Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Sporting B.C.-Λεγεωνάριοι 53-27

Ανώτερος ήταν ο Sporting και πήρε την πρώτη του νίκη στο τουρνουά απέναντι στους Λεγεωνάριους με 53-27
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή (2/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν για τα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα και έγινε παρουσία μόλις 50 θεατών.
Ο Sporting μπορεί να άργησε να βρει ρυθμό και τα «πατήματα» του αλλά έκανε αρκετά καλό δεύτερο μέρος κερδίζοντας χωρίς δυσκολία τους Λεγεωνάριους. Η ομάδα των αδερφών Γιώργου και Αλέξη (Απουσίαζε) Αρκουμάνη ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ και σε 3η και 4η περίοδο «πάτησε» γκάζι και έφτασε στην τελική επικράτηση με 26 πόντους διαφορά. Πρώτος σκόρερ οριακά και σε αυτή την συνάντηση ήταν ο Λάμπρος Παπαδιάς με 12, με τον Βαγγέλη Λελούδη να ακολουθεί με 11(έβαλε 3 τρίποντα) και τον Πάνο Γαλανό με 10.
Οι Λεγεωνάριοι υπέστησαν «μπλακ άουτ» στο δεύτερο μέρος, δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στην άμυνα, όπως στις πρώτες δυο περιόδους,  και μοιραία έχασαν με μεγάλη διαφορά. Παράγοντας σημαντικός ήταν η κούραση, αφού η ομάδα κατέβηκε με 6 αθλητές. Στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά ανταγωνιστική και ήταν κοντά στο σκορ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 ήταν ο Στέλιος Παπάζογλου.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική o Sporting θα αγωνιστεί την Τετάρτη(7/5) με την Π.Α.Κ. και η Λεγεωνάριοι την Πέμπτη (8/5) με την Μακρακώμη. 

Άδειες εξέδρες
Μόλις 50 άτομα παρακολούθησαν το ματς Sporting-Λεγεωνάριοι. Οι κερκίδες του κλειστού ήταν άδειες στο μεγαλύτερο μέρους και ήταν από τα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων με τους λιγότερους θεατές.




Ντεμπούτο Γ. Αρκουμάνη & Γαλανού

 












Για τους «βυσσινί» την πρώτη τους συμμετοχή στο τουρνουά έκανε ο γκάρντ Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά), που πέτυχε 4 πόντους. Πρώτη συμμετοχή και για τον δυναμικό φόργουορντ Πάνο Γαλανό (Φωτογραφία Δεξιά), που σημείωσε 10 πόντους. Οι δυο τους στο ματς της πρεμιέρας με το Κεράσοβο έμειναν στον πάγκο λόγω τραυματισμού.

«Χαμένοι» στην πρεμιέρα
Οι δυο ομάδες είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα του τουρνουά και έψαχναν την πρώτη τους νίκη για να μπουν σε τροχιά πρόκρισης. Ο Sporting είχε ηττηθεί από το Κεράσοβο και οι Λεγεωνάριοι από την Π.Α.Κ.

Μόλις 6
Η πλειοψηφία ων παικτών των Λεγεωνάριοι είναι εκπαιδευτικοί και λόγω της χτεσινής αργίας είχαν φύγει από το Καρπενήσι. Η ομάδα αγωνίστηκε με μόλις 6 αθλητές.

3 το σκοράρισμα


Για τους νικητές 3 αθλητές πήραν το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα. Ο Λάμπρος Παπαδιάς (Φωτογραφία) έκανε ξανά καλή εμφάνιση, βάζοντας 12 πόντους, στους 11 με 3 τρίποντα ακολούθησε ο πλέι μέικερ Βαγγέλης Λελούδης και στους 10 ο Πάνος Γαλανός.


14 από Παπάζογλου


Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Στέλιος Παπάζογλου των Λεγεωνάριων, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους. Στους 5  με 1 τρίποντο ακολούθησε ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Φλωράκης.

Από Coach…ρέφερι


Ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία) στα προηγούμενα δυο τουρνουά «κοούτσαρε» την ομάδα του Sporting. Στην φετινή διοργάνωση δεν συνέχισε να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και για πρώτη φορά σφύριξε παιχνίδι των «βυσσινί».


Στον Sporting ο Μπουμπουρής


Ο Πρόεδρος του Άτλαντα Γιάννης Μπουμπουρής στο φετινό τουρνουά παίζει για πρώτη φορά με την φανέλα του Sporting.


Ρεσιτάλ αστοχίας


Άσχημα μπήκαν στο ματς οι δυο ομάδες που ξεκίνησαν με άστοχες επιθέσεις. Ο Sporting ανέβασε την απόδοση του και προηγήθηκε με 8-0 και το σκορ του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε στο 10-4 υπέρ του. Με δίποντο του Δημήτρη Ζουρζούκη (Φωτογραφία Αριστερά), 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά, επέλαση του Πάνου Κρουστάλλη (Φωτογραφία Κέντρο) που ολοκληρώθηκε με καλάθι και δίποντο του Βαγγέλη Λελούδη ο Sporting προηγήθηκε με 8-0. Οι Λεγεωνάριοι με 2ποντο του Στέλιου Παπάζογλου και δύσκολο σουτ του Ηλία Αποστόλου (Φωτογραφία Δεξιά) μείωσαν σε 8-4. Το 10-4 της πρώτης περιόδου έγινε με 2ποντο του Δημήτρη Ζουρζούκη.




4.30 χωρίς καλάθι
Το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού σημειώθηκε 5.33 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι δυο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες και το 0-0 παρέμεινε για 4.30 λεπτά. Τον δρόμο προς το καλάθι βρήκε πρώτος ο Δημήτρης Ζουρζούκης των νικητών.


Στο +8
Προβάδισμα στο σκορ συνέχισαν να έχουν οι «βυσσινί», οι οποίοι προηγήθηκαν με 23-15 και +8 πόντους. Τους Λεγεωνάριους κράτησε στο παιχνίδι ο Στέλιος Παπάζογλου. Με 1/2  ελεύθερες βολές του Στέλιου Παπάζογλου, 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά έγινε το 12-5. Οι Λεγεωνάριοι μείωσαν σε 12-9 χάρης σε δίποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα και δίποντο του Στέλιου Παπάζογλου. Με δυο δίποντα του Πάνου Γαλανού έγινε το 16-9. Ακολούθησε δίποντο του Ηλία Καλαντζή και δίποντο του Γιώργου Αρκουμάνη (18-11). Ο Στέλιος Παπάζογλου νε δίποντο και ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο μετά από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας έκαναν το 20-13. Ο Στέλιος Παπάζογλου με καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή) και ο Βαγγέλης Λελούδης με τρίποντο λίγο πριν την εκπνοή διαμόρφωσαν το 23-15. Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting ανέκοψε με τάπα προσπάθεια του Στέλιου Παπάζογλου των Λεγεωνάριων. Ο αρχηγός των «μπλε» Γιάννης Φλωράκης ανέκοψε με θεαματική τάπα τον Πάνο Γαλανό του Sporting την στιγμή που έπαιρνε τα βήματα για το λει απ.





Ξέφυγαν


Ο Sporting με γρήγορες και όμορφες επιθέσεις έτρεξε στον αιφνιδιασμό και ξέφυγε στο σκορ με 41-20, μετατρέποντας το ματς σε «περίπατο». Η κούραση ήταν εμφανής στους «μπλε», που είχαν αργές επιστροφές. Με δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά, καλάθι του Ηλία Αποστόλου μετά από εναλλαγή της μπάλας με τον Γιάννη Φλωράκη έγινε το 25-17. Ακολούθησε δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά, νέο καλάθι του ίδιου μετά από ασιστ του Χρήστου Πανάρα, 1/2  ελεύθερες βολές του Πάνου Κρουστάλλη και γκολ-φάουλ του Πάνου Γαλανού (Χαμένη βολή) για το 34-17 και το double scor υπέρ του Sporting. Οι «βυσσινί» έτρεξαν ένα σερί 9-0. Ο Στέλιος Παπάζογλου μείωσε σε με δίποντο σε 34-19. Ο Βαγγέλης Λελούδης (Φωτογραφία) με τρίποντο, ο Πάνος Γαλανός με δίποντο και ο Χρήστος Πανάρας με 2ποντο μετά από ασιστ του Βαγγέλη Λελούδη διαμόρφωσαν το 41-19 (Σερί 7-0). Ο Στέλιος Παπάζογλου με 1/2  βολές μείωσε σε 41-20.




Κυριαρχία κατά κράτος


Κατά κράτος κυριάρχησαν οι «βυσσινί» που ανέβασαν στον τελική του σκορ στο +26 για το τελικό 53-27. Ο Κώστας Θάλλας με όμορφο ανάποδο σουτ και ο Λάμπρος Παπαδιάς από κοντά μετά από ασιστ του Γιάννη Μπουμπουρή ανέβασαν την διαφορά στο +25 και σε 45-20. Ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) με 2ποντο, ο Κώστας Θάλλας με 1/2  ελεύθερες βολές, ο Στέλιος Παπάζογλου με δίποντο και ο Γιάννης Φλωράκης με τρίποντο διαμόρφωσαν το 46-27. Ο Βαγγέλης Λελούδης με νέο τρίποντο, ο Πάνος Γαλανός με 2/2 βολές και ο Πάνος Κρουστάλλης στην εκπνοή του παιχνιδιού από κοντά διαμόρφωσαν το τελικό 53-27 και το +26 για τον Sporting.



Τα δεκάλεπτα
10-4, 23-15, 41-20, 53-27

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Γιώργος Αρκουμάνης): Μπουμπουρής, Πανάρας 2, Ζουρζούκης 4, Γαλανός 10, Λελούδης 11(3), Κρουστάλλης 7, Παπαδιάς 12, Αρκουμάνης Γ. 4, Θάλλας 3

Λεγεωνάριοι (Γιάννης Φλωράκης): Καλαμπάκας Χ., Καλαντζής 2, Αποστόλου 4, Καλαμπάκας Σ. 2, Παπάζογλου 14, Φλωράκης 5(1)

Διαιτητές: Γιάννης Χαλκιάς & Θεοδόσης Κόκκοτος
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Γιώργος Τσιαμτσιούρης
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος