Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πρωταθλητές-Δυτική Φθιώτιδα 2-15

Ένα εύκολο βράδυ είχε η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας, καθώς απέναντι στους Πρωταθλητές πήρε την νίκη με 15-2.
Η αναμέτρηση έγινε την Πέμπτη (26/6) και άρχισε στις 21.55 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 3ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Οι Πρωταθλητές του Βασίλη Βρέκου βελτιώθηκαν στην 2η παρουσία τους στο τουρνουά και μάλιστα κατάφεραν να πετύχουν τα πρώτα τους 2 τέρματα στην διοργάνωση με τον Κώστα Γαλανό, ο οποίος απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες των θεατών. Οι «κόκκινοι» ωστόσο θα πρέπει να βελτιωθούν αρκετά ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν και τους πρώτους τους βαθμούς. Κατεβαίνουν να αγωνιστούν για την χαρά του παιχνιδιού.
Η Δυτική Φθιώτιδα του Σωτήρη Στεφανή έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα και χωρίς να πιεστεί έφτασε σε μια ακόμη νίκη στο τουρνουά και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου. Οι Φθιωτοί επιτίθονταν στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς με τους Σωτήρη Στεφανή και Πάνο Γούπιο να πετυχαίνουν «καρέ».
Η Δυτική Φθιώτιδα έφτασε τους 6 βαθμούς και «συγκατοικεί» στην κορυφή του ομίλου με το Dolce. Αντίθετα οι Πρωταθλητές έμειναν στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό μαζί με την Huachipato. Την επόμενη (3η) αγωνιστική οι Πρωταθλητές αναμετρώνται με την L’  Oreal Paris την Δευτέρα 30 Ιουνίου, ενώ οι Φθιωτοί παίζουν με το Είθισται Café την ίδια μέρα.

«Καρέ» από Στεφανή & Γούπιο

 












Δυνατά ξεκίνησε στο τουρνουά ο 31χρονος Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία Αριστερά) της Δυτικής Φθιώτιδας, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή σκόραρε 4 φορές. «Καρέ» πέτυχε και ο 23χρονος παίχτης του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου Πάνος Γούπιος (Φωτογραφία Δεξιά).

Ντεμπούτο για 3
 

Για την ομάδα των Πρωταθλητών 3 παίκτες έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή στο τουρνουά. Πρόκειται για τους Στάθη Φέγγο (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστα Τασιό (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιώργο Λιάγκα (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο πρώτοι ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της ομάδας, ενώ ο τελευταίος μπήκε ως αλλαγή. Μάλιστα ο 51χρονος Λιάγκας είναι διοικητικό στέλεχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευρυτανίας και πρώην Πρόεδρος του Α.Ο. Μυρίκης.

Σκόραραν όλοι
Για την ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας σκόραραν όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν πλην του γκολκίπερ Γιάννη Αρχοντή.

Γκολκίπερ ο Πέτρος Τσιγαρίδας


Την εστία των Πρωταθλητών υπερασπίστηκε ο Πέτρος Τσιγαρίδας, ο οποίος είχε αρκετά καλή παρουσία. Απουσίαζε ο Πάνος Κίτσιος.

2 με αποθέωση


Ο Κώστας Γαλανός (Φωτογραφία) πέτυχε και τα δυο γκολ των πρωταθλητών, τα οποία ήταν και τα πρώτα τους στο τουρνουά. Ο παίκτης των «κόκκινων» αποθεώθηκε από τους θεατές, ενώ άναψαν και καπνογόνα όταν πέτυχε το 1ο του τέρμα.



Και…συνθήματα
Η μάχη της κερκίδας κερδήθηκε κατά κράτος από τους Πρωταθλητές, αφού μερίδα των οπαδών τους τραγουδούσε ανά διαστήματα συνθήματα, εμψυχώνοντας τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο εντός αγωνιστικού χώρου η ομάδα γνώρισε την συντριβή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της.

0-5 για την Δυτική

 












Οι Φθιωτοί εύκολα στο πρώτο μέρος έφτασαν στο υπέρ τους 0-5 και πήραν σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο Γιάννης Κατσαντώνης (Φωτογραφία Αριστερά) μέσα από πάσα του Βαγγέλη Παρασκευϊώτη πέτυχε το 0-1. Ο Σπύρος Καστάνης (Φωτογραφία Δεξιά) είχε δοκάρι για τους Φθιωτούς και στην συνέχεια με μακρινό δυνατό σουτ έκανε το 0-2. Ο Σπύρος Καστάνης είχε εκ νέου δοκάρι για τους «μπλε». Ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε το 0-3 μετά από έξοχο συνδυασμό του Σπύρου Καστάνη και του Δημήτρη Λάϊου. Ο Δημήτρης Λάϊος μοίρασε ασιστ στον Σωτήρη Στεφανή που πέτυχε το 0-4. Ακολούθησε το χαμένο πέναλτι του Κώστα Τασιού για τους Πρωταθλητές και το 0-5 με τον Πάνο Γούπιο μετά από ασιστ του Βαγγέλη Παρασκευϊώτη.


Κίτρινη σε Γαλανό
Ο Κώστας Γαλανός «κιτρινίστηκε» στο πρώτο μέρος για δυνατό φάουλ πάνω στον Γιώργο Αρχοντή. 




Χαμένο πέναλτι
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο γκολκίπερ Γιάννης Αρχοντής ανέτρεψε τον Κώστα Τασιό των Πρωταθλητών. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κώστας Τασιός, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.



Τυπική διαδικασία


Τυπική διαδικασία είχε το δεύτερο μέρος, αφού η Δυτική Φθιώτιδα κατεβάζοντας αρκετά την απόδοση της έφτασε στο 2-15. Οι Πρωταθλητές σκόραραν τα πρώτα τους δυο γκολ στο τουρνουά και είχαν μειώσει προσωρινά σε 2-7. Ο Πάνος Γούπιος με δυο συνεχόμενα τέρματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-7.  Οι Πρωταθλητές μείωσαν με πέναλτι το οποίο εκτέλεσε με πάσα ο Πάνος Χαντζόπουλος για τον Κώστα Γαλανό που πλάσαρε εύκολα για το 1-7. Ο Κώστας Γαλανός πέτυχε ξανά γκολ κάτω από πανηγυρισμούς, μειώνοντας σε 2-7. Ο Γιώργος Αρχοντής (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε το 2-8. Ο Σωτήρης Στεφανής πέτυχε 2 τέρματα μετά από ασιστ του Δημήτρη Λάϊου (2-10). Ο Βαγγέλης Παρασκευϊώτης (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από πάσα του Δημήτρη Λάϊου μετά από 5 ασίστ διαμόρφωσε το 2-11. Ο Δημήτρης Λάϊος (Φωτογρεαφία Κέντρο) ανέλαβε τον ρόλο του σκόρερ και μετά την πάσα του Πάνου Γούπιου έκανε το 2-12. Ο Πάνος Γούπιος σκόραρε μετά από ασιστ του Κώστα Κατσαντώνη (2-13). Το τελικό 2-15 διαμόρφωσαν οι: Κώστας Κατσαντώνης και Βαγγέλης Παρασκευϊώτης.

«Παρθενικό» γκολ


Οι Πρωταθλητές κέρδισαν πέναλτι και κίτρινη του γκολκίπερ Γιάννη Αρχοντή (Φωτογραφία), όταν ανέτρεψε τον Κώστα Γαλανό. Κάτω από τα δοκάρια της Δυτικής Φθιώτιδας έκανε ο Βαγγέλης Παρασκευϊώτης και το πέναλτι εκτέλεσε με πάσα ο Πάνος Χαντζόπουλος για τον Κώστα Γαλανό, που εύκολα πέτυχε το 1-7 βάζοντας το πρώτο γκολ της ομάδας στο τουρνουά. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους «κόκκινους» και τους φιλάθλους τους που άναψαν και καπνογόνα.

Κίτρινη σε Κ. Κατσαντώνη


Ο  Κώστας Κατσαντώνης της Δυτικής Φθιώτιδας τιμωρήθηκε με κίτρινη, όταν τράβηξε τον Γιώργο Καλύβα.

Σκορ Ημιχρόνου: 0-5

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωταθλητές (Βασίλης Βρέκος): Τσιγαρίδας Πετρ., Μπακογιάννης, Χαντζόπουλος, Τασιός, Φέγγος (Λιάγκας, Γαλανός 2, Τσουκαλάς, Καλύβας, Τσιγαρίδας Παν.)

Δυτική Φθιώτιδα (Σωτήρης Στεφανής): Αρχοντής Ι., Παρασκευϊώτης 2, Καστάνης 1, Γούπιος 4, Κατσαντώνης Ι. 1 (Κατσαντώνης Κ. 1, Λάϊος 1, Αρχοντής Γ. 1, Στεφανής 4)

Διαιτητές : Βασίλης Λάμπρου & Δήμος Αθανασίου
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος