Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Επίλεκτοι Παλαίμαχοι 2-1

Νίκη με ανατροπή για τον ΑΠΟΚ στην φιλική αναμέτρηση με τους επίλεκτους παλαίμαχους. Η πρωταθλήτρια ομάδα του νομού μας επικράτησε με σκορ 2-1.
Η φιλική αναμέτρηση για την οικονομική ενίσχυση και στήριξη του πρωταθλητή Ευρυτανίας έγινε την Κυριακή (4/5) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του φιλικού, όμως δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και στο 1ο λεπτό της επανάληψης έμεινε πίσω στο σκορ. Οι «κυανόλευκοι» με γκολ του Βασίλη Ντουφεκιά και του Γιάννη Φλωράκη ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και επικράτησαν με 2-1. Στο πρώτο μέρος είχαν δυο δοκάρια με τους Σάκη Τσιλίκα και Εμρά Χαφούς.
Οι επίλεκτοι παλαίμαχοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, καθώς αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές που «κρέμασαν» πρόσφατα τα παπούτσια τους ή αποχωρούν στο άμεσο μέλλον από την ενεργό δράση. Προηγήθηκαν με γκολ του Λάκη Αναστασόπουλου στην επανάληψη, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μέχρι το τέλος το υπέρ τους αποτέλεσμα και ηττήθηκαν.

Τα χάλασε η βροχή
Το πρώτο μέρος έγινε κάτω από βροχόπτωση, κάτι που ήταν αποτρεπτικό στην προσέλευση των φιλάθλων.

Για την ενίσχυση του πρωταθλητή
Η φιλική αναμέτρηση έγινε την οικονομική ενίσχυση του πρωταθλητή Ευρυτανίας ΑΠΟΚ για τα Play ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Ο αγώνας διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προπονητή του Αίολου Γιώργου Χρυσαφόπουλου, αλλά και συναινέσει των υπόλοιπων προπονητών. Η τιμή εισιτηρίου ήταν στα 2 ευρώ. Χορηγός επικοινωνίας του αγώνα ήταν το “Evrytania Sport, ενώ έγινε και με την στήριξη της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Με τους παλαίμαχους ο Βλάχος


Την εστία των επίλεπτων παλαιμάχων υπερασπίστηκε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ Πάνος Βλάχος, καθώς η ομάδα των επίλεκτων δεν είχε τερματοφύλακα.

Συμμετοχή προπονητών

 












Με τους επίλεκτους αγωνίστηκαν και 3 προπονητές των ομάδων των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας πλην του Γιάννη Φλωράκη που καθοδήγησε τον ΑΠΟΚ. Φανέλα βασικού πήρε ο προπονητής του Αίολου Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος και ο προπονητής των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

Κόντρα στην ομάδα του


Ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία) αγωνίστηκε με τους παλαίμαχους και όχι με την ομάδα του Βελουχίου, όπου ανήκει και κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα.

Α΄ μέρος

Υπεροχή ΑΠΟΚ
Το Βελούχι είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθεί.

Φινάλε με δοκάρια

 












Στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους ο ΑΠΟΚ μέσα σε ένα 4λεπτο είχε δυο δοκάρια. Πρώτα στο 30ο λεπτό η μπάλα μετά από κόντρα πάνω στον Σπύρο Κολόκα έφτασε στον Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία Αριστερά) που σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πάνου Βλάχου με την μπάλα να φεύγει άουτ στην συνέχεια. 4 λεπτά αργότερα ο Εμρά Χαφούς (Φωτογραφία Δεξιά) μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε δυνατά στο δεξί κάθετο δοκάρι των παλαιμάχων.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. σέντραρε από δεξιά, ο Μπούτσι προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, όμως αυτή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των παλαιμάχων.
7΄: Ο Τσιλίκας πάσαρε στον Ντουφεκιά, ο οποίος εκτός περιοχής και αριστερά σούταρε και ο Βλάχος μπλόκαρε στο κέντρο της εστίας του.
12΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε από αριστερά στον Τσιλίκα, που μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια αριστερά με τον γκολκίπερ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία.
16΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με τον Χαφούς να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι να σουτάρει και τον Βλάχο να αποκρούει σε κόρνερ με τα πόδια.
20΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Χαφούς πήρε την κεφαλιά από τα όρια της περιοχής που πέρασε λίγο πάνω από την εστία των παλαιμάχων.
28΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, που πέρασε λίγο άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
30΄: Ο Τσιλίκας από αριστερά βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Χαφούς, η μπάλα κόντραρε στον Κολόκα και κατέληξε στον Τσιλίκα, που σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βλάχου και στην συνέχεια η μπάλα πέρασε άουτ.
33΄: Μετά από σύγχυση στην περιοχή των παλαιμάχων η μπάλα έφτασε σε θέση αριστερά στον Χαφούς, που σούταρε δυνατά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βλάχου.

Β΄ μέρος

Έναρξη με γκολ


Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης οι παλαίμαχοι προηγήθηκαν. Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος πάσαρε στον Λάκη Αναστασόπουλο (Φωτογραφία), που με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χρήστου Παπαβασιλείου (0-1).




Ισοφάριση με Ντουφεκιά


Ο ΑΠΟΚ στο 62ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς μέσα από την περιοχή και αριστερά με χαμηλό πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των παλαιμάχων και ισοφάρισε σε 1-1.


Αναγκαστική αλλαγή
Στο 633οο λεπτό ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο πιτσιρικάς Γιώργος Σερπάνος.


Δεύτερο από Φλωράκη


Ο Γιάννης Φλωράκης στο 79ο λεπτό πέτυχε ένα όμορφο τέρμα με σουτ εκτός περιοχής και δεξιά στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» των παλαιμάχων και χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του 2-1.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Χρυσαφόπουλος πάσαρε στον Αναστασόπουλο, που σούταρε λίγο έξω από την περιοχή στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου (0-1).
60΄: Ο Χρυσαφόπουλος έκανε όμορφη ενέργεια και μπήκε στην περιοχή από δεξιά σέντραρε και το σουτ του Αναστασόπουλου στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή ο Τσιλιμέκης Θ.
62΄: Ο Ντουφεκιάς με πλασέ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Βλάχου και ισοφάρισε (1-1).
71΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. από δεξιά έδωσε στον Φλωράκη, που σούταρε εκτός περιοχής χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι των παλαίμαχων.
79΄: Ο Φλωράκης έκανε όμορφη προσπάθεια εκτός περιοχής και δεξιά και σούταρε στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Βλάχου (2-1).

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης) : Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Χαφούς, Ντουφεκιάς, Αντωνίου(46΄Τσιλιμέκης Θ.), Κουτσουπιάς(64΄Τσόγκας), Φλωράκης, Μπούτσι, Τσιλίκας

Επίλεκτοι Παλαίμαχοι  (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Βλάχος, Αθανασόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Τσουκαλάς, Ανδρεάκης, Αναστασόπουλος(63΄λ.τρ. Σερπάνος Γ. ), Ντότσικας, Κολόκας, Πάτρου, Χρυσαφόπουλος, Σερπάνος Δ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ : Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος