Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αστέρας-Ζέφυρος 67-45

Ο Αστέρας έκανε «σεφτέ» στις νίκες στην διοργάνωση και επικράτησε εύκολα, όπως μαρτυράει και το τελικό αποτέλεσμα του Ζέφυρου με 67-45.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Δευτέρα (5/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστική του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα και μόλις 50 άτομα την παρακολούθησαν.
Ο Αστέρας των Γιάννη Ηλιάδη και Νίκου Κωστή μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα κατέκτησε την πρώτη του νίκη και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά. Οι δυο φορές τροπαιούχοι έκαναν πολύ καλό δεύτερο μέρος, όπου πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έκλεψαν σε πολλές περιπτώσεις και έτρεξαν στον αιφνιδιασμό. Ο Νίκος Κωστής συνέχισε να εντυπωσιάζει και σκόραρε 29 πόντους οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην νίκη.
Ο Ζέφυρος του Κώστα Γραμματίκα ήταν μαχητικός στο πρώτο ημίχρονο και κρατήθηκε κοντά στο σκορ, αφού βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 11 πόντους. Στο δεύτερο μέρος έγιναν αρκετά λάθη και οι «κόκκινοι» έχασαν την επαφή τους στο σκορ με τον αντίπαλο. Ηττήθηκαν με 22 πόντους διαφορά και ουσιαστικά έμειναν εκτός της επόμενης φάσης. Ο Σάκης Ζιωζιός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 πόντους και 1 τρίποντο.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Αστέρας αγωνίζεται την Τετάρτη (14/5) με τους Jail Blazers και ο Ζέφυρος την Δευτέρα (12/5) με τον Άτλαντα.

Άδεια η κερκίδα
Η αναμέτρηση των δυο ομάδων έγινε παρουσία μόλις 50 θεατών. Η κερκίδα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου ήταν άδεια στο μεγαλύτερο μέρος της.



Ντέρμπι «ουραγών»
Οι δυο ομάδες είχαν ηττηθεί τις πρώτες δυο αγωνιστικές και έψαχναν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση. Τελικώς ο Αστέρας εύκολα κατέκτησε το πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνα και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης.

Ντεμπούτο για Φαρμάκη


Ο Γιώργος Φαρμάκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά μπάσκετ με την ομάδα του Αστέρα. Σκόραρε ένα δίποντο στο ντεμπούτο του και ήταν αρκετά μαχητικός στην άμυνα.

Μεγάλη εμφάνιση Κωστή

Ι
διαίτερα ανεβασμένος και φορμαρισμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Κωστής του Αστέρα. Σκόραρε 29 πόντους και έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και πάλι. Στους 11 ακολούθησε ο δυναμικός σέντερ Άλκης Κατής.



Πρώτος ο Θ.Ζιωζιός


Ο Σάκης Ζιωζιός με 13 πόντους και 1 τρίποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ζέφυρου. Στους 8 με 1 τρίποντο επίσης ακολούθησε ο αδερφός του Αντρέας. Οι αδερφοί Ζιωζιού ξεχώρισαν και σε αυτό το ματς με την παρουσία τους.



Χωρίς τρίποντο
Ο Αστέρας πέτυχε 67 πόντους χωρίς να έχει κάποια εύστοχη προσπάθεια έξω από την γραμμή των 6.75.

Με μόνιμο σκόρερ

 












Ο Νίκος Κωστής σημείωσε με «καλημέρα» 10 από τους 13 πόντους της ομάδας του στην πρώτη περίοδο. Ο Ζέφυρος προηγήθηκε με 6-8, όμως στην συνέχεια ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του και προηγήθηκε με 13-8. Ο Λουκάς  Καρανίκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Νίκος Κωστής με λει απ μετά από ασιστ του Άλκη Κατή διαμόρφωσαν το 2-2. Ακολούθησε δίποντο του Νίκου Καρφή (Φωτογραφία Δεξιά) και 2/2 ελεύθερες βολές του Νίκου Κωστή (4-4). Ο Σάκης Ζιωζιός με δίποντο, ο Νίκος Κωστής με δίποντο και ο Νίκος Καρφής με δίποντο διαμόρφωσαν το 6-8 υπέρ του Ζέφυρου. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σερί 7-0 του Αστέρα για το 13-8 χάρις σε δίποντο του Άλκη Κατή μετά από ασιστ του Βασίλη Τσουκαλά, λει απ του Νίκου Κωστή, 1/2 βολές του Βασίλη Λάμπρου και δίποντο του Νίκου Κωστή.



Έπαιξε ελάχιστα


Ο ένας εκ των δυο αρχηγών του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) επανεμφανίστηκε και ξεκίνησε στην βασική 5αδα. Όμως νωρίς στην πρώτη περίοδο ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε πρόωρα από το ματς.

Πρωτοπορία για Αστέρα

 












Δυνατά μπήκε στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα του Αστέρα έχοντας ξανά τον Νίκο Κωστή σε δαιμονιώδη μέρα. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο ημίχρονο με 29-18 και πήρε διαφορά 11 πόντων. Οι «κόκκινοι» σκόραραν από προσπάθειες των αδερφών Ζιωζιού. Ο Νίκος Κωστής συνέχισε δυνατά και στην 2η περίοδο και ξεκίνησε σκοράροντας δυο δίποντα και 1/2 βολές για το 18-8 με το σερί του Αστέρα να φτάνει στο 12-0 και τον Κωστή να έχει βάλει 15 από τους 18 πόντους της ομάδας του. Ο Σάκης Ζιωζιός σκόραρε για τον Ζέφυρο και μείωσε σε 18-10. Ο Γιώργος Φαρμάκης με δίποντο και ο Ανδρέας Ζιωζιός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο διαμόρφωσαν το 20-12. Με καλάθι και φάουλ του Νίκου Κωστή (Χαμένη βολή) και τρίποντο του Σάκη Ζιωζιού διαμορφώθηκε το 22-15. Ακολούθησε 2ποντο του Βασίλη Τσουκαλά, καλάθι του Γιώργου Ζαγκότση (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από όμορφη προσπάθεια και 1/2 ελεύθερες βολές του Λάμπρου Φλωράκη (27-15). Ο Ανδρέας Ζιωζιός με τρίποντο και ο Άλκης Κατής με δίποντο πραγματοποίησαν το 29-18.



+27 για Αστέρα

 












Ασταμάτητη ήταν η ομάδα του Αστέρα, που πρέσαρε σε όλο το γήπεδο και τελείωσε πολλές επιθέσεις στον αιφνιδιασμό. Η ομάδα προηγήθηκε με 55-28 ανεβάζοντας την διαφορά στο +27. Ο Γιάννης Καλύβας με δίποντο έκανε το 29-20. Ο Αστέρας έτρεξε ένα σερί 8-0 και έφτασε στο 38-20 με δίποντο του Λάμπρου Φλωράκη (Φωτογραφία Αριστερά), δίποντο του Βασίλη Τσουκαλά (Φωτογραφία Δεξιά), 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Γκορόγια και λει απ του Νίκου Κωστή. Ο Νίκος Καρφής μετά από ασιστ του Βαγγέλη Μάκκα μείωσε σε 38-22. Ο Λάμπρος Φλωράκης με δίποντο, ο Βασίλης Τσουκαλάς με 2ποντο και ο Νίκος Κωστής με δίποντο έκαναν το 42-24. Ο Σάκης Ζιωζιός με δίποντο και ο Νίκος Κωστής με δίποντο πέτυχαν το 44-26. Ο Νίκος Κωστής με 1/2 βολές, ο Γιώργος Ζαγκότσης  με δίποντο και ο Λάμπρος Φλωράκης με γκολ φάουλ (Χαμένη βολή) ανέβασαν την διαφορά στο +24 και στο 50-26. Ο Σάκης Ζιωζιός με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Σέμις Φουρλιάς με 2ποντο και ο Βασίλης Τσουκαλάς με 1/2 βολές και δίποντο διαμόρφωσαν το 55-28 του δεκαλέπτου και εκτόξευσαν την διαφορά στο +27. Ο Βαγγέλης Μάκκας του Ζέφυρου ανέκοψε θεαματικά με «τάπα» τον Νίκο Κωστή του Αστέρα.





Τυπική διαδικασία


Ο Ζέφυρος είχε ένα καλό διάστημα σε απόδοση και μάζεψε την διαφορά μέχρι και τους 16. Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας «πάτησε» γκάζι και έφτασε στο τελικό 67-45. Ο Βασίλης Τσιώλης με 2ποντο, ο Άλκης Κατής με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ανδρέας Ζιωζιός με 1/2 βολές και ο Γιάννης Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο έκαναν το 56-33. Ακολούθησε δίποντο του Άλκη Κατή, 2ποντο του Ανδρέα Ζιωζιού, δίποντο του Σάκη Ζιωζιού, 3ποντο του Βασίλη Τσιώλη (Φωτογραφία Κέντρο) και δίποντο του Λουκά Καρανίκα (58-42). Ο Ζέφυρος μείωσε στους 16 με ένα σερί 9-0. Ο Νίκος Κωστής με δίποντο και με 1/2 ελεύθερες βολές πραγματοποίησε το 61-42. Με δίποντο του Άλκη Κατή (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι από κοντά του Βασίλη Τσουκαλά μετά από ασιστ του Νίκου Κωστή και δίποντο του Νίκου Κωστή έγινε το 67-42. Ο Ζέφυρος με γκολ φάουλ του Βαγγέλη Μάκκα και εύστοχη βολή μείωσε στο τελικό 67-45. Μάλιστα ο παίκτης στην εκπνοή σούταρε τρίποντο από την σέντρα παίρνοντας την μπάλα από το παρκέ, αφού ο Αστέρας δεν θέλησε να εκδηλώσει επίθεση.



Τα δεκάλεπτα
13-8, 29-18, 55-28, 67-45

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης & Νίκος Κωστής): Κατής 11, Γκορόγιας 1, Φλωράκης 8, Ηλιάδης, Λάμπρου Β. 1, Κωστής 29, Φαρμάκης 2, Ζαγκότσης 4, Τσουκαλάς 9, Φουρλιάς 2

Ζέφυρος (Κώστας Γραμματίκας): Τσιώλης 7(1), Καρφής 6, Γραμματίκας, Λάμπρου Μ., Ζιωζιός Α. 8(1), Ζιωζιός Θ. 13(1), Καλύβας 4, Σκαρμούτσος, Μάκκας 3, Μακρής, Καρανίκας 4

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λάμπρος Σβερώνης
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος