Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μακρακώμη B.C.-Κεράσοβο 55-41

Εύκολο μεσημέρι είχε η Μακρακώμη, που χωρίς να δυσκολευτεί έκαμψε και την αντίσταση του Κερασοχωρίου με 55-41.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (2/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστική του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε νωρίς και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι και το παρακολούθησαν γύρω στα 80 άτομα.
Η Μακρακώμη έκανε το 2 στα 2 και παρέμεινε στην κορυφή του Ομίλου μαζί με την Π.Α.Κ., κερδίζοντας χωρίς να δυσκολευτεί και σε αυτό το ματς. Τα «καναρίνια» είχαν από νωρίς τον έλεγχο του ματς και παίζοντας ελεύθερα και χωρίς άγχος έφτασαν στην τελική επικράτηση. Στα αρνητικά το διάστρεμμα που υπέστη ο σέντερ και αρχηγός της ομάδας Πάνος Καλοπήτας (Θα απουσιάσει στα επόμενα 2 παιχνίδια της ομάδας του), ενώ στα θετικά η εμφάνιση του  φόργουρντ Σωτήρη Στεφανή, που πέτυχε 19 πόντους με 2 τρίποντα και στους 14 ακολούθησε με 2 τρίποντα επίσης ο πλέι μέικερ Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.
Το Κεράσοβο δεν μπόρεσε να κάνει ξανά νέα υπέρβαση και ηττήθηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά. Οι Κερασοβίτες ξεκίνησαν δυνατά, όμως στην συνέχεια έμειναν πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά και «κυνηγούσαν» διαρκώς τον αντίπαλο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο φορμαρισμένος Γιάννης Αναγνωστάκης με 13, που έβαλε και 1 τρίποντο. Στους 10 ακολούθησε ο σέντερ Πάνος Βλάχος.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Μακρακώμη παίζει την Πέμπτη (8/5) στις 8 το βράδυ με τους Λεγεωνάριους και το Κεράσοβο την Παρασκευή (9/5) στις 4 το μεσημέρι με τον Ζήκο.

Λίγοι ξανά
Για ακόμη ένα ματς το κλειστό ήταν μισοάδειο, αφού στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 80 άτομα για να παρακολούθησαν το ματς της 2ης αγωνιστικής για τον 2ο Όμιλο. Στην φετινή διοργάνωση, αν εξαιρέσουμε τα ματς της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου, η προσέλευση των φιλάθλων είναι αισθητά μειωμένα με τα προηγούμενα χρόνια.




Από νίκη στην πρεμιέρα
Οι δυο ομάδες προέρχονταν από νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η Μακρακώμη είχε κερδίσει τον Ζήκο και το Κεράσοβο τον Sporting. Τελικώς η Μακρακώμη έκανε το 2 στα 2 και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με την Π.Α.Κ.

Στους πάγκους Χειλάς & Δροσίνης
Για πρώτη φορά στον πάγκο της Φθιωτικής ομάδας έκατσε ο Κώστας Χειλάς, γνωστός και ως «Τακαρέλ», ο οποίος ανέλαβε το πόστο του βοηθού προπονητή. Τον ρόλο του προπονητή έχει ο αρχηγός Πάνος Καλοπήτας. Αντίθετα το Κεράσοβο καθοδήγησε ο περσινός παίκτης του Ζήκου Κώστας Δροσίνης.



Πρώτη για 2

 












2 αθλητές του Κερασόβου έπαιξαν για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά. Ντεμπούτο έκανε ο Μάκης Τρίκας (Φωτογραφία Αριστερά), σκοράροντας 4 πόντους, ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ο Δημήτρης Βασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά).

19 ο Σ. Στεφανής


Εξαιρετική παρουσία διαγράφει σε ένα ακόμη τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου ο Σωτήρης Στεφανής της Μακρακώμης, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους βάζοντας κι 2 τρίποντα. Στους 14 με 2 τρίποντα ακολούθησε ο πλέι μέικερ Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση.



Ο «εκρηκτικός» Αναγνωστάκης


Αρκετή «εκρηκτικότητα» είχε στο παιχνίδι του ο Γιάννης Αγνωστάκης του Κερασόβου, ο οποίος συνέχισε με θετικές εμφανίσεις και την 2η αγωνιστική, σκοράροντας 13 πόντους με 1 τρίποντο. Στους 10 ακολούθησε ο Κερασοβίτης σέντερ Πάνος Βλάχος.


Μικρό προβάδισμα

 
Τ











Το Κεράσοβο ξεκίνησε «ζωηρά» την αναμέτρηση, όμως η Μακρακώμη έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά στο σκορ με το 10λεπτο να κλείνει με 13-8 υπέρ της Φθιωτικής ομάδας. Με δίποντο και 3ποντο του Γιάννη Αναγνωστάκη το Κεράσοβο ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 0-5. Η Μακρακώμη απάντησε με σερί 7-0 και έφτασε στο 7-5 χάρης σε δίποντο του Ανδρέα Παπασάρα (Φωτογραφία Αριστερά), γκολ-φάουλ του Σωτήρη Στεφανή με εύστοχη βολή, μετά από ασιστ του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου και 2/2 ελεύθερες βολές του Σωτήρη Στεφανή. Με δίποντο του Μάκη Τρίκα και γκολ-φάουλ του Ανδρέα Παπασάρα (Άστοχη βολή) έγινε το 9-7. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 13-8 με 1/2  ελεύθερες βολές του Πάνου Ζιάκα, 1/2 βολές του Πάνου Καλοπήτα, 2ποντο του Πάνου Καλοπήτα (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από πάσα του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου και 1/2  ελεύθερες βολές του Πάνου Καλοπήτα.




Προβάδισμα με 14
Πολύ καλά ξεκίνησε στο 2ο 10λεπτο η ομάδα της Μακρακώμης, η οποία με ένα σερί 8-0 ανέβασε την διαφορά στους 13. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 26-14 υπέρ της και +12. Το Κεράσοβο σκόραρε μόλις 6 πόντους και έχασε σημαντικό έδαφος. Ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο, ο Σωτήρης Στεφανής με 2ποντο, ο Σωτήρης Στεφανής με 2/2 βολές και ο Νίκος Γρίβας με δίποντο μετά από έξοχη ασιστ του Σωτήρη Στεφανή έκαναν το 21-8, «τρέχοντας» ένα σερί 8-0. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης με όμορφη προσπάθεια σκόραρε για το Κεράσοβο μετά από αρκετή ώρα για το 21-10 και ο Ηλίας Παππάς με έξοχη ενέργεια μείωσε και άλλο σε 21-12. Ο Σωτήρης Στεφανής με 2ποντο και ο Πάνος Βλάχος με τυχερό καλάθι (Βρήκε στην κορφή της μπασκέτας) και βρήκε τελικά διχτάκι διαμόρφωσαν το 23-14.  Με 3ποντο του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου διαμορφώθηκε το 26-14 του ημιχρόνου.



Έκοψε τους πάντες
Συνολικά 3 φορές ο Ανδέας Παπασάρας της Μακρακώμης έκοψε προσπάθειες αντιπάλων του. Ο αθλητής της Μακρακώμης προσέφερε όμορφο θέαμα με τα κοψίματα του. Ο παίχτης Μακρακώμης ανέκοψε με «τάπα» τον Δημήτρη Βασιλείου του Κερασόβου. Ο Πάνος Καλοπήτας της Μακρακώμης μοίρασε «στοπ» στον Πάνο Ράπτη του Κερασόβου. Ο Ανδρέας Παπασάρας με νέα «τάπα» έκοψε την προσπάθεια του Μάκη Τρίκα του Κερασόβου, ενώ για 3η φορά σε αυτό το 10λεπτο έκοψε αντίπαλο, αυτή την φορά «παθών» ήταν ο Ηλίας Παππάς.

Double Skor














Η Μακρακώμη σκοράροντας έξω από τα 6.75 στην 3η περίοδο έφτασε σε Double Scor και στο 44-22. Το Κεράσοβο ήταν κακό και στην 3η περίοδο και είχε αρκετές άστοχες επιθετικές προσπάθειες σκοράροντας 4 δίποντα. Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από ασιστ του Σωτήρη Στεφανή έκανε με δίποντο το 28-14 που ήταν και Double Scor. Στην συνέχεια με τρίποντο του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου και τρίποντο του Νίκου Γρίβα (Φωτογραφία Δεξιά) η Μακρακώμη προηγήθηκε με +20 (34-14), κάνοντας ένα σερί 8-0. Ο Πάνος Βλάχος με δίποντο έκανε το 34-16. Με follow του Ανδρέα Παπασάρα και δίποντο του Γιάννη Αναγνωστάκη έγινε το 36-18. Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με 2ποντο και ο Σωτήρης Στεφανής με 3ποντη «βόμβα» διαμόρφωσαν το 41-18. Ο Κώστας Καλύβας με follow, ο Ανδρέας Παπασάρας με 3ποντο και ο Μάκης Τρίκας με 2ποντο έκαναν το 44-22.





Τραυματισμός του «Captain»
Ο αρχηγός της Μακρακώμης Πάνος Καλοπήτας 4.49 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου αποχώρησε τραυματίας από το ματς και υπέστη διάστρεμμα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον διασώστη και προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Καρπενησίου Γιάννη Σβερώνη. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποχή 2 εβδομάδων από τα παρκέ. 




Έκλεισε την «ψαλίδα»
 
 












Η μαχητική ομάδα του Κερασόβου δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε στην 4η περίοδο μειώνοντας την διαφορά στους 14 και στο τελικό 55-41. Το επίμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 11-19 υπέρ του Κερασοχωρίου. Με δυο δίποντα του Γιάννη Αναγνωστάκη το Κεράσοβο μείωσε σε 44-26. Ο Σωτήρης Στεφανής με νέο τρίποντο και ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με δίποντο πέτυχαν το 49-26, ανεβάζοντας την διαφορά στους 23. Ο Πάνος Ζιάκας (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε όμορφο δίποντο και ο Ανδρέας Παπασάρας σκόραρε 2ποντο (51-28). Με δυο καλάθια του Πάνου Βλάχου (Φωτογραφία Αριστερά), 3ποντο του Πάνου Ζιάκα και 2ποντο του Πάνου Ράπτη το Κεράσοβο μείωσε στους 14 και σε 51-37, έχοντας σερί 9-0. Με δίποντο του Σωτήρη Στεφανή, 2ποντο του Πάνου Βλάχου και καλάθι του Βαγγέλη Κουτσούμπα έγινε το 53-41, ύστερα από πανέμορφη εναλλαγή της μπάλας των Πάνου Ράπτη και Γιάννη Αναγνωστάκη. Το τελικό 55-41 έγινε με δίποντο του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου. Ο Πάνος Βλάχος του Κερασόβου ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου της Μακρακώμης.



Τα δεκάλεπτα
13-8, 26-14, 44-22, 55-41

Συνθέσεις Ομάδων

Μακρακώμη B.C. (Πάνος Καλοπήτας): Γρίβας 5(1), Παπασάρας 11(1), Καλοπήτας 6, Θεοδοσόπουλος 14(2), Λυτάκης, Στεφανής Σ. 19(2), Στεφανής Β.

Κεράσοβο (Πάνος Ζιάκας): Αναγνωστάκης 13(1), Παππάς 2, Ζιάκας 6(1), Κεφαλάς, Κουτσούμπας 2, Ράπτης 2, Βλάχος 10, Τρίκας 4, Καλύβας 2, Βασιλείου

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Γιάννης Δροσίνης
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Βαγγέλης Βλάχος
Χρονομετρητής 24΄΄: Γιώργος Τσιαμτσιούρης



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος