Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γ.Σ. Άτλας-Πρωτέας 46-44

Με καλάθι του Δημήτρη Σταλίκα στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Άτλαντας νίκησε τον Πρωτέα 46-44 στο συναρπαστικό ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου.
Ο αγώνας έγινε την Δευτέρα (5/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 8 το βράδυ και περίπου 130 άτομα τον παρακολούθησαν.
Ο Άτλαντας του Δημήτρη Σταλίκα μετά την ήττα στο μπαράζ ανόδου με τον Αλέξανδρο Νέας Αρτάκης αγωνίστηκε για το τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου. Ο εκπρόσωπος του νομού μας στα εθνικά πρωταθλήματα παρά την κούραση κατάφερε να τριπλασιάσει τις νίκες του στο ντέρμπι κορυφής και να παραμείνει στην κορυφή του 1ου ομίλου αήττητος. Ο Άτλας έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όμως στην 3η περίοδο το 25-12 υπέρ του έγινε 25-28(!) Στο 4ο δεκάλεπτο είχε τις επιθετικές λύσεις και μπήκε ξανά στο ματς. Η νίκη ήρθε με εύστοχο σουτ του αρχηγού Δημήτρη Σταλίκα στην εκπνοή του αγώνα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Δημήτρης Σταμάτης με 9 πόντους.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου παρουσίασε δυο τελείως διαφορετικά πρόσωπα, το κακό στο πρώτο ημίχρονο και το πολύ καλό στο δεύτερο μέρος. Ο Πρωτέας στην 3η περίοδο «βομβάρδιζε» ασταμάτητα έξω από τα 6.75 και έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 γυρίζοντας ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο. Στην 4η περίοδο οι ομάδες βάδιζαν μαζί στο σκορ και όλα έδειχναν ότι με τις εύστοχες βολές του Δημήτρη Κουρλού (00.05 πριν το τέλος) η αναμέτρηση θα πήγαινε στην 5λεπτη παράταση. Η τύχη ωστόσο γύρισε την πλάτη στους «γαλάζιους» που δέχτηκαν καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ο Βασίλης Λέρης και ο Δημήτρης Κουρλός με 12. Ο πρώτος σκόραρε μόνο με τρίποντα και ο δεύτερος πέτυχε 2 3ποντα.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Άτλαντας θα αγωνιστεί την Δευτέρα (12/5) με τον Ζέφυρο και ο Πρωτέας την ίδια μέρα με την Παρέα.

Μάζεψε κόσμο
Η συναρπαστική αναμέτρηση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Έγινε παρουσία περίπου 130 θεατών.




Ντέρμπι κορυφής
Οι δυο ομάδες πριν τον αγώνα βρισκόντουσαν στην κορυφή του ομίλου έχοντας από 2 νίκες.

2 ματς σε 1 24ωρο
Ο Άτλαντας μετά από σχεδόν 1 24ωρο έδωσε νέο παιχνίδι. Η κούραση έπαιξε καθοριστικό ρόλο και για αυτό όλοι οι αθλητές πήραν σχεδόν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής.

Αντίπαλος με την ομάδα του (!)


Ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία) τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του, αφού στο τουρνουά δεν φοράει την φανέλα του Άτλαντα. Ο νεαρός γκάρντ χτες αγωνίζονταν με τον Άτλαντα στις Λιβανάτες και σήμερα τον αντιμετώπισε ως αντίπαλο (!)

Ρεβάνς για τον αποκλεισμό
Η νίκη του Άτλαντα ήταν η καλύτερη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό της ομάδας στα προημιτελικά του τουρνουά από τον Πρωτέα.

Μόλις 9


Πλουραλισμό στο σκοράρισμα είχαν οι νικητές, καθώς πήραν πόντους σχεδόν από όλους τους αθλητές τους. Πρώτος σκόρερ του Άτλαντα ήταν με μόλις 9 πόντους ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία). Στους 8 με 2 τρίποντα ακολούθησε ο Ίγκλι Οσμενάϊ.


Δυο 12αρηδες

 












Συνέβαλλαν στην αγωνιστική άνοδο του Πρωτέα και στο να γυρίσει ο ομάδα τους στο παιχνίδι. Μιλάμε για τον Δημήτρη Κουρλό (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Βασίλη Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά), που πέτυχαν έκαστος από 12 πόντους. Ο Κουρλός σκόραρε 2 τρίποντα, ενώ ο τριποντέρ Βασίλης Λέρης σκόραρε με 4 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75.



Στους 7


Με τον Δημήτρη Σταμάτη να είναι εύστοχος και να σκοράρει 8 από τους 11 πόντους του Άτλαντα η ομάδα του προηγήθηκε με 11-3. Ο Πρωτέας «εγκλωβίστηκε» από την σφιχτή άμυνα του αντιπάλου και σκόραρε μόλις 3 πόντους. Ο Δημήτρης Σταμάτης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Θοδωρής Τάκης με Jump Shot διαμόρφωσαν το 1-2. Ο Άτλας με σερί 9-0 προηγήθηκε με 10-2 χάρις σε γκολ-φάουλ του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία, Χαμένη βολή), δίποντο του Τάσου Καδά, 1/2 βολές του Δημήτρη Σταμάτη και δυο δίποντα του ίδιου. Ο Δημήτρης Κουρλός με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 βολές επίσης έκαναν το 11-3. Ο Κώστας Λέρης του Πρωτέα ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Ταξιάρχη Κουτρομάνου του Άτλαντα. Ο σέντερ του Άτλαντα Ταξιάρχης Κουτρομάνος ανακόπηκε για δεύτερη φορά στην πρώτη περίοδο, αυτή την φορά την «τάπα» μοίρασε ο Θοδωρής Τάκης.


Σταθερή πρωτοπορία


Με «όπλο» του την πολύ καλή άμυνα ο Άτλαντας συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο ματς και προηγήθηκε με 23-12. Ο Πρωτέας πήρε δυο σημαντικά 3ποντοα ψυχολογίας από τον Βασίλη Λέρη. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ (Φωτογραφία) με τρίποντο και ο Βασίλης Λέρης με το 1ο του 3ποντο στο ματς έκαναν το 14-6. Ο Δημήτρης Σταμάτης με 1/2 βολές και ο Γιώργος Μαντέκας επίσης με 1/2 ελεύθερες βολές έγραψαν το 15-7. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ «εκτέλεσε» ξανά έξω από τα 6.75 και η απάντηση είχε με τρίποντο και φάουλ από τον Βασίλη Λέρη (Χαμένη Βολή) 18-10. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Μαντέκα, 3ποντο του Δημήτρη Σταλίκα από την γωνία και 1/2 βολές του Δημήτρη Κουρλού έγινε το 21-12. Το 23-12 του ημιχρόνου διαμόρφωσε με δίποντο ο Θωμάς Χονδρός μετά από ασιστ του Σπύρου Ραχιώτη. Στο τέλος της περιόδου ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα ανέκοψε προσπάθεια του Σπύρου Ραχιώτη του Άτλαντα.



Γύρισε το ματς

 












Ο Πρωτέας «μεταμορφώθηκε» και γύρισε το παιχνίδι σκοράροντας 16 συνεχόμενους πόντους. Ο Άτλαντας ήταν κακός και άστοχος στις επιθέσεις του. Σκόραρε μόλις 5 πόντους σε όλο το 10λεπτο. Ο Δημήτρης Σταμάτης με 2ποντο έκανε το 25-12 μετά από έξοχη ασιστ του Δημήτρη Λερογιάννη. Στην συνέχεια έγινε η ολική ανατροπή στο ματς και ο Πρωτέας προηγήθηκε με 26-28. Με τρίποντο του Δημήτρη Κουρλού, 3ποντο του Βασίλη Λέρη, νέο τρίποντο του Δημήτρη Κουρλού, 2/2 βολές του ίδιου, τρίποντο του Θοδωρή Τάκη (Φωτογραφία Αριστερά) και καλάθι και φάουλ του Γιώργου Μαντέκα (Φωτογραφία Δεξιά, Χαμένη βολή) έγινε το 25-28. Με 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα και κοντινό καλάθι του Κώστα Λέρη ο Πρωτέας προηγήθηκε με +3 και 27-30.



Σερί 16-0
Ο Πρωτέας στην 3η περίοδο έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 και το 25-12 εις βάρος του έγινε 25-28 υπέρ του.

Συγκλονιστικό φινάλε


Συγκλονιστικό φινάλε είχε το ντέρμπι κορυφής, το οποίο αποζημίωσε τους φιλάθλους που το παρακολούθησε. Ο Άτλας προηγήθηκε με 42-35, όμως ο Πρωτέας με 2/2 βολές του Δημήτρη Κουρλόυ 5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ισοφάρισε σε 44-44. Ο Δημήτρης Σταλίκας πήρε το τελευταίο σουτ του αγώνα και με εύστοχη προσπάθεια χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ με δίποντο και ο Μιχάλης Χάντζης με 2/2 βολές έβαλαν μπροστά τον Άτλαντα με 31-30. Με τρίποντο του Θοδωρή Τάκη και δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη έγινε το 33-33. Ακολούθησε δίποντο του Γιάννη Δροσίνη (Φωτογραφία Αριστερά) στο τέλος της επίθεσης και τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία Κέντρο) (36-35). Ο Άτλας έφτασε στο 42-35 με 2/2 βολές του Σπύρου Ραχιώτη, 2ποντο του ίδιου και καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη, τρέχοντας σερί 9-0. Με 2ποντο του Γιάννη Δροσίνη και 2ποντο του Άγγελου Σαμαντά έγινε το 44-37. Ο Βασίλης Λέρης με τρίποντο και ο Γιώργος Μαντέκας με δίποντο μείωσαν στο 44-42. 00.05 πριν το τέλος ο Δημήτρης Κουρλός σκόραρε, ωστόσο το καλάθι δεν μέτρησε παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Πρωτέα, καθώς δόθηκε φάουλ πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του. Ο Δημήτρης Κουρλός ήταν ψύχραιμος και με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 44-44 και όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε παράταση. Ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) είχε διαφορετική άποψη και με σουτ από το πλάι στο τελευταίο δευτερόλεπτο χάρισε την σπουδαία νίκη στην ομάδα του (46-44).







Τα δεκάλεπτα
11-3, 23-12, 27-30, 46-44

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 7(1), Καραγκούνης, Οσμεναϊ 8(2), Κουτρομάνος 1, Ραχιώτης 4, Λιάπης, Χάντζης 2, Χονδρός 2, Σαμαντάς 5(1), Σταμάτης 9, Καδάς 2, Λερογιάννης 6

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 12(4), Λαμπρόπουλος, Κουρλός 12(2), Μαντέκας 6, Δροσίνης 4, Λέρης Κ. 2, Τάκης 8(2), Ζαραβέλης

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος & Γιάννης Χαλκιάς
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Δήμος Λιάκος
Χρονομετρητής 24΄΄: Λίλα Κλαουδάτου


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος