Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Παρέα B.C.-Jail Blazers 97-57

Χωρίς να δυσκολευτεί η Παρέα συνέχισε νικηφόρα στο τουρνουά νικώντας την νεανική ομάδα των Jail Blazers με 97-57. Έγινε ένα ανοιχτό ματς με την μπάλα να πηγαίνει «πάνω-κάτω».
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη (7/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστική του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα και περίπου 70 θεατές την παρακολούθησαν.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου χωρίς να δυσκολευτεί νίκησε για 2η φορά στην φετινή διοργάνωση. Οι «πορτοκαλί» προηγήθηκαν από την πρώτη κιόλας περίοδο με 33-8 και εν συνεχεία «πάτησαν» φρένο ρίχνοντας αισθητά την απόδοση τους. Στο τέλος έψαξαν την «100αρα» η οποία, όμως δεν ήρθε ποτέ. Κορυφαίος των νικητών για ακόμη μια φορά ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Παναγιώτης Κυριαζής με 27 πόντους και 4 τρίποντα. Στους 25 ακολούθησε ο Χρήστος Βατίστας (Κατάγεται από την Λακωνία) με 1 τρίποντο και στους 23 ο Βασίλης Ρέντζιος. Οι 3 τους διαμένουν στο Αγρίνιο και αγωνίστηκαν φέτος στην Α1΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.
Οι Jail Blazers του Δημήτρη Νιούτσικου παρότι έπαιξαν με έναν αρκετό δυνατότερο και ισχυρότερο αντίπαλο δεν φοβήθηκαν το ματς και κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των φιλάθλων. Η ομάδα πέτυχε αρκετά όμορφα καλάθια και ευχαριστήθηκε την συμμετοχή της στο ματς, όμως γνώρισε μια βαριά ήττα με 40 πόντους. Ξεχώρισε ξανά ο πλει μέικερ Δημήτρης Σβερώνης, που σκόραρε 18 πόντους. Οι «μπλε» έχουν ελπίδες πρόκρισης, εφόσον την ερχόμενη αγωνιστική κάνουν την υπέρβαση απέναντι στον Αστέρα, με τον οποίο ισοβαθμούν στην 4η θέση.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Παρέα θα αγωνιστεί την Δευτέρα (12/5) με τον Πρωτέα στο ματς που θα κρίνει την 2η θέση στον όμιλο και την Τετάρτη (14/5) οι Jail Blazers θα παίξουν με τον Αστέρα.

Γύρω στους 80
Η αναμέτρηση έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στο κλειστό του Καρπενησίου παρουσία περίπου 80 θεατών.



Πιο ευρεία νίκη
Η Παρέα πήρε την πιο ευρεία νίκη της 3ηχρονη ιστορία της, αφού δεν είχε αγωνιστεί στο 1ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου. Οι «πορτοκαλί» διαθέτουν και την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης.

Το μεγαλύτερο σκορ
Το 97-57 είναι το μεγαλύτερο σκορ της φετινής διοργάνωσης, καθώς η ομάδα της Παρέας «κυνήγησε» μέχρι το τέλος την «100σταρα».

Συνεχίζει εντυπωσιακά


Ο ταχύτατος πλει μείκερ της Παρέας Παναγιώτης Κυριαζής (Φωτογραφία) συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα και έχει απομακρυνθεί στον πίνακα των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης. Σκόραρε 27 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα. Στους 25 ακολούθησε ο νεαρός Χρήστος Βατίστας, που πέτυχε και 1 τρίποντο και στους 23 ο αλτικός Βασίλης Ρέντζιος, που «κάρφωσε» για 2η φορά στο φετινό τουρνουά.



Πρώτος ο Σβερώνης


Ο Δημήτρης Σβερώνης και σε αυτό το ματς ξεχώρισε από την νεανική ομάδα των Jail Blazers, σκοράροντας 18 πόντους. Στους 10 με νέα πολύ καλή εμφάνιση ακολούθησε ο φόργουορντ Χρυσόστομος Λιάπης.

Σημαντικά ματς
Η 4η αγωνιστική περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις στον 1ο Όμιλο. Η Παρέα θα παίξει με τον Πρωτέα για την 2η θέση και οι Jail Blazers με τον Αστέρα για την 4η.

+25 στο ξεκίνημα


Η Παρέα μπήκε δυνατά παρότι είχε να αντιμετωπίσει έναν ασθενέστερο αντίπαλο και προηγήθηκε χωρίς να δυσκολευτεί με 33-8 παίρνοντας διαφορά 25 πόντων. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη, 3ποντο του Παναγιώτη Κυριαζή, δίποντο του ίδιου, 2ποντο του Σεραφειμ Κολοκύθα, γκολ-φάουλ του Χρήστου Βατίστα (Χαμένη βολή) και καλάθι του ίδιου έγινε το 11-1. Οι «πορτοκαλί» έτρεξαν ένα σερί 10-0. Ο Δημήτρης Σβερώνης μείωσε με δίποντο σε 11-3 για του Jail Blazers. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με δίποντο, ο Χρήστος Βατίστας (Φωτογραφία) διέσχισε όλο το γήπεδο και ολοκλήρωσε όμορφα με καλάθι, ο ίδιος πέτυχε στην συνέχεια νέο δίποντο και ο Βασίλης Ρέντζιος με δίποντο έκαναν το 19-3 νωρίς-νωρίς για την Παρέα. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 βολές, ο Βασίλης Ρέντζιος με όμορφη προσπάθεια πέτυχε δίποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής πέτυχε λει απ και ο Χρήστος Βατίστας με δίποντο και τρίποντο διαμόρφωσαν το 28-4. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με έξοχη προσπάθεια πέτυχε το γκολ φάουλ (Χαμένη βολή) για το 30-4 και να τρέξει συνολικά ένα σερί 11-0 για την Παρέα. Ο Στέλιος Ρεσίτης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Νιούτσικος με 3ποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής με καλάθι και φάουλ, ευστοχώντας και στην βολή πραγματοποίησαν το 33-8. Ο Λάμπρος Κατσαρός των Jail Blazers ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του ξαδέρφου του Θοδωρή Κατσαρού της Παρέας. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας της Παρέας ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Χρυσόστομου Λιάπη των Jail Blazers.




Αποτυχημένο κάρφωμα


Ο Βασίλης Ρέντζιος (Φωτογραφία) της Παρέας «κάρφωσε» θεαματικά στην 1η περίοδο, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και δεν μπήκε μέσα.   


Μείωσε την διαφορά

 
Οι Jail Blazers εκμεταλλεύτηκαν το «χαλάρωμα» της Παρέας και ήταν εντυπωσιακοί στην 2η περίοδο μειώνοντας την διαφορά στους 18 και στο 48-30. Οι «πορτοκαλί» σκόραραν στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο. Το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου ήταν 22-15 υπέρ των Blazers. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 3 διαδοχικά δίποντα και ο Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο όμορφα δίποντα έτρεξαν ένα σερί 10-0 για του «μπλε» και μείωσαν στο 33-18 και στους 15. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο έκανε το 36-18, που ήταν Double Skor. Ο Λάμπρος Κατσαρός σκόραρε όμορφο δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη και ο Δημήτρης Νιούτσικος πέτυχε 2ποντο (36-22). Με κοντινό δίποντο του Δημήτρη Κολλημένου (Φωτογραφία Κέντρο) και καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 38-24. Ο Χρυσόστομος Λιάπης με 2ποντο και ο Χρήστος Βατίστας με δίποντο μετά από ασιστ του Παναγιώτη Κυριαζή έγραψαν το 40-26. Με 2ποντο του Βασίλη Ρέντζιου, δίποντο του Δημήτρη Κολλημένου και νέο δίποντο του Βασίλη Ρέντζιου έγινε το 46-26. Η Παρέα έτρεξε ένα σερί 8-0 ανεβάζοντας την διαφορά στο +20. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 βολές, ο Χρήστος Βατίστας με 2ποντο και ο Χρυσόστομος Λιάπης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη έκαναν το 48-30 του ημιχρόνου. Ο Δημήτρης Σβερώνης των Jail Blazers ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Χρήστου Βατίστα της Παρέας.



Αύξησε το προβάδισμα

 












Η Παρέα παίζοντας ελεύθερα και χωρίς άγχος συνέχισε να παίζει όμορφο μπάσκετ και αύξησε την διαφορά στους 35 και στο 75-40. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε όμορφο καλάθι μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια και νέο δίποντο μετά από ασιστ του Παναγιώτη Κυριαζή (52-30). Ο Παναγιώτης Κυριαζής με λει απ μετά από ασιστ του Βασίλη Ρέντζιου και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο διαμόρφωσαν το 56-30 τρέχοντας ένα σερί 8-0. Ο Χρυσόστομος Λιάπης με δυο όμορφα διαδοχικά δίποντα μείωσε σε 56-34. Ο Χρήστος Βατίστας με 2ποντο, ο Βασίλης Ρέντζιος με δίποντο μετά από ασιστ του Παναγιώτη Κυριαζή και ο Παναγιώτης Κυριαζής με δίποντο έκαναν το 62-34. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο μείωσε σε 62-36. Ο Παναγιώτης Κυριαζής πέτυχε δίποντο μετά από ασιστ του Βασίλη Ρέντζιου και ο Βασίλης Ρέντζιος μετά από ασιστ του Παναγιώτη Κυριαζή πέτυχε το καλάθι και φάουλ ευστοχώντας και στην βολή 67-36. Ακολούθησε δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και καλάθι του Βασίλη Ρέντζιου 71-36. Οι «πορτοκαλί» έτρεξαν σερί 9-0. Ο Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με λει απ, ο Βασίλης Ρέντζιος με Follow και ο Λάμπρος Κατσαρός με 2ποντο έκαναν το 75-40. Ο Χρήστος Βατίστας της Παρέας ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Βαγγέλη Τετράδη των Jail Blazers. Ο Δημήτρης Σβερώνης των Jail Blazers ανέκοψε θεαματικά με «στοπ» τον Σεραφείμ Κολοκύθα της Παρέας.



Παρά 3

 












Στο παρά 3 και η ομάδα της Παρέας θα έφτανε στους 100 πόντους, οι «πορτοκαλί» συνέχισαν να σκοράρουν ακατάπαυστα. Στην τελευταία περίοδο έγινε ανοιχτό παιχνίδι, όπως και στην 3η με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στο γήπεδο. Οι νεαροί αθλητές των Blazers με την μαχητικότητα τους κέρδισαν το ένθερμο χειροκρότημα των φιλάθλων. Το επί μέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 22-17 υπέρ της Παρέας. Ο Χρήστος Βατίστας με όμορφη προσπάθεια σκόραρε και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο μετά από έξοχη ασιστ του Χρυσόστομου Λιάπη έκαναν το 77-42. Ο Χρήστος Βατίστας πέτυχε νέο 2ποντο μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα, ο Δημήτρης Κοκοτίνης σκόραρε καλάθι και φάουλ (Χαμένη βολή) και ο Χρήστος Βατίστας διέσχισε όλο το γήπεδο Coast to Coast και ολοκλήρωσε όμορφα την προσπάθεια του για το 83-42. Ο Βαγγέλης Τετράδης με δίποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής με 3ποντο και ο Δημήτρης Νιούτσικος με 2ποντο πέτυχαν το 86-46. Με δίποντο του Βασίλη Ρέντζιου, τρίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή και δίποντο του Θοδωρή Κατσαρού (Φωτογραφία Αριστερά) η Παρέα προηγήθηκε με 93-46 και +48. Ο Χρυσόστομος Λιάπης με 2ποντο και ο Στέλιος Ρεσίτης με 2ποντο πραγματοποίησαν το 93-50. Ο Βασίλης Ρέντζιος με 2ποντο και με θεαματικό κάρφωμα στην συνέχεια έγραψε το 97-50. Ο νεαρός Θανάσης Κοντοκώστας με 2ποντο και ο Θανάσης Ζαρκάδας (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και 3ποντο έκαναν το τελικό 97-57. Ο Δημήτρης Σβερώνης των Jail Blazers ανέκοψε με «στοπ» όμορφα προσπάθεια του Δημήτρη Κολλημένου της Παρέας. Στο φινάλε ο Βαγγέλης Τετράδης των Jail Blazers ανέκοψε με «τάπα» τον Παναγιώτη Κυριαζή της Παρέας παίρνοντας το χειροκρότημα του κοινού για την όμορφη προσπάθεια του.




«Κυνήγησε» το 100
Η Παρέα στο τέλος έψαξε την πρώτη «100αρα» του 4ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, ωστόσο τα τρίποντα του Παναγιώτη Κυριαζή στο τελευταίο 2λεπτο δεν βρήκαν στόχο.

Κάρφωσε ξανά
Για 2η συνεχόμενο ματς ο Βασίλης Ρέντζιος της Παρέας συνέχισε να προσθέσει θέαμα και κάρφωσε ξανά. Ο αθλητής των «πορτοκαλί» πέτυχε με κάρφωμα το 97-50 παίρνοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων.



Τα δεκάλεπτα
33-8, 48-30, 75-40, 97-57

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 27(4), Βατίστας 25(1), Κατσαρός Θ. 4, Στοφόρος, Κολοκύθας 12, Ρέντζιος Β. 23, Κολλημένος 4, Κοκοτίνης 2

Jail Blazers (Δημήτρης Νιούτσικος): Κοντοκώστας 2, Ρεσίτης 5, Ζαρκάδας 5(1), Νιούτσικος 7(1), Τετράδης 2, Σβερώνης 18, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρός Λ. 8, Κορνέλης, Λιάπης 10

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Νίκος Κωστής
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Άγγελος Σαμαντάς
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Λερογιάννης

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος