Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Γ.Ε. Αλέξανδρος Νέας Αρτάκης-Γ.Σ. Άτλας 57-48

Ο Αλέξανδρος Νέας Αρτάκης πανηγύρισε την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, επικρατώντας του Άτλαντα με 57-48. Οι Καρπενησιώτες «εγκλωβίστηκαν» από την σεμιναριακή άμυνα της Γ.Ε.Α. και έχασαν στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση της χρονιάς
Η αναμέτρηση για την 3η και τελευταία θέση που οδηγούσε στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε την Κυριακή (4/5) στο κλειστό γήπεδο των Λιβανατών και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Την παρακολούθησαν περίπου 120 άτομα, στην πλειοψηφία τους εκδρομείς από την Εύβοια, που δημιούργησαν «εκρηκτική» ατμόσφαιρα αποτελώντας το 6ο παίκτη της Νέας Αρτάκης.
Ο Αλέξανδρος Νέας Αρτάκης του Γιάννη Πανούση ήταν ψυχωμένος από το πρώτο λεπτό του αγώνα και έπαιξε με πάθος και συγκέντρωση στο παιχνίδι. Πίεζε σε όλη την διάρκεια του ματς σε όλο το γήπεδο και έκαναν αρκετά κλεψίματα. Στην επίθεση είχε υπομονή και δεν εκβίασε επιθέσεις.  Με ένα ξέσπασμα στην 2η περίοδο προηγήθηκε και κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ του πολύτιμο αποτέλεσμα. Έκτος παίκτης της ομάδας ήταν ο εκπληκτικός της κόσμος, που ταξίδεψε για το ματς της χρονιάς. Ο γκάρντ Γιάννης Καψούλης και αρχηγός της ομάδας σκόραρε 19 πόντους και έκανε εξαιρετική εμφάνιση.
Ο Άτλας συνέχισε τις κακές του εμφανίσεις και έχασε την τεράστια ευκαιρία να πανηγυρίσει στην 1η του χρονιά την άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία. Η ομάδα του Καρπενησίου «εγκλωβίστηκε» από την σεμιναριακή άμυνα του αντιπάλου και δεν είχε τις σωστές επιθετικές λύσεις. «Κυνηγούσε» διαρκώς το σκορ και μόνο στην 3η περίοδο κατάφερε να πλησιάσει στον πόντο δυο φορές, χωρίς ωστόσο να γίνει η πολυπόθητη ανατροπή. Πρώτος σκόρερ της ομάδας και σε αυτό το ματς ήταν ο Ναυπακτιώτης Μιχάλης Χάντζης, που σκόραρε 14 πόντους.

Γύρω στους 120
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 120 φιλάθλων. Οι περισσότεροι ήταν φίλαθλοι της Νέας Αρτάκης.


Έμπειροι ρέφερι

 












Η ΕΣΚΑΣΕ όρισε δυο από τις πιο παλιούς και έμπειρους διαιτητές της. Ο Γιώργος Χριστοδούλου (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Αλέκος Κοτσιμπός (Φωτογραφία Δεξιά), σφυρίζουν πάνω από 20 χρόνια.

Ο κόσμος 6ος παίκτης
Οι 50 περίπου εκδρομείς από την Νέα Αρτάκη δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και αποτέλεσαν τον 6ο παίκτη των νικητών. Δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να φωνάζουν και να εμψυχώνουν τους αθλητές τους. Οι φίλαθλοι των «κόκκινων» ταξίδεψαν στις Λιβανάτες με πούλμαν.




Έμεινε με 5
Αντίθετα ο Άτλας είχε στο πλευρό του μόλις 5 οπαδούς. Οι φίλαθλοι του Καρπενησίου παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης δεν ταξίδεψαν στην πόλη της Φθιώτιδας. Ως εκ τούτου χάθηκε και η «μάχη» της κερκίδας αλλά και η «μάχη» εντός παρκέ.



Άργησε και το ζέσταμα
Οι δυο ομάδες βγήκαν με αργοπορία στο ζέσταμα, καθώς η αναμέτρηση των παγκορασίδων για το βόλεϊ μεταξύ του Κύνου Λιβανατών και της Φθία Λαμίας ολοκληρώθηκε στις 5.30. Ο Κύνος επικράτησε με 3-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα του την περασμένη Κυριακή στο Καρπενήσι από την Π.Α.Κ. με 3-2.



Ελπίζει ακόμη
Ο Άτλαντας ελπίζει ακόμη σε άνοδο σε περίπτωση, που δεν δηλώσει συμμετοχή σε Β΄ και Α΄ ΕΣΚΑΣΕ μια ομάδα. Η ομάδα του Καρπενησίου είναι η πρώτη υποψηφία ομάδα για άνοδο.

3/3 για τους Ευβοιώτες
Στους αγώνες κατάταξης οι ομάδες της Εύβοιας έκαναν το 3 στα 3. Οι Αβάντες Χαλκίδας πήραν την πρωτιά κόντρα στην Προοδευτική Λάρυμνας, ο Αλέξανδρος Νέας Αρτάκης την 3η θέση και η Λίμνη την 5η θέση κόντρα στον Οπούντιο Μαρτίνου.

Χάνει δύναμη εκτός
Ο Άτλαντας ηττήθηκε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι και 4ο συνολικά στην φετινή χρονιά. Η ομάδα του Καρπενησίου χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το Καρπενήσι. Εντός έδρας ήταν αήττητη αλλά και πρώτη στο 4ο όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Παρουσία πρώην αντιπάλων
Αρκετοί αντίπαλοι του Άτλαντα στα μπαράζ παρακολούθησαν το ματς της Κυριακής, καθώς είχαν αγωνιστεί το Σάββατο (3/5). Στις κερκίδες βρέθηκαν αθλητές της Προοδευτικής Λάρυμνας και του Οπούντιου Μαρτίνου. Μεταξύ αυτών ο πρώτος σκόρερ των μπαράζ Άρης Δάρρας της Προοδευτική Λάρυμνας, αλλά και ο προπονητής της ομάδας του Δημήτρης Λουκάς.


Επιτυχημένη χρόνια
Μπορεί η άνοδος να μην ήρθε ωστόσο για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε επίπεδο ανδρών ομάδα από την Ευρυτανία. Το μπάσκετ στην περιοχή μας έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα, ωστόσο οι φίλαθλοι δεν έχουν αγκαλιάσει την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών του Άτλαντα.

Με 1 μικρό


Η ομάδα του Καρπενησίου κατέβηκε και αγωνίστηκε με 1 μικρό. Ο μοναδικός παίκτης κάτω  των 20 ετών ήταν ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία), που σκόραρε 7 πόντους με 2 τρίποντα στο δεύτερο μέρος. Οι άλλοι δυο «μικροί» ο Νίκος Καραγκούνης και ο Χρυσόστομος Λιάπης δεν ταξίδεψαν στις Λιβανάτες με την αποστολή της ομάδας.

Άμυνα για σεμινάριο


Ο Γιάννης Πανούσης (Φωτογραφία) «έστησε» πολύ καλά τον Αλέξανδρο, ο οποίος πίεζε σε όλο το γήπεδο και έκανε αρκετά κλεψίματα. Ο Άτλαντας δυσκολεύτηκε αρκετές φορές στο κατέβασμα της μπάλας. Μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν τον είχε πιέσει σε όλο το γήπεδο.

Ξεχώρισε ο Καψούλης


Για τους νικητές πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο αρχηγός Γιάννης Καψούλης, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους βάζοντας και αρκετά κρίσιμα καλάθια. Στους 13 με 1 τρίποντο ακολούθησε ο Θοδωρής Καπλανέρης.

Ξανά Χάντζης


Ο Μιχάλης Χάντζης παρά τις ενοχλήσεις που είχε στην μέση αγωνίστηκε και ξεχώρισε με την παρουσία του σκοράροντας 14 πόντους. Ο Ναυπακτιώτης αθλητής πήρε ξανά το βάρος του σκοραρίσματος. Στους 10 ακολούθησε ο πάουερ φόργουορντ Δημήτρης Λερογιάννης.

Όλα 9

 












Και σε αυτό το ματς του Άτλαντα η πρώτη περίοδος είχε χαμηλό σκορ με τις ομάδες να αργούν να βρουν ρυθμό. Η ομάδα του Καρπενησίου προηγήθηκε με 3-7, όμως η Νέα Αρτάκη απάντησε και το σκορ του δεκαλέπτου ήταν ισόπαλο (9-9). Ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Θοδωρής Καπλανέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο έκαναν το 3-1. Ο Άτλας με σερί 6-0 προηγήθηκε με 3-7 χάρις σε δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά), 2ποντο του Μιχάλη Χάντζη και νέο δίποντο με Jump Shοt του Δημήτρη Λερογιάννη. Ο Αλέξανδρος απάντησε και με 2/2 βολές του Γιάννη Καψούλη, 1/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Καπλανέρη και δίποντο του Μανώλη Μπίστη προηγήθηκε με 8-7. Το 9-9 του δεκαλέπτου έγινε με 2ποντο του Μιχάλη Χάντζη και 1/2 βολές του Γιάννη Καψούλη.


Μπροστά ο Αλέξανδρος


Παίζοντας πολύ καλή άμυνα η ομάδα του Αλέξανδρου εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα του Άτλαντα και πήρε την πρωοπορία στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε με +6 υπέρ της Ευβοϊκής ομάδας και σκορ 23-17. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Σιδέρη, εκπληκτικό (Σούταρε εκτός ισορροπίας) γκολ φάουλ του Γιάννη Καψούλη (Χαμένη βολή) έγινε το 12-9. Ο Τάσος Καδάς με 1/2 βολές, ο Θοδωρής Καπλανέρης με 2ποντο, καλάθι του Μανώλη Μπίστη και νέο καλάθι του Θοδωρή Καπλανέρη, ο Αλέξανδρος προηγήθηκε με 18-10. Ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία) με καλάθι και φάουλ (Χαμένη βολή) σκόραρε για τον Άτλαντα το 18-12. Οι Καρπενησιώτες μείωσαν στους 3 με δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη και 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Λέρη (18-15). Ο Βαγγέλης Βασιλείου με δίποντο και ο Νίκος Κελαϊδίτης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 22-15. Το 23-17 του ημιχρόνου έγινε με 2ποντο του Δημήτρη Λερογιάννη και 1/2 βολές του Νίκου Κελαϊδίτη.




7 λεπτά χωρίς καλάθι
Η ομάδα του Καρπενησίου σκόραρε στην 2η περίοδο 3.00 λεπτά περίπου πριν την ολοκλήρωση της με τον Τάσο Καδά. Προηγουμένως είχε μόλις βάλει 1 πόντο με βολή, που πέτυχε ο ίδιος αθλητής.

Τραυματισμός Μπίστη


4.57 πριν το τέλος της 2ης περιόδου ο Μανώλης Μπίστης της Νέας Αρτάκης αποχώρησε τραυματίας και τέθηκε νοκ-άουτ από την συνέχεια του ματς.



Διεύρυνε το προβάδισμα


Παρότι ο Άτλαντας ξεκίνησε καλύτερα στην 3η περίοδο και μείωσε δυο φορές στον πόντο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Η ομάδα της Εύβοιας εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη του αντιπάλου της και προηγήθηκε με 37-27. Με 1/2 βολές του Θοδωρή Καπλανέρη, δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα, λει απ του Τάσου Καδά και νέο δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία) ο Άτλας μείωσε στον πόντο και σε 24-23. Ακολούθησε δίποντο του Θοδωρή Καπλανέρη και καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη (26-25). Με 1/2 ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Σπύρου, 2ποντο του Γιάννη Καψούλη μετά από λάθος κάτω από το καλάθι του Άτλαντα και 2/2 βολές του Βαγγέλη Βασιλείου ο Αλέξανδρος προηγήθηκε με 31-25. Ο Μιχάλης Χάντζης διέσχισε εντυπωσιακά όλο το γήπεδο και τελείωσε όμορφα την προσπάθεια του με καλάθι για το 31-27. Ο Βαγγέλης Βασιλείου με 2ποντο, ο Γιάννης Καψούλης με 2/2 ελεύθερες βολές και Θοδωρής Βαλήλας έβαλαν μπροστά την ομάδα τους με +10 και 37-27 τρέχοντας ένα μίνι-σερί 6-0. Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλαντα ανέκοψε με όμορφη «τάπα» τον Θοδωρή Καπλανέρη του Αλέξανδρου. Ο Τριαντάφυλλος Σιδέρης του Αλέξανδρου ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Μιχάλη Χάντζη του Άτλαντα.




Μίλησε ο Καψούλης


Ο Γιάννης Καψούλης στην 4η και πιο κρίσιμη περίοδο πήρε τις «πλάτες» του την ομάδα και χάρις τις προσπάθειες του κράτησε την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας υπέρ της ομάδας του. Η ομάδα του Καρπενησίου κατάφερε να μειώσει μόλις μέχρι τους 6, χωρίς η αντεπίθεση της να έχει περεταίρω συνέχεια. Ο Γιάννης Καψούλης με 2/2 βολές και ο Μιχάλης Χάντζης με δίποντο διαμόρφωσαν το 39-29. Η διαφορά πήγε στους 12 με δίποντο του Γιάννη Καψούλη (41-29). Ο Κώστας Λέρης με 3ποντο και ο Μιχάλης Χάντζης με δίποντο μείωσαν στους 7 και σε 41-34. Ο Γιάννης Καψούλης με δίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο πέτυχαν το 43-36. Ο Βαγγέλης Βασιλείου με 2ποντο και ο Τάσος Καδάς με δίποντο έκαναν το 45-38. Ο Γιάννης Καψούλης σκόραρε ξανά 2ποντο, όπως και ο Θοδωρής Καπλανέρης για το 49-38. Ο Κώστας Λέρης με 3ποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο μείωσαν στο 49-43. Ο Γιάννης Καψούλης με 2/2 βολές και ο Τάσος Καδάς με 2ποντο διαμόρφωσαν το 51-45. Με 2/2 βολές του Θοδωρή Βαήλα και 1/2 βολές του Μιχάλη Χάντζη έγινε το 53-46, 1.30 πριν το φινάλε. Ο Γιάννης Τριανταφύλλου με δίποντο πραγματοποίησε το 55-46. Με καλάθι και φάουλ του Θοδωρή Βαλήλα (Φωτογραφία, Χαμένη βολή) και δίποντο του Μιχάλη Χάντζη διαμορφώθηκε το τελικό 57-48. Ο Σπύρος Ραχιώτης του Άτλαντα ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Θοδωρή Βαήλα του Αλέξανδρου. Ο Μιχάλης Χάντζης του Άτλαντα έκοψε σουτ του Βαγγέλη Βασιλείου του Αλέξανδρου.








5ο φάουλ Βασιλείου


1.29 πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Βαγγέλης Βασιλείου του Αλέξανδρου αποβλήθηκε, καθώς έκανε το 5ο του φάουλ.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι παίκτες του Αλέξανδρου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για την νίκη-ανόδου στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Χειροκρότησαν τους οπαδούς τους και φώναξαν δυνατά το όνομα της ομάδας τους.


Τα δεκάλεπτα
9-9, 23-17, 37-27, 57-48

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Ε. Αλέξανδρος Νέας Αρτάκης (Γιάννης Πανούσης): Τριανταφύλλου 2, Παστήρας, Σπύρου 1, Καψούλης 19, Κελαϊδίτης 3, Βαλήλας 6, Μπίστης 4, Καπλανέρης 13(1), Λάμπρου, Λυμπέρης, Σιδέρης 3, Βασιλείου 3

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 8, Ραχιώτης, Κουτρομάνος, Λέρης 7(2), Χάντζης 14, Χονδρός, Σαμαντάς, Σταμάτης, Καδάς 9, Λερογιάννης 10

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Γιώργος Χριστοδούλου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Αναστάσιος Κανδηλάρης-Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος