Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Jail Blazers-Ζέφυρος 48-47

«Σασπένς» μέχρι το τέλος είχε η αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Ζέφυρο να έχει την ευκαιρία να πάει το ματς στην παράταση 00.01 πριν το τέλος. Οι Jail Blazers ευτύχησαν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη επικρατώντας με 48-47.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη (9/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 7 το απόγευμα και την παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Οι Jail Blazers του Δημήτρη Νιούτσικου αποτελούμενοι από νεαρά παιδιά στην πλειοψηφία τους μαθητές Λυκείου ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά μπάσκετ. Μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου είχαν «ελαφρύ» προβάδισμα, όμως στις αρχές της 4ης περιόδου έμειναν 6 πόντους πίσω από τον αντίπαλο. Χάρις την εμπειρία του πλέι μέικερ Δημήτρη Σβερώνη έκαναν την ανατροπή στο φινάλε και επικράτησαν του Ζέφυρου. Ο Σβερώνης σημείωσε 19 πόντους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νίκη της ομάδας του.
Ο Ζέφυρος του Κώστα Γραμματίκα έδειξε αρκετά μαχητικός και είχε την ευκαιρία 00.01 πριν το φινάλε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση αλλά ο Θεοδόσης Ζιωζιός αστόχησε στην 1 βολή. Ο Ζέφυρος συμβάδιζε στο σκορ μαζί με του Blazers, όμως στην τελευταία περίοδο ανέβηκε αρκετά και προηγήθηκε μέχρι και 6 πόντους. Το ματς «κρέμονταν» από μια κλωστή στο τελευταίο λεπτό και τελικώς η ομάδα γνώρισε την ήττα. Ξεχώρισαν ο Ανδρέας Ζιωζιός με 15 πόντους και 1 τρίποντο, ενώ στους 11 με 2 τρίποντα ακολούθησε ο αδερφός του Θεοδόσης.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική οι Jail Blazers αγωνίζονται στις (30/4) με τον Άτλαντα και ο Ζέφυρο στα (28/4) με τον Πρωτέα.

Λιγότερο ενδιαφέρον
Η αναμέτρηση προσέλκυσε περίπου 100 θεατές. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων ήταν μειωμένο σε σχέση με τα δυο παιχνίδια της πρεμιέρας.



7 λόγω Play Off
Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και όχι στις 6, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας ανάμεσα σε Μυρίκη και Αίολο.

Κοούτσαρε ο Καρανίκας


Την ομάδα του Ζέφυρου καθοδήγησε από τον πάγκο ο αθλητής της Λουκάς Καρανίκας.

Νεοσύστατες ομάδες
Οι δυο ομάδες μετέχουν για πρώτη φορά σε τουρνουά μπάσκετ του Δήμου. Αρκετοί αθλητές από τους Jail Blazers αγωνίστηκαν πέρυσι με το Γενικό Λύκειο στο 3ο τουρνουά μπάσκετ.

Η εμπειρία του Σβερώνη


Ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης (Μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης της ομάδας) των Jail Blazers χάρις την εμπειρία του και την ψυχραιμία του στο τελευταίο λεπτό οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Ο Σβερώνης πέτυχε 19 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης. Στους 12 ακολούθησε ο σέντερ Δημήτρης Νιούτσικος, ο οποίος πέτυχε και 1 τρίποντο.



Αδερφική «υπόθεση»

 












Στην ομάδα του Ζέφυρου οι δυο πρώτοι σκόρερ ήταν τα αδέρφια Ζιωζιού. Ο Ανδρέας Ζιωζιός (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε 15 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Στους 11 ακολούθησε ο αδερφός του Θεοδόσης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος πέτυχε και 2 τρίποντα. Ο δεύτερος εξελίχτηκε ο μοιραίος του ματς, καθώς με την χαμένη βολή του 1 δευτερόλεπτο πριν την λήξη η ομάδα του έχασε την ευκαιρία να πάει το ματς στην 5λεπτη παράταση.


Απόλυτη ισορροπία

 












Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ στο πρώτο 10λεπτο, οι ομάδες συμβάδιζαν (9-9). Με δίποντο του Νίκου Καρφή και 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη και 1/2 βολές του ίδιου οι Jail Blazers προηγήθηκαν με 3-2. Ο Μιχάλης Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο με ταμπλό και ο Χρυσόστομος Λιάπης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο έγραψαν το 5-4. Ο Θεοδόσης Ζιωζιός με 3ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο έφεραν το ματς στα ίσα (7-7). Το 9-9 του 10λεπτου έγινε με 2ποντο του Ανδρέα Ζιωζιού και καλάθι από κοντά του Βαγγέλη Τετράδη. Ο Βαγγέλης Τετράδης των Blazers ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Θεοδόση Ζιωζιού του Ζέφυρου.


+2 για τους Blazers

 












Καλύτερα ξεκίνησε στην 2η περίοδο η ομάδα των Jail Blazers, όμως ο Ζέφυρος με ένα σερι 7-0 πήρε προβάδισμα 3 πόντων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με καλάθια του Δημήτρη Νιούτσικου και τους Blazers να προηγούνται με 21-19. Με έξοχο λέι απ ο Δημήτρης Σβερώνης έκανε το 11-9 και ο Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) με κοντινό 2ποντο έφερε την διαφορά στο +4 για το 13-9. Με δίποντο του Θεοδόση Ζιωζιού και του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 15-11. Ο Ανδρέας Ζιωζιός με 2ποντο, ο Θεοδόσης Ζιωζιός με 3ποντο και 1 δίποντο έτρεξαν ένα σερί 7-0 και έβαλαν μπροστά την ομάδα τους με 15-18. Με δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου (Φωτογραφία Δεξιά), 1/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Μάκκα και νέο 2ποντο του Δημήτρη Νιούτσικου οι Jail Blazers ισοφάρισαν σε 19-19.Ο Δημήτρης Νιούτσικος στο φινάλε με 2ποντο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 21-19. Ο Δημήτρης Νιούτσικος ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια αντιπάλου του.


Πρωτοπορία Ζέφυρου

 
Η πρωτοπορία στο σκορ άλλαξε στην 3η περίοδο και ο Ζέφυρος χάρις τις προσπάθειες του Βασίλη Τσιώλη (Φωτογραφία Δεξιά) και του Λάζαρου Σκαρμούτσου (Φωτογραφία Κέντρο) πήρε ελαφρύ προβάδισμα με 32-34. Ο Δημήτρης Νιούτσικος συνέχισε «φορτσάτος» και με 3ποντο έκανε το 24-19. Ο «Νιού» σκόραρε 9 συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του. Με δίποντο του Κώστα Γραμματίκα (Φωτογραφία Αριστερά), 1/2 ελέυθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη και δυο δίποντα του Ανδρέα Ζιωζιού ο Ζέφυρος ισοφάρισε σε 25-25. Ο Στέλιος Ρεσίτης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Χρυσόστομος Λιάπης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 28-25. Με δίποντο του Λάζαρου Σκαρμούτσου, 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη και 3ποντο του Λάζαρου Σκαρμούτσου ο Ζέφυρος προηγήθηκε με 29-30. Με καλάθι και φάουλ του Βασίλη Τσιώλη (Έχασε την βολή) και 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 30-32. Το 32-34 της 3ης περιόδου διαμορφώθηκε με νέο δίποντο του Βασίλη Τσιώλη και 2/2 ελεύθερες βολές του Στέλιου Ρεσίτη.





Αγωνία μέχρι το τέλος

 












Η αναμέτρηση είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Παρότι ο Ζέφυρος ξεκίνησε καλύτερα οι Jail Blazers με ένα σερί 7-0 μπήκαν μπροστά στο σκορ. Στο τελευταίο λεπτό η πρωτοπορία στο σκορ άλλαζε συνέχεια χέρια και οι Jail Blazers «χαμογέλασαν» καθώς επικράτησαν με 48-47. Με δίποντο του Κώστα Γραμματίκα και καλάθι του Νίκου Καρφή (Φωτογραφία Αριστερά) ο Ζέφυρος προηγήθηκε με 32-38 και έφτασε στο +6. Ο Χρυσόστομος Λιάπης με όμορφο καλάθι με το ένα χέρι και ο Λάμπρος Κατσαρός με κοντινό δίποντο μείωσαν στο 36-38. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Νιούτσικου και δίποντο του ίδιου οι Blazers προηγήθηκαν με 39-38, τρέχοντας ένα σερί 7-0. Ο Ανδρέας Ζιωζιός με 2ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 ελεύθερες βολές πραγματοποίησαν το 41-40. Ο Βαγγέλης Τετράδης (Φωτογραφία Δεξιά) με λέι απ και ο Νίκος Καρφής με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 43-42. Ο Ανδρέας Ζιωζιός με 3ποντο στην εκπνοή της επίθεσης έβαλε μπροστά την ομάδα του σκορ στο με 43-44. 00.32 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 ελεύθερες βολές έκανε το 45-44. 00.24 πριν το τέλος ο Ανδρέας Ζιωζιός με 2/2 βολές έκανε το 45-46. 00.11 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο έκανε το 47-46. 00.05 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το 48-46. 00.01 πριν το τέλος ο Θεοδόσης Ζιωζιός με 1/2 βολές έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και το ματς έληξε 48-47 υπέρ των Blazers.







1/2 στο 00.01
00.01 πριν το τέλος ο Θεοδόσης Ζιωζιός κέρδισε φάουλ και 2 ελεύθερες βολές. Ο αθλητής του Ζέφυρου ευστόχησε στις 1 από τις 2 βολές και δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το ματς στην παράταση.


Δυο «στοπ»
Στην 4η περίοδο ο Ανδρέας Ζιωζιός του Ζέφυρου ανέκοψε δυο φορές τον Λάμπρο Κατσαρό των Jail Blazers.

Πανηγυρισμοί
Οι νικητές πανηγύρισαν την νίκη τους μετά το τέλος του παιχνιδιού.


Τα δεκάλεπτα
9-9, 21-19, 32-34, 48-47

Συνθέσεις Ομάδων

Jail Blazers (Δημήτρης Νιούτσικος): Κοντοκώστας, Ρεσίτης 3, Ζαρκάδας, Νιούτσικος 12(1), Τετράδης 4, Σβερώνης 19, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρός 4, Παπαβασιλείου, Κορνέλης, Λιάπης 6

Ζέφυρος (Κώστας Γραμματίκας): Τσιώλης 4, Καρφής 5, Γραμματίκας 4, Λάμπρου 2, Ζιωζιός Α. 15(1), Ζιωζιός Θ. 11(2), Καλύβας, Μάκκας 1, Ζάγκας, Σκαρμούτσος 5(1), Καρανίκας, Καμαρέτσος

Διαιτητές: Δημήτρης Σταμάτης & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Δήμος Λιάκος
Χρονομετρητής 24΄΄: Άγγελος Σαμαντάς



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος