Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Εμρά Χαφούς: «Εάν πιάσουμε απόδοση του πρώτου ημιχρόνου στο 5-1 με τον Αίολο θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στα μπαράζ»

Ήρθε τον περασμένο Γενάρη στην ομάδα του Βελουχίου και συνέβαλλε στην κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος των «κυανόλευκων». Πρόκειται για τον 26χρονο Ξανθιώτη μέσο Εμρά Χαφούς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο “Evrytania Sport”.
Ο ποδοσφαιριστής μας μιλάει για το πώς κατέληξε στον ΑΠΟΚ και ότι ήταν δύσκολη απόφαση για αυτόν να αγωνιστεί σε τοπικό επίπεδο. Ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση του αυτή, καθώς δεν θα μπορούσε να προσφέρει σε επαγγελματικές ομάδες. Είναι αρκετά ικανοποιημένος από την διοίκηση του ΑΠΟΚ, όπως και από τον τρόπο που τον προσέγγισε.
Ο Εμρά είναι χαρούμενος για τον τίτλο, την εμφατική εμφάνιση στους τελικούς απέναντι στον Αίολο (5-1) και το γεγονός ότι απέδειξε ότι η ομάδα του είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις υπόλοιπες της Ευρυτανίας. Εάν η ομάδα του πιάσει την απόδοση του πρώτου μέρους κόντρα στον τελικό με τον Αίολο θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στα μπαράζ.
Το ματς της πρεμιέρας με την Νέα Αρτάκη στο Καρπενήσι θα παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ψυχολογίας των παιχτών. Ο ποδοσφαιριστής καλεί τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν όλοι μαζί την ερχόμενη Κυριακή την προσπάθεια της ομάδας.
Η χειρότερη στιγμή της καριέρας του είναι ο περσινός τραυματισμός και οι καλύτερες αυτές που έζησε στον Ιωνικό, την αγάπη που εισέπραξε από τον κόσμο της ομάδας, αλλά και η σαιζόν με τον Αχαραναϊκό όταν ανέβηκε στην Β΄ Εθνική. Μας μιλάει ακόμη και για τον Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή Άρη Νταβαρίνο, με τον οποίο αγωνίστηκαν στην ομάδα του Μενιδίου.
Ο Εμρά Χαφούς-Δαούτ είναι γεννημένος στις 29-5-1988. Κατάγεται από την Ξάνθη και αγωνίζεται στην θέση του μεσοεπιθετικού. Έπαιξε για αρκετό καιρό (Από το 2005 και ύστερα) στα γήπεδα της Κρήτης με την Δόξα Πλατανέ, την Επισκοπή και τα Χανιά. Συνέχισε από το 2010 την καριέρα του στον Ήφαιστο Περιστερίου, στον Ιωνικό και στον Αχαρναϊκό, έχοντας πολυετή θητεία στα γήπεδα της Δ΄ Εθνικής. Με το συγκρότημα του Μενιδίου (2012-2013) συμμετείχε σε 8 παιχνίδια στην Football League 2, κερδίζοντας την άνοδο. Τον περασμένο Ιανουάριο έμεινε ελεύθερος και εντάχτηκε στον ΑΠΟΚ, με τον οποίο συμμετείχε σε 5 ματς της Α ΄ ΕΠΣΕ, σκοράροντας 2 φορές και κατακτώντας τον τίτλο.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Εμρά να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Πολλοί αναρωτιούνται πως βρέθηκες στην Ευρυτανία και στην ομάδα του ΑΠΟΚ;
Εμρά Χαφούς: «Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ήθελα να παίξω για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύ σκέψη και αρκετές συζητήσεις με τον μάνατζερ μου, μου πρότεινε τον ΑΠΟΚ. Είπαμε πως θα ήταν η καλύτερη επιλογή μετά τον σοβαρό τραυματισμό μου στον γόνατο.»

Evrytania Sport: Έπαιξε ρόλο στην επιλογή σου να αγωνιστείς σε τοπικό πρωτάθλημα ο σοβαρός τραυματισμός που πέρασες;
Εμρά Χαφούς: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο. Αρκετές ομάδες με πλησιάσανε τον Γενάρη, άλλα όπως είπα δεν θα μπορούσα να προσφέρω σε κατηγορίες όπως η Β΄ και η Γ΄ Εθνική. Από την άλλη ο ΑΠΟΚ με πλησίασε πολύ όμορφαλ σκεφτόμενος το πρόβλημα μου και μου ξεκαθαρίσανε ότι δεν θα με πιέζανε να παίξω, εάν δεν νοιώθω έτοιμος. Με κέρδισε η προσέγγιση τους και μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος από την διοίκηση του ΑΠΟΚ.»

Evrytania Sport: Βρίσκεσαι λίγους μήνες στον ΑΠΟΚ έχεις προσαρμοστεί; Έχεις μπει στο κλίμα της ομάδας;
Εμρά Χαφούς: «Εάν έχω προσαρμοστεί (Γέλια). Η αλήθεια είναι πως μου είναι ακόμα δύσκολο να προσαρμοστώ γενικά με τον τρόπο παιχνιδιού διότι είναι πιο αργός σε σκέψη, αλλά πιστεύω ότι έχω δέσει με την ομάδα μου. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, πράγμα που μετράει πάρα πολύ στο ποδόσφαιρο.»

Evrytania Sport: Η ομάδα σου κατέκτησε μετά από 3 χρόνια το πρωτάθλημα στην Ευρυτανία. Πως νοιώθεις για αυτή την επιτυχία;
Εμρά Χαφούς: «Νοιώθω υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε στον τελικό τον Αίολο με εμφατικό τρόπο. Δείξαμε τουλάχιστον στον νομό Ευρυτανίας ότι είμαστε ένα σκαλί παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.»

Evrytania Sport: Σε μια εβδομάδα ξεκινούν τα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική. Τι πιθανότητες έχει ο ΑΠΟΚ;
Εμρά Χαφούς: «Είναι δύσκολη ερώτηση, διότι δεν γνωρίζω το επίπεδο των άλλων ομάδων. Έχω ενημερωθεί ότι τα άλλα πρωταθλήματα έχουνε πολλές ομάδες και είναι πιο ανταγωνιστικά. Θεωρώ όμως ότι και η ομάδα μου διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και εάν πιάσουμε απόδοση του πρώτου ημιχρόνου στο 5-1 με τον Αίολο θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στα μπαράζ.»

Evrytania Sport: Η πρεμιέρα με την Νέα Αρτάκη στο Καρπενήσι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία σας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα;
Εμρά Χαφούς: «Η πρεμιέρα είναι ευχάριστο, που αρχίζει με εντός έδρας αναμέτρηση. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, εάν θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πρώτο παιχνίδι θα παίξει μεγάλο ρόλο στον τομέα της ψυχολογίας μας.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για τα μελλοντικά σου βήματα. Σκέφτεσαι να παίξεις ξανά σε επαγγελματικές κατηγορίες;
Εμρά Χαφούς: «Για το μέλλον μου είναι αρκετά νωρίς να μιλήσω. Τώρα αγωνίζομαι στον ΑΠΟΚ και μόνο σε αυτή την ομάδα θέλω να είμαι συγκεντρωμένος.»

Evrytania Sport: Στον Αχαρναϊκό είχες αγωνιστεί με τον Ευρυτάνα Άρη Νταβαρίνο θα θέλαμε το σχόλιο σου για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή;
Εμρά Χαφούς: «Ο Άρης είναι από τους παίκτες μου χαίρεσαι να βλέπεις. Είναι πολύ ποιοτικός και πολύ καλός στο passing-game και είναι και φίλος μου. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να σταθεί υψηλό επίπεδο. Ελπίζω κάποια στιγμή να τον έχω ξανά συμπαίκτη μου.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η πιο όμορφη και η πιο άσχημη στιγμή της καριέρας σου; Ξεχωρίζεις κάποια;
Εμρά Χαφούς: «Σίγουρα η πιο άσχημη ήταν ο περσινός σοβαρός τραυματισμός μου στο γόνατο, που με άφησε πάρα πολύ πίσω. Ακόμα παλεύω να επανέλθω στην κατάσταση που ήμουνα. Όμορφη στιγμή δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Είχα πάρα πολλές και κάτω στην Κρήτη και με τον Αχαρναϊκό που ανεβήκαμε από την Γ΄ στην Β΄ Εθνική. Η ομάδα που αγάπησα πάρα πολύ και αγαπήθηκα πολύ και έζησα ωραίες στιγμές είναι ο Ιωνικός. Ένας υπέροχος κόσμος που δημιουργούσε εκπληκτική ατμόσφαιρα.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Εμρά Χαφούς: «Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι να καλέσω τον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο την άλλη Κυριακή και να μας βοηθήσει στην πρεμιέρα να πάρουμε το ματς. Όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον ΑΠΟΚ!» 

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος