτός 12αδας λόγω τραυματισμού. Απουσίαζαν επίσης οι: Δημήτρης Κοκοτίνης και Σωκράτης Ναούμης.

Οδηγίες από τον αρχηγό


Στον πάγκο της Παρέας για πρώτη φορά υπήρχε άτομο, το οποίο έκανε τις αλλαγές. Τον ρόλο αυτό είχε ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία).


Εξαιρετικός ο Κωστής


Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού αναδείχτηκε ο Νίκος Κωστής του Αστέρα, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση σκοράροντας συνολικά 20 πόντους. Στους 10 ακολούθησε ο Βασίλης Τσουκαλάς.


Καινούργιες εμφανίσεις


Οι «Αστεράτοι» αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τις καινούργιες τους εμφανίσεις.

Ίδιοι «δράστες»














Για τους «πορτοκαλί» οι πρώτοι σκόρερ ήταν ίδιοι και στο ματς της 2ης αγωνιστικής. Ο πλέι μέικερ Παναγιώτης Κυριαζής (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε 18 πόντους, βάζοντας και 2 τρίποντα. Στους 16 ακολούθησε ο φόργουονρτ Βασίλης Ρέντζιος (Φωτογραφία Δεξιά) και στους 14 ο σέντερ Χρήστος Τσάσσης.


Πολλά «ντεμπούτα»

 












Συνολικά 8 αθλητές αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο τουρνουά, καθώς απουσίαζαν από το ματς της πρεμιέρας. Ντεμπούτο για τον Αστέρα έκανε μόνο Σέμις Φουρλιάς (Φωτογραφία Αριστερά) και για την Παρέα 7 αθλητές. Πρόκειται για τους: Γιώργο Στοφόρο,  Χρήστο Τσάσση, Σεραφείμ Κολοκύθα (Φωτογραφία Δεξιά), Θοδωρή Κατσαρό, Γιώργο Θωμά, Νάσο Ρέντζιο και Δημήτρη Κολλημένο.

+10 στο ξεκίνημα

 












Οι «πορτοκαλί» ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και μόλις από την 1η περίοδο πήραν προβάδισμα 10 πόντων με 11-21. Ο Αστέρας πήρε σχεδόν όλους του τους πόντους από τον αρχηγό του Νίκο Κωστή. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με λέι απ και ο Χρήστος Βατίστας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 0-4. Ο Άλκης Κατής (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο μείωσε σε 3-4. Ο Χρήστος Βατίστας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Βασίλης Ρέντζιος με δίποντο και ο Χρήστος Τσάσσης με νέο 2ποντο έκαναν το 3-9. Με 1/2 βολές του Άλκη Κατή και δίποντο του Βασίλη Ρέντζιου έγινε το 4-11. Ο Νίκος Κωστής με δίποντο και ο Βασίλης Ρέντζιος με 2/2 ελεύθερες βολές πραγματοποίησαν το 6-13. Ο Νίκος Κωστής έκανε το 8-13, αφού σε προσπάθεια του ο Χρήστος Βατίστας τράβηξε το διχτάκι της μπασκέτας. Ο Νίκος Κωστής με 1/2 βολές και ο Βασίλης Ρέντζιος με έξοχο ανάποδο λέι απ έκαναν το 9-15. Ακολούθησε νέο όμορφο καλάθι του Νίκου Κωστή και δίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή (11-17). Ο Χρήστος Τσάσσης με follow και ο Βασίλης Ρέντζιος με κάρφωμα διαμόρφωσαν το 11-21 του δεκαλέπτου. Ο Χρήστος Βατίστας της Παρέας ανέκοψε με όμορφη «τάπα» τον Βασίλη Τσουκαλά του Αστέρα. Ο Βασίλης Ρέντζιος της Παρέας ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Νίκου Κωστή του Αστέρα.



Πρώτο κάρφωμα
Ο Βασίλης Ρέντζιος της Παρέας βρέθηκε μόνος του στο πρώτο δεκάλεπτο και κάρφωσε, προσφέροντας όμορφο θέαμα. Ο Αγρινιώτης φόργουρντ έκανε το 1ο κάρφωμα στο 4ο τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου.



* Ευχαριστούμε τον Γιάννη Μπουμπουρή για την παραχώρηση των φωτογραφιών του καρφώματος.

Διψήφιο προβάδισμα

 












Η Παρέα μπήκε δυνατά στην 2η περίοδο και προηγήθηκε ακόμη και με 16 πόντους, ο Αστέρας απάντησε και μείωσε μέχρι και τους 8. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 24-35 και +11 υπέρ των «πορτοκαλί». Ο Νίκος Κωστής με 2ποντο και ο Χρήστος Τσάσσης με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 13-23. Ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο διαδοχικά καλάθια και ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 ελεύθερες βολές πέτυχαν το 13-29, «τρέχοντας» ένα σερί 8-0. Με δίποντο του Γιώργου Ζαγκότση (Φωτογραφία Δεξιά) και 2/2 βολές του Χρήστου Βατίστα έγινε το 15-31. Ο Αστέρας με ένα σερί 8-0 μείωσε στους 8 πόντους και στο 23-31, χάρης σε δίποντο του Βασίλη Ντουφεκιά και 3 συνεχόμενα καλάθια του Νίκου Κωστή μετά από πανέμορφες ατομικές προσπάθειες. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 2/2 βολές του Παναγιώτη Κυριαζή, δίποντο του Χρήστου Τσάσση και 1/2  ελεύθερες βολές του Λάμπρου Φλωράκη (23-35). Ο Βασίλης Ρέντζιος της Παρέας μοίρασε «τάπα» στον Γιώργο Γκορόγια του Αστέρα.



+18 για την Παρέα

  
Η ομάδα της Παρέας ανέβασε την απόδοση της και παίζοντας όμορφο μπάσκετ προηγήθηκε με 18 πόντους και 33-51. Οι Καρπενησιώτες του Αστέρα σκόραραν μόλις 9 πόντους στην 3η περίοδο και ήταν άστοχοι στις περισσότερες προσπάθειες τους. Η Παρέα ξεκίνησε εντυπωσιακά στο δεύτερο μέρος και «έτρεξε» ένα σερί 11-0, φτάνοντας στο 24-46 και το +22. Το σερί έγινε με δίποντο του Βασίλη Ρέντζιου, δίποντο του Χρήστου Τσάσση (Φωτογραφία Αριστερά), λέι απ του Παναγιώτη Κυριαζή, δίποντο του Βασίλη Ρέντζιου και τρίποντο του Θεοδόση Κόκκοτου (Φωτογραφία Κέντρο). Ο Νίκος Κωστής με 1/2  βολές, ο Άλκης Κατής με 1/2  βολές (Αντιαθλητικό φάουλ), ο Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο,1/2  ελεύθερες βολές του Βασίλη Τσουκαλά, δίποντο του ίδιου μείωσε σε 31-49 χάρις ένα σερί 7-0. Ο Χρήστος Τσάσσης διέσχισε όλο το γήπεδο Coast to Coast και τελείωσε με όμορφο λέι άπ για το 31-48. Το 31-51 έγινε με εντυπωσιακό καλάθι του Βασίλη Ρέντζιου, 1/2 βολές του Χρήστου Βατίστα και δίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή. Ο Νίκος Κωστής μείωσε στο φινάλε στο 33-51. 




Εντυπωσιακές «τάπες»
Ακόμη δυο «τάπες» μοίρασε ο αλτικός Βασίλης Ρέντζιος της Παρέας, ο οποίος έκοψε στην 3η περίοδο τον Βασίλη Ντουφεκιά του Αστέρα και τον Γιώργο Ζαγκότση. Μάλιστα η τελευταία ήταν αρκετά θεαματική «τάπα». Ακόμη ο Χρήστος Βατίστας της Παρέας έκοψε όμορφα προσπάθεια του Νίκου Κωστή του Αστέρα.

Αντιαθλητικό από Α. Ρέντζιο


5.55 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου ο Νάσος Ρέντζιος της Παρέας έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Άλκη Κατή. Την παράβαση καταλόγισε ο ρέφερι Δημήτρης Σταλίκας. Ο παίκτης του Αστέρα ευστόχησε σε 1 από τις 2 ελεύθερες βολές.


Τυπική διαδικασία


Δεν άλλαξε κάτι και στην 4η περίοδο, όπου η ομάδα της Παρέας πήρε εύκολα την νίκη, φτάνοντας μάλιστα και την διαφορά ακόμη και στους 30 πόντους. Ο Αστέρας μείωσε την διαφορά στο φινάλε και ηττήθηκε με 50-73. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο και ο Δημήτρης Κολλημένος με δίποντο πραγματοποίησαν το 33-56, ανεβάζοντας την διαφορά στο +23. Με 1/2 βολές του Άλκη Κατή, καλάθι και φάουλ του Χρήστου Βατίστα (Άστοχη βολή) και δίποντο του Βασίλη Τσουκαλά έγινε το 36-58. Ο Γιώργος Θωμάς (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2ποντο και νέο τρίποντο από την γωνία μετά από αιφνιδιασμό και ασίστ του Θεοδόση Κόκκοτου ανέβασαν την διαφορά στο +30 για το 36-66 (8-0 σερί). Ο Νίκος Κωστής με γκολ φάουλ (Έχασε την βολή), ο Βασίλης Τσουκαλά με 1/2  βολές, ο Άλκης Κατής με τρίποντο και ο Βασίλης Τσουκαλάς με δίποντο μείωσαν σε 44-66 με ένα σερί 8-0. Ο Χρήστος Τσάσσης με 2ποντο και ο 15χρονος Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Κέντρο) με τρίποντο έκαναν το 44-71. Ο Αστέρας μείωσε σε 50-71 χάρης σε δίποντο του Γιώργου Ζαγκότση, κοντινό καλάθι του Γιώργου Γκορόγια και δίποντο του Λάμπρου Φλωράκη. Το ματς ολοκληρώθηκε με όμορφο δίποντο του «ζογκλέρ» Γιώργου Στοφόρου (Φωτογραφία Δεξιά) για το τελικό 50-73.



Τα δεκάλεπτα
11-21, 24-35, 33-51, 50-73

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Δημος Αθανασίου): Κατής 9(2), Ντουφεκιάς 2, Γκορόγιας 2, Φλωράκης 3, Κωστής 20, Ζαγκότσης 4, Τσουκαλάς 10, Φουρλιάς

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 18(2), Βούρτσας 4, Βατίστας 8, Τσάσσης 14, Στοφόρος 2, Ρέντζιος Α., Θωμάς 3(1), Κόκκοτος 3(1), Ρέντζιος Β. 16, Κολοκύθας, Κολλημένος 2, Κατσαρός 3(1)

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Γιάννης Χαλκιάς
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Αλέξης Αρκουμάνης
Χρονομετρητής 24΄΄: Λίλα Κλαουδάτου





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος