Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Π.Α.Κ.-Sporting B.C. 41-54

Ανώτερος ήταν ο Sporting, ο οποίος επιβλήθηκε της Π.Α.Κ. με 54-41 και πήρε προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλο.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστική του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 8 το βράδυ και περίπου 120 άτομα το παρακολούθησαν.
Η Π.Α.Κ. του Γιάννη Χαλκιά ήταν ιδιαίτερα άστοχη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και έκανε εμφάνιση κάτω του μετρίου. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά. Εξαίρεση αποτελεί το 3ο 10λεπτο όπου είχαν «ζωντάνια» και μείωσαν στους 3 πόντους κάνοντας το ματς ντέρμπι. Η αντεπίθεση τους δεν είχε συνέχεια και στην τελευταία περίοδο ηττήθηκαν. Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε ο Τόλης Πιπέρας με 14.
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή και σκοράροντας τρίποντα αλλά και με κοντινές προσπάθειες πήρε διψήφια διαφορά. Έλεγξε το ματς μέχρι και το ημίχρονο όπου πήγε μπροστά με Double Skor 32-16. Στην 3η περίοδο υπέστη «Black Out» και σκόραρε μόλις 5 πόντους κάνοντας το ματς ντέρμπι. Στο πιο καθοριστικό σημείο οι «βυσσινί» ήταν ψύχραιμοι και έκαναν το αποφασιστικό βήμα για την 2η θέση στον όμιλο τους. Ο Λάμπρος Παπαδιάς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών πετυχαίνοντας 15 πόντους με 1 εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί την Παρασκευή 16 Μαΐου με το Κεράσοβο και ο Sporting την Τετάρτη (14/5) με την Μακρακώμη.

Πάνω από 100
Το βραδινό ματς της Τετάρτης, με το οποίο ξεκίνησε η 3η αγωνιστική στον 2ο όμιλο, έγινε παρουσία περίπου 120 θεατών.



Προσπέραση
Ο Sporting με την νίκη του άφησε την Π.Α.Κ. στην 3η θέση του ομίλου και κατέλαβε προβάδισμα για την 2η θέση στον όμιλο. Σε περίπτωση δυο νικών στα επόμενα παιχνίδια οι «βυσσινί» θα τερματίσουν στην 1η θέση.

Πρώτη ήττα
Οι «πράσινοι» της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο τουρνουά μετά από 2 νικηφόρα αποτελέσματα.

Ο «15αρης» Παπαδιάς


Ο Λάμπρος Παπαδιάς για την ομάδα του Sporting πέτυχε 15 πόντους σκοράροντας και 1 τρίποντο και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ματς. Στους 13 ακολούθησε ο δυναμικός φόργουορντ Πάνος Γαλανός.



Πρωτιά Πιπέρα


Ο ταχύτατος πλει μέικερ της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Τόλης Πιπέρας σκόραρε 14 πόντους και προσπάθησε με τις προσπάθειες του να αποτρέψει την πρώτη ήττα της ομάδας του. Στους 8 ακολούθησαν ο σέντερ Γιώργος Σώκος και ο αρχηγός Γιάννης Χαλκιάς.


Τίμησαν Χαλκιά
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο αρχηγός του Sporting Αλέξης Αρκουμάνης προσέφερε στον αρχηγό της Π.Α.Κ. Γιάννη Χαλκιά αφίσα με την φωτογραφία του προπονητή μπάσκετ Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η αφίσα έγραφε: «Αγαπητέ Ιωάννη Χαλκιά η ομάδα του Sporting σε ευχαριστεί για την συνεργασία τίτλων, σε τιμά στον αποψινό αγώνα και θα σε θυμάται για πάντα! Με αγάπη Sporting Αλέξης Αρκουμάνης.» Ο Γιάννης Χαλκιάς είχε κοουτσάρει τον Sporting στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις, ωστόσο φέτος η συνεργασία τους δεν συνεχίστηκε.



Χωρίς τρίποντο
Άστοχη ήταν η ομάδα της Π.Α.Κ. έξω από την γραμμή των 6.75. Οι αθλητές σούταραν αρκετές φορές πίσω από την γραμμή του 3ποντου, όμως δεν ευστόχησαν καμία φορά.

Ξεκίνησε «πυροβολώντας»


Ζεστή μπήκε στο ματς η ομάδα του Sporting, που ξεκίνησε με 3 τρίποντες «βόμβες». Στην συνέχεια σκόραρε μέσα από την ρακέτα και προηγήθηκε με +13 και 4-17 της Π.Α.Κ.. Ο Βαγγέλης Λελούδης (Φωτογραφία) με 3ποντο και ο Γιάννης Χαλκιάς με λει απ διαμόρφωσαν το 2-3. Με 3ποντο του Λάμπρου Παπαδιά και νέο τρίποντο του Βαγγέλη Λελούδη ο Sporting προηγήθηκε με 2-9. Ο Γιάννης Καγκαράς με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Αλέξης Αρκουμάνης με 2ποντο έγραψαν το 4-11. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Λάμπρου Παπαδιά, 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη, 1/2 ελεύθερες βολές του ίδιου και όμορφη προσπάθεια του Χρήστου Παναρά που κατέληξε σε καλάθι για το 4-17. Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Τόλη Πιπέρα των «πράσινων».



Double Skor

 












Οι «βυσσινί» συνέχιζαν να κυριαρχούν και στο 2ο 10λεπτο και το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε 16-32 υπέρ τους. Η Π.Α.Κ. προσπάθησε να μειώσει την διαφορά όμως ήταν αναποτελεσματική στην άμυνα και άστοχη στην επίθεση. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο και ο Γιάννης Λαθύρης με 2/2 ελεύθερες βολές ανέβασαν την διαφορά στο +16 και στο 4-21. Ο Sporting έτρεξε ένα σερί 12-0 από 4-9 προηγήθηκε με 4-21. Ο Γιώργος Σώκος με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Ρούσσας μείωσαν στο 7-21. Ο Πάνος Γαλανός (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε όμορφο ανάποδο λει απ και ο Γιάννης Χαλκιάς με 2/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το 9-23. Με δίποντο του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Δεξιά) και νέο δίποντο του Πάνου Γαλανού το σκορ πήγε στο 11-25. Ο Τόλης Πιπέρας σκόραρε μετά από ασιστ του Γιάννη Χαλκιά και εν συνεχεία πέτυχε καλάθι και φάουλ (Χαμένη Βολή) κάνοντας το 15-25. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή) και ο Πάνος Γαλανός με δίποντο έκαναν το 15-30. Το 16-32 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε με 1/2 βολές του Γιώργου Σώκου και 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά.




Μπήκε στο ματς


Η Π.Α.Κ. έκανε το παιχνίδι ντέρμπι και μπήκε ξανά στο παιχνίδι με αντεπίθεση διαρκείας. Οι «πράσινοι» μείωσαν στους 3 πόντους κα σε 34-37. Ο Sporting έκανε αρκετές βεβιασμένες και γρήγορες επιθέσεις και σκόραρε μόλις 5 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο. Με 2ποντο του Δημήτρη Ρούσσα (Φωτογραφία) και 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά έγινε το 18-34. Ακολούθησε καλάθι του Γιάννη Καγκαρά και κοντινό δίποντο του Πάνου Γαλανού (20-36). Η Π.Α.Κ. με ένα σερί 12-0 μείωσε σε 32-37 χάρις σε 2/2 βολές του Γιάννη Χαλκιά, 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Ρούσσα, δίποντο του Τόλη Πιπέρα, 2ποντο του Γιώργου Σώκου, καλάθι και φάουλ του Τόλη Πιπέρα (Εύστοχη βολή) και 2/2 βολές του Τόλη Πιπέρα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Γαλανού και καλάθι του Δημήτρη Ρούσσα (34-37). 



Δυο κοψίματα
Στην 3η περίοδο ο Mvp των νικητών Λάμπρος Παπαδιάς μοίρασε δυο «τάπες» σε αντιπάλους του. Ο Λάμπρος Παπαδιάς του Sporting ανέκοψε με «τάπα» τον Γιάννη Καγκαρά της Π.Α.Κ. και τον Γιώργο Σώκο της Π.Α.Κ.

«Καθάρισε» στην έναρξη


Ο Sporting ξεκίνησε την τελευταία περίοδο, όπως άρχισε και το ματς με ένα σερί 9-0 πήρε προβάδισμα 12 πόντων με 36-48 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την νίκη. Η αντεπίθεση της Π.Α.Κ. δεν είχε συνέχεια και οι «πράσινοι» μοιραία ηττήθηκαν για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά. Με 2/3 βολές του Βαγγέλη Λελούδη και 2ποντο του Τόλη Πιπέρα έγινε το 36-39. Ο Πάνος Κρουστάλλης με 2ποντο, ο Βαγγέλης Λελούδης με 3ποντο, ο Δημήτρης Ζουρζούκης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία) με 2ποντο και ο Αλέξης Αρκουμάνης με 1/2 βολές έτρεξαν ένα σερί 9-0 και διαμόρφωσαν το 36-48. Με καλάθι και φάουλ του Γιάννη Χαλκιά (Χαμένη βολή) και δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά έγινε το 38-50. Ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και ο Πάνος Γαλανός διασχίζοντας όλο το γήπεδο Coast to Coast ολοκλήρωσε την προσπάθεια θεαματικά με καλάθι (40-52). Το τελικό αποτέλεσμα (41-53) διαμορφώθηκε με 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Γαλανού, 1/2 βολές ξανά του Πάνου Γαλανού και  1/2 βολές του Τόλη Πιπέρα. Ο Λάμπρος Παπαδιάς του Sporting έκοψε θεαματικά προσπάθεια του Τόλη Πιπέρα της Π.Α.Κ.




Έξω με φάουλ Καγκαράς & Χαλκιάς

 












Δυο αθλητές των «πράσινων» αποχώρησαν πρόωρα από το παιχνίδι κάνοντας 5 προσωπικά φάουλ. 6.53 πριν το τέλος αποβλήθηκε από το παιχνίδι ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Αριστερά) και 2.52 αποχώρησε από το ματς ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία Δεξιά).

Τα δεκάλεπτα
4-17, 16-32, 34-37, 41-54

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Γιάννης Χαλκιάς): Χαντζόπουλος, Πιπέρας 14, Σώκος 8, Λαθύρης Ν., Καγκαράς 4, Χαλκιάς 8, Ρουμελιώτης, Ρούσσας 7

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Πανάρας 2, Λαθύρης Ι. 2, Ζουρζούκης 1, Γαλανός 13, Λελούδης 11(3), Κρουστάλλης 7, Παπαδιάς 15(1), Αρκουμάνης Γ., Αρκουμάνης Α. 3

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Δημήτρης Κουρλός
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Άγγελος Σαμαντάς
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Λερογιάννης



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος