Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΑΕΚ-Κεράσοβο 1-4

Με πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο το Κεράσοβο πέρασε από το Καρπενήσι στην πρεμιέρα της Β΄ ΕΠΣΕ επικρατώντας της ΑΕΚ με 1-4.
Το ματς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (3/5) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Άρχισε στις 5 το απόγευμα και το παρακολούθησαν γύρω στα 50 άτομα.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Λαμπράκη άρχισε με ήττα στο Β΄ τοπικό και με μέτρια εμφάνιση. Ο «δικέφαλος» μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος έμεινε πίσω στο σκορ δεχόμενος γκολ 3 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄. Στην συνέχεια κατάφερε να μειώσει σε 1-2 με τον Δημήτρη Τσέκα, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή και ηττήθηκε στο γήπεδο του.
Το Κεράσοβο των Χρήστου Κοσμά & Θύμιου Μούτσελου ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Β΄ τοπικό και έδειξε ότι διαθέτει ένα αρκετά καλό σύνολο. Η ομάδα έκανε πολύ καλό δεύτερο μέρος, όπου σκόραρε 3 από τα 4 τέρματα της φτάνοντας στο τελικό 1-4. Δυο γκολ πέτυχε ο Φθιωτός Βαγγέλης Χριστόπουλος (Είχε και δοκάρι στην επανάληψη) και από 1 ο Γιώργος Παπαροϊδάμης και ο Γιάννης Χαλκιάς. Χαλκιάς και Χριστόπουλος σκόραραν στο ντεμπούτο τους με το Κεράσοβο.
Οι Κερασοβίτες κατέκτησαν τους πρώτους τους 3 βαθμούς και βρίσκονται στην 1η θέση ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση έχοντας -2 βαθμούς. Την επόμενη (2η) αγωνιστική η ΑΕΚ θα παίξει το Σάββατο (10/5) στο ίδιο γήπεδο με τον Απεραντιακό και την Κυριακή (11/5) το Κεράσοβο υποδέχεται στο γήπεδο τον Κεραυνό Κρικέλλου.

Περίπου 50
Γύρω στα 50 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Σαββάτου, που έγινε στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Με το ματς άνοιξε και η αυλαία της φετινής Β΄ κατηγορίας Ευρυτανίας.


Στους πάγκους Λαμπράκης & Κοσμάς
Τους γηπεδούχους καθοδηγεί και φέτος από τον πάγκο ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και διοικητικός της Αγίας Τριάδας Γιάννης Λαμπράκης. Τον ρόλο του προπονητή στο Κεράσοβο έχει ο έμπειρος αμυντικός Χρήστος Κοσμάς μαζί με τον Θύμιο Μούτσελο.


Αναβλήθηκε το άλλο
Η αναμέτρηση Κρίκελλο-Απεραντιακός της 1ης αγωνιστικής αναβλήθηκε λόγω του προγραμματισμού της ίδιας μέρας (4/5) της φιλικής αναμέτρησης του ΑΠΟΚ με τους επίλεκτους παλαίμαχους. Είναι πιθανό να γίνει μετά το πέρας των 6 αγωνιστικών.

Παρέμεινε στο -2
Η ΑΕΚ παρέμεινε στους -2 βαθμούς, καθώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με αρνητικό πρόσημο. Στην περσινή Β΄ κατηγορία δεν ταξίδεψε στο Ραπτόπουλο για να παίξει με την τοπική Δόξα.

Ανεβαίνουν τουλάχιστον 3
Το λιγότερο 3 ομάδες θα ανέβουν στην Α΄ κατηγορία Ευρυτανίας, ενώ ακόμη και το Κρίκελλο έχει ελπίδες ανόδου εφόσον ο ΑΠΟΚ ανέβει στην Γ΄ Εθνική(!)

Ξεχώρισε με το «καλημέρα»


Ο πρώην παίκτης του Τυμφρηστού Βαγγέλης Χριστόπουλος (Φωτογραφία) έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρεμιέρα της Β΄ Ευρυτανίας. Ο ποδοσφαιριστής του Κερασόβου σκόραρε 2 φορές και με την παρουσία του συνέβαλλε τα μέγιστα στην ευρεία νίκη της ομάδας του.

Πρώτη για 3

 
Ντεμπούτο στην βασική 11αδα της ΑΕΚ έκαναν 3 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον γκολκίπερ Στέφανο Κοράκη (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, τον Σάκη Ρούσση (Φωτογραφία Δεξιά) που ντεμπούταρε κόντρα στην πρώην του ομάδα και τον Σπύρο Ευθυμίου (Φωτογραφία Κέντρο) που έπαιξε για πρώτη φορά με τον «δικέφαλο».

Νέο «αίμα»















Συνολικά 6 αποκτήματα φόρεσαν για πρώτη φορά την φανέλα του Κερασόβου. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Γιάννης Στερόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), που αποκτήθηκε από τον Αίολο, στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Θανάσης Φύκας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), που αποκτήθηκε από την Παλαιοκατούνα, στο κέντρο έπαιξε ο Βαγγέλης Χριστόπουλος, που αποκτήθηκε από τον Τυμφρηστό, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης των Αγράφων Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), βασικός ξεκίνησε και ο πρώην παίκτης των Αγράφων Πάνος Μαντέκας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), καθώς και ο Γιάννης Χαλκιάς που αποκτήθηκε από την Παλαιοκατούνα.

Α΄ Μέρος

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα
Όπως ήταν αναμενόμενο οι ομάδες ξεκίνησαν «μουδιασμένα» και άργησαν αρκετά λεπτά να βρουν ρυθμό.

Ματς κέντρου
Η μπάλα παίχτηκε στην μεσαία γραμμή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.

Προβάδισμα στο παρά 3
Στο 42ο λεπτό η φιλοξενούμενη ομάδα άνοιξε το σκορ και προηγήθηκε. Ο έμπειρος Χρήστος Καλαμπάκας πάσαρε από δεξιά στον Βαγγέλη Χριστόπουλο, που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄:  Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Θεοχάρη από αριστερά απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή ο Τσέκας Δ.
20΄: Εκτέλεση φάουλ του Παπαροϊδάμη Α. από καλή θέση πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στερόπουλου.
32΄: Ο Χαλκιάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Μπακόλας μέσα από την «καρδιά» της άμυνας του δικεφάλου έκανε την γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω και ο Κοράκης απέκρουσε εντυπωσιακά την τελευταία στιγμή.
40΄: Ο Χαλκιάς έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά βρίσκοντας αρκετό κενό χώρο, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
42΄: Ο Καλαμπάκας κινήθηκε από δεξιά πάσαρε στον Χριστόπουλο, που έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κοράκη για το 0-1.

Β΄ Μέρος

Συμμετοχή Λαμπράκη


Την ποδοσφαιρική φανέλα φόρεσε στο δεύτερο μέρος μετά από αρκετά χρόνια ο Γιάννης Λαμπράκης, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της ΑΕΚ.

Πρώτη Ζαννιά


Ο νεαρός Βαγγέλης Ζαννιάς πέρασε στην αναμέτρηση στο 53ο λεπτό στην θέση του Δημήτρη Μπανιά και κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα του Κερασόβου.

Δοκάρι για Κεράσοβο
Στο 51ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και σημαντική στιγμή για το 0-2. Ο Βαγγέλης Χριστόπουλος σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή στο δεξί δοκάρι του Στέφανου Κοράκη και στην συνέχεια η μπάλα πέρασε άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 61ο λεπτό όταν ο πορτιέρο του «δικεφάλου» πρόλαβε και απέκρουσε πριν ο Βαγγέλης Χριστόπουλος γίνει αποδέκτης της και την προωθήσει στα δίχτυα.

Διπλασιασμός


Οι Κερασοβίτες διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 67ο λεπτό. Ο Μάκης Νιαβής έκανε τραγικό λάθος χάνοντας την μπάλα από τον Γιώργο Παπαροϊδάμη (Φωτογραφία), ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 0-2.

Αντέδρασε ο «δικέφαλος»


Η ομάδα της ΑΕΚ δεν παράτησε το ματς και έφτασε στην μείωση του σκορ στο 76΄. Ο Σάκης Ρούσσης έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά ο Βαγγέλης Ζαννιάς έκανε το λάθος και ο Δημήτρης Τσέκας (Φωτογραφία) σκόραρε από κοντά στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιάννη Στερόπουλου (1-2).

Ιδανικό τέλος


Ο επίλογος του ματς επεφύλαξε ακόμη δυο γκολ για τους φιλοξενούμενους, που έφτασαν στο τελικό 1-4. Στο 78΄ ο Σάκης Θεοχάρης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά ο Γιάννης Λάππας με κεφαλιά βρήκε τον Βαγγέλη Χριστόπουλο, που με σουτ στην αριστερή γωνία του Στέφανου Κοράκη πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς (1-3). Το 4ο γκολ για το Κεράσοβο ήρθε στο 87ο λεπτό, ο Σάκης Θεοχάρης σέντραρε από δεξιά και μετά από απομάκρυνση των γηπεδούχων ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία) με σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία της ΑΕΚ για το τελικό 1-4.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Χριστόπουλος ελίχτηκε μέσα στην περιοχή σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να χτυπά πρώτα στο δεξί δοκάρι της ΑΕΚ και στην συνέχεια να καταλήγει άουτ.
53΄: Ο Χαλκιάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και χαμηλά στο πρώτο δοκάρι η μπάλα κόντραρε πρώτα στον Μπακόλα στην συνέχεια ο Καλαμπάκας σούταρε από κοντά και ο Ευθυμίου έδιωξε σε νέο κόρνερ.
61΄: Ο Παπαροϊδάμης Γ. έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Θεοχάρη έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Κοράκης βγήκε έγκαιρα και τσίμπησε την μπάλα προ του Χριστόπουλου αποσοβώντας το γκολ.
67΄: Ο Παπαροϊδάμης Γ. έκλεψε την μπάλα από τον Νιαβή και μπήκε στην περιοχή σούταρε στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ πετυχαίνοντας το 0-2.
76΄: Ο Ρούσσης έκανε την σέντρα-σουτ από τα δεξιά ο Ζαννιάς έκανε λάθος μέσα στην περιοχή και ο Τσέκας Δ. έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στερόπουλου και μείωσε σε 1-2.
78΄: Ο Θεοχάρης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά ο Λάππας στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Χριστόπουλο, που με σούταρε στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ανεβάζοντας το σκορ στο 1-3.
87΄: Ο Θεοχάρης σέντραρε από δεξιά ο Μπακόλας απέκρουσε προσωρινά και ο Χαλκιάς με ωραίο σουτ εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Τσέκας Δ.
Κεράσοβο: Χριστόπουλος, Θεοχάρης, Μούτσελος, Καλαμπάκας

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Λαμπράκης): Κοράκης, Καραγιάννης, Μπακόλας, Παπαροϊδάμης Α., Νιαβής, Ευθυμίου, Γιαννόπουλος Δ. (46΄ Λαμπράκης), Τσέκας Δ., Ρούσσης, Παρούτσας(63΄ Ιωάννου), Γιαννόπουλος Γ.

Κεράσοβο (Χρήστος Κοσμάς & Θύμιος Μούτσελος): Στερόπουλος, Μούτσελος, Μαντέκας, Λάππας(81΄ Κοσμάς Χ.), Φύκας, Χαλκιάς, Μπανιάς(53΄ Ζαννιάς), Καλαμπάκας, Θεοχάρης, Χριστόπουλος, Σβερώνης(46΄ Παπαροϊδάμης Γ.)

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)















Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης