Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Π.Α.Κ.-Ζήκος B.C. 2014 62-38

Εύκολα έκανε το 2 στα 2 η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, που νίκησε με 62-38 τον Ζήκο. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν σε όλο το 40λεπτο με την ίδια 5αδα.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη (30/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 8 το βράδυ με την παρουσία περίπου 100 φιλάθλων.
Η Π.Α.Κ. του Γιάννη Χαλκιά έφτασε χωρίς δυσκολία στην 2η νίκη της στο τουρνουά και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση. Όλοι οι παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής και η ομάδα έκανε αρκετές αλλαγές. Στην πρώτη περίοδο έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά στην συνέχεια πέρασε μπροστά και άνοιξε στο φινάλε την διαφορά, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Από 10 πόντους σκόραραν Γιάννης Χαλκιάς (Έβαλε και 2 τρίποντο) και Τόλης Πιπέρας.
Η Ζήκος των Λάμπρου Κολοκώτσιου και Πάνου Μπόκα κατέβηκε να αγωνιστεί με μόλις 5 αθλητές και την 2η αγωνιστική είχε πολλές και σημαντικές απουσίες. Το έργο της ομάδας ήταν δύσκολο εξ αρχής, όμως δεν πέταξε «λευκή» πετσέτα και πάλεψε το ματς. Στο δεύτερο μέρος η κούραση ήταν εμφανής, δεν υπήρχαν επιστροφές και η διαφορά ξέφυγε. Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον πλέι μέικερ Γιώργο Βούρτσα, που σημείωσε 22 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. αγωνίζεται στην 7 Μαΐου με τον Sporting και ο Ζήκος την Παρασκευή 9 Μαΐου με το Κεράσοβο.

Περίπου 100
Το βραδινό παιχνίδι, με το οποίο άνοιξε η αυλαία του 2ου ομίλου του τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών.



2η νίκη
Η Π.Α.Κ. μετά την νίκη της κόντρα στους Λεωγεωνάριους στην πρεμιέρα έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά κάνοντας το 2 στα 2. Αντίθετα ο Ζήκος ηττήθηκε και την 2η αγωνιστική.

Μόλις 5
Η ομάδα του Ζήκου κατέβηκε να αγωνιστεί με μόλις 5 αθλητές. Υπήρξαν πολλές και σημαντικές απουσίες. Στην πρεμιέρα κόντρα στην Μακρακώμη είχε αγωνιστεί με 6 αθλητές και τότε υπήρξαν σημαντικές απουσίες.

Πρώτη Μεριγκούνη


Ο Στέλιος Μεριγκούνης έκανε ντεμπούτο στο τουρνουά με την ομάδα της Π.Α.Κ. . Πρόκειται για τον τερματοφύλακα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μυρίκης.

22 για Βούρτσα


Εντυπωσιακά ξεκίνησε στο φετινό τουρνουά ο Γιώργος Βούρτσας του Ζήκου, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους πετυχαίνοντας και δυο όμορφα και θεαματικά 3ποντα. Στους 9 με ένα τρίποντο ακολούθησε ο νεαρός Σεραφείμ Οικονόμου.



Δυο «δεκάρια»

 












Για την Π.Α.Κ. πρώτοι σκόρερ της ομάδας με 10 πόντους ήταν δυο παίκτες. 10 πόντους πέτυχε ο ταχύτατος πλέι μέικερ Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος έπαιξε ελάχιστα, ενώ 10 με 2 τριποντο πέτυχε ο αρχηγός και προπονητής της Π.Α.Κ. Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία Δεξιά). 




Οδηγίες από Λιάπη
Στον άδειο πάγκο του Ζήκου βρέθηκε ο Στέφανος Λιάπης, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα. Καθοδήγηση στην ομάδα υπήρξε και εντός του γηπέδου από τον Λάμπρο Κολοκώτσιο.

3.30 χωρίς πόντο
Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα και για τις δυο ομάδες, αφού για 3.30 το σκορ παρέμενε στο 0-0.

Μπροστά ο Ζήκος


Άσχημα ξεκίνησαν στο ματς οι δυο ομάδες, αφού άργησαν να βρουν επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Ο Ζήκος χάρης τις προσπάθειες των Σεραφείμ Οικονόμου και του Γιώργου Βούρτσα προηγήθηκε με 9-12. Η Π.Α.Κ. ήταν νωθρή, αρκετά άστοχη και δεν βρήκε ρυθμό στο 1ο δεκάλεπτο. Ο Δημήτρης Ρούσσας (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ-φάουλ (Άστοχη βολή) 6.32 πριν το τέλος του δεκαλέπτου πέτυχε το 2-0, ενώ το 4-0 έκανε με δίποντο ο Νίκος Χαντζόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο). Με δίποντο του Σεραφείμ Οικονόμου (Φωτογραφία Δεξιά) και με νέο καλάθι του γιατρού Δημήτρη Ρούσσα, επονομαζόμενου και ως «Γκίστ», μετά από ασιστ του Γιώργου Σώκου έγινε το 6-2. Ο Ζήκος με δυο όμορφες προσπάθειες του Γιώργου Βούρτσα έφτασε στην ισοφάριση (6-6). Ο Νίκος Χαντζόπουλος με δίποντο και ο Σεραφείμ Οικονόμου με 2ποντο μετά από ασιστ του Γιώργου Βούρτσα διαμόρφωσαν το 8-8. Με δίποντο του Πάνου Μπόκα, 1/2  ελεύθερες βολές του Νίκου Χαντζόπουλου και 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Βούρτσα ο Ζήκος πήρε το προβάδισμα σε 9-12.  



Δυο κοψίματα


Δυο φορές ο σέντερ του Ζήκου Παναγιώτης Μπόκας (Φωτογραφία) στην 1η περίοδο έκοψε προσπάθειες αντιπάλων του. Ο Παναγιώτης Μπόκας του Ζήκου ανέκοψε με τάπα τον Βασίλη Ρουμελιώτη της Π.Α.Κ. Ο σέντερ του Ζήκου μοίρασε μια ακόμη τάπα στον Δημήτρη Ρούσσα των «πράσινων».

Fair Play από την Π.Α.Κ.


00.43 πριν το τέλος της 1ης περιόδου ο Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία) του Ζήκου τραυματίστηκε από χτύπημα αντιπάλου. Το ματς διακόπηκε και η ο προπονητής της Π.Α.Κ. έκανε κίνηση Fair Play ζητώντας Time Out, ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον αντίπαλο αθλητή. Τελικώς ο Κολοκώτσιος συνέχισε κανονικά, αφού δεν υπήρχε καμία αλλαγή.



Ανατροπή χάρης τον Πιπέρα


Η είσοδος του πλέι μέικερ Τόλη Πιπέρα στο ματς έδωσε ταχύτατα στο παιχνίδι της Π.Α.Κ. και ο αθλητής της ομάδας συνέβαλλε τα μέγιστα στο να αλλάξει η πρωτοπορία στο σκορ. Οι «πράσινοι» γύρισαν το ματς και προηγήθηκαν με 25-20. Ο Ζήκος διατηρήθηκε κοντά στο σκορ και πήρε καλάθια ψυχολογίας. Ο Τόλης Πιπέρας μπήκε «φορτσάτος» και με όμορφο λέι άπ, δίποντο μετά από ασιστ του Φώντα Ζαχαρόπουλου και νέο όμορφο δίποντο έκανε το 15-12. Την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Φώντας Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία), που πέτυχε 2ποντο και εν συνεχεία ο Τόλης Πιπέρας με λει απ έκανε το 19-12. Η Π.Α.Κ. «έτρεξε» ένα σερί 10-0. Ο Γιώργος Βούρτσας με 2ποντο μείωσε σε 19-14. Ο Γιάννης Καγκαράς με όμορφο δίποντο και ο Γιώργος Βούρτσας με 2ποντο έκαναν το 21-16. Με δίποντο του Γιάννη Χαλκιά και δίποντο του Σεραφείμ Οικονόμου έγινε το 23-18. Το 25-20 του ημιχρόνου έγινε με καλάθι του Πάνου Οικονόμου υπό πίεση και 2ποντο του Τόλη Πιπέρα.




Ξέφυγε στους 16

 
Στην 3η περίοδο οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν την διαφορά στους 16 πόντους και χάρις σε γρήγορες και όμορφες επιθέσεις προηγήθηκαν με 44-28. Ο Ζήκος δεν μπόρεσε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γιώργου Βούρτσα. Με δίποντο του Γιάννη Καγκαρά (Φωτογραφία Αριστερά) και 2/2 ελεύθερες βολές του ίδιου έγινε το 29-20. Ο Γιώργος Βούρτσας με μακρινό 3ποντο μείωσε σε 29-23. Με 1/2  βολές του Γιώργου Σώκου και 1/2  βολές ξανά του ίδιου έγινε το 31-23. Ο Γιώργος Βούρτσας «όπλισε» ξανά και με νέο μακρινό τρίποντο με ταμπλό μείωσε στους 5 και σε 31-26. Με 1/2  ελεύθερες βολές του Γιώργου Βούρτσα, 2/2 βολές του Φώντα Ζαχαρόπουλου και τρίποντο του ίδιου έγινε το 36-27. Ακολούθησαν 1/2  ελεύθερες βολές του Γιώργου Βούρτσα, δίποντο του Βασίλη Ρουμελιώτη (Φωτογραφία Κέντρο), όμορφο γυριστό δίποντο του Νίκου Χαντζόπουλου, δίποντο του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Δεξιά) και νέο δίποντο του Βασίλη Ρουμελιώτη μετά από ασιστ του Γιώργου Σώκου (44-28). Η Π.Α.Κ. έκανε στο φινάλε της περιόδου ένα σερί 8-0. Ο Γιάννης Καγκαράς της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «στοπ» τον Γιώργο Βούρτσα του Ζήκου.





«Έτρεξε» στον αιφνιδιασμό


Τα περισσότερα καλάθια της η Π.Α.Κ. στην 4η περίοδο τα πέτυχε στον αιφνιδιασμό μετά από όμορφες επιθέσεις. Έφτασε εύκολα στην τελική επικράτησε με 62-38, καθώς η κόπωση ήταν εμφανής στους αθλητές του Ζήκου. Ο Γιάννης Χαλκιάς (Έκανε πολύ καλό 4ο δεκάλεπτο) με τρίποντο διαμόρφωσε το 47-28. Με δίποντο του Γιώργου Βούρτσα και 2 εύστοχες βολές του ίδιου ο Ζήκος μείωσε σε 47-32. Ο Γιάννης Χαλκιάς «πυροβόλησε» ξανά έξω από τα 6.75 για το 50-32. Η διαφορά ανέβηκε στους 22 και στο 54-32 με δίποντο του Δημήτρη Ρούσσα μετά από πάσα του Γιάννη Χαλκιά και δίποντο του Γιάννη Χαλκιά μετά από ασιστ του Δημήτρη Ρούσσα. Ο Παναγιώτης Οικονόμου (Φωτογραφία) πέτυχε τρίποντο και εν συνεχεία ο αδερφός του Σεραφείμ σκόραρε και αυτός έξω τα 6.75 (56-38). Ο Νίκος Ανδρέου με ανάποδο λέι απ σκόραρε και κέρδισε το φάουλ (Χαμένη βολή) γράφοντας το 58-38. Το τελικό 62-38 έγινε με δίποντο του Δημήτρη Ρούσσα και 2ποντο του Γιώργου Σώκου.




Τα δεκάλεπτα
9-12, 25-20, 44-28, 62-38

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Γιάννης Χαλκιάς): Χαντζόπουλος 7, Πιπέρας 10, Σώκος 6, Ανδρέου 2, Λαθύρης, Καγκαράς 8, Χαλκιάς 10(2), Ρουμελιώτης 4, Ρούσσας 8, Μεριγκούνης, Ζαχαρόπουλος 7(1)

Ζήκος B.C. 2014 (Λάμπρος Κολοκώτσιος & Πάνος Μπόκας): Οικονόμου Σ. 9(1), Βούρτσας 22(2), Κολοκώτσιος, Μπόκας 2, Οικονόμου Π. 5(1)

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Νίκος Κωστής
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Δήμος Λιάκος
Χρονομετρητής 24΄΄: Λίλα Κλαουδάτου




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος